Noel Yaklaşıyor. Nerde Kutlayacağız?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Noel Yaklaşıyor. Nerde Kutlayacağız?
Christmas yaklaşıyor. E bunu kutlamak lazım.
Ben Çeşme shareton veya Antalya'da bir otelde kutlamayı düşünüyorum.
Hazırlıklarımı ona göre yapıyorum.
O gece sabaha kadar eğlence. İçki gırla gidecek.
Daha neler neler.

Evet Sizler ne Yapmayı Düşünüyorsunuz. Nerde kutlayacaksınız bu önemli günü?

Şimdi gelelim asıl meseleye:
Yukarda yazdıklarım genel geçer şeylerdir ve şimdi konuyu bağladığım zaman daha iyi anlayacaksınız.
Yılbaşına 2 ay kaldı. Benim için çokta birşey ifade etmeyen bir gündür.
Peki ben şimdi yukardakileri niye yazdım?
Çok büyük ihtimal şimdiden bu düşüncelere sahip insanlar vardır.
Birkaç güne kadar esnaflar dükkan camlarına da yukarda kullandığım "merry chritmas" yazısını spreyle dükkan camlarına mıhlayacaklardır. Anlamını bile bilmeden.

Peki şimdi biraz da empati kuralım: Son bir kaç ay içinde içine ateş düşen ocak sayısı kaç?
Bunun için hepimiz bayrak astık, yüreğimiz kan ağladı, sokaklara döküldük.
Peki buna rağmen hiçbirşey olmamış gibi noel! i mi kutlayacağız. Bizim kültürümüzle yakından uzaktan alakası olmayan şeyler.
Acaba televizyonlar bunun için ne yapacak çok merak ediyorum. Ben çokta farklı birşey olacağını sanmıyorum. Umarım yüzümü kara çıkarırlar.

Süslenecek ağaç sayısının asılan bayrak sayısından fazla olacağını da tahmin etmek zor değil değil mi.

Yoksa adamların dediği gibi "Türkler 2 gün ayaklanır 3. gün unutur gider" tezini doğru mu çıkaracağız. Göreceğiz bakalım.

Herkese mutlu noeller! merry christmas ;)

Alıntıdır...

researcher

Üye
Ne noeli ne christmsı ........ Burası amerikamı...avrupamı........

Yazıya bastan sona da katılıyorum ayriyetten......

worldcild

Üye
walla kırmızı yazıları okuyunca sana kızacaktım...Allah tan böle düşüncelerın yokmuş..benım için sıradan bigün..elbetteki yenı yıla girmek güzel bişi..ama bunu içkiyle falan kutlamanın ne manası var...sacma bnce sizde içmeyin o gece be arkadaslar...su sehitlerimiz için içki içmeyelim o gece lütfen.....

ouSahin

ouSahin

Üye
Benim için Noel diye birşey yok...Çnkü Ben Noel i kutlamam..

Kutlarsam Yılbaşını Kutlarım benim için ve Ülkemiz için 2007 çok kötü geçti bence 2008 daha iyi gelir ümidiyle :)

yazında çok güzel bu arada Ahmet emegine saglık

mservank

mservank

Üye
öncelikle şunu belirteyim worldcild in dediği gibi sinirlendim ayrıca türkiye de cristmass kutlayan var mı çok merak ediyorum noel baba yok ortada olmayan ve hiiiiç olmamış bi varlığı kutlamaya kalkışıyolaar ayrıca noel baba ve yılbaşı birbirinden farklı şeyler bence dinimizle ve kültürüzle çakışan durumu yok sonra kültürümüzde yok demişsin ama kültürler gelişir ve farklılaşır önemli olan yeni kültürlere açık olurken eski kültrümüzü unutmammaktır

c3r3n

c3r3n

Üye
o gün ne yapılacağımı var sımdıden belli.gecen sene kurban bayramıyla denk geldi ve tvler bayramdan çok yılbasını kutladılar.haa tamam yeni yıla girmekte önemli ve güzeldir fakat bayramdan cok yılbasını kutlamanın tvlerde bangır bangır bağırmanın bı anlamı yok diye düşünüyorum..

dreamgirls

dreamgirls

Üye
emin olun arkadaşlar, noel'i kutlayanlar var... tv'ler bangır bangır bağırıyo zaten, görüyoruz...
bizler noel'i değil, yeni bir yıla girmenin sevincini yaşıyoruz, neden seviniyosak artık, 1 yaş yaşlanıyoruz... ;) şaka bi yana, noel bizim için gereksiz, bizim öyle inançlarımız yok, olmamalı...
gittikçe avrupalaşıyoruz ya, sanırım bu onun etkisi...
yine de biz noel'i değil de, yepyeni bir yılı, sevdiklerimizle geçirebilmenin mutluluğunu düşünerek kutlayalım... sadece o kadar... fazlası zarar, abartmayalım...
özellikle TÜRKİYE böyle bi haldeyken, milletin içi kan ağlıyorken, abartılmasın...

ilk bölümü okuyunca da, noluyo, van_hoijdonk ne diyo diye şaşırdım, kızdım. ama alttaki yazıyı okuyunca, gerçekten süper bi yazı, süper bi yaklaşım olmuş...
paylaştığın için teşekkürler kardeşim...:oke:

keremerson

keremerson

Üye
walla kırmızı yazıları okuyunca sana kızacaktım...Allah tan böle düşüncelerın yokmuş..benım için sıradan bigün..elbetteki yenı yıla girmek güzel bişi..ama bunu içkiyle falan kutlamanın ne manası var...sacma bnce sizde içmeyin o gece be arkadaslar...su sehitlerimiz için içki içmeyelim o gece lütfen.....
:oke::oke::oke:

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Ülkemizde noel ile yılbaşı karıştırılıyor. Noel hristiyanların bayramıdır ve 24 aralığa denk gelir. Ama ülkemizde maalesef yılbaşına noel deniyor. ;)

dreamgirls

dreamgirls

Üye
Ülkemizde noel ile yılbaşı karıştırılıyor. Noel hristiyanların bayramıdır ve 24 aralığa denk gelir. Ama ülkemizde maalesef yılbaşına noel deniyor. ;)

:oke::oke: aynen arkadaşım... biri bu farkı göstermeli dimi ama...:nono:;)

worldcild

Üye
ewet noel yılbasımıdır deilmidir..bnde bu celışkıdeydım hep..ama öğrendımki deil...yani abartmaya gerek yok hiç ....keske o gece cok az içki satılsa yaa

Quattro

Quattro

Üye
Ya ne alakası var bazı şeyleri çok birbirine karıştırıyoruz. İlki Müslümanlar noel bayramını değil yeni yılın gelişini kutlar ayrıca terörle yılbaşını neden birbirine karıştırıyoruz teröre lanet mitinglerine yürüyüşlerine katılan ben yılbaşımı kutlarım arkadaş kimsede bişey diyemez neyi nerede yapacağını bileceksin.

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
ewet noel yılbasımıdır deilmidir..bnde bu celışkıdeydım hep..ama öğrendımki deil...yani abartmaya gerek yok hiç ....keske o gece cok az içki satılsa yaa

Noel (Noel Günü veya Noel Bayramı), Hristiyanlar tarafından mesih olarak kabul edilen İsa'nın (Nasıra'lı İsa olarak da bilinir) doğum gününün geleneksel olarak kutlandığı yıllık tatildir.. Noel’de, İsa'nın doğum günü kutlamasıyla birlikte çeşitli âdetler de yerine getirilir.

Quattro'ya tamamen katılıyorum. Ayrıca, ssker yası ile içkinin ne alakası var? Ha dersiniz ki eğlenceyi abartmayın, olur. Ama içki içmemek ile asker yası tutuyormuş gibi görünmek saçmalık.

worldcild

Üye
Noel (Noel Günü veya Noel Bayramı), Hristiyanlar tarafından mesih olarak kabul edilen İsa'nın (Nasıra'lı İsa olarak da bilinir) doğum gününün geleneksel olarak kutlandığı yıllık tatildir.. Noel’de, İsa'nın doğum günü kutlamasıyla birlikte çeşitli âdetler de yerine getirilir.

Quattro'ya tamamen katılıyorum. Ayrıca, ssker yası ile içkinin ne alakası var? Ha dersiniz ki eğlenceyi abartmayın, olur. Ama içki içmemek ile asker yası tutuyormuş gibi görünmek saçmalık.

için arkadasım ozaman ne diyeyım...ama görüyoruz içkinin getirdiklerini yani..içtikten sonra eğlenti abartılıor...bide bız turk milleti olarak böleyız..sözüm meclısten dısarı ama mitinglere katılırız falan fılan ertesi gün hersey dewam eder...ben kendı adıma konusayım ozaman arkadaslar ben ıckı ıcmıyorum yılbası gecesi...zaten normaldede hiç içmem...aranızda ıcmek ısteyenler vardır saygı duyarım..terörle yılbasınıda karıstırmadım ben sadece bı önerıydı.....quatro sana kımse karsımasın kardesım tamam zaten karsımıyorda...gönlün el were were iç içkini..afiyet olsun hatta .....

omereleyta

Üye
Hiristiyanlara Neden Bu Merak Var Saten Anlamiyorum.

van_hoijdonk

van_hoijdonk

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
için arkadasım ozaman ne diyeyım...ama görüyoruz içkinin getirdiklerini yani..içtikten sonra eğlenti abartılıor...bide bız turk milleti olarak böleyız..sözüm meclısten dısarı ama mitinglere katılırız falan fılan ertesi gün hersey dewam eder...ben kendı adıma konusayım ozaman arkadaslar ben ıckı ıcmıyorum yılbası gecesi...zaten normaldede hiç içmem...aranızda ıcmek ısteyenler vardır saygı duyarım..terörle yılbasınıda karıstırmadım ben sadece bı önerıydı.....quatro sana kımse karsımasın kardesım tamam zaten karsımıyorda...gönlün el were were iç içkini..afiyet olsun hatta .....

İçkiden dolayı afiyet olsun demişsin Barışa. Bende üzerime alınarak sağol demek istiyorum.

Bu ülkedeki herkes müslüman değil dolayısıyla kim içiyorsa kendine bunun zararı. Dolayısıyla başkalarının sevabı veya günahı üzerinden konuşmamak gerekir diye düşünüyorum. :oke:

Quattro

Quattro

Üye
quatro sana kımse karsımasın kardesım tamam zaten karsımıyorda...gönlün el were were iç içkini..afiyet olsun hatta .....

Ben yılbaşında içki içerim diye bişey sölemişmiyim arkadaşım eğlenmek içki içmekmi oluyor? Yazından ben bunu anladım yanlışsam düzelt.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt