Nokia batıyor mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Benim bu haberi yayınlamamdaki kasıt, kimseyi karalamak veya kimseye çamur atmak değildir!
sadece nette dolaşırken cep.haber365.com'da gördüğüm haberi hiç değiştirmeden harfi harfine kopyalayıp yayınladım, isteyen haberin orijinaline bakabilir.
forumu ilgilendiren bir konu olduğunu düşündüğüm için bilgi amaçlı paylaşma ihtiyacı duydum.
ama bakıyorum da bazıları şirket babasının malı gibi savunuyor, bazıları da sanki babasının düşmanı gibi kötülüyor :hmmm
nokia batar batmaz, başka şirket 1. olur olmaz hiç umrumda değil, telefon alacağım zaman hangisi bana uygun ve mantıklı ise model marka ayrımı yapmadan alırım.
şu ana kadar kullandığım modeller:
nokia 3100
lg kg300
nokia n73
samsung s8000 ve şu anda niyetim sony neo v kullanmak :oke:
bence fazla takmamak lazım bu kadar sonuçta biri gelir biri gider ve şunu da ekleyeyim hiçbir imparatorluk ebedi olmamıştır :oke:

sana kızan veya sitem eden yok arkadaşım için rahat olsun sen tabiki okumuş olduğun haberı yayınladın.yorum yapan arkadaşlarında şirketlere tepkisi var sana değil. :)

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Benim bu haberi yayınlamamdaki kasıt, kimseyi karalamak veya kimseye çamur atmak değildir!
sadece nette dolaşırken cep.haber365.com'da gördüğüm haberi hiç değiştirmeden harfi harfine kopyalayıp yayınladım, isteyen haberin orijinaline bakabilir.
forumu ilgilendiren bir konu olduğunu düşündüğüm için bilgi amaçlı paylaşma ihtiyacı duydum.
ama bakıyorum da bazıları şirket babasının malı gibi savunuyor, bazıları da sanki babasının düşmanı gibi kötülüyor :hmmm
nokia batar batmaz, başka şirket 1. olur olmaz hiç umrumda değil, telefon alacağım zaman hangisi bana uygun ve mantıklı ise model marka ayrımı yapmadan alırım.
şu ana kadar kullandığım modeller:
nokia 3100
lg kg300
nokia n73
samsung s8000 ve şu anda niyetim sony neo v kullanmak :oke:
bence fazla takmamak lazım bu kadar sonuçta biri gelir biri gider ve şunu da ekleyeyim hiçbir imparatorluk ebedi olmamıştır :oke:

Kesinlikle olayın seninle bir alakası yok ama bu tarz haberlerdeki mantıksızlık beni çileden çıkartıyor artık. Daha piyasaya sürülmeden Lumia 900 ü yerden yere vurup beklenen satışı yapamadı diyen bir habercilik zihniyeti var medyada. Benim tepkim buna ve bu tarz haberleri gerçekten düşünmeden zihnine kazıyıp gerçek olarak varsayanlara.

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Bügün apple nokia ve diğer markaları geçmişse bunun nedenleri kapsamı çok geniş ve büyük uygulama marketi,stabil ve güvenli bir işletim sistemi ve sağlam kaliteli cihazlar ve az sayıda model çıkarması ve en önemlisi çok yaygın bir garanti ve servis ağı sunuyor.
Bakın apple son 4 yılda sadece 4 tane model çıkararak bu başarıyı elde etmiştir birde diğer üreticilere bakalım neredeyse her gün yeni bir model çıkarmakta ve kullanıcıları kızdırmaktadır şöyleki gidip bir cihaz alıyorsunuz aradan bir hafta geçmiyor başka bir model çıkıyor doğal olarak buda kullanıcıyı kızdırıp moralini bozuyor bir yerde hissi verdiriyor ve markadan soğutuyor.

Kendi gözünüzle düşünün bir model çıktı gittiniz 1500 tl verip aldınız aradan 15 gün geçti başka bir model çıktı kendinizi nasıl hissedersiniz.

Son 4 yılda apple ve diğer üreticilerin çıkarmış olduğu model sayısı ve satış rakamları ortada bir çok model üretimi için harcanan parayı kazandırmadan eskiyor buda üreticiye zarar ettiriyor.

Bugün geliştirilen ilk uygulama ios için yayınlanıyor orada aldığı başarıya göre diğer sistemlere uyarlanıyor.

Ürününüz arızalandı apple ne yapıyor sorgusuz sualsiz alıp size yenisini veriyor.
Diğer üreticilerin uygulamaları ortada eminim çoğunuz servisti tamirdi macerası yaşamışsınızdır.

Nokia ve diğer üreticiler de apple politikasını uygulamalılar bence artık günümüz kullanıcısının tercihi bu yönde.

Artık zırt pırt model çıkarmayı bırakmalılar,büyük ve kapsamı geniş uygulama marketi yapmalılar,stabil işletim sistemleri yapmalılar bu politikaları uygulamayan şirketler batmaya mahkumdur ve batacaklardır.

Nokia bu şekilde devam ederse emin olun batar.

Bunlar benim kişisel görüşümdür.

Via tapatalk.

HaqperesT

HaqperesT

Üye
nokia icin bir kurtulus yolu var oda android teller cıkarması ama nerde keci inadı iste.. bu inatcı ruh nokiacılara da bulasmıs :)

61semih

61semih

Üye
zamanla düzelir fakat eskisi gibi 1 numara olması çok zor ilk 3e girmeside zor hatta

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
İyi de arkadaş herkes standart bir cihaz kullanmak zorunda mı? Herkesin bütçesi farklı, zevkleri farklı. Ben beyaz telefon sevmem sen siyah sevmezsin diğeri mavi ister. Nokia bu çeşitliliği sağlayan markalardan birisidir ve böyle devam etmesi bence iyi birşey. Oyun uygulama konusu apayrı bir boyut. Apple mı üretiyor o uygulamaları ios için? Hayır ama birilerine teşvik edici primler veriyor bunu yapmaları için. Android de aynı şekilde teşvik edici. Hem de o ekran ve donanım farklılıklarına rağmen birsürü versiyonu yapılıyor oyun ve uygulamaların. Nokia ise bu geliştiriciler konusunda biraz geride kalmış durumda. Yoksa standart ekran çözünürlüğü ve birbirine yakın donanımla birtek uygulamayı neredeyse mevcut tüm modellerde kullanmayı sağlayan bir S^3 platformuna uygulama yapmanın daha basit olacağı su götürmez bir gerçek.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
abi zaten Nokia da artık tek model çıkarıyor ama birçok segment için her bütçeye göre

_ardaa

_ardaa

Üye
Bügün apple nokia ve diğer markaları geçmişse bunun nedenleri kapsamı çok geniş ve büyük uygulama marketi,stabil ve güvenli bir işletim sistemi ve sağlam kaliteli cihazlar ve az sayıda model çıkarması ve en önemlisi çok yaygın bir garanti ve servis ağı sunuyor.
Bakın apple son 4 yılda sadece 4 tane model çıkararak bu başarıyı elde etmiştir birde diğer üreticilere bakalım neredeyse her gün yeni bir model çıkarmakta ve kullanıcıları kızdırmaktadır şöyleki gidip bir cihaz alıyorsunuz aradan bir hafta geçmiyor başka bir model çıkıyor doğal olarak buda kullanıcıyı kızdırıp moralini bozuyor bir yerde hissi verdiriyor ve markadan soğutuyor.

Kendi gözünüzle düşünün bir model çıktı gittiniz 1500 tl verip aldınız aradan 15 gün geçti başka bir model çıktı kendinizi nasıl hissedersiniz.

Son 4 yılda apple ve diğer üreticilerin çıkarmış olduğu model sayısı ve satış rakamları ortada bir çok model üretimi için harcanan parayı kazandırmadan eskiyor buda üreticiye zarar ettiriyor.

Bugün geliştirilen ilk uygulama ios için yayınlanıyor orada aldığı başarıya göre diğer sistemlere uyarlanıyor.

Ürününüz arızalandı apple ne yapıyor sorgusuz sualsiz alıp size yenisini veriyor.
Diğer üreticilerin uygulamaları ortada eminim çoğunuz servisti tamirdi macerası yaşamışsınızdır.

Nokia ve diğer üreticiler de apple politikasını uygulamalılar bence artık günümüz kullanıcısının tercihi bu yönde.

Artık zırt pırt model çıkarmayı bırakmalılar,büyük ve kapsamı geniş uygulama marketi yapmalılar,stabil işletim sistemleri yapmalılar bu politikaları uygulamayan şirketler batmaya mahkumdur ve batacaklardır.

Nokia bu şekilde devam ederse emin olun batar.

Bunlar benim kişisel görüşümdür.

Via tapatalk.

Zaten herkes milyoner bu ülkede hiç öğrenci yok dar gelirli yok herkes bir telefona 2000tl verecek düzeyde Nokia neden Apple gibi yapmıyor değil mi

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Zaten herkes milyoner bu ülkede hiç öğrenci yok dar gelirli yok herkes bir telefona 2000tl verecek düzeyde Nokia neden Apple gibi yapmıyor değil mi

Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz merak ettim şimdi.
O pahalı telefonlar sizin öğrenci ve dar gelirli dediğiniz kişilerin cebinde araştırın görürsünüz.
Ayranı yok içmeye tahtaravanla gider .......... misali.
Onuda geçtim nokia şuan yeni cihaz çıkardımı kaç paradan satıyor haberiniz varmı.
Ayrıca apple ürünlerinin ülkemizde pahalı olmasının nedeni apple değil bizim hukümetimizin aldığı vergilerdir hatırlatırım gidin usa dan bir apple ürunü alın bakalım kaç para.

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz merak ettim şimdi.
O pahalı telefonlar sizin öğrenci ve dar gelirli dediğiniz kişilerin cebinde araştırın görürsünüz.
Ayranı yok içmeye tahtaravanla gider .......... misali.
Onuda geçtim nokia şuan yeni cihaz çıkardımı kaç paradan satıyor haberiniz varmı.
Ayrıca apple ürünlerinin ülkemizde pahalı olmasının nedeni apple değil bizim hukümetimizin aldığı vergilerdir hatırlatırım gidin usa dan bir apple ürunü alın bakalım kaç para.
Ne alakası var? Nokia, Samsung, LG vb. diğer markaların fiyatları arasında neden uçurum yok ? En pahalı ürün satan Sony bile özellikle Xperia S modeli 1500 tl civarlarında Iphone 4s'ten oyun/uygulama dışında genel donanım konusunda bariz üstün olduğu ortada ki oyun/uygulamada da Android sayesinde az buçuk kafa tutabilir ama maşallah uçurum fiyat farkı var 4s ile Xperis S arasında. Apple fiyat/performans konusunda ne Nokia'nın ne de başka bir firmanın yanına bile yaklaşamaz o kadar diyorum sana. Amerika'daki fiyatları gayet uygun olsa da bizim ülkemize garezi var bence Apple'ın.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Apple la pek alakası yok.. Vergiler çok fazla %42 e birde aracı firmanın karı var.. Apple İstanbulda apple store açınca ucuzlar ama ben gene lumia alırım o ayrı

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Ne alakası var? Nokia, Samsung, LG vb. diğer markaların fiyatları arasında neden uçurum yok ? En pahalı ürün satan Sony bile özellikle Xperia S modeli 1500 tl civarlarında Iphone 4s'ten oyun/uygulama dışında genel donanım konusunda bariz üstün olduğu ortada ki oyun/uygulamada da Android sayesinde az buçuk kafa tutabilir ama maşallah uçurum fiyat farkı var 4s ile Xperis S arasında. Apple fiyat/performans konusunda ne Nokia'nın ne de başka bir firmanın yanına bile yaklaşamaz o kadar diyorum sana. Amerika'daki fiyatları gayet uygun olsa da bizim ülkemize garezi var bence Apple'ın.

Önceki arkadaşımız cevap vermiş bende ekleme yapayım hangi şirketin ürünleri apple ürünleri kadar kaliteli,sağlam ve güvenli eeee bırakında bu şekilde ürün yapan şirketin malı diğerlerinden biraz pahalı olsun.
Unutmayın kalite her zaman pahalıdır en başta gelen ticaret kanunudur.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
apple ürünleri kullanışlı sadece sağlamlığı yok malesef

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Önceki arkadaşımız cevap vermiş bende ekleme yapayım hangi şirketin ürünleri apple ürünleri kadar kaliteli,sağlam ve güvenli eeee bırakında bu şekilde ürün yapan şirketin malı diğerlerinden biraz pahalı olsun.
Unutmayın kalite her zaman pahalıdır en başta gelen ticaret kanunudur.
Valla her firma kaliteli sağlam ürünler yapıyor ayrıca Apple'ın sağlamlık konusunda ünlü bir firma değil. Aslında benim demek istediğim şuydu: Amerika/Avrupa fiyatlarıyla bizim ülkemizdeki fiyatlar arasında fark var elbetteki Apple ürünlerinde de fiyat farkı olacak ama atıyorum Samsung Galaxy S diyelim Avrupa'da 1000 tl'lik telefon satıyorsa o telefon bizim ülkemizde taş çatlasa 1400-1500 tl oluyor ama Apple Amerika'da 1000 tl'ye telefon satıyorsa bizim ülkemizde 2000-2500 tl civarında satılıyor bu vergiden de öte bişey bunu demeye getiriyorum :oke:

• Beğen
Tepkiler: _ardaa
ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
apple ürünleri kullanışlı sadece sağlamlığı yok malesef

Sağlamlıktan kasıt cihazı yere atıp yada başka şekilde kullanılmayacak hale getirmek değil.
Elbetteki alır yere atar yada ciddi darbeye maruz bırakırsanız dediğiniz gibi.
Apple ürünleri darbeye gelmez narin ürünlerdir.
Sağlamlıktan kastım bir apple ürününün kolay kolay arıza yapmaması ve bozulmamasıdır.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ama şöylede bişey var 2500 tl verip telefon alıyosan paranın hakkını vericek n9 un kaplamasını koy iphone a tekmele bişey olmaz ama iphone düştümü gitti bir iphone 3gs in tuz buz oluşuna şahit olmuş biri olarak bunu çok net söylerim.. Yazılım olarak pahalı olması normal ama dayanıksız..2500 tl lik mal narin olamaz.

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Valla her firma kaliteli sağlam ürünler yapıyor ayrıca Apple'ın sağlamlık konusunda ünlü bir firma değil. Aslında benim demek istediğim şuydu: Amerika/Avrupa fiyatlarıyla bizim ülkemizdeki fiyatlar arasında fark var elbetteki Apple ürünlerinde de fiyat farkı olacak ama atıyorum Samsung Galaxy S diyelim Avrupa'da 1000 tl'lik telefon satıyorsa o telefon bizim ülkemizde taş çatlasa 1400-1500 tl oluyor ama Apple Amerika'da 1000 tl'ye telefon satıyorsa bizim ülkemizde 2000-2500 tl civarında satılıyor bu vergiden de öte bişey bunu demeye getiriyorum :oke:

Arkadaş cevap vermişti ama bir daha yazalım.
Apple ürünlerinin ülkemizde pahalı olmasının nedenleri !
1-) Ülkemizde resmi apple store mağazası olmaması. (bahsettiğiniz ülkelerin hepsinde var)
2-) Yüksek vergi oranları.
3-) Ülkemize ithal eden şirketlerin yüksek karmarjı ekleyerek satmaları.

Apple ülkemizdede resmi apple store açma çalışmalarına başladı apple store açıldığı zaman ülkemizdede fiyatlar avrupa standardına düşecektir.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Avrupa standartına düşmez ama italyadan ucuz olur belki.. Ben şahsen kullanmam iphone sonuçta telefon elden kayıyor çoluk çocuğun eline geçiyor iphone 2 3 bin liranın koymıycağı insanlara göre bi telefo

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
ama şöylede bişey var 2500 tl verip telefon alıyosan paranın hakkını vericek n9 un kaplamasını koy iphone a tekmele bişey olmaz ama iphone düştümü gitti bir iphone 3gs in tuz buz oluşuna şahit olmuş biri olarak bunu çok net söylerim.. Yazılım olarak pahalı olması normal ama dayanıksız..2500 tl lik mal narin olamaz.

Ne gibi bir sağlamlık bekliyorsunuzki sonuçta cihazın %80'i cam elbetteki düşer yada ciddi bir darbe alırsa kırılır n9 dediğiniz cihazın %60'ı plastik bırakın iPhoneye göre sağlam olsun ve öncedende yazdığım gibi apple ürünleri narin ürünlerdir darbeye gelmez.
Bence bakış açınız yanlış.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
ama fiyatı iphoneun yarısı n9 un. Neden cam yapılıyor da 2500 tl den satılıyor sorunda orda

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt