Neo v Telefonuma Jealy Bean ROM Yüklemek İstiyorum

Sponsorlu Bağlantılar

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
Neo v Telefonuma Jealy Bean ROM Yüklemek İstiyorum
Selamlar arkadaşlar. Ben telefonuma (Xperia Neo V) Jealy Bean rom yüklemek istiyorum. Ama daha önce flashtır ROM dur bu tip işlere girmedim okuduğum rehberlerde de pek anlamadım açıkcası? Uygulayan bu işlerde uzman arkadaşlar vidyolu bir eğitim programı yapabilirler mi veya ayrıntılı bir şekilde burada açıklayabilirler mi? çok mutlu olurum teşekkürler :)

Invoke

Invoke

Üye
Neo V'ye jealy bean yok normalde yani custom rom yükleyince önce Bootloader kilidini açman gerekir, biraz riskli sorun olmaz ama mesela booloader açıkken orijinal rom flashlayınca brick oluyor (galiba =P) Neyse, anlatayım da uzun iş adım adım önce romunu bul. Sonra bootloaderı aç. Sonra ben devam edecem.

- - - Eklendi - - -

http://www.maxicep.com/android-modi...tool-nasil-kullanilir-ozellikleri-654062.html

Bak burdan, her şeyden önce kısmını ve, bootloaderı açma kısmını uygula.

- - - Eklendi - - -

Kendi kullandığım rom. İyidir bence:
http://pacman.basketbuild.com/index.php?dir=main/haida/release/
Burdan indireceksin.

Bu da romun sayfası

Farklı bir romda deneyebilirsin tabi.

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
hacim rom falan hepsi hazır da flashtool kullanamayınca öyle kaldı daha bootloader açmayı bilmiyorum durum vahim :(

Invoke

Invoke

Üye
Bootloaderı açmadan önce bunu yap:

CWM'yi yüklemiş olacaksın böylece. Sonra bootloaderı açacaksın (en üstteki linkten)
Sonra Flashtool kur. (en üstteki linkte var.)
Flashtool ile kernel flashlayacaksın (Anlatılmış yine en üstteki linkte, kernel hangisi dersen? Romuna göre değişir bu benim verdiğim romun kerneli: o indireceğin zipin içinde boot.img şeklindedir. Genelde romun yanında verirler, ya da belirtirler işte şu kernelle uyumlu diye.Arar bulur o kerneli indirir flashlarsın açılır.) Kerneli flashlamadan romu flashlarsan açılış ekranında uzun uzun beklersin açılmaz. Bir şey oldu sanar, korkarsın, korkma bir şey yok. Teli kapat Flashtoolu aç kerneli flashla tekrar dene.

Romu yüklemeden önce CWMden Wipe Cachelerin hepsini yap ki, eski romdan kırıntılar kalmasın düzgün çalışsın.

Neyse araya bir şeyler soktum ama devam ediyorum. Kerneli flashladın şimdi sıra romda indirdiğin romu sd karta atıyorsun. Sonra CWMden install zip from sd card diyorsun oradan romu bulup seçiyorsun yes diyorsun yüklüyor. Bitti bu kadar.
Sen anlamadığın takıldığın işte şurasında napıcam dediğin yeri yaz.

- - - Eklendi - - -

hacim rom falan hepsi hazır da flashtool kullanamayınca öyle kaldı daha bootloader açmayı bilmiyorum durum vahim :(

Flashtool ile custom rom yükleyemezsin ki :D Sen verdiğim linkten CWMyi kur.

- - - Eklendi - - -

Aa o link patlamış ya bunu kur :D

- - - Eklendi - - -

Olmadı mı kafana ne takıldı ? :D

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
hacım cwm ne bunlar ne :D yükledim bu linki şimdi ne yapacağm

Invoke

Invoke

Üye
Anlatıyorum bak:
İlk telefonu al: Sony Ericsson > Bağlantı > USB Bağlantı modu > Yığın depolama modu (MSC) seçin.
Uygulamalar > Bilinmeyen kaynaklar'ı işaretleyin.
Uygulamalar > Geliştirme > USB hata ayıklaması ve Sahte konulara izin ver seçeneklerini işaretleyin.

Sonra... Teli pcye bağlı indirdiğin programı aç.
SE_Extreme_Tweak_Installer.exe var uygulama onu aç.

Yukardan select option var: CWM For Neo/Arc /Ray bunu seç Install de tel. bir kaç kez açılıp kapanabilir 4-5dk sürmez yüklenecek o.

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi dediğin herşeyi yaptım install dedim tık yok :D ya benm telefon ne kadar korumalı çıktı ya

- - - Eklendi - - -

adb shell rm /data/local/tmp/*
rm failed for /data/local/tmp/*, No such file or directory

adb push "data/install_cwm" /data/local/tmp/install_cwm
adb push "data/recovery.tar" /data/local/tmp/recovery.tar
adb push "data/chargemon_alter" /data/local/tmp/chargemon
adb push "data/sh" /data/local/tmp/sh
adb push "data/charger" /data/local/tmp/charger
adb shell "chmod 777 /data/local/tmp/install_cwm"
adb shell "su -c '/data/local/tmp/install_cwm'"
/system/bin/sh: su: not found

adb shell rm /data/local/tmp/*

aynen böyle yazıyor ve tık yok

Invoke

Invoke

Üye
Niye öyle oldu ya :D :hmmm O kadar yazdım halledemezsek içimde kalır... Dönecem ben sana

SonyXperia

SonyXperia

Üye
    Konu Sahibi
kardeşim yarın devam edelim benim biraz işim çıktı .s

- - - Eklendi - - -

yarın kaç gibi uygunsun o sırada konuşalım bu iş için

Invoke

Invoke

Üye
Hmm bu rootsuz olmuyormuş :D

- - - Eklendi - - -

Bilmiyorum ki belki hiç olamam :D

- - - Eklendi - - -

Çok basit usta aslında ingilizcen varsa birazcık, birazcık yetiyor ya xdada araştır :D

Önce root yapmak gerekiyormuş , bu şekilde cwm açmak için.
Bir de flashtool kurup içinde drivers klasöründen de adb driversı da yüklemek lazım. (en üstteki linkte var bu da.) Aslında çok kolay olaylar ve çok kısa işler de anlatınca karışık oluyor, ama en üstte yazdım her şeyi.

Invoke

Invoke

Üye
Benim verdiğim o se extreme tweak installer, neo v için çalışmıyor olabilir. Sana şunu buldum:

Üst Alt