Nokia c7 suya girdi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

qwerty1266

Üye
    Konu Sahibi
Nokia c7 suya girdi
Nokia c7 benimle birlikte denize girdi 5 dakika sonra fermuarli cepteki telefonu fark edince telefonumuzun diye bağırdım ekranın kenarlarına su girmiş batarya kısmında dahil suyu gormuş ne yapmalıyım eğer telefonu bu haliyle satmaya çalışsam parçalar para eder mı ?

crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
bataryayi çıkarıp parçalarına ayırıp güzelce temizledikten sonra pirinçlerin arasına koymayı denedin mı?

backwater

backwater

Üye
hiç bişe yapmadan telefonun kendi kendine kurumasını bekle

qwerty1266

Üye
    Konu Sahibi
Telefonu nasıl icini acmam mı gerekir pirincin icine koymak için telefonu güneşe bıraksam sorun olur mu su hemen buharlaşma yapar diye diye düşündüm bide tuzlu su telefon tamamen perte çıkmaz insaallah

backwater

backwater

Üye
telefonun içini açmadan koy pirincin içine kurutmak için fön makinesi felanda kullanma kendi kendine kurusun

McRoyel

McRoyel

Üye
kardeşim telefonu ilk önce eczaneden alacağın saf alkolin içine at bataryayı çıkartıp batarya zaten kısa devre yaptığı için ölmüştür büyük ihtimal sonra kurumaya bırak alkol çok çabuk uçacağı için 35-40 dk sonra bişey kalmaz yeni batarya alıp kullanmaya devam edebilirsin

@@DiAbLo@@

@@DiAbLo@@

Üye
Tuzlu su olmasaydı pirinç dolu kavanozun içine at diyecektim ama tuzlu su işi bozuyo kardeşim... Alkol işini de duymuştum ama hiç deneme yapmadım ondan bilmiyorum ama mantıklı aslında...

sefaturut

Üye
Benimde 5800 1 saat suda yüzdüm 850 ye 701 alıyordum 5800 50 lira saydı. (İşin kötüsü 5 ay önce sıfır 580 Tl almıştım 5800)

qwerty1266

Üye
    Konu Sahibi
Şuan tatil beldesindeki evimdeyim telefoncular bu işten anlamıyor burda ama alkol işini deniycem zaten olmassa evde kullanılmamış bi sony xperia ray var mecburen symbianın basit kullanımından mahrum kalıcam inşaallah saf alkol işe yarar belirtiyim telefon pirinç içinde duruyordu perte mi çıkmıştır çünkü bazılarınız tuzlu su işi bitiriyor yazmış

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
tuz korozyona uğratabilir parçaları o yüzden demiş arkadaşlar

hizan

hizan

Üye
Şuan tatil beldesindeki evimdeyim telefoncular bu işten anlamıyor burda ama alkol işini deniycem zaten olmassa evde kullanılmamış bi sony xperia ray var mecburen symbianın basit kullanımından mahrum kalıcam inşaallah saf alkol işe yarar belirtiyim telefon pirinç içinde duruyordu perte mi çıkmıştır çünkü bazılarınız tuzlu su işi bitiriyor yazmış

arkadaşım alkolle yıkadıktan sonra açılınca hemen sat ki elinde kalmasın.

qwerty1266

Üye
    Konu Sahibi
peki alkol uygulamasını yaparsam kesin açılıcak mı telefonncuya satana kadar idare etsin :D

hizan

hizan

Üye
açılması lazım açılmazsa pirinç olayını dene

yalnız pirinç içinde en az 2 gün kalması lazım.

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
benim c7 yi de perte çıkardım galiba...

Ben mutfakta çalışıyorum 4 yıldır. Geçen sezon sonu c7 aldim. Bu sene de o vardı bende. 2 hafta önceye kadar ne zaman telefonun saatine baksam teli terden sırılsıklam olarak buluyodum. Herdefasında da iyi dayanıyo vala tel mutfağa ve nemine diye. En sonunda saate bakmak için çıkardığımda tel ter içinde ve kilitlenmişti. Bataryayı söküp taktım teli açmaya çalıştım ama açılmadı. Defalarca dead flash attım ama ne fayda...

En sonunda garantiye yolladım teli. Ama ufak bi darbe izi de vardı telefonda. Dün telefon garantiden gelmiş. Raporda telefonda darbe var ve sıvı temasından kaynaklanan oksitlenmeler var dediler ve kullanıcı hatası olduğundan yapımi mümkün değildir dediler.

Benim hikayem de bu. Sorum da bu telefon yapılırmı? Yapılırsa düzen tutarmi?

İçimi döktüm ama bu da benim hikayem. Simdi 5800 var müziğe doyuyorum.

- - - Eklendi - - -

bu arada teli balıkesirde üniversitedeyken tanıştığım bi telefoncu abi vardı samimiydikte. gönder ben yaparım dedi gönderdim. Bakalım yapılırmı. Max 150 tl ye yapılır demişti burda(antalyada)bi telefoncu. Arkadaşım sa 100 ü geçmez dedi.

hizan

hizan

Üye
benim c7 yi de perte çıkardım galiba...

Ben mutfakta çalışıyorum 4 yıldır. Geçen sezon sonu c7 aldim. Bu sene de o vardı bende. 2 hafta önceye kadar ne zaman telefonun saatine baksam teli terden sırılsıklam olarak buluyodum. Herdefasında da iyi dayanıyo vala tel mutfağa ve nemine diye. En sonunda saate bakmak için çıkardığımda tel ter içinde ve kilitlenmişti. Bataryayı söküp taktım teli açmaya çalıştım ama açılmadı. Defalarca dead flash attım ama ne fayda...

En sonunda garantiye yolladım teli. Ama ufak bi darbe izi de vardı telefonda. Dün telefon garantiden gelmiş. Raporda telefonda darbe var ve sıvı temasından kaynaklanan oksitlenmeler var dediler ve kullanıcı hatası olduğundan yapımi mümkün değildir dediler.

Benim hikayem de bu. Sorum da bu telefon yapılırmı? Yapılırsa düzen tutarmi?

İçimi döktüm ama bu da benim hikayem. Simdi 5800 var müziğe doyuyorum.

- - - Eklendi - - -

bu arada teli balıkesirde üniversitedeyken tanıştığım bi telefoncu abi vardı samimiydikte. gönder ben yaparım dedi gönderdim. Bakalım yapılırmı. Max 150 tl ye yapılır demişti burda(antalyada)bi telefoncu. Arkadaşım sa 100 ü geçmez dedi.

o telefone beraber yazılım atmıştık değilmi olmamıştı.

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
o telefone beraber yazılım atmıştık değilmi olmamıştı.

evet abi aynen o telefon sıvı temasından yani terlediğimde cebimde sakat olmuş. Ama bugün yarın arkadaşıma varcak tel. O hertürlü yapar bence. Ole çok bişe değildir belki bir iki parca deişir ama hertürlü yapar levent abim telefonu.

hizan

hizan

Üye

evet abi aynen o telefon sıvı temasından yani terlediğimde cebimde sakat olmuş. Ama bugün yarın arkadaşıma varcak tel. O hertürlü yapar bence. Ole çok bişe değildir belki bir iki parca deişir ama hertürlü yapar levent abim telefonu.

bana da söylemedin sıvı teması diye bende uğraştım teli kurtarmak için.

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
bana da söylemedin sıvı teması diye bende uğraştım teli kurtarmak için.

abi bende bilmyodum ki. Sonuçta suya düşmedi terlediğimden olmuş. Bilseydim sıvı teması olduğunu başte ben uğraşmazdım.:)

hakan_710

hakan_710

Üye
telde sıvı teması var ise garanti bu durumda devre dışı kalır. Yerinde olsaydım telefonu komple parçalar sonra saf alkol yada kolonya ile bir güzel temizlerdim. Çalışırsa çalışırdı çalışmazsa da yapacak birşey yok. sana şunu da söyleyeyim senin yolladığın telefoncunun yapacağı işte bunun benzeri olacak zaten

yusuf_bey

yusuf_bey

Üye
telde sıvı teması var ise garanti bu durumda devre dışı kalır. Yerinde olsaydım telefonu komple parçalar sonra saf alkol yada kolonya ile bir güzel temizlerdim. Çalışırsa çalışırdı çalışmazsa da yapacak birşey yok. sana şunu da söyleyeyim senin yolladığın telefoncunun yapacağı işte bunun benzeri olacak zaten

evet haklısın. Bende bunu tahmin ediyorum. Ama iddalı konuştu. Bana çok anakartı değişmesi gereken telefon geldi ama ankart değiştirmeme gerek kalmadan hallettim dedi. Azcık iddalı yani.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt