Nefes Filmi !..

Sponsorlu Bağlantılar

Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Nefes Filmi !..
Arkadaşlar Nefes filmini duymuşsunuzdur. Gitmeyi düşünenler için önerim kan tutuyorsa gitmeyin. Filmin sonu inanılmaz kanlı.

Filmde bariz bir konu yok. 1993 yılında Karabal karakolunda yaşanmış bir baskını anlatıyor. Karabal, bir dağ karakolu ve önemli bir noktada bulunuyor. Bir baskın sonrasında karakola takviye Jandarma Komando timi gönderiliyor ve timin başında, fragmanlarda gösterilen "sen uyursan ölürsün" diyen yüzbaşı var. Tim karakola bir gün erken ulaşabilmek için farklı bir güzergahtan gidiyor. Timde bulunan üsteğmen, yüzbaşıyı güzergahın tehlikesi hakkında uyarsa da, yüzbaşıo yoldan gidilmesini emrediyor. Ancak ne yazık ki o güzergahta teröristler pusu kuruyorlar ve açılan ateş sonrası bir asker başından vuruluyor. Asker vurulduktan sonra herkes mevzi alıyor. Askerler mevzilerine dağıldıktan sonra üsteğmende aldığı kurşunla şehit düşüyor. Üsteğmenin vurulması, onu hayatta en yakın dostu olarak gören yüzbaşıyı derin yaralıyor fakat yoluna devam etmek durumunda. Çağırılan helikopter şehitleri aldıktan sonra karakola doğru ilerliyorlar.

Sabaha karşı karakola vardıklarında nöbetçiler, karakol komutanı ve diğer askerlerin uykuda oldukları tespit ediliyor. Önce uyuyan nöbetçinin silahı alınıyor ve sonra Yüzbaşı, karakol komutanının yatağının yanına geliyor. Sobanın kapağını sertçe bırakarak Asteğmen ve Karakol komutanı Astsubay üstçavuşu uyandırıyor. Yüzbaşı, uyudukları için karakolu ele geçirdiklerini söylüyor ve sağlam bir fırça atıyor. Yarım saat sonra ictimada herkesin hazır olmasını söylüyor ve çıkıyor.

İctimada, fragmanlarda gösterilen "sen uyursan ölürsün" sahnesi yaşanıyor. Burayı bildiğinizi düşünerek anlatmıyorum. Pusu kuran teröristlerin elebaşının mesleği doktorluk ancak o bu iğrenç yola düşerek kanla besleniyor. Yüzbaşı, en yakın dostu üsteğmeni şehit eden bu Doktora düşman oluyor ve her fırsatta onu yok edeceğini söylüyor. Yüzbaşının telefonla eşi ile yaptığı görüşmelere Doktor girerek karısının, kendisi öldükten sonra lojmandan atılacağını söylüyor ve aralarında sürekli bu görüşmeler devam ediyor.

Dediğim gibi konu yok. Ancak filmin sonu gerçekten felaket. Kan tutanlar kesinlikle gitmesin. 13 yaş üzeri içindir diyor ama o yaş bile küçük bu filmi izlemek için. Filmin sonunda karakola roketlerle saldırılıyor. Havaya uçan kafalar, kollar, bacaklar inanılmaz görüntüler. Astsubay ve iki asker hariç herkes şehit düşüyor. En son yüzbaşı vurulup yaralı şekilde duvara yaslanmışken Doktor içeri giriyor ve yüzbaşıyı başından vuruyor. Arkasında yaralı duran astsubayda Doktoru vuruyor ve çatışma bitiyor.

Yaralı kurtulan askerlerden biri, yere düşen Atatürk büstünü kucağına alıp bir yere oturuyor. Sağ kalan teröristi gören astsubay tabancasını başına doğrultuyor ancak sıkmıyor. Oradan ayrılıp Atatürk büstünü kucağına alan askerin yanına geliyor.

İşte böyle. Biz filmi kendimizi sıkarak izledik. Askere gitmeyenler için gerçekten askerlikten caydırıcı bir film olabilir. Ancak dağdaki askerlerimizin durumunu görebilmeniz için izlemeniz gereken bir film.

NOT: Konu yeri yanlış diyebilirsiniz. Amaç filmi anlatmak değil bugün gördüklerimi paylaşmak :)
 
  • Beğen
Tepkiler: clefchef, catalfleg ve Lina_TR


Penelope

Penelope

Üye
Bence askerlerin değerini anlamamız için herkesin izlemesi gereken bir film. Filmde sürekli gelişen olaylar yok senaryo tek bir konu üzerine kurulu belki sadece bir olay ama bunlar gibi nice gerçek yaşanmışlıklar var. Emeği geçen herkes alkışlanmalı.:oke:
 
Marchegiani

Marchegiani

Üye
Kesinlikle gideceğim.
 
zibidi39

zibidi39

Üye
mukemmel bı fılm yapanların ellerıne saglık herkesın gıtmesını tavsıye ederım
 
my immortal

my immortal

Üye
Ben gittim o filme ama keşke gitmeseydim:(mahutun bulunduğu yer filmdeki askerlerinki kadar ağır biyer olmamasına rağmen okadar etkilendimki:(bence asker yakını olanlar gitmesin
 
Salihyet

Salihyet

Üye
abicim niye anlatıyosun, bu gün izlicem filmi yaa :@ cümleyi filmin sonu dediğin yere kadar okudum, sonrasını izlicem :ehe
 
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
İzleme izleme sonra askere gitmekten vazgeçersin falan :ehe
 
Salihyet

Salihyet

Üye
ben sen miyimmm, kaçaakk :nono:
 
abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
gerçekten güzel ve başarılı bir filme benziyor
 
catalfleg

catalfleg

Üye
teşekkrüler güzel bi film..
 
Salihyet

Salihyet

Üye
süpper bi filmdi bu gün izledim ve gerçekten askere gitme isteği biraz daha arttı !
 
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
:alkis
 
superbot

superbot

Üye
Ben geçen cuma gittim. aklıma takılan soru 1993'den bu yana o dağdakilerle 2009 un türkiyesindeki dağdan inenler arasındaki fark ne. aslında cevabı varda neyse ama, bu filmdeki yaşananların her mermisine kadar gerçektir. Bu vatan için canını hiçe sayanların ruhu şadolsun.
 

Benzer Konular



Üst Alt