Telefon Tavsiyesi nokia 5800 mı nokia n97 mi nokia 5530 mu iphone 3gs mi

Sponsorlu Bağlantılar

amiriliyaz

Üye
arkadaslar beni dinleseniz, kimin parasi varsa HTC HD2 alin derim 1ghz islemci, 528mb ram, 528 rom, yani bilgisayar 5mpx kamera 20x dijital zoom, hep ne istersen var

Apollon07

Üye
bence n97 çünkü iphone batarya omru az ve batarya yenilenmesi mümkün degil 5800da pek rahat degil n97 klavyeside var

delichaos

Üye
herkesin dediği gibi eğer paranı koyacak bir yer bulamıyosan git iphone al ama bana 1.5 milyarlık tel lazım değil ben daha ucuz bişey istiyorum diyosan sana tavsiyem 5530XM dir...N97 ztn 1 milyar civarında onada hic gerek yok...Geriye 2 telefon kalıyor 5800XM ve 5530XM bnde 5530XM var arkadastada 5800XM ve bu telleri biz karsılastırdık 2 tel arasındaki farklar; GPS,3G,ve ekran boyutu(5800XM 3.2 inc,5530XM 2.9 inc) yani 0,3 inc lik bi fark var...Simdide acıklamayı yapayım...GPS ile baslayalım 5800XM GPS li oldugu icin her türlü program calısır garmin,ovi maps, vs. ama sizde bilirsiniz ki Google Maps şebeke üzerindende çalışabiliyor...Eğer ki uzak bir yol icin kullanmıcaksanız GPS i Google Maps tam size göre yani 5530XM bu yönüyle eşitlemiş oluyor...GPS gitti...2.ci olarak 3G geliyo...3G Ülkemizde tam yaygınlaşmadı hatta kullanımı çokta fazla değil ve bana göre 3G nin görüntülü görüşmesi sacma bişey cünkü biz bunu yıllardır Messenger ile yapabiliyoruz ztn hemde ücretsiz olarak...3G nin diğer özelliği Mobil TV ve bunada ne gerek var ki evinde TV varken ve gittigin her yerde TV varken niye boşu boşuna para veresin ki buna Yolculuk ederken ne işine yarıcak al bi küçük TV istedigin kdr izle hmde ücretsiz xD eğer yolculuk ederken yanında laptopun varsa ztn Mobil TV ye hiiiç grk olmaz intten ücretsiz izlersin bu kdr basit...Gelelim 3G nin son özelliğine yani Hızlı İnternet...Nokia'nın sitesindede yazdıgı gibi HSDPA özelliği her iki telefon içinde mevcuttur yani 7.2 mb diye biliyorum bu hızda internete girilebiliyor...3G yide böyle gectik...Gelelim 0.3 inc ekran boyutu farkına...5800XM ve 5530XM karşılaştırmamdada fark ettim 5800XM in menüleri ve diğer herşeyin boyutu 5530XM e göre biraz daha büyük bu fark edilebiliyor ve Q klavyede daha rahat yazabiliyorsunuz ama bnce bu kdr özelliği gereksiz kıldıktan sonra bunuda gereksiz kılmak gerektiğini düşünüyorum ve ben ztn Q klavyeden memnunum...İşte bu kdr 5530XM ile 5800XM i eşitledim yani bu 2 telefon arasında fark nerdeyse hiç yok he bide unutmadan söyliyim 5800XM de çift led flash var 5530XM de tek led flash var çift led tabiki daha iyide buda gereksiz 5530XM de ben istediğim sonuçları elde edebiliyorum yani istediğim fotoğrafı düzgün çekiyor yani bunuda eşitlediğimize göre 2 telefon arasında tek fark fiyat oldu...onuda siz düşünün artık :D :D

şunuda ekliyim 5800XM in 3 tuşu dokunmatik değil ve görüntüyü bozuyor...5530XM de ise tam bir sadelik söz konusu touch süper bir görüntüsü var ...Buda etkileyici bir etken xD

Sphinx.00

Sphinx.00

Üye
Valla kardeşim ne desen boş... Bu senin söyledigin telefonlar birbirinden cok farklı.... 500 tl si olan 5800 xp alır... 1.500 tl si olan n97 alır bu sorulucak soru bile degil bence.. :)

neoorog

neoorog

Üye
4 telefon ismi vermişsin ve buradaki telefonlardan 5530 ile 5800'ı ve N97 ile 3GS'i kendi aralarında yarıştırabilirsin. :)

Birincide 5800, ikinci de N97 derim.

666kaos

666kaos

Üye
iphone ve n97 cok pahalı 5800 ucuz ve super ozellıklerı var cok kalıtelı bı tel

edzkvnc

edzkvnc

Üye
ben şuan hem iphone 3gs 32GB hemde Nokia N97 32GB kullanıyorum N97 Harika bir telefon inanın bana özellikte gerçekten güzel bi telefon iphone nun tek iyi yanı dokunmatik ekranı çok hassas ve kullanıma rahatlık katıyor ama hangisini tercih edersin derseniz ikisi arasında karar vermekte çok zorlanırım sanıyorum . Tercih etmesi gereken kişiyede tavsiyem kullanım amacı ne olmalı telefon alırken özellik önemli ise nokia ama zarif şıklık ve dokunmatik ekran hassasiyeti arayan iphone almalı bence

GEIZAS

Üye
iphone dan vazgeçmem... (iphone-n97-5800-5530)

AARSLANNN

AARSLANNN

Üye
arkadaş sen çoktan almışsındır ama almak isteyenler nokia 5800 i alsınlar çünkü ıphone da video çekme yok,yüksek ses yok,sybam (yanlış yazmış olabilirim) ve en önemliside fiyat farkı var .Iphone en az 1.500 tl ama nokia 5800 539 tl hatta daha da ucuz bide onun ön kamarası var boşu boşuna masrafa girmeyin 5800 dan şaşmam

laveled

laveled

Üye
5800 aldima bin pismanim onun yerine keske iphone 3g alsaydm.haziranin 22sinde yeni iphone hd ckacak smdiden parami biriktrmeye basladm zaten digerlerine gore daha ucuz olacagi soyleniyor. telefon alacaklar acele etmeyin derim

Mustafa-26

Mustafa-26

Üye
nokia 6288 al

Zegen

Zegen

Üye
Fiyata oranla en iyisi 5530 ama para sorun deği dersen mantıklı seçim N97 olacaktır:oke:

notend

Üye
5800 tek kusuru kamerasının düşük olması ve de dokunmatiğinin iphone kadar kaliteli olmaması bunların dışınde hepsine fark atar

BulBniGoogle

BulBniGoogle

Üye
benim iphone alıcak param olsaydı almazdım en güzeli samsung galaxsy i9000 ama 500 tl civarı bir telefon için tabikide 5800:oke:

selinn2

selinn2

Üye
bnce n97 al çok kullanışlı olur senin için

TuTuKLu eSiR

TuTuKLu eSiR

Üye
n97

33musti33

Üye
benim ablamda iphone 3gs var ben beğeniyorum oyunları ekranı herşeyi güzel diyer tellere bin basar :D

selimsen95

Üye
oyun oynamayı ve çok net foto çekmeyi düşünüyorsan kesinlikle n97.zira dokunmatik ekranlarda adam gibi oyun oynayamazsın.mesela pandemonium gibi bir oyunu ıphone de oynayamazsın.yavaş oyunlar olabilir.aksiyon oyunları zor.illa tuş takımı şart .ayrıca kamera ve foto çekimlerinde nokia tartışmasız.ve birçok oyun ve programı gayet rahat bulabilirsin.ı phonedeki durumu bilmiyorum.

gameloft un sitesindan modern combat 2: Black pegasus ve need for speed shıft e bak ( örnekler çoğaltılabilir )

aligulcan7

Üye
nokia'dan sasma en iyisi nokiadir.paran varsa n97 derim ama yoksa 5800da cok iyi.ayrıca c6-01de cok gsl ve n97 tipindedir.fiyatı 600-700 arasıdır.

srn.1392

Üye
BN OLSAM 5800 ALIRIM çok kullanışlı:hmmm

Üst Alt