Nokia C7 Türkçeleştirme

Sponsorlu Bağlantılar

ahmetowski

Üye
    Konu Sahibi
Nokia C7 Türkçeleştirme
Arkadaşlar benim arabistandan getittirdiğim nokia c7 telefonum var ve dili ingilizce türkçe yok.

Phoenix, jaf ve nemesisi denedim ancak telefona bir türlü flash atmayı beceremedim.
Her seferinde hata verdi. Ayrıca flash atarken telefon normal modta sim kart takılı mı olcak yoksa telefon kapalı mı olcak. Çünkü kapalı olarak denediğimde phoenix telefonu görmüyor. Ayrıntılı bir şekilde c7 yi türkçe yapmayı anlatabilirseniz çok makbule geçer. Şimdiden yapacağınız yardımlar için teşekkür ederim.

webgezgin

Üye
slm öncelikle tel açık olacak ve ovi süite modunda bağla phoenix bu iş için bence en idealidir yalnız c7 için phoenix in en son sürümünü indirip kurmanız lazım
bu linkte mevcut (http://www.maxicep.com/symbian-v9-4...-24-3-43250-2010-un-en-son-surumu-403969.html)

c7 için indirdiğin flash dosyalarını program files/nokia/phoenix/ Products/RM-675 klasörüne at yalnız dikkat et flash dosyaları RM-675 klasörün içinde olmak zorunda eğer rm-675 adında bi klasör yoksa oluştur sonra aşağıdaki yolu izle programı çalıştırınca karşına bu pencere çıkacak no connection yazarsa yandaki sekmeye tıkla refresh de sonra ikinci resimdeki görüntü oluşursa gerisi kolay

evet telefonu gördükten sonra file sekmesine ordan scan product a tıkla sonra flashing sekmesinden frimware update de
enson açılan pencereden

enson açılan pencereden refurbish e tıkla birşey sorarsa evet de ve sakın kabloyu telefon pinkodunu sorana kadar çıkartma tel tamamen çökebilir.

Soc-DooM33

Soc-DooM33

Üye
bence Turkcelestirmye calisma arapca ogren veya ingilizce:ehe hemde dil ogrenmis olursun :box

traBolic

traBolic

Üye
ya bunu bi yerden firmware buldum acaba doğrumu bilmiyorum denicem artık

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
C7 Türkçe flashı nerden temin edebilirim ? Bu arada nette hacked flash gördüm, deneyen kuran var mı ? Güvenliliği nedir ? Bazıları yüklemiş ve olmamış, telefonda bir daha açılmamış servise vermişler..Benim cihaz AB garantisi içinde, henüz Türkiye için bir durumuna bakmadım..Sonra servis dışı olmasın ?

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
C7 Türkçe flashı nerden temin edebilirim ? Bu arada nette hacked flash gördüm, deneyen kuran var mı ? Güvenliliği nedir ? Bazıları yüklemiş ve olmamış, telefonda bir daha açılmamış servise vermişler..Benim cihaz AB garantisi içinde, henüz Türkiye için bir durumuna bakmadım..Sonra servis dışı olmasın ?

Navifirm den indirebilirsin. Orjinal Nokia firmware yani senin demenle Orjinal Nokia flash :)

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
hazır konu açılmışken sorayım arkadaşlar bu jaf la flash aynı şeymi farklı şeymi

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
RM-691 ne oluyor ? Üst sürüm mü ? Hangisini kurmam gerek ? Benim şuanki versiyon zaten 14.02

Variants bölümünde hangi seçeneği seçeceğiz ? Navifirm'de kurulumu detaylı adım adım açıklaman mümkün mü acaba ?
Telefonum C7 Metal renkli olan, varyantlarda renk seçenekleri de gördüm, fark varmı ?

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
Kardeşim JAF Programıyla flash atıyorsun. Phoneix programıyla da flash atabilirsin.

----------Eklendi @ 23:42:31 ---------- Yazıldı @ 23:41:22 ----------

Navifirm+ 1.3 burdan indirebilirsin kardeşim Nokia C7-00 RM-675 v14.02 ürün kodunu yazarsan navifirme direk çıkar zaten
http://www.maxicep.com/attachments/76182d1302691347/

teşekkürler dostum şimdi anladım navifirm den indirdiğimiz dosyaları jaf veya phoneix programıyla mı flashlıyoruz

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye

teşekkürler dostum şimdi anladım navifirm den indirdiğimiz dosyaları jaf veya phoneix programıyla mı flashlıyoruz

Navifirm'den hangi varyantı indirdin ? Seçenekleri neye göre seçiyoruz, yardımcı olur musun ?

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Navifirm'den hangi varyantı indirdin ? Seçenekleri neye göre seçiyoruz, yardımcı olur musun ?

Telefondan *#0000# yaptığında yazar RM-675 yazıyorsa RM-675 kurmalısın. RM-675 e RM-691 kurarsan şebeke sorunları çıkartabilir. Yapamazsan benimle iletişime geç halledebiliriz beraber.

----------Eklendi @ 08:31:09 ---------- Yazıldı @ 08:29:24 ----------

Evet kardeşim aynen öyle :)

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
Peki biz bu işlemle telefona yeni bir dil mi ekliyoruz, yoksa baştan sıfır Türkçe kurulum mu yapıyoruz ?
Yani telefon ve yığın hafızadaki bilgiler tamamen gidecek mi ?
Bu arada ben telefonu Çek'ten aldım ve garantisi orada..Bildiğim kadarı ile Türkiye'de de Nokia garanti hizmeti veriyor ama servislerden kesin bir yanıt almadım..Bi sorun çıktığında burda ilgilenilmemesi beni tedirgin ediyor !

Recep Özmen

Recep Özmen

Üye
Peki biz bu işlemle telefona yeni bir dil mi ekliyoruz, yoksa baştan sıfır Türkçe kurulum mu yapıyoruz ?
Yani telefon ve yığın hafızadaki bilgiler tamamen gidecek mi ?
Bu arada ben telefonu Çek'ten aldım ve garantisi orada..Bildiğim kadarı ile Türkiye'de de Nokia garanti hizmeti veriyor ama servislerden kesin bir yanıt almadım..Bi sorun çıktığında burda ilgilenilmemesi beni tedirgin ediyor !

Dil eklemiyorsun sıfırdan yazılım atıyorsun telefonda ki herşey siliniyor ilk çıktığı gibi oluyor. Türkiye için çıkan yazılımı atarsan Türkçe oluyor telefon. Yani Nokia fabrikalarında atılan yazılımı atıyorsun başka bir deyişle. Telefonu garanti dışı da bırakmıyor. Servis hakkında birşey diyemeyeceğim. Servis için TUKSEDON nickli arkadaşa danışabilirsin.

Flagellvm.Dei

Flagellvm.Dei

Üye
Ilgin için sağolasın, çok kolay ve kısa sürede Türkçe dil yüklemeyi hallettim..Ancak kurulumdan sonra telefon ham iken yığın hafıza 5.9 GB, neden öyle oldu ?

mercan75

Üye
herşey harika iyide ben flashing sekmesinden frimware update deyaptıkdan sonra sen resimde gösterdiğingii dolu değil boş çıkyor

jkboy

Üye
selam arkadadaslar ben c7 yi turkcelestirmek istiyorum yardimci olursaniz cok memnun olurum tesekkurler

Takipçi Satın Al

Üst Alt