necmettin erbakan

Sponsorlu Bağlantılar

rooney628

rooney628

Üye
    Konu Sahibi
necmettin erbakan
Hayatı
ÇOCUKLUĞU
» Prof. Dr. Necmettin Erbakan'in soyu ve dogumu Necmettin Erbakan Kozanoğulları soyundandır. 1800'lü yılların son döneminde Adana'nın Kozan ve Saimbeyli bölgelerinde asırlarca hüküm süren Kozanoğulları Beyliği...

» Erbakan'in dogumu Erbakan, Anadolu'nun kuzeye dogru en çok ilerleyen ve ince Burun ile sona eren kara çikintisina dogudan birlesen küçük bir yarim adanin yüksekligi az olan berzah kesiminde kurulmus ve 1924 yilinda vilayet yapilan Sinop ilinde dünyaya geldi. Babasi Mehmet Sabri Bey, Cumhuriyet'in üçüncü yilinin kutlandigi 29 Ekim 1926'da dünyaya gelen ogluna "Dinin Yildizi" anlamina gelen Necmettin adini koydu.

» Çocukluk Dönemi (1926-1938) Agir ceza reisi olarak görev yapan Erbakan'in babasi Mehmet Sabri Bey'in Kayseri'ye tayin edilmesi sebebiyle Erbakan çocukluk döneminin bir ila alti yas arasini Kayseri'de geçirdi.

» Çocukluk arkadaslarindan Vala Bey anlatiyor (TRABZON, 1932-1937) "Necmettin Bey o zamandan bu zamana hiç degismeyen bir olaydir. O zaman televizyon ve radyonun olmadigi bir dönemdi. Ancak köse kapmaca, salincakta sallanma veyahutda Necmettin Bey'in kurallarini koydugu oyunlarla oynardik.

» Erbakan kendi çocuklugu ile ilgili söyle diyor "Bizim konagin bahçesi genisti. Bütün memur çocuklari bizim bahçeye gelirler, bilhassa yaz tatillerinde böyle program dahilinde oyunlar oynardik. Bahçede herkesin ayri ayri dükkânlari vardi.

» Ögretmenleri Erbakan'in Babasina ne dediler "Bizim konagin bahçesi genisti. Bütün memur çocuklari bizim bahçeye gelirler, bilhassa yaz tatillerinde böyle program dahilinde oyunlar oynardik. Bahçede herkesin ayri ayri dükkânlari vardi.
GENÇLİK DÖNEMİ
» ilkokul Erbakan 1937 yilinda Istanbul tasindi. Babasi Mehmet Sabri Bey'in niyeti, oglu Necmettin Erbakan'i o yillarda Almanya'nin dünya'da giderek artan prestiji nedeniyle Alman Lisesi'ne kaydettirmekti. Ancak bu okuldaki ögrenim süresi hazirlik sinifiyla birlikte yedi yil oldugundan Alman Lisesi yerine Istanbul Erkek Lisesi'ni tercih etti.

» Prof. Dr. Berhan Bey anlatiyor (Istanbul, 1938-1941) "Neriman Tekil isimli beden egitim hocamiz vardi. O günkü Kültür Bakanligi bir kural koymustu. Lise talebesi 100 metreyi 14 saniyede katedecek. Bunu yapamayan tam not alamayacakti. Herkes kosuyor Necmettin Bey ve ben de kosuyorum fakat bunun ardinda onalti saniye 'ye düsüyoruz.

» Bu Hatirayi Erbakan anlatiyor (Istanbul, 1938-1941) "Istanbul Erkek Lisesi 2000 talebesi olan bir mektep, mektepte jimnastik dersinde hatirladigima göre bir tek ben 10 puan almisim. Herkes birbirine bahsediyor, bir kismi beni tanimiyor. Yahu bu nasil bir spor da bu kadar basarili bir adammis ki, bu meshur Neriman Tekil'den bu puani almis. Bahçede, koridorlarda birbirlerine beni gösteriyorlar. Zannediyorlar ki ben o puani spordaki maharetimden aldim." (11) Prof. Dr. Necmettin Erbakan

» Lise Yillarinda Erbakan Erbakan, orta okul yillarinda basarili oldugu gibi lise yillarinda da bu basariyi daha da yükselterek devam ettirdi. Bu basarilar onu arkadaslarinin ilgi odagi haline getirmisti. O "Dinin Yildizi" oldugu gibi okulun, sinifin ve basarinin da yildizi oluyordu. Okul arkadaslarindan biri "Erbakan'i söyle anlatiyor:

» Erbakan Liseyi birincilikle bitiriyor Erbakan okul derslerinde gösterdigi üstün basarilarla lise tahsilini devam ettirdi. Sonunda lise hayatini okulu birincilikle bitirerek noktaladi.

» Erbakan Üniversiteyi de birincilikle bitiriyor Erbakan liseyi birincilikle bitirdikten ve üniversite imtihanlarinda gösterdigi üstün basarindan sonra Istanbul Teknik Üniversitesi ikinci sinifinda okumaya basladi.

» Mehmet Bilge Erbakan'i anlatiyor Prof. Dr. Mehmet Bilge Erbakan'in Ögrencilik Arkadasi (Istanbul, 1943 -1946) "Necmettin Erbakan'a Istanbul Teknik Üniversitesi ögrencilik yillarinda çok çaliskan ve basarili oldugu için "Derya " ismini takmistik.

» Okul Albümünde Erbakan (Istanbul, 1944-1948) "Necmettin Erbakan, Toylardandir, dindardir, çaliskandir. Hayatinin yarısini namaz, yarısını da projeler isgal eder.

» Okul Albümü ile ilgili kendisi söyle diyor Okul yilliginin basindaki "TOY" kelimesini arkadaslarimiz Istanbul Teknik Üniversitesi ikinci sinifa gidenler için kullanirlardi. Ben üniversiteye ikinci siniftan basladigim için banada ayni ifadeyi tabir etmislerdi.
AKADEMİK HİZMET
» Erbakan okul ardadaslarina hocalik yapti

» Prof. Dr. Mustafa Köseoglu anlatiyor Üniversitemizin mescidi vardi. Cuma günleri Erbakan'la beraber oluyorduk. Rahmetli Kirazoglu Abimiz de bizim basimizdi. Herkese bir konu verirdi.

» Erbakan ögrencilik yillarinda da Namazini kilardi Anne ve babasindan aldigi din egitimini, ilk ve orta ögrenimi sirasinda gittigi camilerdeki hoca efendilerden aldigi derslerle gelistiren Erbakan'in en etkilendigi Gönenli Mehmet Efendi ve Mehmet Zahit Kotku Hoca Efendi oldu.

» Erbakan simdi de namazini kiliyor Erbakan, bir konferans sebebiyle gitti i karde ülke Pakistan'da cemaatle namaz k larken görülüyo...

» Üniversite Erbakan'i Almanya'ya gönderiyor "1951 yilinda Istanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Motorlar Kürsüsü'nde hazirladigi yeterlilik tezindeki basarisindan dolayi üniversite Erbakan'i bilimsel arastirmalar yapmasi için Almanya'ya gönderdi.

» Prof. Dr. Selim Palavan anlatiyor Necmettin Erbakan Bey 'le Almanya 'da görüstük. Birlikte bir gün yemege gittik. Yemekte önce güzel bir çorba içtik. Yemegi yedikten sonra bir meyve salatasi getirildi.

» Almanya'daki dönemi Erbakan anlatiyor (ALMANYA, 1951-1953) "Biz ilk defa 1951 senesinde Almanya'ya gittik. Dünya Savasi 1945 de sona ermis, ama anlasmalar vesaire derken 1947 olmustu, Almanya 'da üç-dört sene evvel hiç bir sey yapilabilmis degildi.

» Almanya'li Bilim adami Erbakan'i anlatiyor 'Sayin Erbakan çok girisimci bir insan.Te-mel niteligi hem dizel hem benzinli motorlarda yanan bir yakit gelistirmekti. Ya da öyle bir motor gelistirmekti ki her iki yakitla da kullanilabilsin.

» Erbakan Almanya'dan Türkiye'ye dönüyor Kendi sanayimizi kurmali, batiya muhtaç olmamaliyiz düsüncesiyle yasayan Erbakan Almanya'nin nasil kalkindigini bizzat yasayarak gördü.

» Prof. Dr. Hakki Öz anlatiyor "Necmettin Erbakan iyi bir oda arkadasiydi. Oto Uzmanlar Motorlar Dersi en fazla ragbeti olan ve en çok ilgi görülen bir dersdi. Çünkü; teorik hem pratik, hem de dizayn olarak ögrencilere veriliyordu. Bu derslerin verildigi laboratuarda Necmettin Bey'le beraber olurduk

» Erbakan kendi ülkesinde Fabrika kuruyor "Almanya'dan büyük bir ask, sevk, azim ve heyecanla Türkiye'ye dönen Erbakan, l Temmuz 1956 yilinda 200 ortak toplayarak Konya'da Gümüs Motor Fabrikasi'ni kurdu.

» Gümüsmotor Ustasi 'anlatiyor (KONYA -1956-1957) "Necmettin Erbakan Bey in insana vermi oldu u de er, ikna edici bir mahiyet t...

» Genç Profesör is basinda O, i ini titizlikle yapar. Takip etmenin netice almada en önemli etken oldu una inan r. Fabrikada...

» Türkiye'de ilk yerli Otomobil yapan Erbakan'dir "Erbakan'in 1956 yilinda kurdugu Gümüs Motor Fabrikasi'nda 850 isçi çalismakta idi. Yilda yüzde yüz yerli 5000 dizel motoru yapiliyordu."

» Cemal Gürsel yerli Otomobil için Erbakan'a ne diyo (ANKARA, 1960) "Yerli arabam za "Devrim Otomobili" diyelim. Anlatt n hususlar Türk sanayii ad n...

» Türkiye kendi Otomobilini yapabilir Erbakan baskanliginda 22 Türk mühendisinin gece gündüz çalisarak 4,5 ayda tamamladigi Devrim adli bu otomobil için o günkü parayla yalnizca 1400 TL ödenek ayrilmisti.

» Ismet Inönü Erbakan için ne diyor? (ANKARA, 1973) "Bu memleket bir tane adam yeti tirdi. O da dinci kt ." (34) smet nönü TC. 2. ...

» Dinci olmak gerici olmak mi? Eski Cumhurbaskani Ismet Inönü'nün Erbakanla ilgili söyledigi söze bakildiginda, sanki dinci olmak, dinden yana olmak, dindar olmak kötüymüs gibi anlasilir.
ODALAR BİRLİĞİ
» Erbakan ile ilgili bir tesbit (B R TESB T) "Hocan n hayaline kur un s ksan yeti mez." (35) Orhan Akkoyunlu G...

» Erbakan'in hayalinin büyük olusu basiretindendir Kisinin akli ne kadar büyükse, zekasi ne kadar çoksa, hayali de o kadar büyük olur. Hayalinin büyüklügü ise basiretli olusundandir.

» Erbakan daha çok hizmet etmek istiyor Gen Prof. Dr. Necmettin Erbakan enerjisiyle, bilgisiyle, tecrübesiyle milletine hizmet etmek i i...

» Erbakan Odalar Birligi Genel Sekreteri oluyor Gümüs Motor Fabrikasi'nin mali kriz sebebiyle kapanmasi olayinin ardindan Erbakan'in yasaminda yeni bir dönem basladi. Bu dönem Erbakan'i politikaya hazirlayan Odalar Birligi dönemi idi.

» YTP Genel Baskani Erbakan için ne diyor? Bu dönemde 25 yillik siyasi tecrübesi olan Yeni Türkiye Partisi Genel Baskani Yusuf Azizoglu Erbakan'la tanistiktan sonra Ekrem Alican Bey 'e söyle diyor.

» Erbakan odalar Birligi Baskani oluyor Gördügü dengesizligi ve haksizligi Genel sekreter olarak gideremeyecegini anlayinca, yaklasan Odalar Birligi Genel Kurulu'nda, yönetim kurulunu ve Genel Baskanligi eline geçirmeye karar vermek zorunda kalan Erbakan Büyük Ankara Oteli'nde bir daire kiralamis ve siki bir çalismaya girismisti.

» Erbakan evleniyor Erbakan 41 yasina kadar kafasina koydugu tahsil, Türkiye'nin kalkinmasi, Gümüs Motor, yerli otomobil sebebiyle evlenmemis idi. 1967 yilinda Türkiye Odalar Birligi'nde iken Nermin Hanimla evlenmeye karar verdi.

» Nermin Hanim eşi Erbakan için şöyle diyor (ANKARA, 1967 - 2000) "O, iyi bir lider olman n yan s ra ok iyi bir e dir. inde bulundu u yo u...

» Örnek bir Aile Erbakan Ailesi Erbakan ailesi, memleket ve millet i in ayn mücadele, azim ve gayret i inde olduklar i in, sela...

» Erbakan Ailesi Mücadeleci bir Aile Milli Görüs Lideri Erbakan'in Esi Nermin Hanim bir konusmasinda söyle diyor: "Bizim seçim çalismalarimiz senenin 365 günü devam eder, çünkü biz seçim için degil, vatana, millete hizmet için çalisiyoruz." (44)
MİLLİ GÖRÜŞ
» Erbakan Milli Görüs'ü tarif ediyor "Milletimizin tarihi an'anevi ve bütün de erlerine sayg l olan görü Milli Görü 'tür." (45) "Mil...

» Bagimsiz Milletvekilligi dönemi (1969-1970)

» Erbakan ile ilgili baska bir Tesbit "Hoca lastik gibidir, bas yorsun yamyass oluyor. Ezdim san yorsun, b rakt n zaman eski haline ...

» Niçin Siyaset? Siyaset, idare etme sanatıdır. İnsanlar için ya da insanların edindikleri dava ve gayelere hizmet etmek için düşünülen, arzu edilen, planlanan, programlanan tüm hizmet sahalarının yolu, idare sanatından geçer.

» Erbakan Siyaset'e basliyor Odalar Birliği'ndeki bu mücadele Erbakan'ın siyasete girme arzusunu güçlendiriyordu. Dolayısıyla 14 Ekim 1969'da yapılan Genel Seçimlerde Konya'dan bağımsız milletvekili adayı oldu.

» Erbakan 43 yasinda Milletvekili seçiliyor 1969'da Konya'dan ba ms z milletvekili se ilen 43 ya ndaki Prof. Dr. Necmettin Erbakan, istikba...
MİLLİ NİZAM
» MNP ile ilgili bir Tesbit "Milli Nizam Partisi, Türk modernleşme süreci içinde ortaya çıkan ilk İslamî harekettir. Gerek Osmanlı İmparatorluğu döneminde, gerek Cumhuriyet döneminde dinsel muhalefet özerk bir alan kazanmamıştır.

» Erbakan niçin Parti kuruyor? Milletin inancının ve mukaddesatının gereği gibi gözetilip korunmaması ve zaman zaman harekete ve horlanmaya tabi tutulması, imam hatip okullarının önce ilk kısımlarının sonra da tamamının kapatılması, mezunlarının başka üniversitelere girmesinin yasaklanması ve daha buna benzer olaylar karşısında, muhtelif partilere mensup birçok milletvekili, Osman Yüksel Serdengeçti Bey'in Cebeci'deki evinde bir toplantı yapıyorlar.

» inançli kadrolar omuz omuza vererek yola çikiyor

» Erbakan ilk partisini kuruyor 14 Ekim 1969 tarihinde Konya bağımsız milletvekili olarak Meclise girmeyi başaran Erbakan, parti kurmak için istişare çalışmalarına başladı.

» Ismet Pasa MNP'nin kurulmasi ile ilgili ne diyor? (ANKARA, OCAK 1970) "iyi olmu parti kurduklar , bakal m elli sene sonra oranlar ka a dü mü ö r...

» Ismet Pasa Gelismeyi görünce ne diyor? smet nönü T.C. II. Cumhurba kan ve CHP Genel Ba kan (MALATYA, 1970) "Bir mühendis efendi km...

» Ilk Partinin amblemi sehadet parmagi Her partinin bir amblemi var. Her amblemin de mutlaka bir manası vardır. Erbakan'ın ilk kurduğu Milli Nizam Partisi'nin amblemi ise şehadet parmağı idi.

» Milli Nizam partisinin kuruculari MNP'ni kuran kurucular şu şahsiyetlerden oluşuyordu:

» Erbakan Genel Baskan oluyor Prof. Dr. Necmettin Erbakan ilk kurdu u partinin Genel Ba kan oldu. Hak etti i koltu a, devlete ...

» S. Arif Emre Erbakan'i anlatiyor "Güneydoğu ve Doğu 'da 20 il teşkilatını kaç kere ekipler gönderdiysek de yine kuramamıştık. 1970 senesinde Ağustos ayı içerisinde yeniden ekipler kurup gönderdik. Necmettin Erbakan Bey Avrupa 'ya gidiyordu, ekipleri teşkil eden arkadaşlarımıza şöyle dedi:

» Erbakan Halkla iç içe olan bir Lider

» Milli Nizam Partisinin gayesi Parti programının beşinci sahifesinde partinin gayesi şöyle ifade ediliyordu:

» Milli Nizam partisinin Marsi Hür Dünya'n n göbe ine Milli Nizam yazaca z Ku lar n göz bebe ine Milli Nizam yazaca z Yola,...

» Milli Nizam partisinin faaliyetleri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Genel Başkanı olduğu Milli Nizam Partisi mecliste on kişiyi bulup grup kuramadığı için, milletvekilleri resmen parti adına aksiyonlara girişemiyorlardı. Yapılacak teşebbüsleri kendi adlarına yapıyorlardı. Böyle olmasına rağmen çok önemli parlamento faaliyetlerine girişilmiştir.

» Siyonistler harekete geçiyor Milli Nizam Partisi'nin büyük kongresinden kısa bir süre sonra Musa Saffet Bayramâşık isimli bir kişi, MNP Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'la Ankara'da bir görüşme yapıyor.

» Siyonistlerin metodlari (METODLAR) 1- "Ülkelerde iktidarlara etki yapmak, 2- Ticareti kontrolleri alt na almak, 3- Bas n...

» MNP'NIN KAPATILMASI IÇIN DAVA AÇILIYOR Bir kisim basinda çikan haberler üzerine Yargitay Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Gündüz, laiklige aykiri faaliyette bulundugu gerekçesiyle Milli Nizam Parti-si'nin kapatilmasi istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açti.

» Savunan adam savunuyor Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gündüz'ün Milli Nizam Partisi'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açması, Erbakan ve parti aleyhine hazırlamış olduğu iddianameyi okumasından sonra Erbakan, kendisini ve partisini savunmak zorunda kaldı.

» Milli Nizam partisini kapatiyorlar Dava açan: Hikmet Gündüz Gerekçe: Anayasa'nın 2,19 ve 57. maddeleri Sebep: Laikliğe aykırı faaliyette bulunmak Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Gündüz'ün Milli Nizam Partisi'nin laikliğe aykırı faaliyette bulunduğu sebebiyle kapatma davası açtığı için anayasa Mahkemesi Milli Nizam Partisi Genel Merkezine dava ile ilgili bir tebligat gönderiyor.

» Erbakan isviçre'deki tedaviyi anlatiyor (ANKARA, 1972) "Ünlü bir üniversite klini inde ikibu uk ay kadar tedavi gördük. Gayet iyi neticel...

» Erbakan isviçre'den Türkiye'ye dönüyor MNP'nin kapatılmasından sonra rahatsızlanan Erbakan'a doktorlar kalp yetmezliği teşhisi koydular. Tıp dalında ilerlemiş bir ülke olan İsviçre'ye gitmesini önerdiler. Bunun üzerine Erbakan İsviçre'nin Zürih şehrine gidip burada yaklaşık ikibuçuk ay tedavi gördükten sonra Türkiye'ye dönüyor.
MİLLİ SELAMET
» MSP ile ilgi bir tesbit (B R TESB T) "MSP'n n 1973 milletvekili Genel Se imlerindeki ba ar s , hi bir partinin tek ba na...

» Milli Selamet partisinin kurulmasi Milli Nizam Partisi kapatıldıktan sonra, yeniden bir parti kurulması için tabandan yoğun baskıların gelmesi üzerine bir istişare heyeti oluşturuluyor

» Milli Selamet partisi kurucular kurulu 1- Süleyman Arif Emre 2- Abdülkerim Do ru 3- Rasim Hanc o lu 4- Hüseyin Kamil Büyüközer 5- Abd...

» MSP'nin Anahtarinin dilleri konusuyor Cumhuriyet başsavcılığı MSP'nin amblemini bilirkişilere inceletmiş, bilirkişiler anahtarın dillerinin kafi yazısıyla Allah kelimesini ifade ettiğini tesbit etmişler.

» O yine ayakta ve yürüyor "Türkiye 12 Mart 1971'den 14 Ekim genel seçimlerine kadar bir "ara rejim" denemesi geçirir. Bu dönemde Milli Nizam partisi kapatılır.

» O Samimi bir devlet adami Prof. Dr. Necmettin Erbakan' n yazd klar n , okuduklar n , söylediklerini, fikirlerini ve yapt kl...

» O emretmesini bildigi gibi itaat etmesini de biliy MSP'ne iltihak ettikten bir süre sonra bir gün Erbakan Van'a gitmiş. Ertesi gün Van'da bütün köylerin'de katılımıyla büyük mitingin hazırlığını yaparken Genel Başkan Süleyman Arif Emre Bey MSP'nin kapatılacağı haberini alıyor.

» MSP'nin kurucu Genel Baskani anlatiyor ANKARA, 1972 Partisi döneminde Erbakan Hoca Genel Ba kan iken biz bu türlü meselelerde kendisine ...

» Erbakan'in partisi seçime gidiyor MSP 1973 Genel Seçimlerine katılabilmek için tüm hazırlıklarını tamamlıyor. Adaylarını bir takım zorluklara rağmen tesbit ediyor ve seçimlere giriyor.

» Halk MSP Lideri Erbakan'i dinliyor 1973 Genel Se imleri i in Erbakan meydanlarda halk m za Milli Görü ger eklerini anlat yor. Halk ...

» 1973 Seçimlerinde seçilen MSP'li Milletvekilleri

» Erbakan Basbakan Yardimcisi oluyor 1973 seçimlerinde CHP 146 milletvekili kazanarak birinci olduğu için Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk hükümeti kurma görevini Bülent Ecevit'e verir. Bunun üzerine Ecevit parti liderleriyle görüşmeye başlar.

» Erbakan'in MSP dönemindeki hizmetleri Maddi yönden kalkınmış toplumların manen kalkınmadıkları için çökmeye mahkum olacakları gerçeğin çok iyi idrak eden Erbakan "önce ahlak ve maneviyat' diyerek yola çıktığı için bu sahada önemli hizmetlere imza atmayı başardı. Bu hizmetlerden bir kaçını zikredelim.

» Mustafa Üstündag Erbakan'a diyor ki

» Erbakan Agir Sanayi Hamlesine bu sloganla basliyor

» Erbakan'in Agir Sanayi ile ilgili Genel degerlendi (ANKARA, 1976) . A r Sanayi di er sanayileri kuran sanayidir. . A r sanayi lider ülke sanayidir...

» Agir Sanayi yatirimlarinin Plani

» Erbakan bir Fabrikanin Temel atma töreninde diyor (Afyon, 15-09-1974) "Milli, gü lü, süratli ve yayg n kalk nma mutlaka ger ekle tirilecektir. Mill...

» O dedigini yapiyordu

» Erbakan yaptiklarina Imza atiyor

» Erbakan Dualarla Sartele basiyor

» Ciddiyetle gelen bir baska açilis 1974 yılının baharında Erbakan "Bu millet, senede yüzbin traktör motoru yapacak fabrikayı kendi gücüyle kuracaktır." demişti. Bu söz Türkiye'de bomba tesiri yaptı.

» Erbakan Temel pesine Temel atiyor

» Fahri Pasa Erbakan'in Agir Sanayi Hamlesi ile ilgi (TBMM, 1974) " t ürür kervan yürür. Hocam siz öyle söyleyenlere bakmay n z. Bizleri ihya ettiniz....

» Subhi Bey Erbakan'in Agir Sanayi Hamlesi ile ilgil (TBMM, 1974) "Hocam ben ömrümde iki kere büyük heyecan ge irdim. Birinci 27 May s sabah hare...

» C- DIŞ POLİTİKA İLE İLGİLİ HİZMETLERİ Erbakan' n manevi kalk nma ve maddi kalk nma hizmetlerinin yan s ra d politika alan nda da öne...

» KIBRIS ZAFERİ NASIL KAZANILDI VE KİM KAZANDI? Kıbrıs'ta Rumlar Türklere baskı ve zulüm yapıyorlardı. Kıbrıslı Türkler Anavatan'dan yardım bekliyor, fakat Türkiye'deki hükümetler gereken duyarlılığı göstermiyorlardı.

» KIBRIS MESELESİ MİLLİ GÜVENLİK KURULUNDA K br s meselesi Milli Güvenlik Kurulunda müzakere edilirken MSP li i leri Bakan O uzhan Asiltü...

» BÜLENT ECEVİT ÇIKARTMA İLE İLGİLİ NE DİYOR? Ben bir ara çözüm öneriyorum. Biz bu işi Atatürk'ün yurtta sulh, cihanda sulh ilkesine göre de çözebiliriz. Ben hemen ingiltere 'ye gideyim.

» ATEŞKESLE İLGİLİ ECEVİT NE DİYOR? "Sayın Erbakan, her mühim işte senin dediğin oldu. Bu kez de benim dediğim olsun, ne olur hemen Kıbrıs'ta ateşkes kararı alalım. Ben Sancar Paşa ile de konuştum. Talebimi kabul et."

» İŞTE KIBRIS'IN GERÇEK FATİHİ Kıbrıs Barış Harekâtı zaferinden sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Erbakan'I ziyaret ediyor. Daha sonraki bir görüşmede Erbakan şöyle diyor: "Biz "Milli Görüş"cüler olarak, Türkiye'de iş başına gelen "Batı taklitçisi" zihniyetli partilerin zaman zaman illede Rumlarla beraber bir federal devlet kuracağız diye yaptıkları hareketlerin ve çalışmaların hepsinin milli menfaatlerimize aykırı davranışlar olduğunu çok iyi biliyoruz ve hiçbirini tasvip etmiyoruz. Türk milletinin bütünü de aynen bizim inancımızdadır." (95)

» ERBAKAN SUUDİ ARABİSTAN'DA CHP-MSP koalisyonu döneminde meydana gelen önemli olaylardan biri de Erbakan'ın Suudi Arabistan ziyaretidir. Bu ziyaret esnasında imzalanması düşünülen anlaşmaların metinleri daha evvel Erbakan tarafından hazırlattırılmış, tasarılar Suud elçisi tarafından Arabistan'a götürülmüş, tam mutabakat sağlandıktan sonra Erbakan koalisyonun diğer kanadından CHP'li Devlet Bakanı İsmail Hakkı Birler'i de alarak Suudi Arabistan gezisine başlamıştı.

» ERBAKAN İKİNCİ KEZ BAŞBAKAN YARDIMCISI OLUYOR 26 Ocak 1974'de kurulan l Şubat 1974'de hükümet programı Meclis'te okunan ve 7 Şubat 1974'de güvenoyu alan CHP-MSP koalisyonu 18 Eylülde bozuldu. CHP-MSP koalisyon hükümetinin bozulmasının sebepleri şunlardır: 1- Ağır Sanayi hamlesini önlemek 2- Masonik çevrelerin, bu koalisyon devam ederse AP'nin tabanı MSP'ye kayacak şeklindeki endişeleri 3- Batılıların ve onların uzantılarının Kıbrıs Zaferinden ve Ağır Sanayi hamlesinden duydukları endişeler.

» ERBAKAN'IN ALEYHİNE AÇILAN BİR DAVA MC hükümeti döneminde Erbakan Başbakan Yar-dımcısı iken, Şanlıurfa'da bir mitingle yaptığı bir konuşma sebebiyle aleyhinde yargıtayda Parti Yasaklamaları Kurulu adını taşıyan bir yüksek mahkemeye dava açılıyor. Davanın gerekçesi, laikliğe aykırı konuşma yapılmış olmasıydı, işin en ilginç yanı dava açıldığında Erbakan Başbakan Yardımcısı Demirel ise Başbakan'dır.

» ERBAKAN'IN AĞIR SANAYİ İLE İLGİLİ YAPTIĞI BASIN TO Bakanlıklar arası ekonomik kurul başkanı olarak Er-bakan 26 Temmuz 1976'da Ağır Sanayi ile ilgili bir basın toplantısı yaptı. Bu basın toplantısında Erbakan, bir devir kapatıyor, yeni bir devir açtığını ilan ediyordu. İşte Erbakan'ın basın toplantısındaki sözleri: "Beş devir kapanıyor, beş yeni devir açılıyor. 1- Anadolu'da yaşayan insanlar beş bin yıldır tarım ve hayvancılığa bağlı idiler, şimdi Anadolu'da eğer sanayi merkezleri kuruluyorsa, bu tarihi bir değişikliktir. 2- Türkiye 50 yıldır montajla oyalanıyordu. Şimdi montaj devri kapanıyor, şahsiyetli Milli Görüş devri başlıyor. 3- Bugüne kadar taklitçilikte çok şey kaybettik, şimdi taklitçilik devri kapanıyor, şahsiyetli Milli Görüş devri başlıyor. 4- Bürokrasi devri kapanıyor, dinamizm devri, hızlı kalkınma devri başlıyor. 5- Gericilik-ilericilik münakaşası devrini kapatıyoruz, ilericiler inananlardır devrini başlatıyoruz.

» ERBAKAN YİNE MUHALEFETTE Ecevit'in başbakanlığı döneminde Erbakan hakkında açılan davalar bir bir düşerken O'nunla ilgili tartışmalar da sürüyor. Bu arada 17 Ocak 1978'de kurulan Ecevit hükümeti, 1979 ara seçimlerinde ortaya çıkan düşmüş oy sayısı sebebiyle demokratik teammüller gereği istifa etmesi gerekiyordu. İşte Ecevit bu teammüllere uydu ve hükümetten çekildi.

» ERBAKAN VE 6 EYLÜL KONYA KUDÜS'Ü KURTARMA MİTİNGİ 1980 yılı içerisinde İsrail Kudüs'ü başkent olarak ilan ediyor. Dünya kamuoyunun ve bilhassa İslam aleminin tel'in ettiği, Yahudilerin Kudüs'ü başkent yapma hadisesinin tel'in ve protesto maksadıyla bir miting yapılmasına ve bu mitingin de 6 Eylül tarihinde Konya'da yapılmasına Erbakan'ın partisi MSP tarafından karar veriliyor.

» BAŞBAKAN YARDIMCISI ERBAKAN TUTUKEVİNDE Türkiye'de başbakan yardımcılığı yapmış, Ağır Sanayi hamlesini başlatmış, bir çok fabrikanın temelini atıp açılışını yapmış, ekonomiden sorumlu olduğu dört yıllık süre içerisinde Türk Lirası'nın değerini dolara karşı sabit tutmayı başarmış olan bir lider Kirazlıdere'de tutukevinde...

» ERBAKAN'I HIÇKIRARAK AĞLATAN NEYDİ? Erbakan Hoca tutuklu olduğu sırada çok sevdiği, saygı duyduğu ve manevi eğitimini aldığı Mehmet Zahit Kotku Efendi kendisine ve arkadaşlarına birer takke hediye etmişti. Bu hediyelerin Erbakan ve arkadaşları için manası büyüktü. Bu takkeleri namaz esnasında başlarına taktıklarında kendilerini İskender Paşa Camiinde Mehmet Zahit Kotku Hazretlerinin sohbetinde hissediyorlardı.

» ERBAKAN TAHLİYE EDİLİYOR Her celsede Erbakan ve arkadaşlarının avukatları tarafından tekrarlanan tahliye talebleri red edile edile 8 ay kadar bir zaman geride bırakılmıştı. Bir celsede nihayet tahliyelerin ucu göründü. 15 Mayıs 1981'de Aralarında Lütfi Doğan Hoca'nın da bulunduğu bir grup sanığın tahliyelerine karar verildi.
Erbakan'ın davası, gayesi nedir?
Tarihin akışı içinde çok sayıda liderden bahsedildiğini, hayatları, kimlikleri, şahsiyetleri, fikirleri ve icraatlarıyla ilgili kitaplar yazıldığını görüyor ve biliyoruz. Bunların kimisine iyi, kimisine de kötü denmiştir. Veya kimisi iyi gösterilmeye, kimisi de kötü gösterilmeye çalışılmıştır.

Aklı selim olan kimselere düşen görev; iyiye niçin iyi, kötüye niçin kötü dendiğini veya iyi gösterilmek istenenin niçin iyi gösterilmek istendiğini, kötü gösterilmek istenenin niçin kötü gösterilmek istendiğini araştırmak ve ondan sonra inanıp kabul etmektir.

İyiye, iyiyi ve iyiliği istediği için kötü denmişse, bunu araştırıp doğruyu ve gerçeği bulmak bir sorumluluk sayılmaz mı?
İşte bu sorumluluk duygusu beni, çocukluğumdan beri bir çok gazetede, televizyonda, radyoda, mitingde, açıkoturumda, sohbette, kahvede, haber programında, dergide ve özellikle bir takım belli çevreler tarafından Milli Görüş Lideri Sayın Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın kötü gösterilmeye çalışıldığını duyduğum, gördüğüm ve okuduğum için bu liderin belli çevreler tarafından niçin kötü gösterilmeye çalışıldığını, niçin

istenmediğini incelemeye, araştırmaya ve öğrenmeye itti. Aynı zamanda;
Erbakan'ın soyu, doğumu, çocukluğu, gençliği, akademik hizmetleri, siyaseti, siyasi hizmetleri, idari hizmetleri ve bu hizmetlerin yanısıra; Erbakan ne istiyor?

Erbakan'ın davası, gayesi nedir? Erbakan niçin yasaklanıyor? Erbakan niçin suçlanıyor? Erbakan dindar mı? Dindarlık suç mu? Erbakan laikliğe karşı mı? Erbakan neyin lideri?
Erbakan'ın siyaset yapmasını kim istemiyor? Erbakan için kim ne dedi?
Türkiye'de futbolun yıldızı var, sanatın yıldızı var, peki ya siyasetin yıldızı var mı? Varsa kimdir?
Sorularına cevap aramayı, böylece güneşin önünde gölge yapan kara bulutlan, gerçek rüzgarlarıyla dağıtmayı da ayrıca bir sorumluluk kabul ettim.

Bu sorumluluğu birçok okurla, hatta mümkün olabilse, Erbakan'ın adını duymuş, resmini görmüş, sesini işitmiş tüm insanlarla paylaşmak için "SAVUNAN ADAM" adlı kitabı yazmaya karar verdim.

Beyaza siyah, meyve ağacına kavak ağacı, iyiye kötü, güneşe karanlık demek istemeyen okurları, kolay ve herkesin anlayabileceği değişik bir üslupla yazılmış olan bu kitabı tümüyle ve önyargısız olarak okumaya davet ediyorum.
Kapı ve pencereleri kapatıp, misafiri eve almamaya

SAVUNAN ADAM

niyet ettikten sonra "ayıp olmasın" diye misafiri eve davet etmenin bir anlamı olmadığı gibi, kalbin manevi kapı ve penceresini kapatıp, bu kitapta yazılanları kabul etmemeye niyet ettikten sonra "iş olsun" diye önyargılı olarak bu kitabı okumanın da bir anlamı ve faydası olmaz!

Kapıyı, pencereyi açtıktan ve misafiri kabul etmeye niyet ettikten sonra daveti yapmanızı diliyorum.
Selam, saygı ve dualarla....
 


ALpeRenBuGRa

ALpeRenBuGRa

Üye
Bu Ulke Bu Vatan Bu Adamdan Cok Cekti Zekasına Sözüm Yok Ama Keşke Siyaset Yerine Kendi Alanında Hizmet Verseydi Bu Ulkeye Daha Faydalı Olurdu.
 

emreselmankapla

Üye
o sizin fikriniz
bu ülke erbakandan çekmedi
erbakan bu milletten çok çekti
50 yılını verdi bu ülkeye
eğer bu adam siyasete girmeseydi
sabancılar koçlar yanında fakir kalırdı
 
lovestar

lovestar

Üye
Erbakan hoca nın bambaşka bir siyasi kimliği vardı.Ömrünü bu vatana hizmete adadı.milli görüşçü gençlik şimdi her yerde.Erbakan ı nasihatin bir şarkısı var onlardan dinleyin görev yaptı erbakan diye...
 
maydinmaydin

maydinmaydin

Üye
Erbakan Hoca siyasete girmeseydi kendi alanında çalışsaydı diyen arkadaşıma birkaç şey söylemek istiyorum. Erbakan kendi alanında bir çok çalışmalar yapmıştır. Türkiye'de ilk yerli motoru üretmiştir. Milli ve manevi değerlerine bağlı olmanın yanısıra bu ülkenin dışa bağımlı olmasına hep başkaldırmıştır. Dış ülkelerin çöplüğüne dönen ülkemizin kendi yeraltı ve yer üstü kaynakları ile kalkınabileceğine inanmış ve siyasete girmeden önce bu yönde çalışmalar yapmıştır. Ancak ne varki ülkeyi yöneten siyasi irade dışarıya bağımlılıkta ısrar etmiş ve kasıtlı olarak Erbakan Hoca'nın çalışmalarına engel olmak istemişlerdir. Genç ve üretken bir nüfusa sahip, yer altı ve yer üstü kaynakları oldukça zengin olan ve stratejik olarak dünyanın en önemli bir noktasında bulunan ülkemiz dış güçlerin isteklerini yerine getirmeyi maharet sayan yöneticiler tarafından oldukça fakirleştirilmiş, eğitimsiz bırakılmış ve bu esnada da milli ve manevi değerlerinden soyutlanmaya çalışılmıştır. Bunun böyle gitmeyeceğini ve asıl mücadelenin siyasi alanda yapılması gerektiğine inanan Erbakan ve arkadaşları zorunlu olarak siyasete girmek durumunda kalmışlardır. Ve 40 yıldır mücadelesinden hiç vazgeçmeyerek bugünlere gelmiştir. Hitabeti çok iyi, siyasi yönü çok güçlü olan bir insanın bu kadar sıkıntı çekmesi ne ile açıklanabilir. Erbakan hiçbir zaman kolay yolu seçmemiş ve inandığı değerler uğrunda en zor şartlarda bile siyaset yapmaya devam etmiştir. Halbuki bu ülkede başbakan olmak cumhurbaşkanı olmak çok kolaydır. Rant kapılarını açıp medyayı arkanıza alırsanız ve dış güçlerin sizden istediklerine cevap verirseniz daima başbakan olma şansınız vardır. Ama o zaman da ülkenizde bir tane üretim yapılmaz, dış ülkelerin pazarı haline gelirsiniz, kaynaklarınız sömürülür, ülkenizde mağdurların sayısı artar. Üretmeden tüketen toplumların sonu da siz de takdir edersiniz ki hiç iyi değildir. Erbakan başımsız Türkiye'nin ve onun ötesinde daha da büyük bir proje olan Yeni bir Dünya'nın mücadelesini vermiştir ve hala vermektedir. Bugünkü egemen güçlerin elinde dünyanın ne hale geldiği ortada. Savaşlar, sömürüler, katliamlar, krizler, adaletsiz bir ekonomik düzen. Erbakanın bütün bu mücadelesi bu düzenin kendisiyle ve ülkemizdeki bu düzenin uzantılarıyladır. Belki bunu çok hayalcilik olarak görenler hiç de az değildir. Ama bu bir mücadeledir ve yürek işidir. Umarım Erbakan'ın hayalindeki sömürülmeyen, adil bir paylaşımın olduğu, rant kapılarının kapatıldığı, haksız kazanılan servetlerin ortadan kalktığı, herkesin inancını ve dinini özgürce yaşayabildiği, savaş ve katliamların olmadığı bir dünya ve Türkiye görürüz. Gerçekten de vicdanlar şuanki haliyle ne Türkiye'yi ne de dünyayı kabullenemiyor.
 

Benzer Konular



Üst Alt