Nihat Özdemir Kritik Kararı Açıkladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
    Konu Sahibi
Nihat Özdemir Kritik Kararı Açıkladı
[h=3]“Başkan arayışımız yok” diyen Özdemir, “Biz Başkanı bırakmak istemiyoruz. Ve kısa sürede serbest kalacağını düşünüyoruz” yorumunu yaptı.
[/h]
Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu’nun şike soruşturmasıyla ilgili kararının doğru olduğunu belirterek bundan sonra hukuki sürecin hızlanması gerektiğini söyledi. Hukuki süreç devam ederken aksi bir karar almanın sonrasında telafisi zor durumlara neden olabileceğine dikkat çeken Özdemir, “Federasyon kararını bütün yönetim kurulu birlikte izledik. Bundan sonra yargı kararını bekleyeceğiz. Yanlış bir karar çok büyük zararlar verebilir. Yargı kararını beklememiz en doğrusu. Federasyon da bu yönde karar aldı. Burada artık yargının hızlı hareket edip hızlı karar vermesi gerekiyor. Herkesin gizlilik kararı kalkana, iddianame çıkana kadar beklemesi gerekiyor” dedi.

Vatan Gazetesi'nden Necla Dalan'ın haberine göre; Lige 9 Eylül’de başlanacağını veFenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne gideceğini kaydeden Özdemir, “Biz futboldan elde ettiğimiz gelirle 9 daldaki faaliyetlerimizi finanse ediyoruz. 2 bin 200 lisanlı oyuncumuz var. Fenerbahçe Türk futbolunun değil Türk sporunun lokomotifidir. Futbol olmazsa amatör dalları finanse edemeyiz. Onun için futbol takımının süper ligde devam etmesi Türk sporuna katkılarının da sürmesini sağlayacak. Lig aynen devam edecek. Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz. Federasyonun Şampiyonlar Ligi veya UEFA’ya gitme kararını kulüplere bırakması kucağımıza ateşten bir top bırakması demek değil. Çünkü gitseniz de gitmeseniz de verilecek ceza aynı olur, değişmez. Zaten biz yönetim olarak Şampiyonlar Ligi’ne gitmeme konusunu tartışmadık bile. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız.”


Bugün 12.00’de yönetim kurulu olarak toplanıp derasyonu’nun kararıyla ilgili açıklama yapacaklarını da dile getiren Özdemir, Başkan Aziz Yıldırım ve arkadaşlarına verdikleri desteğin de süreceğini vurguladı.

En büyük korkum sağlığı

Bu olaylar yüzünden şampiyonluk sevincinin kursaklarında kaldığını ifade eden Özdemir, “Yeni başkan arayışımız yok. Arkadaşlarımızı toplantılarda mazeretli yazıyoruz. Biz Başkanı bırakmak istemiyoruz. Ve kısa sürede serbest kalacağını düşünüyoruz. En büyük endişem ve korkum Başkanın sağlığı. Birşey olursa diye çok endişe ediyorum” diye konuştu.

Bütün bu sıkıntılı dönemin Mayıs’te yönetimden ayrılma kararını değiştirmediğine de değinen Nihat Özdemir, “Bu dönem benim değil 104 yıllık Fenerbahçe tarihinin en zor dönemi. Böyle bir dönem yok ki daha önce yaşanmış. Bu işler çok zor. Aziz Başkan’ın tek işiFenerbahçe idi. Bizim öyle değil ki” dedi. Bu süreçte taraftardan kulübe akıl yağdığına da dikkat çeken Özdemir, “Türkiye’nin dört bir yanından mektup yağıyor. Avukatlar, taraftarlar, herkes süreci çok yakından takip ediyor. Bize şöyle yapın böyle yapın diye akıl veren çok. Başka takım taraftarlarından da ‘Fenerbahçesiz Beşiktaşsız, daha doğrusu dört büyüksüz ligin tadı olmaz’ şeklinde mesajlar alıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Emenike’nin satışı, bizim için kârlı bir iş oldu

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, transfer konusunda çok fazla büyük bir çalışma yapmayacaklarını, Teknik Direktör Aykut Kocaman ile bu konuda çalışacaklarını belirtti. Özdemir, Emenike’nin olaylardan çok etkilendiğini belirterek, şunları söyledi:

“Emenike iyi bir oyuncuydu ama psikolojisi bozuldu, çok etkilendi. O yüzden sattık. Bizim için kârlı bir satış oldu. 9 milyon euroya aldık, 10 milyon euroya sattık.”


 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt