Nokia 5530 XpressMusic İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
Nokia 5530 XpressMusic İncelemesi
Evet uzun araştırmalarım sonucu alabileceğim en şık telefonlardan birinin bu olduğuna karar verdim. Birçok telefona baktım ancak hiçbirinde aradığımı bulamadım.
İlk İzlenim: Dokunmatiği hakkında çok negatif yorum okudum ancak gerçekten çok rahat kullanılıyor.Arama cevaplama tuşları dokunmatik yapılmış ki 5800'dan daha güzel ve estetik duruyor bu yüzden. Arka kapağını çıkarırken çok zorlansamda sonunda açmayı başarıp bataryayı takabildim. Arka kapağı bir daha açacağımı sanmıyorum. Kamerası çokda kötü değil. Autofocus'u olması Carl Zeiss lens olmamasını birazda olsa telafi ediyor. Menüleri gerçekten güzel. Temaları çok estetik.

Kutu içeriği:



  • Nokia 5530 XpressMusic
  • Nokia BL-4U Batarya
  • Nokia WH-205 Kulak-içi Kulaklık
  • Nokia CA-101D Data kablosu
  • 4GB MicroSDHC Hafıza Kartı (Telefona takılı şekilde geliyor)
  • Kullanım Klavuzu
  • Garanti Belgesi
  • Ovi Mini-DvD'si
  • Yedek kulak-içi kulaklık uçları(beyaz)
Dizayn ve Tasarım:

Telefonun ön kısmında 4 adet işlev tuşu bulunmakta. Bu tuşlardan 2'si çağrı cevaplama tuşları, 1'i menü tuşu, 1'i ise XpressMusic tuşu. Bu XpressMusic tuşuna basıldığında 5 seçenekli bir menü karşımıza çıkıyor. Müzikler, Videolar, Galeri, Yerimleri, İnternette Paylaşım tuşları bu menüde bulunmakta.
Telefonun sol tarafında hafıza kartı ve sim card takılabilen bir bölüm mevcut.
Telefonun sağ tarafında ses yükseklik kontrolu, ekran kilidi ve deklanşör tuşları bulunmakta.
Telefonun üst kısmında telefonu açma tuşu bulunmakta.
Telefonun altında 3.5mm'lik jack girişi, nokia şarj girişi ve mini usb v2.0 girişi bulunmakta.
Telefonun arkasında ise 3.2megapixellik bir kamera ve çift led'li bir flaş bulunmakta.














Ekran:

Ekrandaki video ve fotoğrafların kalitesi inanılmaz iyi. Ekranın çözünürlüğü o kadar yüksekki koyduğunuz her videoyu hd izler gibi izliyorsunuz. Iphone'danat daha net ve parlak. Telefonu elinize almadan kalitesini anlayabileceğinizi pek sanmıyorum ancak birkaç resim koydum.







Hoparlörler ve Kulaklıklar ile Ses Kalitesi:

Bildiğiniz gibi stereo hoparlörlere sahip telefon. Yani alabileceğiniz en iyi sesi alabiliyorsunuz. Kapalı alanlarda müthiş ses veriyor. Yani bilgisayar başındayken bile açarsanız size müzik sisteminizin vereceği kalitede bir ses verebilir. Ses yüksekliğide çok iyi.

Kulaklıklar alacağınız bir ep-630 kadar iyi. Kablo kalitesi vasat derecede. Çevreye her dokunduğunda kulaklığa çok kötü bir kablo sesi geliyor. Kulaklığı kullanırken hareketsiz durmakta yarar var. Yanında gelen kulaklık uçları çok iyi izolasyon sağlıyor. Kulaklığı taktığınız anda dış ses kesiliyor. Kesinlikle seveceksiniz Kulaklığın jack'ından pek emin değilim. Altın kaplama bir jack'ı var ancak jack'ın çevresindeki kablo biraz dengesiz. Her an kopacak hissi veriyor.

Müzik Arşiviniz albümler, sanatçılar, çalma listeleri, türler, besteciler, podcast'lar şeklinde ayrılmış durumda. Telefon içinde playlist yapmanızda mümkün.

Radyo'yu her ne kadar kullanmasamda güzel. RDS destekli olduğu için kanalları bulmanız kolaylaşıyor. Kulaklık takmadan radyoyu dinleyemiyorsunuz çünkü anten görevi görüyor. Kulaklığı taktıktan sonra isterseniz hoparlör modunada geçebilirsiniz.





Kamera:

Kamerası her ne kadar Carl Zeiss lensinden yoksun olsada gayet güzel çekimler yapabiliyor. Yeterli ışık olduğu zaman 3.2mp'in tam verimini alabiliyorsunuz. Telefonda autofocus özelliği ve çift led flaş var. Flaş 2-3 metreye kadar işe yarıyor. Dışarıda flaşlı çekim yapmanızı önermem. Gece çekimleri vasat ancak gündüz çekimleri çok iyi. Birkaç fotoğraf...











Not: Fotograflar başka bir siteden 5530 la çeklimiş fotograflardır.

Bağlantı:

Wireless bağlantısı çok hızlı. Telefon üzerinden test yaptım ve sonuçlar şu şekilde çıktı.

1MB'lık dosyayı indirirken;

1064kbit/sec
0.471s latency
8.116s d/l time

Telefonda ne yazıkki 3G yok. Nokia'nın büyük hatalarından biri bence ancak 3G ile işi olmayanlar için iyi bir telefon. Şimdiye kadar 3G'siz devam ettik. Kalan zamanıda 3G'siz götürürüz.

Bluetooth 2.0 mevcut telefonda. Genel olarak hızlı denebilir. Laptop'tan 500kb lık bir dosya atarken max 16-17 saniye sürüyor telefonun alması.

Ayrıca sinyal seviyesi hiç düşmedi gördüğüm kadarıyla. Buda çekiş gücünün yüksek olduğunu gösteriyor.

5530XM Menüleri vs.:

Evet görmek isteyenler için menülerin screenshotlarını koyuyorum. Hepsini kendim çektm.

Ana Menü:
25 Adet çok aradığınız-mesajlaştığınız kişiyi ekleyebildiğiniz bir widget mevcut. Ayrıca mail'inizdeki mail lara kolay erişim için bir widget da bulunuyor. Altta ise shortcut yani kısayol butonları bulunuyor. Bunları ayarlar bölümünden kendinize göre ayarlayabiliyorsunuz.



Not: o arkaplan orjinalde yok.

Arama Bölümü:
Tuşlara basmak çok basit bu yüzden bir sıkıntınız olacağını sanmıyorum. Kişi eklemek için bir tuşta bu bölümde mevcut.

İşlem Kaydı:
Tüm kayıtlara erişim oldukça kolay. Kaç saat konuştuğunuz, kaç mesaj attığınız, son aradıklarınız, cevapsız aramalar vs. vs....



İnternet:
Bu bölümde cihazın kendi explorer sistemi bulunmakta. Ayrıca hi5, facebook, youtube, myspace, amazon ve friendster gibi sitelere kısayollarda mevcut. Arama tuşuna bastığımızda ise bizi direkt olarak google a yönlendiriyor.



Mesajlar:
Bu bölüm mesajlarımızı kolayca kontrol etmemiz için gayet basit tasarlanmış. Ayrıca buradan maillarımızda kontrol edebiliyoruz. Klasörler yaratıp içlerine mail ve mesajlarımızıda kaydetmemiz mümkün.



Galeri:
Resimlerimize ve videolarımıza bakabileceğimiz bir bölüm var. Nokia her köşeye bir müzik kısayolu koymuş. Burada da bunu görebiliyoruz. Ayrıca ses klipleri bölümünde yaptığımız kayıtlarıda dinleyebiliyoruz.



İndirme:
Bu bölümden direkt olarak nokia tarafından önerilen programları indirebiliyoruz. Çoğu program ücretli veya yarı ücretli. Bu yüzden ovi yada diğer siteleri kullanmak daha mantıklı. Bu bölümün pek işlevliği yok doğrusu.



Müzik:
Telefondaki müziklere ulaşabileceğimiz bölüm bu bölüm. Radyoyada bu bölümden erişiyoruz. Müzik mağazası, podcasting ve ses kayıt bölümüde burada mevcut.







Ayarlar:
Klasik nokia ayarlar bölümü.



Uygulamalar:
Telefona yüzlerce uygulama yüklemek mümkün. Resimdekiler ise telefondaki default uygulamalardan birkaçı.



Nokia Maps:
Ne yazıkki nokia maps yüklü gelmiyor ancak ovi suite vs. üzerinden rahatlıkla yükleyebilirsiniz. Bu uygulamayı tam olarak keşfedemedim bu yüzden yorum yapmam yanlış olur.



Google Maps:
En çok bunu kullanıyorum uygulamalarım arasında. Gerçekten kullanışlı. Hem uydu görünümü hemde harita görünümü verebiliyor size. Ancak tek kötü yanı telefona kaydedebileceğiniz harita boyutu çok kısıtlı. Ayrıca kayıtlı şekilde google maps haritalarını telefonunuza indiremiyorsunuz. Garmin, nokia maps vs. gibi programlar bu bakımdan çok daha kullanışlı. Google maps'ın en büyük + sı şebeke üzerinden nerede olduğunuzu bulabiliyor. Eğer açık alandaysanız 40metre yanılma payıyla nerede olduğunuzu gösterebiliyor.



5530un boyutlarını daha güzel kavramanız için bir kaç resim..

5530 XM ve 5800 XM


5530 XM ve Iphone 3GS



Arkadaşlar klavye konusunda merak edenler için






Arkadaşlar 5530 ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.Alacak arkadalara buradan yardımcı olalım.

Alıntıdır.

Butonunu unutmayalım.
 
  • Beğen
Tepkiler: CS BETA, b3rk4y97 ve Consul9


b3rk4y97

b3rk4y97

Üye
acaba 5530 ile 5230 arasında ne gibi farklar var hangisi daha iyi özellik ve fiyat olarak??
 
Consul9

Consul9

Üye
bnde kullanıyorum kardeşim eksiksiz yazmış helal olsun:oke:
 
AsCoRbAt

AsCoRbAt

Üye
5530 satımdan kaldırıldı satılmıyo ama ben aradım ve buldum telefon 0 adam benden 480 tl istedi o parayı ona vericeğimize 5800 alırız
 

texasteam

Üye
esas 5800 üretimden kalktı 5530 5800dan sonra cıkmıs bi telefon 5800 bayadır var piyasada ama 5530 daha bi yıl olmadı

--------------- Ekleme ---------------

5230 un kamera çözünürlügü 2 mgpxl + flas yok daha baska ne özellik farkı var bilmiyorum ama 5530 u öneririm 5230 da entegre gps var ama 5530un yeni güncellemesinde sebeke ve wifi tabanlı gps mevcut
 

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
acaba 5530 ile 5230 arasında ne gibi farklar var hangisi daha iyi özellik ve fiyat olarak??

Dostum 5230 nasıl bir telefon bilmiyorum ama sana 5530 tavsiye ederim.5230 un özelliklerini bilmiyorum ama 5800 dan tek eksiği 3G.Eğer 3G kullanmayacaksan 5530 tavsiye ederim. :oke:

--------------- Ekleme ---------------

bnde kullanıyorum kardeşim eksiksiz yazmış helal olsun:oke:

Rica ederim. :)

--------------- Ekleme ---------------

5530 satımdan kaldırıldı satılmıyo ama ben aradım ve buldum telefon 0 adam benden 480 tl istedi o parayı ona vericeğimize 5800 alırız

Emin misin?Peki bu sitelerde neden satılıyor.











Lütfen yorum yazarken dikkatli olsan iyi olur.İlla şu sorunlu 5800 ı övenlerden bıktım.Her yorumuma bir müdahale ediliyor buda benim canımı sıkıyor. :bann:

--------------- Ekleme ---------------

esas 5800 üretimden kalktı 5530 5800dan sonra cıkmıs bi telefon 5800 bayadır var piyasada ama 5530 daha bi yıl olmadı

--------------- Ekleme ---------------

5230 un kamera çözünürlügü 2 mgpxl + flas yok daha baska ne özellik farkı var bilmiyorum ama 5530 u öneririm 5230 da entegre gps var ama 5530un yeni güncellemesinde sebeke ve wifi tabanlı gps mevcut

Yorumun için teşekkürler. :oke:
 

OğuzcanAbi

Üye
güzelmiş özellikle grisi
 

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar imzamda mevcut olan fun club ın linkini veriyorum.Sorunlarını bilgilerinizi burada paylaşabilirsiniz.Maxicep forumundaki en geniş fun clup dır.
5530 Fun Club TIKLA
Not: Fun Club benim değildir.Nadir arkadaşımındır.
 

OğuzcanAbi

Üye
inş sorunları olmazda o konuya asla gelmezler
 

OğuzcanAbi

Üye
versiyon yüklemede sorun mu war
 

OğuzcanAbi

Üye
:oke:
 
tlgcn38

tlgcn38

Üye
güzel paylaşım
 
CS BETA

CS BETA

Üye
kardeşim bimeks ten alır almaz yani süpersin :D ayni chip dergisinin yazarları gibi anlatmıssın helal olsn :D

wave yide ben anlatcam :D
 

Neverex

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim bimeks ten alır almaz yani süpersin :D ayni chip dergisinin yazarları gibi anlatmıssın helal olsn :D

wave yide ben anlatcam :D

Teşekkür ederim görüşün için.Sende wave yı anlat.Bu arada Vatan bilgisayardan aldım. :)
 
superjunior

superjunior

Üye
Arkadaşlar Bu Telefonun Hafıza Kartı Yeri Yandaymış.Bu Telefon Samsung e250 Gibi Hafıza Kartı Oynuyormu . Bilenler Yazabilirmi?
 

sanaman54

Üye
Telefonun şarjı dolu iken kaç gün gidiyor?
 


Üst Alt