Arkadaşlar denedim. SONUÇ süper ...
Akşam 20:25'de şarjdan aldım. Hiç kullanmamaya çalışsamda maalesef 2 telefon çağrısı nedeniyle 7-8 dk. konuşma yapmak zorunda kaldım. Diğer bütün özellikler daha önce neyse öyle bıraktım, yani konum açık, 3g açık, hatta 4g'de
, arka planda Whatsapp, face, instagram, insider, Lockmix, hava durumu vs. 1 saat sonunda 21:26'da %97'ye düştü.
2 saat sonunda ise hiç ellemedim telefonu ve pil seviyesi halen %97
veeee az önce baktım arkadaşlar an itibariyle saat 23:58, yani 20:25'den bun yana 3 saat 33 dakika geçmiş, okumadığım ama bildirimlerde görünen 3 adet facebook bildirimi, 3 adet e-posta ve 34 adet whatsapp mesajı gelmiş veeeeee şarj %96
...
Ben şaşırdım doğrusu bu performansa, ancak önemli bir noktaya değinmeliyim. Bugün çok kullanmak zorunda kaldığımdan haliyle saat 17:00 gibi şarj %20'nin altına düştü, bende birkaç gün önce aldığım Greenmate marka 3500 mA. taşınabilir batarya ile şarj etmeye başladım. Bir taraftan şarj olurken diğer taraftan internette yaklaşık 40 dk. gezindim, birkaç telefon görüşmesi ve 3-5 resim çektim, tabi şarj devam ediyor ve insider'i bu aralıkta tekrar yükledim, 20:25'te şarj %100 oldu, ve ben bu andan itibaren teste başladım yukarıda anlattığım gibi ...
Acaba bu performans Greenmate taşınabilir pilden mi kaynaklandı ? yoksa insider silip yükleyince optimizasyon mu sağladı ? Ama neticede insider'in olumsuz bir etkisi olmadığı AÇIK
Saat 00:40, yani 4 saat 15 dk.'da şarj %94 arkadaşlar ...
Artık uyku vakti, testi şimdilik burada bitiriyorum, sonuç İnsider kullananlar, black güncellemesinden sonra silip tekrar yüklesinler derim ...Dayanamadım ve sabah 08:40 tekrar baktım arkadaşlar, neredeyse 12 saati geçmiş ve pil seviyesi %64 idi ...
Bu andan itibaren yoğun kullanım başladı, mesajlar, internet vs.
An itibariyle saat 10:02 ve pil %29'a düştü
Demek ki benim pil yoğun kullanmama bağlı hızlı bitiyormuş, bu testle de bunu öğrenmiş bulunuyorum ...