Neden en çok para kazanan iOs? Android ve Symbian neden çok para kazanmıyor?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Neden en çok para kazanan iOs? Android ve Symbian neden çok para kazanmıyor?
Uyarı: Bu konu benim kişisel tespitlerime dayalıdır.

iOs, sadece Apple cihazlarının işletim sistemidir. Sadece iPad, iPod ve iPhone'da yüklüdür ve bu cihazlarda tek modeldir. Yani, örneğin; iPhone 4s bu yıl ki tek iPhone telefonudur. Diğerleri eski zamanlara aittir.

Evet gördüğünüz gibi iOs işletim sistemine sahip telefonlar hem çok kısıtlı hem de oldukça pahalıdır.

Diyelim ki 1 tane iPhone 4s Türkiye fiyatıyla 2.000 TL olsun. Bundan sadece 100 adet sattığını düşünün. 2.000 x 100 = 200.000 TL yapar.

Aynı değerlendirmeyi diğer telefonlar için yaparsak ortaya karma karışık bir tablo çıkar. Örneğin; Android yüklü Samsung'un bile piyasa da onlarca çeşit modeli bulunmakta ve fiyatlarıda en düşükten zirveye kadar çıkmaktadır. Bu durumda Android işletim sistemli telefon satın alacak kişi sadece Samsung'u inceleyerek en uygun fiyata istediği özellikleri bulabilir. Bu yüzden şimdiki en pahalı Samsung telefonu olan Galaxy 3 yerine belki de Galaxy 2 alır.

Bu şekilde, 100 kişiyi hesaplamaya kalksak hesaplayamayız. Çünkü Android tarafında kullanıcılar tek model satın almak zorunda değiller. 100 kişiden 20'si en ucuz Android telefonları, 40'ı orta geriye kalan 40'ı da en pahalı modelleri alırsa; iOs'un gerisinde kazanç elde etmiş olur.

Aynı şey Symbian ve diğer işletim sistemli telefonlar içinde geçerlidir. Umarım neden iOs'un bu kadar kazandığını anlatabilmişimdir.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Böyle bir konu açmayı bende planladım.İnşallah artık şu saçma muhabbetleri keserler.Hatırlatayım en çok satan en iyi olmak zorunda değildir.

Symbianize

Symbianize

Üye
Kesinlikle haklisin ama iphone un tutulma sebebi yurtdisinda ucuz olmasidir peynir ekmek gibi satiyor ve alisildimi birdaha birakilmiyor cunku 60 yasindaki dedem bile kullanir iosu arayuzu basit ve kullanisli ve anlattiginda bir satis politikasidir gercekten guzel tespit eline saglik

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Kesinlikle haklisin ama iphone un tutulma sebebi yurtdisinda ucuz olmasidir peynir ekmek gibi satiyor ve alisildimi birdaha birakilmiyor cunku 60 yasindaki dedem bile kullanir iosu arayuzu basit ve kullanisli ve anlattiginda bir satis politikasidir gercekten guzel tespit eline saglik

Teşekkür ederim, amacım bir karışıklığı gidermekti. Umarım başarmışımdır :)

isobabakral

isobabakral

Üye
iphone yurtdisinda acayip ucuz amerikada en fakirin bile iphoneu var o bizde 2milyar o ayri tabi ama ios kullanimi cok basit androidde 2aydir terimleri zor ogrendim bide iphoneun bizim ulkedeki bebelerde nedenini bilmedigim bi etkisi var. ve haketmedigi paradan satiliyor s2 4s ten daha iyi bir cihaz test ettim aldim

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Android gerçekten karışık bir sistem.

isobabakral

isobabakral

Üye
oc yaparsan ios gibi stabil olur ama yapmasini bilirsen tabi

MasteLaa

MasteLaa

Üye
Hesaplamalar harika ( Devlet Bahçeli kıskandı ) :) Şaka bir yana böyle bir konu olmalıydı.Herkes tartışıyor çünkü.Ellerine sağlık Furkan Abi çalışmalarının ve hesaplamalarının devamını dilerim :)

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Hesaplamalar harika ( Devlet Bahçeli kıskandı ) :) Şaka bir yana böyle bir konu olmalıydı.Herkes tartışıyor çünkü.Ellerine sağlık Furkan Abi çalışmalarının ve hesaplamalarının devamını dilerim :)

Rica ederim :) Şu 40 yapar olayı gibi olmuş biraz :ehe

- - - Eklendi - - -

oc yaparsan ios gibi stabil olur ama yapmasini bilirsen tabi

O.C düşünüyorum ama pili de düşünüyorum :)

phasan

phasan

Üye
burda ucuz tellerde iyi olur sonuç içindeki işletim sistemi önemli ram rom ghz gibi yanı

isobabakral

isobabakral

Üye
acede 832 ghz 1e cikio ve bayag iyi oluyo s2de gerek yok

HakaN-06

HakaN-06

Üye
Benim bildiğim kazandıkları paranın aslan payını sattıkları uygulamalardan kazanıyorlar.

isobabakral

isobabakral

Üye
evet androidde herkes forumlardan indiriyo iosta parayla aliyolar

isobabakral

isobabakral

Üye
onu biliyozda jb yapan yok

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi

ios'tada .ipo formatında indirirsin ama jb olması lazım cihazda.
yani forumlarda ios uygulamalarıda var.

Her uygulamaya para vereceğine bir kere JB para ver gerisi "nerede belleş oraya yerleş" misali :kop:

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
onu biliyozda jb yapan yok

Forumdan indiren kada JB yapan vardır.Bu forumda olmasa da JB yapan az kişi yok.Ayrıca pek zor bir şey değil.Apple'ın bu kadar kar etmesinin en büyük sebebi düşük fiyat ile ürettiği telefonları yüksek fiyata satması ki burda haklılar.2 çekirdekli telefonla 4 çekirdekli Android telefon performansı veriyorsan eğer o fiyata satmaya da hakkın olur.

isobabakral

isobabakral

Üye
s2 4s ten daha performanslı kaankrc sana video atmistim

_RYUK_

_RYUK_

Üye
bence iphone Türkiye de çok satmasinin bence hava atmak için, Türk milleti olarak pahalı olani almayı severiz,pahalı olanin en iyi olduğu kanısı bize yerlermis durumda benim görürüm böyle

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 94869
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt