Neden dua da istediğimiz şeyler hemen verilmez ?

Sponsorlu Bağlantılar

megatim

megatim

Üye
    Konu Sahibi
Neden dua da istediğimiz şeyler hemen verilmez ?
Neden dua da istediğimiz şeyler hemen verilmez?

Bir doktor, hastanın her istediğini vermediği gibi, bizim neye ihtiyacımız olduğunu her yönüyle bilen ve bizim her zaman iyiliğimizi isteyen ilmi sonsuz Allah da her istediğimizi vermez. İhtiyacımıza göre bazen hemen verir, bazen ahirete bırakır, bazen de birazını burada verir birazını ahirete erteler. Mesela, biz mal isteriz, fakat verilmez. Allah bilir ki, kuluna mal verse, azacak ve gerektiği şekilde şükrünü eda etmeyecek. O malı gereksiz yere harcayacak, israfa girecek ve o mal sebebiyle dünyasını da ahiretini de berbat edecek. Öte taraftan o kulun fakir yaşamasını takdir eden Allah, sabrettiği taktirde o sabrı vesilesiyle ona cennette sonsuz mükafatlar hazırlayacak. İşte bunların hepsini birden bilen ve takdir eden Allah, kulunun her istediğini vermez.
Not : Alintidir.

systemexp

Üye
teşekkürler dostum.

UndeRqRo.uNd

Üye
Zaten her istenen hemen verilseydi herkes Müslüman ve dinine tam bağlı olurdu.

SelmanTE

SelmanTE

Üye
ve imtihanın bi önemi kalmazdı....

paratoner

Üye
Saolasınnnnn

qucuqum

Üye
yorum yok walla bu konuda

isamu

Üye
eyvallah dostlar

serkan-112

Üye

Hasretini Çektiğimiz İnsan

Milletimin imanını selâmette görürsem,
Cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım;
çünkü vücûdum yanarken, gönlüm gülgülistan olur.
(B.)

Altun.

Altun.

Üye
bunu daha önceden de okumuştum hatırlattığın için sağol. we bu gerçekten doğru. Zaten imtihanın anlamı da bu. sabır sabır sabır

burrrak

burrrak

Üye
Allah(c.c) herkese kendisi için hayırlı olanı verir.İnsanoğlu doyumsuzdur.herşeyi her zaman isteyebilir fakat alabildikleri ve yaşayabildikleri sadece kendisi için hayırlı olan ve uygun görülendir.

D3N1Z

D3N1Z

Üye
:( ufff

Master_Evil

Master_Evil

Üye
çok iyi geldi sağol

h_badisaba

Üye
arkadaşlar bu konu ile bende birşeyler söylemek istiyorum Mevla kulunun dua ederkenki durumunu ve ihlaslı halini sevdiğinden dolayı hep o durumu görmek ister ve duanın kabul olması belli zman sonra an gelince tabiki mutlak olur ama ihlaslı ve salim davranmak gerekir...

danger03

danger03

Üye
teşekkürler

siberson

siberson

Üye
saol kardeş bende bu konu hakkında bilgi edinmek istiyordum iyi bir çalışma olmuş:oke:

worldcild

Üye
elbetteki her istenilen verilse kullar azar ve yoldan cıkar güzel bi paylasım olmus eline saglık kardesim

TaCsIz_kRaL

TaCsIz_kRaL

Üye
Allah Senden Razı olsun Allah c.c Her Duayı Kabul eder ama insanlar dua ederken ya benim duam kabul olmadı diyor fakat o dua kabul olmuş Allah her zaman iii olanı sever Allah Biliyorki sen istemişsin ama bunun kötü ve iyi olduğunu Allah Ç0ook iiiyi bilir.Bide insanlar içten istemeli...
Allah bütün müslüman kardeşlerimizi ahiret Hayatında Sağ kukulundan olanları eylesin...
hep kendin için istememelisin hem komşuna, hem kendine ve bütün müslüman kardeşlerine de istemelisin...

emrah baba

emrah baba

Üye
bilmioyum yanlış mı düşünüyorum ama her istediğin her an gerçekleşseydi hayatın anlamı olmazdı bence, istediğin şey için sabredince çaba gösterince hayat daha zevkli olur bence

FurkanBilge

Üye
biliodum zaten
paylasım için saol

Üst Alt