Necatiden Bomba Gibi Açıklamalar...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
B@TuH@N

B@TuH@N

Üye
    Konu Sahibi
Necatiden Bomba Gibi Açıklamalar...
<span style="color:#FF0000">Necati&#39;den bomba gibi açıklamalar...</span>

Tarihinde sayısız başarıları olmasına rağmen Galatasaray&#39;ın bu sezon kazandığı şampiyonluğun çok farklı bir anlamı vardı.

Türk filmlerinden dilimize pelesenk olan, "Fakir ama gururlu" repliği sanki bu sezon G.Saray&#39;ın bu sezonki şampiyonluğunu özetliyordu. Yaşanan büyük ekonomik krize rağmen yarıştan bir an olsun kopmayan Sarı-Kırmızılı futbolcular da şüphesiz şampiyonluğun en büyük mimarlarıydı.

İşte o mimarların başında da Necati Ateş geliyor. Sarı-Kırmızılı takım adına bu sezon 18 gol atarak mutlu sonda büyük rol oynayan Necati Ateş, "Bu şampiyonluğa kimse sahip çıkmasın. Bu şampiyonluk yüzde 90 futbolcuların alın teri ve emekleriyle elde edilmiştir." sözleriyle ortaya koydukları mücadelenin altını çiziyor. Son iki buçuk sezonda tam 41 gol atan Necati Ateş, Milli Takım&#39;ın Almanya yolculuğu öncesi şampiyonluğun hikayesini anlattı.

<span style="color:#FF0000">Çok zor şartlar altında yapılan şampiyonluk mücadelesinde mutlu sona ulaşmanın formülü nedir?</span>

Takım olmak. Biz sezon başından itibaren takım olmayı çok iyi başardık. Sıkıntılarımızı ve sorunlarımızı birlik ve beraberlik içinde atlattık. Bunda kadromuzda çok karakterli oyuncular olmasının faydasını fazlasıyla gördük.

<span style="color:#FF0000">Bu sezonu hep maddi krizlerle geçirdiniz. Para alamamak sizi nasıl etkiledi?</span>

Şunu açık söylemeliyim ki biz parasızlığa isyan etmedik. Biz verilen sözlerin tutulmamasına isyan ettik. Eğer bir yönetici bize sezon sonuna kadar size para vermeyeceğiz deseydi inanın hiçbir futbolcu sesini çıkarmazdı. Ancak önce sözler veriliyor sonra yerine getirilmiyor. Çekler veriliyor, karşılıksız çıkıyor. Bu durum ister istemez bizi de olumsuz etkiledi. Zaman zaman sinirlendiğimiz anlar oldu. Şimdi şampiyon olduk ama paramızın yarısını alamadık.

<span style="color:#FF0000">Takımda sadece İliç ve Tomas&#39;a ödeme yapılması sizi olumsuz etkilemedi mi?</span>

Sezon boyunca beni en çok üzen konu buydu. Zaten biz bu olaydan sonra antrenmana çıkmadık. Daha sonra kendi başımıza öğleden sonra antrenman yapmadık. Bütün bunlara rağmen hiçbir zaman antrenmanlarımızı aksatmadık. Şampiyonluk yarışını bırakmadık. Çünkü eğer bıraksaydık bugün bu mutluluğu yaşayamazdık.

<span style="color:#FF0000">Bu şampiyonlukta en büyük pay kime ait sence?</span>

Bu şampiyonluğa kimse boş yere sahip çıkmaya çalışmasın. Bu şampiyonluk yüzde 90 futbolcuların emek ve alın teridir. Çünkü çok sıkıntılar yaşadığımız anlarda bile zaman zaman yalnız kaldık. Sonunda mutlu sona ulaştık.

<span style="color:#FF0000">Hakan, Aydın ve Hasan&#39;ın 90. dakikalarda attığı gollerin sence bir anlamı var mıydı?</span>

İlk kez bu sezon maçların 90 dakika olduğunu anladım. Çünkü bu uzatma dakikalarındaki goller olmasaydı bugün farklı bir noktada olabilirdik. Geçen sezon da Fenerbahçe bu şekilde goller buldu. Aslında bu bizim ne kadar çok kazanmayı istediğimizi de ortaya koyuyor. Düşünsenize maçlar bitiyor ancak biz yine de pes etmiyoruz. Bu mücadelemizin meyvesini de uzatma dakikalarında attığımız gollerle aldık.

<span style="color:#FF0000">F.Bahçe karşısında alınan 4-0&#39;lık yenilgiden sonra artık şampiyonluğun kaçtığını düşündüğünüz anlar oldu mu?</span>

İnanın olmadı. Tabii, yenilgiden sonra inanılmaz bir moral bozukluğu vardı. Fakat bunu üzerimizden çabuk attık. Çünkü Fenerbahçe&#39;nin zorlu bir Trabzonspor ve Denizlispor deplasman maçları vardı. Ayrıca Hasan Kabze&#39;nin Beşiktaş&#39;a son dakidada attığı golden sonra hepimiz şampiyonluğa daha çok inandık.

<span style="color:#3333FF">Tuncay Şanlı&#39;nın hareketleri bizi motive etti...</span>

<span style="color:#FF0000">Kupa maçında Fenerbahçe&#39;ye elendiğiniz karşılaşmadan sonra Tuncay&#39;ın Ali Sami Yen&#39;de yaptığı hareketleri nasıl değerlendiriyorsunuz?</span>

Bunları bir futbolcuya yakıştıramıyorum. Oyuncu bence oyuncu gibi davranmalı. Tuncay&#39;ın yaptığı o hareketlerden sonra hepimiz daha fazla motive olduk. Hatta bazı arkadaşlar şampiyon olup aynı şeyleri yapmaya ant içti.

<span style="color:#FF0000">Bu sezon en çok gol atan oyuncu olmana rağmen özellikle son haftalarda çok eleştirilmeni neye bağlıyorsun?</span>

Buna bir anlam veremiyorum. Türkiye&#39;de her şey golle ölçülüyor. Eğer gol atamıyorsan kötü oynuyorsun, gol atıyorsan iyi oynuyorsun. Ben geldiğim yıl 9 gol attım. Geçen sezon 15 golüm var. Şimdi de 18 gol atmışım. Eğer son haftalarda şanssızlığım olmasaydı bu rakam daha da artabilirdi. Buna rağmen eleştirilmeme bir anlam veremiyorum.

<span style="color:#FF0000">Konya&#39;daki yaşadığın olaydan sonra gerçekten Galatasaray&#39;dan ayrılmayı düşündün mü?</span>

Kesinlikle düşünmedim. Çünkü Konya&#39;da sadece bir taraftarın hareketiydi. O da arkadan vurdu. Enseme vurulduğunu hissedince Hakan ağabeye &#8216;biri bana vuruyor&#8217; dedim. O ise &#8216;ya kim vurabilir&#8217; diye beni teselli etmeye çalıştı. Ancak döndüğümde vuranı gördüm. Ben de onun üzerine yürüdüm. Hakan ağabey, Hasan Şaş beni sakinleştirmeye çalıştı. O olay takım içindeki birlik ve beraberliğimizi artırdı.

<span style="color:#FF0000">Sezon içinde zaman zaman Avrupa&#39;ya gideceğin şeklinde haberler çıktı.</span>

Galatasaray ile 2010 yılına kadar sözleşmem var. Şu anda ayrılmayı düşünmüyorum. Ama isteyen takımlar da var. Eğer burada istenmediğimi his- sedersem giderim. Aksi takdirde biraz daha kalıp Sarı-Kırmızılı forma ile Avrupa&#39;da da başarılı olmak istiyorum.

Kaynak: Zaman

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...