Neredeyse Hatasız 523x CFW: PARS CFW'yi Biraz Düzenledim (Sadece v40.0.003)

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Neredeyse Hatasız 523x CFW: PARS CFW'yi Biraz Düzenledim (Sadece v40.0.003)


Son yayınlanan ve Türkçe olarak müthiş editlenmiş bir CFW olan Pars’ın bazı hatalarının giderilmiş, yenilenmiş Pars’s Rambo_FT Edition versiyonu sizlerle…

Orjinal PARS yazılımına ulaşmak için tıklayın.

^^-> PARS’s Rambo_FT Edition Hakkında Bilgiler

CFW Sürümü: C6 v20
Telefon: Nokia 5230 RM-588
Telefon FW Sürümü: v40.0.003

Başlıktanda anlayacağınız üzere bu CFW sıfırdan editlenmemiştir. Kendim tarafından daha da geliştirilmiş bir PARS C6 sürümüdür. Bu yüzden yazılım bilgileri ekranından özel sürümün adını aynen bıraktım. Bu versiyon kişisel bir versiyondur ve herkese hitap etmemektedir. Umarım beğenirsiniz.

^^-> PARS's Rambo_FT Edition V2'nin Açıklaması

Bu CFW sayesinde hem hızlı hem de uzun süreli kullanımlar için uygun bir telefona sahip olacaksınız. C6 modlarındaki özellikleri tekrarlamak istemiyorum. Zaten PARS CFW'sinin orjinal adresinde neler yapıldığını görebilirsiniz. Ben fazladan birkaç düzenleme yaptım. Bu düzenlemeler sayesinde otomatik kurulan programlar, hatasız bir cfw elde etmiş olacaksınız. Benimde dert yandığım PARS'ın hatalarını gidermekten oldukça mutluyum. Ram konusunda bir geliştirme yapmadım. Malum versiyon 40.0.003 ve ram için pek müsait değil. 40.6'lı sürüm daha uygundur fakat telefonumu garanti dışına çıkarmak istemediğimden şimdilik bu versiyonla yetindim. 40.6'lı versiyon yükleyenler bu CFW'den faydalanamayacaklar fakat, v40.0.003'ün çok az CFW çeşidine sahip olduğunu düşünürsek bence bu çok iyi bir gelişme. Gerisi kullananlara kalmış zaten. Bu çalışmamı umarım beğenirsiniz. Bu konuya bakıp hatta dosya bile indirebiliyorsanız bir teşekkür etmeye vaktiniz olmalı. O kadar emek harcıyoruz 1 teşekkürü ancak alıyoruz. Bu konuda hassas olalım: Emeğe Saygı!

^^-> Yapılan Yeni Modlamalar (V2 Versiyonu İçin)

+ Çoklu Ortam Çubuğu’nun N8 versiyonu eklendi.
+ C6 Bluetooth adı 5230 By Rambo_FT olarak değiştirildi.
+ Tema efektleri varsayılan olarak açık hale getirildi.
+ Yeni ve daha hızlı tema efektleri eklendi.*^1
+ Nokia Bildirimler v1.05 Türkçe eklentisi eklendi.
+ Genel profilinin adı Rambo_FT olarak değiştirildi.
+ Telefonun varsayılan zil tonları yenileriyle değiştirildi. Yeni zil tonları eklendi.
+ Telefon açılış sesi değiştirildi.
+ Symbian S^3 rehber düzeni bu versiyona eklendi.*^2
+ Telefon uyarı tonları açık olsa bile kamera çekim sesi kapatıldı.*^3
+ Yüksek kalitede ses kayıt modu eklendi. Sesler MP4 formatında kaydediliyor. Ayrıca 10 dk boyunca kesintisiz kayıt yapılabiliyor.
+ Gömülü programlar eklendi. Java Runtime, Music Player 15.2, Game API gibi önemli programlar artık sizin için sorun değil. *^4
+ Yeni menü düzeni ekleni. Yeni menü düzenine %100 uygun yazılımlar (oyun, program) eklendi. Yazılımlar kurulduğunda ilgili klasörüne gitmektedir.

^^-> Yapılan Düzeltmeler / Giderilen Hatalar

♦ Yapılan modlamalar sonucu çalışmayan Uygulama Yöneticisi çalışılabilir hale getirildi.
♦ Kamera dokunmatik kayıt simgesi işlevini artık yapıyor. Dokunarak video/resim kaydedebilirsiniz.
♦ Video/resim çekildikten sonra çıkan önizlemede silinmek istendiğinde “Kamera: Zaten Kullanılıyor” hatası giderildi. Artık kolayca silebilirsiniz.
♦ Otomatik tuş kilidi süresi ayarlanabilir hale getirildi.
♦ Pil modu düzenlendi. Telefon tam şarj ile standart kullanımda 3 günden fazla yetiyor. Test edildi ve onaylandı.

(Hata bulduğunuzda bildirirseniz çok iyi olur.)

^^-> Kurulum Süreci

1) Öncelikle aşağıdaki linkten Rofs2 ve Core dosyalarını indirin:

Core Dosyaları:

Rofs2 Dosyası:

2) Ardından klavuzdan yararlanarak Rofs2 dosyasını telefonunuza flashlayın.

Not: Birçok kişi aynı hatayı yapmaktadır. Flashlama işlemi yaparken, navifirmden orjinal v40.0.003 dosyalarını ayrıca indirip yedek olarak saklayın (bu sayede çöken telefonunuzu bu dosyalarla kurtarabileceksiniz). Ardından buradaki Core ve Rofs2 dosyalarını C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-588 klasörüne attıktan sonra JAF ile flashlayın.

Yani; yukarıdaki flashlama klavuzunda yer alan navifirm dosyalarının yerine bendeki core ve rofs2 dosyalarını kullanacaksınız. Diğer işlemleri anlatımdaki gibi aynen yaparsanız sorun çıkmayacaktır.

3) Telefonu ilk açıldığında otomatik olarak arkaplandan telefona bazı uygulamalar yükleyecektir. Eğer sizde otomatik olarak program yüklenmesini istiyorsanız aşağıdaki denilenleri uygulayın:

İstediğiniz sis, sisx veya jar dosyalarını aşağıdaki dizine atttıktan sonra C:\AI.txt dosyasını silip telefonu yeniden başlatın ve kurulumların bittiğini bildiren mesajın gelmesini görene dek telefon ile extra uğraşmayın. Gelen sorulara "Evet" deyip geçin. İnternet bağlantılarına "Hayır" diyebilirsiniz. Herhangi bir indirme yapmamaktadır.

Otomatik kurulum dizini: E:\pnht\e\

İsterseniz "\e\" kısmını "\c\" yaparak yazılımların C'ye kurulmasını sağlayabilirsiniz.

Not: C sürücüsündeki AI.txt dosyasını silerseniz otomatikmen kurulan programlar tekrar kuruluma geçecektir. Bu bir sorun teşkil etmemektedir. Eksta yer kaplamamaktadır.
Telefondan Resimler

Telefona uygulamadan önce resimleri görmek istiyorsanız (V2 versiyonu resimleridir)

^^-> Yeni Menü Düzeni / Düzene Uygun Yazılım Pakedi

Yepyeni menü düzeni sağlanmıştır. Bu menü düzenine uygun (yani kurulduğunda tüm yazılımların bir yerde toplanmayıp ilgili klasörlere gittiği) yazılımlarda tarafımca paylaşıldı. Aşağıdaki linklerdeki oyun ve programları kurduğunuzda, onları tek tek elinizle ilgili klasörlere taşımanıza gerek kalmayacak.

Yeni Menü Düzeniyle Uyumlu Programlar:
Yeni Menü Düzeniyle Uyumlu Oyunlar : | | (Toplam 211MB; bu parçaları WinRar ile bir klasöre çıkarın)


Yeni Versiyon Çıkarılış Amacı: Belki pek ilgi görmedi, hata alanda olmadı fakat kendimce hataları gidermek ve bir işi yapıyorsam bari doğru dürüst yapayım amacıyla önceki versiyonu tamamen düzenleyip hatalardan ardındırdım. Belki bu konu alanında tek paylaşımım bari o da adam akıllı olsun :)

Görüş, istek ve önerilerinizi bildirebilirsiniz. Yazılımı iyi günlerde kullanının. Beğenirseniz bir teşekkür
mesajı yollamanız veya beğenme düğmesine basmanız yeterlidir.


Bu arada merak edecekler için şunu şimdiden yanıtlayayım kimsenin içinde bir kurt kalmasın :) Ben yazılım tasarımcısı, program yapımcısı ya da tam aksine hiçbirşey bilmeden uğraşan biri değilim. Arada bir böyle yazılımlar editlerim ilgim vardır o yüzden. Amacım paylaşmak. Yanlış anlaşılmasın. Yazılımın adına Rambo_FT eklememin tek sebebi var o da bu nicki siber alemdeki heryerde kullanırım. Başka bir nickimde yoktur. Heryerde tanınmam kolaylaşsın diyedir. :ehe Bazı sitelerde yaptığım iyi paylaşımları görüyorum, millet "Bu Rambo_FT kimdir nasıl biridir" diye soruyor. Bu şüpheyi gidermek istedim.

#############################################################

*^1: Tema geçiş efektlerinin nasıl olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki videoyu izleyin:



*^2:
Artık rehber isimlerinin yanında yeşil profil ikonu da eklendi. Resimden bakabilirsiniz:



*^3:
Kamera çekim sesini tekrar açmak için Kamera ses seçimleri listesinden 1. Sıradaki hariç diğerlerini seçebilirsiniz.

*^4: Gömülü programlar:
RamBlow Türkçe (kurulu), Free UnRar (kurulu), Kill Me (kurulu), Nokia Bildirimler Eklentisi Türkçe (kurulu), Active File (otomatik kuruluyor), Batch Uninstall (otomatik kuruluyor), Game API (otomatik kuruluyor), Java Runtime 2 (otomatik kuruluyor), Music Player 15.2 (otomatik kuruluyor), X-Plorer (otomatik kuruluyor)

Tekrar belirteyim: C:\AI.txt dosyasını silerseniz buradaki "oto. kuruluyor" yazan 6 adet program tekrar kurulacaktır. Fakat ekstra yer kaplamadığından veya bir arızaya neden olmadığından bir sorun teşkil etmemektedir.
 
  • Beğen
Tepkiler: CanerArsLan, mardok ve PrınceOfPersia


manyag

Üye
n97 uyarlayın su 5800 c6 kaldrmyor şarj az gdyor
 
PrınceOfPersia

PrınceOfPersia

Üye
emeğine sağlık :oke:
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
n97 uyarlayın su 5800 c6 kaldrmyor şarj az gdyor

Onu pnht ve dailymobile.se yönetimi düşünmeli. Ama şuanlık en iyisi c6. Şarjın az gitmesi CPU modlarından kaynaklanır. Şöyle düşün, fişe takılı olamayan bir laptop, tüm cpu hızıyla çalıştığında şarjı hemen bitiyor. Fakat buna önlem olsun diye cpu hızını kısıyorlar ;) Tavsiyem cpu modu olmayan ya da pil modları kullanılmış c6 yazılımları kullan.

emeğine sağlık :oke:

Teşekkürler.
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Yeni versiyon eklendi fakat kullandığım zayıf internet yüzünden Rofs2, telefon resimleri ve yazılımları upload edemedim. En kısa sürede linklerini ekleyeceğim. Umarım benim gibi 5230 kullanıp telefonunu garantiden çıkarmadan yazılım atmak isteyenlerin az da olsa işine yarar. Sonuçta hatasız sayılabilecek bir cfw :) Hatalar oluştuğunda bildirmezseniz hiçbir zaman düzeltilmez. Gerçi kendim düzeltiyorum ama yinede yetersiz kalıyorum. Hiç kimse 1 tane bile hata aldım diye mesaj atmadan ben iyiliği yapıp yeni versiyonu koydum açıklamasınıda konu içerisinden yaptım.

Tüm cfw yapımcılarına kolay gele.
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Rofs2, program ve oyun pakedi, telefon ekranınından resimler linkleri eklendi.

PARS's Rambo_FT Edition V3 (yeni sürümü) çok yakında...(yenilikler, istekleriniz, herkese hitap edebilmesi için çeşitli sürümleri, sonradan ortaya çıkan hataların giderilmesi vs.)
 

Ali Emre Çirik

Üye
bu pars sürümümün 5800 çıkarır misiniz güzel olmuş
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

Ali Emre Çirik

Üye
inş.
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ama PARS sürümünü çıkaramam pars'ı 5800 a uyarlarım. Çünkü kopya hakkı zenoweren kardeşimize ait.
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
PARS'ın yapımcısından izin almayı unutmuşum. O yüzden izin verilene kadar paylaşımımı geri çekiyorum.

----------------------------------------

Edit: Konu terkar eklendi.
 
mardok

mardok

Üye
5230 için fwlerin artması güzel bir görüntü emeğine sağlık :)
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Teşekkürler. Bu benim üniversitede "vize ve final sınavları" arasından çıkardığım bir cfw oldu :yuru Yani hem aceleci davrandım hem de test etmeye pek imkanım olmadı. Sadece bildiğim hataları giderdim.

V3 bomba gibi gelecek inşallah. PNHT, cfw için v22 yayınlamış parsın ise rofs2 sürümü v02. Geliştireceğim yeni versiyonda PARS sürümü olabilir de olmayabilirde. Bu benim sıfır cfw yi editleyebilme yeteneğime bağlı :)

Geliştireceğim V3 ile şu özellikleri getirmeyi amaçlıyorum:

- Herkese hitap edebilmesi için, 3 ayrı sürüm.
- 1. sürüm: Telefonunu çok amaçlı kullanmayanlar için (şarjı uzun, uygulamaları az, disk alanı bol, görselliği sade vs.)
- 2. sürüm: Telefonu orta seviyede kullanmak isteyenler için (orta şarj süresi, gerekli bazı uygulamalar, olabildiğince disk alanı, normal görsellik vs.)
- 3. sürüm: Telefonu oyun canavarı niteliğinde kullanmak isteyenler için (az şarj, oyunlar, gerekli tüm uygulamalar, az disk alanı, tam görsel şölen vs.)

Düşündüğüm sürümlerde olması gereken ortak özellikler:
- Hepsi 5230 v40.0.003 için
- Olabildiğince hatasız ve yeni
- Kişiselleştirilebilmeye olabildiğince açık
- Yeni fonksiyonlar
- vs. vs...

Ayrıca PARS's Rambo_FT V2 versiyonunun şarjının ne kadar gittiğini ölçtüm. Eğer konuşma, müzik ve oyun oynayarak (aşırıya kaçmadan) kullanılırsa 3 günden fazla gidiyor.
 
punemr123

punemr123

Üye
kardes bunda da menu 4 e4 mu bikac onizleme eklsen
 
kendir

kendir

Üye
yükledim
telefon açılmıyor jaf hata veriyor
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Ne hatası? Başka bir fw atmışmıydınız?
 
punemr123

punemr123

Üye
kardes zenowarenin kendi verrdigi 4x4 rofs2 yi bu fw ile kullanabilirmiyiz
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bakın hata aldığınız yerler benim konumla alakası yok. Ben flashlama işleminden hiç bahsetmedim. Dediğim gibi pars'ın edit versiyonudur. Editlenen dosya ise rofs2 dosyasıdır. Flashlama işlemini ise orjinal konudan yapın dedim. RM-588 klasörüne dosya atacağınız zaman benim dosyaları kullanın (core ve rofs2 dosyalarını).

kardes zenowarenin kendi verrdigi 4x4 rofs2 yi bu fw ile kullanabilirmiyiz

Hayır, şöyle yapabilirsin: zenoweren'in konusunu kullanırsın fakat rofs2 dosyasını benim konumdan alırsın. Sonuç olarak ben sadece rofs2'yi editledim. Zaten c6'larda birçok işlem rofs2 ile yapılıyor. Eğer sen zenoweren'in 4x4 ya da 4x3 lük rofs2 dosyalarını kullanırsan benim yaptığım hiçbir değişikliği görmezsin. Ayrıca benim bu konudaki menü düzeni zaten 4x4 menü düzeni (telefon resimlerine bak).
 
punemr123

punemr123

Üye
kardes kusura bakma telden giriom gormemisim cok guzel olmus eline sglik artik v3 u 4gozle bekliycem XD
 
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Güle güle kullan. V3 çalışmalarım hızla devam ediyor. Bugün betasını paylaşacağım. Bakalım daha başlarında olan beta sürümü nasıl ilgi toplayacak? Gerçi 5230 kullanıcılarıda az ama onlarda bir heyecan oluşturabilirsem bana ne mutlu :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt