Neden Android telefon güncellemeleri ülkelere özel gelir ?

Sponsorlu Bağlantılar

tslugr

tslugr

Üye
    Konu Sahibi
Neden Android telefon güncellemeleri ülkelere özel gelir ?
Merhaba Arkadaşlar Mobil cihazlarda android güncellemeleri neden Türkçe dili de olmasına rağmen ülkelere özel gelir mesela Samsung GT-I9190 Ele aldığımızda 4.4.2 Güncellemesi henüz Türkiye 'ye gelmedi fakat Rus güncellemesini yükleyip kullanan Arkadaşlar var Türkçe dil vs. hiçbir fark yok olduğunu söylüyorlar peki ozaman fark ne ki güncellemeler ülkelere özel geliyor bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların ilgilerini bekliyorum :):)

reflex

reflex

Üye
Aslına bakarsan bana göre ülkelerin bu yazılımları sunmaları gereken alt yapı yada ülkelerin kendilerine göre bazı modifikasyonları var örneğin en son çıkan argantin romunun derlenmesi 2015 in ilk ayı içinde olmuş ama rusya bunu 2014 yazında başardı türk yazılımcılar bana göre burda biraz geri ve güncelleme sıralamaları olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum belkide daha farklıdır.

oguzxw

oguzxw

Üye
Aynen Niye Öyle Acaba iPhone Bir Guncelleme Gelicegi Zaman Hiç Bekletmiyor Direk Geliyor

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Saçma sapan bir sistem işte. Bölgelere göre ayrı işlemciler ülkelere göre ayrı ayrı güncelleme dağıtımı. Hadi 4g olmayan ülkeler için lte telefon çıkarırsın anlarım ama neden farklı işlemciler kullanırsın :D Bir güncelleme çıkaracaksın hepsine aynı anda gidecek. Her telefona güncelleme ayrı zamanlarda çıkabilir ama aynı telefona ülke ülke dağıtım ilginç :D

• Beğen
Tepkiler: ugrtsl, reflex ve oguzxw
Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
iphone daki tek tipliğin pozitif yanı güncellemede ortaya çıkıyor :)
apple daki deseydim iyiydi :gul:

• Beğen
Tepkiler: reflex ve oguzxw
ilhamikd

ilhamikd

Üye
Apple diye tutturmussunuz sanki Apple'ın yazılımı bi şeye yarıyor ya.. Benim anlamadigim madem Apple kullanıcısısnz ne işiniz var Android bolumunde hastamisiniz?

• Beğen
Tepkiler: N. O. T. E. 2, bessa27 ve oguzxw
oguzxw

oguzxw

Üye
Apple diye tutturmussunuz sanki Apple'ın yazılımı bi şeye yarıyor ya.. Benim anlamadigim madem Apple kullanıcısısnz ne işiniz var Android bolumunde hastamisiniz?
Ben Android Kullanıyom D:ASFAD:SF

Mesut Aktaş

Mesut Aktaş

Emekli Yönetici
yazılanı iyi okumayanın anlamayanın tavrı hep böyledir..

• Beğen
Tepkiler: mehmettech, zaferozkan, MaxipmaN ve 1 kişi daha

MaxipmaN

Üye
Iphone kullanıcısıyım dememis

PriZm

PriZm

Üye
Ülkelere göre farklı servisler mevcut olarak geliyor. Örnek olarak Amerika firmware'inde samsung müzik servisi milk ve film servisi mevcut. Ancak Türkiye rom'unda bunlar mevcut değil.

Bülent872

Bülent872

Üye
Guncellemelerde genellikle samsung çok geri kalıyor. Evet ülkelere göre büyük değişiklik var ama Sony bunu kullanıcılarına hissettirmıyor.

Serhan

Serhan

Üye
İOS ta öyle değil mesela :hmmm

tslugr

tslugr

Üye
    Konu Sahibi
Garip bir durum , Güncelleme geldimi direk gelmeli ülkelere özel ne ya :) Microsoftun telefonları bilgisayarda nasılsa aynı güncelleme geldimi direk geliyor o ülke bu ülke burdan yetkililere sesleniyorum lütfen ayrı gayrı yapmıyalım :D

Üst Alt