NGAGE 2 Oyunlarını 5230'da Oynama [Test Edildi / Başarılı]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
NGAGE 2 Oyunlarını 5230'da Oynama [Test Edildi / Başarılı]
Buradaki konunun 5230 versiyonu diyebilirim.

Nokia 5230 ve türevleri (523x) cihazlarda NGage oynamak için 5800'ın ayarlarını uygulayıpta benim gibi başarısız olanlar bu konuyu kullanarak NGage 2 oyunlarını (en azından Asphalt'ı) oynayabilirler. Yalnız telefonları hackli olmalıdır. Telefonu hacklemek için forumdaki başlıklara bakabilirsiniz.

Yapmanız gerekenler:

1) arşivinin içindeki dosyaları bir klasöre çıkarın ve bu klasörü telefonunuza atın.
2) "N-Gage-5230-COMPLETE.sis" dosyasını telefondan kurun. Birkaç bileşen yüklendiğinden kurulum biraz uzun sürebilir.
3) Ardından "WFvirtualKeyboard_0.9.4.mod.sis" dosyasını kurun.
4) Daha sonra hotboy_ist arkadaşımınızın hazırladığı "N-gage controller patch for 5800 by WiLdHuS_unsigned.sis" dosyasını kurun.
5) Şimdi Menü'ye gidin ve Yüklü Uygulamalar/Araçlar (uygulama nereye kurulduysa) içerisinde kare kare yazısı olan telefon tuşları simgeli uygulamayı bulun ve açın.
6) Bu uygulamanın içerisinde "default" yazan bir kısım olacak. Buna basın ve çıkan seçeneklerden "5800 n-gage" i seçin. Ekranın üst orta kısmında [V_K] şeklinde bir simge görünecektir. Buna basarak N-Gage Controller'i seçin. Menü tuşuna basarak programı arkaplana alın.
7) Telefonu kablosuyla bilgisayara bağlayın. Bu sırada bilgisayarınızda Nokia Ovi Suite yüklü olmadlıdır. Telefonu Ovi/PC Suite moduyla bilgisayara bağlayın.
8) Bilgisayar içerisinden "Asphalt 3 v1.2.7 Fixed.n-gage" uygulamasına çift tıklayın ve Ovi Suite ile yüklenmesini bekleyin. Bazen Ovi Suite "Cihazınız meşgul" diyebilir. Birkaç defa yüklemeyi denedikten sonra uygulama yüklenecektir.
9) Şimdi telefonu kullanarak Yüklü Uygulamalar'dan Games uygulamasını açın. Fakat açmadan önce sanal klavyenin etkin olduğundan ve telefonunuzun yatayda tuttuğunuzdan emin olun.
10) Games uygulamasına ilk eriştiğinizde yükleme ekranı çıkacaktır. Hafıza kartını seçip devam edin. Kurulumun bitmesini bekleyin. Kurulum bittikten sonra oyunu ilk çalıştırmaya çalıştığınızda hata alabilirsiniz. Birkaç defa daha denedikten sonra oyunu çalıştırabileceksiniz.

Not: Oyun bazen takılmalar yaşayabilir. Bunu doğal karşılayın. Sonuçta bir emülatör ile oyun oynuyorsunuz. Ama şunu söyleyeyim: Oyun sanal klavye ile ses açıkken bile donma/kasma olmadan oynanabiliyor. Yalnız takılmalar var, bunuda dediğim gibi normal karşılarsanız sorunsuz devam edebilirsiniz.

RomPatcher'in (eğer varsa) tüm yamalarının etkinliğini iptal edin. Tüm yamaları iptal ettikten sonra sorunsuz NGage 2 oyunlarını oynayabilirsiniz.

Başka NGAGE oyunları oynanabiliyor mu bilmiyorum. Çünkü ben sadece Asphalt'ı çalıştırmayı denedim ve başardım. İnşallah diğer oyunlarda çalışır.

Bu da 5230'da Ngage oynayabilen birinin çekmiş olduğu video (araştırmalarım arasında bulmuştum):

[video=youtube;jDZGZqOvP4M]http://www.youtube.com/watch?v=jDZGZqOvP4M[/video]

anılbaran

anılbaran

Üye
oynanır 5800 dada oynanıyo çünkü bende oynadım 2-3 haftaönce ama arasıra takılıyo oyun

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt