Nokia batıyor mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Avrupa standartına düşmez ama italyadan ucuz olur belki.. Ben şahsen kullanmam iphone sonuçta telefon elden kayıyor çoluk çocuğun eline geçiyor iphone 2 3 bin liranın koymıycağı insanlara göre bi telefo

Zevk ve tercih meselesi herkes sevdiği beğendiği ürünü kullanır,bende sizin aksinize 2007 den bu yana iPhone kullanırım her zaman ilk tercihim odur.

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz merak ettim şimdi.
O pahalı telefonlar sizin öğrenci ve dar gelirli dediğiniz kişilerin cebinde araştırın görürsünüz.
Ayranı yok içmeye tahtaravanla gider .......... misali.
Onuda geçtim nokia şuan yeni cihaz çıkardımı kaç paradan satıyor haberiniz varmı.
Ayrıca apple ürünlerinin ülkemizde pahalı olmasının nedeni apple değil bizim hukümetimizin aldığı vergilerdir hatırlatırım gidin usa dan bir apple ürunü alın bakalım kaç para.

Arkadaşım Nokia Lumia 610 u 500-650 TL arası satışa sunacak. Yurtdışı fiyatı 189€. Veya Nokia 603 şuan piyasada 550-600 TL arası satılıyor. bu ve bunun gibi birçok model herkese ulaşabilecek fiyatlarla üretiliyor ki bu güzelbir olaydır. Eğer firmalar senin mantığınla hareket etselerdi "alo" demek için bile 500 TL lik telefon almak zorunda kalırdık. Usa dan taahhütlü cihaz almadığın sürece çok da farketmez fiyat. Gümrük ve kdv %38 fark ediyor ve bu Nokia ya da uygulanıyor, Apple a da, Samsung a da. Ama satış aşamasında sanki Nokia ya %38 vergi gelmişken Apple a %70 gelmiş gibi bir farkla satılıyor. Sakın bana sağlamlıktan falan bahsetmeyin, iphone 4 ün sağlamlıkla pek de alakası yok yani. Ayrıca Apple kullanan kullanıcının belli kurallarda cihazı kullanması lazım, mesela yağmur yağarken telefonunla konuşmayacaksın bile diyebilir :D Çünkü cihaza su değerse kullanıcı hatası olur :D

HaqperesT

HaqperesT

Üye
iphone insanı paranoyaklastırır bence
ha aman dikkat tel dusmesin :)

Silinen Üye 737108

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
Arkadaş cevap vermişti ama bir daha yazalım.
Apple ürünlerinin ülkemizde pahalı olmasının nedenleri !
1-) Ülkemizde resmi apple store mağazası olmaması. (bahsettiğiniz ülkelerin hepsinde var)
2-) Yüksek vergi oranları.
3-) Ülkemize ithal eden şirketlerin yüksek karmarjı ekleyerek satmaları.

Apple ülkemizdede resmi apple store açma çalışmalarına başladı apple store açıldığı zaman ülkemizdede fiyatlar avrupa standardına düşecektir.
Valla ben gene de pek sanmıyorum. Apple Store ile fiyatlar düşse de diğer firmalarla fiyat konusunda yarışabilmesi için 1000 tl'ye yakın düşmesi gerek ki bunu da asla yapmazlar en fazla 200 tl oynar fiyat.

MuhammedAliAKB

Üye
haklısın

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye

Arkadaşım Nokia Lumia 610 u 500-650 TL arası satışa sunacak. Yurtdışı fiyatı 189€. Veya Nokia 603 şuan piyasada 550-600 TL arası satılıyor. bu ve bunun gibi birçok model herkese ulaşabilecek fiyatlarla üretiliyor ki bu güzelbir olaydır. Eğer firmalar senin mantığınla hareket etselerdi "alo" demek için bile 500 TL lik telefon almak zorunda kalırdık. Usa dan taahhütlü cihaz almadığın sürece çok da farketmez fiyat. Gümrük ve kdv %38 fark ediyor ve bu Nokia ya da uygulanıyor, Apple a da, Samsung a da. Ama satış aşamasında sanki Nokia ya %38 vergi gelmişken Apple a %70 gelmiş gibi bir farkla satılıyor. Sakın bana sağlamlıktan falan bahsetmeyin, iphone 4 ün sağlamlıkla pek de alakası yok yani. Ayrıca Apple kullanan kullanıcının belli kurallarda cihazı kullanması lazım, mesela yağmur yağarken telefonunla konuşmayacaksın bile diyebilir :D Çünkü cihaza su değerse kullanıcı hatası olur :D

Çok yanlış bilgilrle donanmışsın internet elinin altında araştır.
Su örneğine gelirsem 2007 den bu yana iPhone kullanırım ip4'ü ve ip4s'i çıktığında usa dan aldım yağmurda,çamurdada,kardada konuştum hiç bir cihazımda ne bir arıza yaşadım nede servis yüzü gördüm iPhone kullanmadan önce kullanmadığım marka kalmadı o markaları kullanırken servislerle neredeyse akraba olmuştum servisler beni görmedilermi işleri rast gitmiyordu.
Marka karalamaktan başka işiniz yok maalesef.
Gelelim kurallarına bu güne kadar apple'ın kuralları nedeni ile hiçbir sıkıntı yaşamadım yaşayan kullanıcıda görmedim kurallar ile derdi olan kullanıcı jailbreak yapıyor cihazının keyfini sürüyor apple'ında jalibreak yaptı diye kimseyi dava ettiğini yada cezalandırdığını ne gördüm nede duydum.
Hatta resmi bir dille yapmasa bile apple'ın jailbreak'ı desteklediğinide biliyorum zire en büyük gelişim kaynağı.

Millet okarak şu sevmediğimiz şeyi köyüleme ve karalama huyumuzdan ne zaman vaz geçeceğiz.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Ticaret böyledir ister büyük ister küçük olsun firmaların, sektörlerin devlerin de bazen geçiş döneminde gerilediği durulduğu oluyor fakat buna batıyormu? denemez, çarşı içinde satış yapamayan bir mağazadan mı bahsediyoruz? hayır nokia dan konuşuyoruz ve bu durumada negatif bakmamak gerek diye düşünüyorum.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
zorla batırmaya çalışmak buna denıyor galiba! ;)

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
valla iyi dedin Engin abi..

_ardaa

_ardaa

Üye
Çok yanlış bilgilrle donanmışsın internet elinin altında araştır.
Su örneğine gelirsem 2007 den bu yana iPhone kullanırım ip4'ü ve ip4s'i çıktığında usa dan aldım yağmurda,çamurdada,kardada konuştum hiç bir cihazımda ne bir arıza yaşadım nede servis yüzü gördüm iPhone kullanmadan önce kullanmadığım marka kalmadı o markaları kullanırken servislerle neredeyse akraba olmuştum servisler beni görmedilermi işleri rast gitmiyordu.
Marka karalamaktan başka işiniz yok maalesef.
Gelelim kurallarına bu güne kadar apple'ın kuralları nedeni ile hiçbir sıkıntı yaşamadım yaşayan kullanıcıda görmedim kurallar ile derdi olan kullanıcı jailbreak yapıyor cihazının keyfini sürüyor apple'ında jalibreak yaptı diye kimseyi dava ettiğini yada cezalandırdığını ne gördüm nede duydum.
Hatta resmi bir dille yapmasa bile apple'ın jailbreak'ı desteklediğinide biliyorum zire en büyük gelişim kaynağı.

Millet okarak şu sevmediğimiz şeyi köyüleme ve karalama huyumuzdan ne zaman vaz geçeceğiz.

Öyle anlatmışsın ki sanki Apple ürünleri hariç diğer bütün ürünler kalitesiz ve bozuk, ben neredeyse Symbian çıktığı günden bu yana Nokia kullanıyorum daha 1 defa servis yüzü görmedi hiç bir telefonum, 6600, 6630, n73 n95 ... bunlar ve dahası defalarca yere de düştü yağmurda da kaldı ama servis yüzü görmedi, tamam kendi kullandığın ürünü öv bir şey demedik ama kullanmadığın ürünleri de kötüleme, son cümlende kendi yazdığın şeyin tam tersini yapıyorsun ve haklısın millet olarak ne zaman kullanmadığımız şeyi kötülemekten vazgeçeceğiz değil mi?

Bu arada Nokia'nın cihaz fiyatlarından bahsetmişsin ama senin haberin yok fiyatlardan 12mp kameralı telefonu ilk çıktığında 1200 TL idi Lumia 610 500-600tl civarı 808 pureview çıkacak 41mp kameraya sahip en fazla 1500 TL olur, bunlar Türkiye fiyatları ve hiçbiri bir iPhone fiyatına yaklaşmadı bile, şuan kaç senelik 3gs bile 1000 TL.

• Beğen
ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Öyle anlatmışsın ki sanki Apple ürünleri hariç diğer bütün ürünler kalitesiz ve bozuk, ben neredeyse Symbian çıktığı günden bu yana Nokia kullanıyorum daha 1 defa servis yüzü görmedi hiç bir telefonum, 6600, 6630, n73 n95 ... bunlar ve dahası defalarca yere de düştü yağmurda da kaldı ama servis yüzü görmedi, tamam kendi kullandığın ürünü öv bir şey demedik ama kullanmadığın ürünleri de kötüleme, son cümlende kendi yazdığın şeyin tam tersini yapıyorsun ve haklısın millet olarak ne zaman kullanmadığımız şeyi kötülemekten vazgeçeceğiz değil mi?

Bu arada Nokia'nın cihaz fiyatlarından bahsetmişsin ama senin haberin yok fiyatlardan 12mp kameralı telefonu ilk çıktığında 1200 TL idi Lumia 610 500-600tl civarı 808 pureview çıkacak 41mp kameraya sahip en fazla 1500 TL olur, bunlar Türkiye fiyatları ve hiçbiri bir iPhone fiyatına yaklaşmadı bile, şuan kaç senelik 3gs bile 1000 TL.

İşte okuduğunu anlamamak ve yorum yapmak diye buna denir mesajlarımı iyi oku.
Ben her hangi bir markayı köyülemişmiyim bak bakalım kullanıcı olarak deneyimlerimi yazmışım.
Ne yapalım yani aldığımız cihaz bozuluyorsa bozuluyor diye yazmayalımmı.
Evet haklısın bana göre apple ürünleri en iyisi ve en kalitelisidir.
Ve evet apple ürünleri pahalıdır pahalı olmayada devam edecektir kalite her zaman pahalıdır.

Mesajlarımı iyi oku balalım ben senin gibi marka ismi verip kötülemişmiyim.

Dediğimi bal gibi sen yapıyorsun işte.

Haa ayrıca özelden bana ulaş sana ismimi bilgilerimi vereyim kvk'yı ara sor bak bakalım kaç tane arıza kaydı var.

_ardaa

_ardaa

Üye
Böyle tartışmayla bir yere varılmaz, senin aldığın cihazlar şansına bozuk çıkmışsa o senin şanssızlığın kalite dediğin zaman Nokia'dan şaşmam, Apple ürünlerini ben kötülemedim sende iyi oku istersen fiyatı pahalı dedim ama işine nasıl geliyorsa öyle anlıyorsun sen.

Kullanıcı deneyimlerin yazarken kendi bakış açından bakarak yazdın ben ona cevap verdim, dediğim şey şu herkes 2000tl verip telefon alamıyor Nokia bu konuda iyi her kesime uygun telefon üretiyor, senin o cebinde iPhone ile dolaşan çocuklar diye verdiğin örnekleri biliyoruz hergün Portal'da görüyoruz İphone için böbreğini satanları yada başka mantıksız yollara başvuranları.

Neyse böyle tartışmayla bir yere varılmaz herkes bildiğini okuyor, sana göre İphone bana göre Nokia ,zevkler ve renkler diyerek cümlemi bitiriyorum.

• Beğen
gölgee_65

gölgee_65

Üye
    Konu Sahibi
zaten kimsenin sana lafı yok kardeşim olamaz da. Sorun bu haberleri yapanların objektif olmamaları

Medya konusunda haklısın kardeş. gerçekten objektif değiller :oke:

---------- Eklendi @ 22:39:46 ---------- Yazıldı @ 22:38:39 ----------

[ENGİN];4608366' Alıntı:

sana kızan veya sitem eden yok arkadaşım için rahat olsun sen tabiki okumuş olduğun haberı yayınladın.yorum yapan arkadaşlarında şirketlere tepkisi var sana değil. :)

bana tepkilerinin olmadığından adım gibi eminim. sorun zaten biz de değil şirketlerde :)

---------- Eklendi @ 22:40:45 ---------- Yazıldı @ 22:39:46 ----------

Kesinlikle olayın seninle bir alakası yok ama bu tarz haberlerdeki mantıksızlık beni çileden çıkartıyor artık. Daha piyasaya sürülmeden Lumia 900 ü yerden yere vurup beklenen satışı yapamadı diyen bir habercilik zihniyeti var medyada. Benim tepkim buna ve bu tarz haberleri gerçekten düşünmeden zihnine kazıyıp gerçek olarak varsayanlara.

:oke:

ibrahimhd

ibrahimhd

Üye
Böyle tartışmayla bir yere varılmaz, senin aldığın cihazlar şansına bozuk çıkmışsa o senin şanssızlığın kalite dediğin zaman Nokia'dan şaşmam, Apple ürünlerini ben kötülemedim sende iyi oku istersen fiyatı pahalı dedim ama işine nasıl geliyorsa öyle anlıyorsun sen.

Kullanıcı deneyimlerin yazarken kendi bakış açından bakarak yazdın ben ona cevap verdim, dediğim şey şu herkes 2000tl verip telefon alamıyor Nokia bu konuda iyi her kesime uygun telefon üretiyor, senin o cebinde iPhone ile dolaşan çocuklar diye verdiğin örnekleri biliyoruz hergün Portal'da görüyoruz İphone için böbreğini satanları yada başka mantıksız yollara başvuranları.

Neyse böyle tartışmayla bir yere varılmaz herkes bildiğini okuyor, sana göre İphone bana göre Nokia ,zevkler ve renkler diyerek cümlemi bitiriyorum.

Şu yazımı tekrarlıyorum.
Kalite her zaman pahalı olmuştur bundan sonrada öyle olacaktır.

Hiç bir zaman apple ürünleri ucuzdur demedim demiyorumda.

Arıza olayına gelince sana katılmıyorum benim aldığım cihazların arıza yapması şansıma imiş bu verilecek en komik cevap.

Markaların üretmiş olduğu modeller,kullanılabilirlikleri,arıza yapma oranları vs vs kapsamlı bir araştırma ile yakın zamanda konu açarak paylaşacağım sizlerle.

Çalıştığım kurum her personeline telefon ve bilgisayar verir (dünya genelinde yaklaşık 50 bin personeli vardır)bu nedenle her yıl yüksek miktarda telefon ve bilgisayar alımı yapar bunu yapmadan öncede yukarıda belirttiğim parametreleri ekleyerek reel bilgiler dahilinde araştırma yaparak ve yaptırarak alım yapar.
Bu yılki alım henüz yapılmadı şuan araştırması devam etmekte sonuçlanınca açıklayacağım.
Geçtiğimiz yıldaki rakamlarda (aklımda kaldığı kadarı ile) en düşük oran apple'da iken en yüksek oran nokiada çıkmıştı.
Önceki yıllardaki sonuçları uygun bir zamanımda ulaşır paylaşırım.

Herkes zevkine ve bütçesine göredir sizin tercihiniz nokia ise benim tercihimde iPhonedir.
Ben sizin tercihinize saygı duyarım aynısını kendim içinde beklerim.

mesut1979

Üye
İşte okuduğunu anlamamak ve yorum yapmak diye buna denir mesajlarımı iyi oku.
Ben her hangi bir markayı köyülemişmiyim bak bakalım kullanıcı olarak deneyimlerimi yazmışım.
Ne yapalım yani aldığımız cihaz bozuluyorsa bozuluyor diye yazmayalımmı.
Evet haklısın bana göre apple ürünleri en iyisi ve en kalitelisidir.
Ve evet apple ürünleri pahalıdır pahalı olmayada devam edecektir kalite her zaman pahalıdır.

Mesajlarımı iyi oku balalım ben senin gibi marka ismi verip kötülemişmiyim.

Dediğimi bal gibi sen yapıyorsun işte.

Haa ayrıca özelden bana ulaş sana ismimi bilgilerimi vereyim kvk'yı ara sor bak bakalım kaç tane arıza kaydı var.

arkadas bir iphone 4 ü 50cm yerek birak ve arkasina nokia telefonu( n8,c7,e7 farketmez hangisi) yere birak bak bakalim hangisi kaliteliymis.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Kalite, sistem tercihi, donanım incelemesine girerseniz çıkmaza düşer 90 lı yıllara kadar giderseniz. Anladınız siz onu. :locked:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt