Nokia 5800 Anna, Belle, Shell nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yazmiyorum

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5800 Anna, Belle, Shell nedir?
Bir süredir foruma girmiyordum, bu ayın başlarında N8 gibi bazı modellere yeni Belle güncellemesi çıktığını duydum. Ardından neler olmuş neler bitmiş diye forumda gezinmeye başladım. Bir zamanlar sadece CFW vardı ve sağolsunlar sürekli güncelleyen arkadaşlar vardı. Burada Anna, Belle, Shell falan görünce kusura bakmayın biraz kafam karıştı.

Benim bildiğim sadece CFW (Custom FirmWare), malum özel yazılım. Peki Anna, Belle ve Shell nedir? Yani bir başlıkta haqanguvenin belle shell isimli bir konusunu gördüm. Bu belle shell cfw değil mi? Yani Nokia orjinal yazılım değil de şirinlik olsun diye bir arayüz mü uydurmuş? Anlamadım?

Benim telefonumda OFW Nokia 5800 son sürüm yüklü. Fakat N8 belle sürümün ekran görüntüsü de gerçekten çok hoş ve yanılmıyorsam ev ekranında 5 tane ekranı sağa kaydırarak kullanabiliyoruz. Ayrıca sanki biraz daha samsungvari hoş bir kullanım olmuş.

Konuyu yanlış yerde açtıysam affola.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler...
 


lazye

lazye

Üye
arkadaşm belle shell bi uygulamadır aslında ama c6 portuna gömmüşler qt ile beraber yani bi nevi s^3 görünümü kazandırılmış... Ama ram dan çok yer ... Telefon açılınca otomatik devreye girer...
 
Knight43

Knight43

Üye
Ben biraz daha açık anlatayım.:oke:
symbian^3 N8 ve benzer telefonların işletim sistemi biliyorsundur.:thumbup:
Anna: symbian^3 ün biraz daha geliştirilmiş hata düzeltmesi yapılmış ve ikonları vs. değiştirilmiş sürümüdür.
Belle: symbian^3 ün biraz daha geliştirilmiş hata düzeltmesi yapılmış ve seçenekler yazısı,çıkış yazısı ve bunun gibi birkaç yerde yazı yerine ikon kullanılmış.ayrıca ekranın yukarısından aşağıya doğru çekince bir menü (belle top bar) açılıyor.
Belle Shell: s60 v5 işletim sistemini symbian^3 e benzetmek için kullanılan bir programdır.
 

yazmiyorum

Üye
    Konu Sahibi
Lazye biraz teknik olmuş ama cevap için teşekkürler :)

Knight43, ayrıntılı bilgi için sağol.

Cep telefonu olayına sizler kadar yakın değilim. Nokia sağolsun kafa karıştırmada 1 numaraya oturmuş, o yüzden benim de kafamı karıştırdı. O yüzden cehaletimi mazur gör, forumda birçok cfw, anna, belle, shell görüşce biraz dağıldım.

Ancak kısa bir sorum/tespitim olacak, cevaplarsan kafamdaki sorular biter sanırım:

Şimdi bu Nokia 5800 yanlış anlamadıysam symbian 2, akabinde çıkan C6 da symbian 3... Birileri C6 nın symbian 3 versiyonunu hackleyip 5800'a giydirmeyi başarınca film koptu.! Ardından anna, belle falan çıktı. Ardından Anna nın da 5800 için uyumlu CFW sini hackleyip 5800'a giydirmeyi başardılar. Fakat Belle için 5800 yetersiz kalınca, belle shell olarak daha stabil sadece görüntüyü benzeten bir program yazdılar.

Yani ben 5800'a anna CFW kurup, üzerine belle shell yüklersem cebi biraz kassa da, misal N8 görüntüsüne benzer bir görüntü yakalar mıyım? Malum daha kullanışlı ve hoş bir görünüm yapmışlar.

Forumda 1 haftadır geziyorum ama benim gibi konudan kopmuş veya bilmeyenler için net bir cevap bulamadım. Port, mod, shell,.. falan millet artık uçmuş ama ben biraz cahil kalmışım :D

Bir zamanlar uydu alıcıya yazılım atma konusunda da buna benzer bir sıkıntım olmuştu. Olayı anlamaya çalışıyorum sadece...

Yoksa nakit durumunu biraz düzeltsem samsung galaxy s3 alıcam, nokianın bu ticaret kafasından soğudum artık.!
 
Atacan-

Atacan-

Üye
S3 al kendini düzeltip :)

Söylediğin ve anlattığın şeyler yarı yarıya doğru sayılır.
Kısaca cevap vereyim.
5800 cihaza N8 gibi yapılabiliyor sadece görsel olarak.
Annada , belle de sadece görsel benzetmelerle yaklaşılabiliylor.
Ek programlarda eklenerek görsellik arttırılıyor.Fakat sağlıklımı hayır, sana bıraktığı ram yetersiz kalıyor.
İşin aslı Doğan görünümlü Şahin oluyor
 

yazmiyorum

Üye
    Konu Sahibi
Atacan, ben kolay kolay telefon değiştirmem. Açıkçası 5800'ın her özelliğini dibine kadar kullandım. Girmediğim ve kurcalamadığım menüsü yok. Nokia sağolsun bir dönem de 6600 vardı, ölene kadar kullanmıştım :) Bakıyorum 5800 'a daha kullanışlı özelliklerle CFW falan bi ton uğraşmış bizimkiler. E görsellik de N8 yakalamış, o zaman ölene kadar 5800 elimde demektir :) Ama senin de dediğin gibi sağlıklı olmuyor. Bir kere CFW kurdum, çok güzeldi ama öyle basit hatalar vardı ki, soğudum ve OFW kurdum yine. Şimdi de son yazılımlar dikkatimi çekti. Bari dedim maddiyatı düzeltip Samsung S3 alana kadar, elimizde kullanışlı bir telefon olsun. Haksız mıyım?

Dün gece taktım USB 'yi attım haqanguvenin Belle CFW'yi, çok sade kaldı. Bi de Belle Shell kurayım dedim. Tamam görünüşte hoş ama birden tuhaf bir şekilde CFW ekranı gelip Belle shell görüntüsü kayboluyor. Canımı sıktı tabii,şimdi de sitede yine düzgün bir CFW arıyorum, olmazsa yine OFW :D

1 gecede CFW 'den soğumaya başladım ;)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt