Nokia’dan 41 megapiksellik sensöre sahip 808 PureView

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia’dan 41 megapiksellik sensöre sahip 808 PureView

Nokia‘nın Mobil Dünya Konferansı 2012 (Mobile World Congress 2012)‘de tanıttığı 808 PureView modelinin kamerası tam 41 megapiksellik sensöre ve Carl Zeiss lense sahip. Halihazırda piyasadaki en iyi kameraya sahip akıllı telefon olan N8′in tahtına oturacak yeni 808 PureView, Dolby Digital destekli ve otomatik odaklamalı 1080p video kaydı yapabiliyor. Çektiği görüntülerin aktarımı için de HDMI bağlantısına sahip. Bu noktada ufak bir açıklama yapalım: Sizin de tahmin edebileceğiz gibi PureView 808 gerçek anlamda 41 megapiksel boyutlarında fotoğraflar çekmiyor. Bunun yerine yedi farklı komşu pikselden aldığı bilgiyi belli bir algoritmayla çoğaltıp tek pikselde toplayarak yaklaşık 5 megapiksel büyüklüğünde fakat detaylı fotoğraflar ortaya çıkarıyor.

Telefonun diğer teknik özellikleri ise kamerası kadar etkileyici değil ne yazık ki. Standart bir akıllı telefon donanımından öteye gidemeyen 808 PureView, Symbian işletim sisteminin en yeni sürümü Belle’yi kullanıyor. İşlemcisi tek çekirdekli ve 1,3 GHz hızında çalışıyor. 512 MB RAM’e sahip telefonun dahili hafızası 16 GB ve bu hafıza microSD kartlarla artırılabiliyor. Böylesine bir kameraya sahip telefona pek yakışmayacak şekilde, 4 inçlik ekranının çözünürlüğü yalnızca 360×640 piksel. Mayıs ayından itbaren Avrupa’dan başlayarak piyasaya çıkacak PureView 808′in fiyatı 450 euro.

phasan

phasan

Üye
guzel bir telefon bizim türkiyede 7.500 olması beklenıyor

Türe

Türe

Üye
7,500 e kimse almaz hayal |-)

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bence çok pahalı ama kesin bi fiyat degil

ben şaka yapıyorsun sansım sen ciddisin galiba yurtdışı fiyatı 450€ türkiyede vergiler dahil 621€ yapar oda €=2.35*621=1459tl

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
arabamı alıyorsun arkadaşım 7500 ne demek:)

phasan

phasan

Üye
ben şaka yapıyorsun sansım sen ciddisin galiba yurtdışı fiyatı 450€ türkiyede vergiler dahil 621€ yapar oda €=2.35*621=1459tl

ben şaka yapmıyorum kı vergiler dahil hesaplarsan çok pahalı

Türe

Türe

Üye
  • Beğen
Tepkiler: ByYlmzZz
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
ben şaka yapmıyorum kı vergiler dahil hesaplarsan çok pahalı

valla kardeşim şaka yapmıyorsan dalga geçiyorsun o zaman da ayıp etmiş olursun vergiler dahil fiyatını verdim yukarıda çok çok 100tl oynar o fiyat aşağı yada yukarı

Ns_Lion

Ns_Lion

Üye
Yav boşverin almayın :D :D Valla sadece kamerası güzel başka özellikler aynı dier telefonlarla kamerası süper ama onun yerine 1.500 TL ye CANON alırım prof makina.

phasan

phasan

Üye
valla kardeşim şaka yapmıyorsan dalga geçiyorsun o zaman da ayıp etmiş olursun vergiler dahil fiyatını verdim yukarıda çok çok 100tl oynar o fiyat aşağı yada yukarı

bak kardesim ben kesin bisi degil dedım amam o fıyat olması beklenıyor ama kesin bi bilgi yok dedim

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
bak kardesim ben kesin bisi degil dedım amam o fıyat olması beklenıyor ama kesin bi bilgi yok dedim

canım kardeşim sana kötübişey söylemedim verdigin rakam akla ve mantıga sıgmıyor alınıcak veya sinirlenecek bir durum yok kesin olan bişey yurtdışı fiyatı 450€&600$ türkiyeye gümrük ötv ve kdv ile maksimum %43 farkla gelir

phasan

phasan

Üye
canım kardeşim sana kötübişey söylemedim verdigin rakam akla ve mantıga sıgmıyor alınıcak veya sinirlenecek bir durum yok kesin olan bişey yurtdışı fiyatı 450€&600$ türkiyeye gümrük ötv ve kdv ile maksimum %43 farkla gelir

ben kızmadım ki

excalibur66

Üye
buyrun 40 megapiksellik fotoğraf makinası arkadaşlar..

17 Gigapixel resim nasıl olur ona bakalım birde ; heralde uydudan direk cekiyorlar

Çektiği 1080p videoyu ve 7728 x 5368 çözünürlüğündeki fotoğrafı, 512 MB ram ile ve 360x640 ekran çözünürlüğüyle nasıl açabilecek, merak ediyorum?bu pikselde fotoğraf yaklaşık üç katlı bir bina kadardır.yani çekti diyelim oynatacak donanım yokki.yorum için linkleri tıklayın arkdaşlar ne olduğu hakkında fikriniz olur.

CoNqU3RoR

Üye
buyrun 40 megapiksellik fotoğraf makinası arkadaşlar..

17 Gigapixel resim nasıl olur ona bakalım birde ; heralde uydudan direk cekiyorlar

Çektiği 1080p videoyu ve 7728 x 5368 çözünürlüğündeki fotoğrafı, 512 MB ram ile ve 360x640 ekran çözünürlüğüyle nasıl açabilecek, merak ediyorum?bu pikselde fotoğraf yaklaşık üç katlı bir bina kadardır.yani çekti diyelim oynatacak donanım yokki.yorum için linkleri tıklayın arkdaşlar ne olduğu hakkında fikriniz olur.

o nasıl bir fiyat öyle :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt