Nintendo Switch Duyuruldu!

Sponsorlu Bağlantılar

TurkishLord

TurkishLord

Üye
    Konu Sahibi
Nintendo Switch Duyuruldu!
Nintendo'nun uzun süredir NX kod adı ile lanse ettiği yeni nesil konsolunu duyuracağı sabah saatlerinde açıklanmıştı. Bu konsolun duyurulacağının belirtilmesi bile firmanın borsa değerinde inanılmaz bir sıçrayışa sebep oldu. Yapılan bu açıklama Nintendo hisselerine tam 1.36 milyar dolar katkı sağladı. işte beklentinin bu kadar büyük olduğu Nintendo'nun yeni nesil konsolu nihayet duyuruldu!

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Nintendo Switch ismi ile duyurusu yapılan bu yeni konsolun en büyük özelliği daha önce de tahmin ettiğimiz üzere hem ev konsolu hem de taşınabilir bir konsol olması. Kendine has bir kontrolcüsü ve düzeneği olan Switch'in işleyişi ise oldukça basit gözüküyor. Tıpkı Wii U da olduğu gibi ufaltılmış bir ekrana sahip olan konsolunuzu evinizde bulunan aparata taktığınızda konsolu bir ev konsolu olarak kullanabiliyorsunuz. Bu ufaltılmış ekranı çıkardığınızda ise ikiye ayrılan kontrolcüsü sayesinde taşınabilir bir konsola dönüşüyor.

Switch'in en farklı olduğu yönlerden birisi şüphesiz kontrolcüsü. hem birleşik olarak hem de ayrı ayrı kullanılabilen bu kontrolcü, konsolun ekran kısmına da takılma özelliğine sahip. Bu sayede isterseniz kontrolcüleri takıp mobil bir şekilde oyun oynayabiliyorsunuz. İsterseniz de ekran kısmını ayağı sayesinde sabitleyip, kontrolcüleri çıakrtarak oyun keyfinize kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bu kontrolcünün en güzel taraflarından birisi de oyundan oyuna değişiklik göstermesi. yani Zelda ya da Skyrim gibi bir oyunda kontrolcüye bütünüyle gerek duyarken, NBA 2K17 ya da Mario Kart tarzı çoklu oyuncu gerektiren oyunlarda ise kontrolcüyü ayrı ayrı kullanabiliyorsunuz.



Kumandası ile dikkat çeken konsolun bu videosunda ayrıca kartuş sistemi de göze çarpıyor. konsolun ekran kısmına kartuş takıldığını videoda net bir şekilde görebiliyoruz. Konsolu destekleyeceği açıklanan firmalara baktığımızda EA Games, Ubisoft, Konami, Capcom gibi birçok firmayı görmek mümkün. Yıkardaki görselde de görebileceğiniz gibi destekleyen firmalar arasında önemli firmaların olduğunu görüyoruz.

Nintendo'nun bu yeni konsolu özellikle taşınabilir olması ve aynı zamanda ev konsolu olması sebebiyle oldukça dikkat çekici duruyor. Ama konsola yağılacak destek burada farkı koyacak nokta olacaktır. Wii U duyurusunda da birçok firmanın konsolu destekleyeceği belirtilmiş ama iş uygulamaya gelince birçok önemli yapımdan mahrum kalmıştık. Kısacası Nintendo'nun birinci parti oyunları çok iyi olacaktır ama üçüncü parti oyunlar konsolun geleceğini etkileyecektir.

Nvidia'nın Tegra işlemcisinin gelişmiş bir versiyonunu kullanacak olan Switch'in GPU detayları ise belli değil. Skyrim gibi oyunları ve taşınabilir olmasını göz önüne alırsak mevcut oyun konsollarından güçlü olmayacaktır. Teknik detayları ve pil süreleri geldiğinde sizlerle paylaşacağız. Daha önce açıklandığı gibi konsolun Mart 2017'de satılacağını da hatırlatalım.




Alıntı.
 


Üst Alt