Mert
Üye
Senin basit olarak kullandığın kelimeler belki sana çok basit gelebilir ama bu kelimelerle insan çok şey kast edebilir aynı zamanda anlamlar çıkarabilir. Tabi anlayana veya Anlatabilene...
Yada boş boş laf olsun torba dolsun diye...
Adam gibi bir konuda enine boyuna tartışma yaşayamayacağız değil mi? Kendi düşünceleriniz ile kavga edin beyler, berikinin değil.
İstediği şekilde eğitim alacaksa bu mükemmel bir şey.Fakat günümüz şartları yeteneğine, istediğine değilde çözdüğün test sorularına bakıyor.İnsanlarda para için, yaşamak için hayallerinden, yeteneklerinden ve başarabileceklerinden vazgeçiyorlar.Test ile makine mühendisi olunacağına meslek lisesinden olunması taraftarıyım.Meslek liseleri anadolu-fen-sosyal bilimler liselerini kazanamayanların lisesi olma durumundan çıkmalı.
Ki eğitim üniversiteye gitmekle olmaz.Bunu bilim adamlarından anlayabiliyoruz.Neredeyse tamamı okumamıştır çünkü okusalardı hevesleri körelip sıradan insanlar olacaklardı.Onlar bu saçma düzende okuyarak değil eğitilerek geliştiler.Okumak ve eğitim görmek özellikle Türkiye'de farklı şeyler bence.Tabi istisnalar mevcut.
Gayet bariz bir konu yahu.
Ben sadece ve sadece bilgi için okurum, okuyacağım. Sadece bu var benim için. Ötesi yok.
Günümüz şartları, dünümüz şartları umurunda dışı
Tamam işte.Şuan üniversite okumaktan daha çok şey öğreten kitaplar var...Eğitim sistemi malesef o durumda.Adam doktor olacağım diyor ama cerrah olamam benim midem bulanır, kan tutar diyor.Kadavralarla ne yapacaksın dediğimizde çocuk doktoru olacağım diyebiliyor.Üniversitede kadavralarla oynayacağından habersiz.
En güzel yok meslek liselerine pratik bilginin yanında teorik bilgi derslerine de önem gösterip adam gibi işini bilen, ne olacağını bilen nesiller yetiştirmek.Gidip matematik, kimya çözüp biyolog olunmaz ya da matematik, tarih çözüp psikolog olunmaz...
Bana göre eğitim sisteminde hiçbir problem yok. Türk Dili ve Edebiyatı okuma arzusundayım ve İnşallah okuyacağım da.
insaallah okursunuz da vatana millete hayirli birisi olursunuz,insaallah hepimiz oluruz.hitap tarziniz bu bolume gayet uygun.dunku muhabbetimizde okuyorsa bu bolumde okuyordurr dedim kendi kendime
dostum bazi yerlerde dogrusun ama bazi yerlerde de yanlissin.okudugun okullar sana sadece temel bilgileri verir.kendini gelistirmek sana kalmistir.ornegin mimar Sinan bilmem kac katli integralle minare yapmis,eger integralin bir ya da iki katini gormeseydi nasil gelistirebilirdi kendini?
Bana göre eğitim sisteminde hiçbir problem yok. Türk Dili ve Edebiyatı okuma arzusundayım ve İnşallah okuyacağım da.
biz neden okuyoruz ilkokuldan liseye geçtim ilkokuldaki hiç bir bilgi aklımda değil madem her sene bir önceki seneyi unutuyoruz neden okuyoruz ?
Kafa pek almıyor, yaşlandık da yine de okuyacağım İnşallah. Sağ olasın Hocam.
biz neden okuyoruz ilkokuldan liseye geçtim ilkokuldaki hiç bir bilgi aklımda değil madem her sene bir önceki seneyi unutuyoruz neden okuyoruz ?
Okumayıp ne yapsınlar?
Neden okur insanlar? Cümlesini daha anlaşılır yazabilmek için. Bkz:İnsanlar neden okur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?