Nokia C6-01 'e Windows veya Android İşletim sistemi kurulur mu.?

Sponsorlu Bağlantılar

Re13eL

Re13eL

Üye
kardeş biraz mantıklı düşünürsen 701 in belle dosyalarını direk c7 ye kuramayacağını anlarsın her telefonun neden farklı model numarası var zannediyorsun bazı korsan yükleme işlemlerinde telefonların rengine göre bile farklı dosyalar oluşturuluyorken modele göre mi değişmeyecek dosyalar
farkındamısın benim söylediğim şeyin aynısını söylüuosun.
bende diyorumki 701 in dosyalarını bile c7 ye kuramazken androidin dosyalarına c6 ya kurmak hayaldir.

uran22

Üye
insanlarla dalga geçmek ne kadar hoşunuza gidiyor !!!!

Re13eL

Re13eL

Üye
dalga geçmiyoruz kardeşim diyoruzki daha nokianın aynı işletim sistemi farklı telefonlara(c7,n8,701,c6) ya bile farklı dosyalar ile kuruluyor yani n8 yada başka modele çıkan belleyi bile c6 ya yükleyemezken android kurmak biraz garip gelmiyomu sana?

uran22

Üye
yok ben ilk sayfadaki yorumlara kızdım

fatih54102

fatih54102

Üye
kurulur hiç şüphen olmasın bir bootloader kırılsa oda olur . Dosbox yapıldıysa buda yapılır.

Del Rey

Del Rey

Üye
c6-01 fiyatına bir sürü android li telefon var neden c6-01 alıpta böyle durumlara giriyosunuz ki ?
n8 e ve ya nokia 701 e çıkan belle bile c7 ve c6-01 e olmazken senin dediğin hayal aleminde yaşamak gibi olmuş.

Hayal aleminde yaşayan sensin. C7 ve C6-01'in ikisi de ilk nesil Belle güncellemesini Aralık ayında alacak. Ben de C5-03'ü bırakıp şubat veya mart ayında Nokia E7 aldığımda, S60v5'in bootloader'ını kıracağım.

Şimdi nasıl diye soracaksınız. Kernel'de sorun oluşturup Bootloader'ın yeniden yazılmasını sağlamak. Bunu yapmak için hangi dosyaları hangi dosyaya enjekte etmem gerektiğini de biliyorum.

Herneyse, herkese iyi günler.

----------Eklendi @ 20:17:06 ---------- Yazıldı @ 20:15:18 ----------

Bırak ya ben o arkadaşla bir dalga geçerim, tsunamiye maruz kalan insanlara döner.

Bu işi henüz tam bilmeden gelip olur olmaz herkesle dalga geçmeyin lütfen. Lütfen!

"ForeverAlone"

"ForeverAlone"

Üye
600 TL'ye Symbian gibi kotu bir işletim sistemi alın.Üstüne başkalarına önerin.Sonrada ben Android alcam diyerek telefonu satın:kop::kop2:

Re13eL

Re13eL

Üye
Hayal aleminde yaşayan sensin. C7 ve C6-01'in ikisi de ilk nesil Belle güncellemesini Aralık ayında alacak. Ben de C5-03'ü bırakıp şubat veya mart ayında Nokia E7 aldığımda, S60v5'in bootloader'ını kıracağım.

Şimdi nasıl diye soracaksınız. Kernel'de sorun oluşturup Bootloader'ın yeniden yazılmasını sağlamak. Bunu yapmak için hangi dosyaları hangi dosyaya enjekte etmem gerektiğini de biliyorum.

Herneyse, herkese iyi günler.

evet ben belleyle iyiyim hayal aleminde yaşıyorum resmen android isteseydimde c7 parasına rahat androidli telefon alır ve kendimi saçma sıkıntıların içine sokmazdım!
madem çok biliyosun herkes n8 in bellesini c6 ya isterken nerdesin o kadar biliyosan yapta diğer insanlar faydalansın
dahada önemlisi herkes oyun arıyo o zaman androidden ve ya iostan biraz oyun portlada yardımcı ol oyun isteyenlere

bu arada tüm androidli telefonlar uçuk fiyatlarda değil!

not:ben ne portlamadan anlarım ne sistem modifiyeden senin kadar anlamam ama bir şeyi yapmadanda konuşmam kaç aydır androidi geçtim n8 bellesini bile c7 ve c6 ya çıkmamıştı yapsaydın o zaman

Navy Blue

Navy Blue

Üye
Konuyu baştan sona okudumda Re13eL arkadaşımızla herkes aynı fikirde ve düşüncede olmasına rağmen ona karşı bir cephe alınmış :) Hayret yaaa...
Neyse konuya gelecek olursak 600 TL'ye sadece bir symbian telefon almıyorsun Kaliteli HD kamera, radyo, 3G hızında net keyfi, Mp3 player, video player daha birçok şey alıyorsun...
Şu işletim sisteminden dolayı telefonu yargılamak kadar saçma birşey yok...
Ne olursa olsun asla pc yerini tutamaz telefonlar istediği kadar pro veya oyun olsun işletim sistemine ait özellikler telefonda çok fazla kullanılmıyor.
Birçok araştırmada bunu gösteriyor...
İlk Heves yada ara ara telefonda değişiklik olsun diye işletim sisteminin nimetleri ve özellikleri aklımıza geliyor...
Onun dışında müzik, video, kamera, arama, mesaj daha ağırlıklı olduğu için çok daha az işletim sistemine yöneliyoruz...
Bence bir telefona bakılırken işletim sisteminden çok donanımına, kalitesine, tasarımına ve özelliklerine bakılmalı...
Symbian telefon işletim sistemleri içerisinde en tecrübeli ve geçmişi olan bir işletim sistemidir.
Belki çağa ayak uyduramadı ama bundan sonrası için umut var...
Belle gelsin bekleyelim görelim boşverin androidi onu bunu...

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2625978 ve Re13eL
aldemirfatih

aldemirfatih

Üye
valla ben seviyorum symbian ı..android kullanmadım ama telefonumda şu özellik,şu uygulama da olsa diye bi eksiklik hissetmiyorum..ve anlamıyorum bu tartışmaları..

Del Rey

Del Rey

Üye
evet ben belleyle iyiyim hayal aleminde yaşıyorum resmen android isteseydimde c7 parasına rahat androidli telefon alır ve kendimi saçma sıkıntıların içine sokmazdım!
madem çok biliyosun herkes n8 in bellesini c6 ya isterken nerdesin o kadar biliyosan yapta diğer insanlar faydalansın
dahada önemlisi herkes oyun arıyo o zaman androidden ve ya iostan biraz oyun portlada yardımcı ol oyun isteyenlere

bu arada tüm androidli telefonlar uçuk fiyatlarda değil!

not:ben ne portlamadan anlarım ne sistem modifiyeden senin kadar anlamam ama bir şeyi yapmadanda konuşmam kaç aydır androidi geçtim n8 bellesini bile c7 ve c6 ya çıkmamıştı yapsaydın o zaman

Benim kim olduğumu ve neler yaptığımı bilmiyorsun, ona birşey demiyorum. Bari az at da tutsun.

Nokia C5-03'üm var. Bu forumdaki C5-03 kullanıcıları ne kadar CFW istediler ama yapamadılar. PHNT ekibindeki Ricks ile yapana kadar canımız çıktı sen elimde sürekli olmayan bir telefona Belle yi portlamamı istiyorsun. Zekana hayranım :D

İki, iOS ve Android oyunlarının kaynak kodları olsa bende Qt Porting Tool ile portlarım zaten. Ki, C5 için çalışmayan birçok oyunu portladım :) İnanmıyor musun? Sor S60v5 kısmındaki C5-03 kullanıcılarına.

Allahım ya...

by*cambaz

Üye
keşşke kurulsa yaa android market app store

germir

germir

Üye
ben c6-01e belleyi kurdum ama telefon açılmadı kuramazsın diyen kim varsa göndersin bak nasıl kuruyom.ama dediğim gibi telefon açılmıyor gönderdim telefonu kvk bile yapamadı rpl ler loklar tamamen çuff olmuş saolsunlar teleservice değişim öngörmüş değiştiler ama kimse yüklenmez yükleyemezsin diye şekil yapmasın getirsinler ne istiyolarsa yükleyim sıkıntı yok ama telefon kesinlikle açılmıyor oluyor olmuyor diye kavga etmeyin yiğenlerim

__piranha__

__piranha__

Üye
ben c6-01e belleyi kurdum ama telefon açılmadı kuramazsın diyen kim varsa göndersin bak nasıl kuruyom.ama dediğim gibi telefon açılmıyor gönderdim telefonu kvk bile yapamadı rpl ler loklar tamamen çuff olmuş saolsunlar teleservice değişim öngörmüş değiştiler ama kimse yüklenmez yükleyemezsin diye şekil yapmasın getirsinler ne istiyolarsa yükleyim sıkıntı yok ama telefon kesinlikle açılmıyor oluyor olmuyor diye kavga etmeyin yiğenlerim

kardeş kızma da yükledin de ne oldu kullanamadın milletin yükleyemezsin deyişindeki kastı senin başına gelen olaydır

mecay_54

Üye
bu adamla da dalga geçsenize link atmak yasak mı bilmiyorum ama admin isterse banlayabilir sorun değil

• Beğen
Tepkiler: vampirr13 ve westset
vampirr13

vampirr13

Üye
    Konu Sahibi

----------Eklendi @ 19:07:21 ---------- Yazıldı @ 18:57:10 ----------

bu adamla da dalga geçsenize link atmak yasak mı bilmiyorum ama admin isterse banlayabilir sorun değil

Kapak Olsun.

cengizx1

cengizx1

Üye
android işletim sistemini kurmak zor iş en iyisi android işletim sistemli bir telefon alman lazım

arkadasım ıyı guzel androıd sıstemlı telefon al dıyonda ya adam begenmezse verdıgı para bosunamı gıtsın soyle dusun tek bı telefonla ıstedıgın ısletım sıstemını kurman guzel olmazmıydı bıraz caba :)

koseoglu61

koseoglu61

Üye
Hayal kurmayı bırakın 680 mhz lik bi telefona androidi bırakın belle bile kurulmaz.

vg_engin

vg_engin

Üye
göreceğiz bakalım nokıa bunu yapacak güncelleme ile

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

videoda görünün N900 bootloader ı açık bir model olup işletim sistemi tercihe göre değiştirilebilen bir üründür

----------Eklendi @ 14:17:25 ---------- Yazıldı @ 14:16:39 ----------

Hayal kurmayı bırakın 680 mhz lik bi telefona androidi bırakın belle bile kurulmaz.

belle çoktan kuruldu dostum N8, C7 ve E7 680 Mhz lik işlemciler kullanan modeller ;)

----------Eklendi @ 14:19:23 ---------- Yazıldı @ 14:17:25 ----------

arkadasım ıyı guzel androıd sıstemlı telefon al dıyonda ya adam begenmezse verdıgı para bosunamı gıtsın soyle dusun tek bı telefonla ıstedıgın ısletım sıstemını kurman guzel olmazmıydı bıraz caba :)

her telefonun ekran çözünürlüğü, donanımı ve tuş takımı farklı olduğundan işletim sistemlerinin bu kadar çok model için modlanma ihtimali çok zayıf :S

Üst Alt