İstek nokia 500 e windows 8 yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak Altun

Burak Altun

Üye
Zamanında symbianın bootloader kilidini kırmak için bi hacker uğraştı ama sonuç alamadı.

• Beğen
Tepkiler: -Börteçine-
Burak Altun

Burak Altun

Üye
Hadi ya başarsaydı farklı farklı sistemler denerdik ne güzel :)
Pek sanmıyorum. Çünkü symbian'ın devri zaten bitmişti. Yani açık kod kaynaklı da olsa olmayacaktı. Sistem çok geri kalmıştı. Özellikle android karşısında. Yani desteklemiyordu. Nokia o yüzden yeni bir işletim sistemi arayışına girmişti. Yoksa Nokia kendi emeği olan symbianı kolay kolay bırakmazdı. MeeGo'ya geçmeyi denedi ama o sırada Microsoft ile anlaştı. MeeGo çok güzeldi ama. Hem açık kod kaynaklı hem de stabildi. Telefona farklı işletim sistemi bile yükleniyordu. Tasarımı da çok sıktı. Multitasking'i bahsetmeye bile gerek yok.

• Beğen
Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
Pek sanmıyorum. Çünkü symbian'ın devri zaten bitmişti. Yani açık kod kaynaklı da olsa olmayacaktı. Sistem çok geri kalmıştı. Özellikle android karşısında. Yani desteklemiyordu. Nokia o yüzden yeni bir işletim sistemi arayışına girmişti. Yoksa Nokia kendi emeği olan symbianı kolay kolay bırakmazdı. MeeGo'ya geçmeyi denedi ama o sırada Microsoft ile anlaştı. MeeGo çok güzeldi ama. Hem açık kod kaynaklı hem de stabildi. Telefona farklı işletim sistemi bile yükleniyordu. Tasarımı da çok sıktı. Multitasking'i bahsetmeye bile gerek yok.

meego ya devam etse çok iyi olurdu aslında

• Beğen
Tepkiler: Burak Altun
ismail

ismail

Üye
Evet ama en azından sailfishle onlarada bi ümit doğdu

• Beğen
Burak Altun

Burak Altun

Üye
Evet ama en azından sailfishle onlarada bi ümit doğdu
Evet ama Sailfish neticesinde büyük bir firma değil. Nokia'nın eski çalışanlarından oluşan bir grup. Yani maddi olarak bu işin altından kalkmaları zor. Nokia resmi olarak devam etseydi o zaman çok daha başarılı olurlardı. Düşünsene açık kod kaynaklı ( kişiselleştirilebilir ) , tasarım , malzeme kalitesi , kamera , stabilite , multitask , ve herşey. Harika olurdu. Hayali bile güzel :)

• Beğen
Mia Alfanso

Mia Alfanso

Üye
Evet ama Sailfish neticesinde büyük bir firma değil. Nokia'nın eski çalışanlarından oluşan bir grup. Yani maddi olarak bu işin altından kalkmaları zor. Nokia resmi olarak devam etseydi o zaman çok daha başarılı olurlardı. Düşünsene açık kod kaynaklı ( kişiselleştirilebilir ) , tasarım , malzeme kalitesi , kamera , stabilite , multitask , ve herşey. Harika olurdu. Hayali bile güzel :)

kişiselleştirilebilir dışındaki her şeyi şu an microsoftla yapıyorlar :)

• Beğen
ismail

ismail

Üye
Geçmişe bakıp üzülmeye deymez :) keşke demeyelim sonuçta biz nekadar nokiayı sevsekte olan oldu

• Beğen
Burak Altun

Burak Altun

Üye
Ben iki işletim sistemi ile devam etmesini çok isterdim. Yani bir yandan Windows Phone yapacak. Diğer yandan geliştiriciler ve kişiselleştirme seven insanlar için de MeeGo yapacak. Keşke böyle olsaydı.

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Co-Admin
  • Beğen
papakudioflu

papakudioflu

Admin
malesef böyle bir imkan yok. Varsayalım ki telefonunuzun bootloader kilidini açtınız yine de olmaz. Windows Phone 8'i o telefona portlamanız yani ekran driverlarına kadar tekrar yazmanız gerekiyor. Kapalı kaynak kodlu bir sistemi portlamak da bu yüzden imkansız.

:locked2:

• Beğen
Tepkiler: İhtiyar007 ve -Börteçine-
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt