NBA'de Playoff heyecanı bu gece başlıyor!

Sponsorlu Bağlantılar

4trest

4trest

Üye
    Konu Sahibi
NBA'de Playoff heyecanı bu gece başlıyor!
Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) 82 maçlık normal sezonun ardından play-off maçları bu akşam başlayacak.

NBA'in 2012-2013 normal sezonunda yapılan 82 maç sonunda Doğu ve Batı Konferansları'nda ilk 8'e giren takımlar, yoluna play-off'larda devam edecek. 4 galibiyete ulaşan tarafın bir üst tura yükseldiği play-off'larda ilk gün 4 maç yapılacak. Açılış maçında yarın TSİ 22.00'de New York Knicks ile Boston Celtics sahaya çıkacak. İlk gün ayrıca Denver Nuggets-Golden State Warriors, Brooklyn Nets-Chicago Bulls ve Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies maçları da oynanacak.

Play-off'larda bu sezon Türkiye'den 2 basketbolcu mücadele edecek. İlk turda son şampiyon Miami Heat ile eşleşen Milwaukee Bucks'ın formasını giyen Ersan İlyasova, kariyerinde ikinci kez play-off sahnesine çıkacak.

Sezonu 13,2 sayı ve 7,1 ribaund ortalamalarıyla bitiren İlyasova, Doğu 8'incisi Bucks'ın, 66 galibiyet 16 mağlubiyetle normal sezonu NBA'de lider tamamlayan LeBron James, Dwyane Wade ve Chris Bosh'u kadrosunda barındıran Miami Heat'e karşı sürpriz yapması için uğraşacak. Bucks, normal sezonda 4 defa karşılaştığı Heat'i bir kez yenebildi.

Geçen yıl Heat ile kariyerinin ilk şampiyonluk yüzüğünü takan LeBron James, hem normal sezon hem de final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü kazanmıştı. Bu sezon da yüzde 56,5 gibi yüksek bir saha içi isabet oranıyla şut kullanan ve sezonu 26,8 sayı, 8 ribaund, 7,3 asist ortalamalarıyla tamamlayan James, Heat'in en önemli kozu olarak dikkati çekiyor.

Seride, Bucks'ın skorer guard ikilisi Monta Ellis ve Brandon Jennings'in performansı kadar maç başına aldığı 38,6 ribaundla bu kategoride ligdeki 30 takım arasında son sırada bulunan Heat'in, ribaundlardaki etkinliği de belirleyici olacak.

Chicago Bulls'ta geçirdiği iki yılda yalnızca 2 kez ilk 5'te sahaya çıkmasına karşın bu sene 82 maçın tamamında ilk 5 soyunan Ömer Aşık, 3'üncü play-off tecrübesini yaşayacak. Sezon öncesinde Batı Konferansı takımlarından Houston Rockets ile 3 yıllığına anlaşan Aşık, normal sezonun son gününde 8'inciliğe gerileyerek, geçen senenin finalisti Oklahoma City Thunder ile eşleşen takımının başarısı için çalışacak.

Normal sezonda 10,1 sayı ve 11,7 ribaund ortalamaları tutturmasının yanı sıra Dwight Howard ve Nikola Vucevic'in ardından "ribaund krallığı"nda 3'üncü olan ve 33 kez "double double" yapan Aşık, Rockets'ın pota altındaki en önemli silahları arasında yer alacak.

Bu sezon ilk kez giydiği Rockets formasıyla Thunder'da oynadığı 6'ncı adam rolünden çıkarak, 25,9 sayı, 4,9 ribaund ve 5,8 asistle 4 yıllık kariyerinde ilk defa All-Star seçilen James Harden, normal sezonda 3 maçta 2 kez yenildiği eski arkadaşlarına karşı mücadele edecek. Kevin Durant ve Russell Westbrook gibi dinamik bir ikiliye sahip olan Thunder ile Rockets'ın eşleşmesinde, kimin kazanacağı kadar Harden'ın eski takımına karşı "nasıl bir performans sergileyeceği" sorusu da yanıtını bulacak.

Diğer eşleşmelerde karşılaşacak takımlar ve öne çıkan özellikleri şöyle:


Doğu Konferansı
---------------

New York Knicks (2) - Boston Celtics (7):

Sezondaki 4 maçın 3'ünü Knicks kazandı.

Knicks, 1994'ten beri ilk defa "division"ını (bölge) birinci tamamladı.

Knicks'in All-Star forveti Carmelo Anthony, 28,7 sayıyla kariyerinde ilk kez sayı krallığını elde etti.

Celtics, 2008'de NBA şampiyonu olan çekirdek kadrosunu Ray Allen dışında koruyor ancak takımın yüksek yaş ortalaması play-off temposunda sorun olabilir.

Celtics, son iki sezonun asist kralı oyuncusu Rajon Rondo'dan yoksun sahaya çıkacak.

Kilit oyuncular: Raymond Felton, J.R. Smith (New York Knicks), Paul Pierce, Jeff Green, Jason Terry (Boston Celtics)

Sakatlar: Amare Stoudemire, Tyson Chandler (New York Knicks)


Indiana Pacers (3) - Atlanta Hawks (6):

Sezondaki 4 karşılaşma 2-2 eşitlikle tamamlandı.

Pacers, 2004'ten beri ilk defa bölgesini birinci tamamladı. Sezonu 17,4 sayı, 7,6 ribaund ve 4,1 asistle tamamlayan Pacerslı Paul George, kariyerinde ilk defa All-Star seçilme onurunu yaşadı.

Üst üste 6'ncı kez play-off'a katılan Hawks, 1970'den beri konferans yarı finalinden öteye geçemiyor.

Kilit oyuncular: David West, Roy Hibbert (Indiana Pacers), Jeff Teague, Josh Smith, Al Horford (Atlanta Hawks)

Sakatlar: Louis Williams (Atlanta Hawks)


Brooklyn Nets (4) - Chicago Bulls (5):

Sezondaki 4 maçın 3'ünü Bulls kazandı.

NBA'in maç başına en az sayı yiyen 3 (Bulls-92,9) ile 6'ncı (Nets-95,1) takımlarının karşılaşmasında da savunmalar büyük rol oynayacak.

Bulls'un All-Star guardı Derrick Rose, sezon başından beri sakatlığından dolayı forma giyemiyor ama play-off'da oynayabilme ihtimali var.

Kilit oyuncular: Deron Williams, Gerald Wallace, Joe Johnson, Brook Lopez (Brooklyn Nets), Joakim Noah, Carlos Boozer, Luol Deng (Chicago Bulls)


Batı Konferansı
---------------

San Antonio Spurs (2) - Los Angeles Lakers (7):

Sezondaki 3 maçın 2'sini Spurs kazandı ancak 14 Nisan'daki son randevuda gülen taraf, 91-86'lık skorla Kobe'siz Lakers oldu.

Lakers, son 5 maçını kazanırken, Spurs, son 3 maçını kaybetti.

Aşil tendonu koptuğu için 6 ile 9 ay arası sahalardan uzak kalacak Kobe Bryant'ın yokluğunda Steve Blake başta olmak üzere Lakers kısalarının performansı belirleyici olacak.

Spurs, 25,1 ile sezonun maç başına en fazla asist yapan takımı.

Spurs'ün, Bryant'ın sakatlığı sonrası daha fazla sorumluluk alan Lakers uzunları Dwight

Howard ve Pau Gasol'a karşı özellikle sergileyeceği ribaund performansı seri için önem taşıyacak.

Kilit oyuncular: Metta World Peace, Earl Clark, Jodie Meeks (Los Angeles Lakers), Tiago Splitter, Tim Duncan, Tony Parker, Kawhi Leonard (San Antonio Spurs)


Sakatlar: Kobe Bryant, Steve Nash (Los Angeles Lakers)


Denver Nuggets (3) - Golden State Warriors (6):

Sezondaki 4 maçın 3'ünü Nuggets kazandı.

Warriorslı Stephen Curry, 272 üç sayılık isabetle "bir sezonda en fazla üçlük atma" rekorunu, 269 üçlük kaydeden Ray Allen'ın elinden aldı. Stephen Curry-Klay Thompson ikilisi, 483 üç sayılık basketle Orlando Magic formasıyla rakip potalara 435 üçlük gönderen Dennis Scott-Nick Anderson ikilisini geçti.

Nuggets'a smaç ve ribaundlarıyla büyük enerji veren uzun forvet Kenneth Faried'in, sakatlığından dolayı son 2 maçta forma giyememesinden sonra play-off'a yetişip yetişememesi serinin kaderini etkileyebilir.

Warriors, 8'inci sıradan play-off'a girip birinci sıradaki Dallas Mavericks'i elediği 2007 sezonundan beri son 19 yılda 2'nci kez play-off'a çıktı.

Son 3 yıldır ilk turda elenen Nuggets, bu sezon maç başına ürettiği "106,1 sayıyla ligin en skorer" takımı.

Ligin en ribaundcu takımlarından ikisi (maç başına yaklaşık 45'er ribaund alan Nuggets 2, Warriors 3'üncü) mücadele edecek.

Kilit oyuncular: Ty Lawson, Wilson Chandler, Andre Iguodala (Denver Nuggets), Stephen Curry, Klay Thompson, David Lee (Golden State Warriors)

Sakatlar: Danilo Gallinari, Kenneth Faried (Denver Nuggets), Andrew Bogut (Golden State Warriors)


Los Angeles Clippers (4) - Memphis Grizzlies (5)

Sezondaki 4 maçın 3'ünü Clippers kazandı.

Hem NBA'de 1971'den beri yarışan Clippers hem de 1996'dan bu yana mücadele eden Grizzlies, ilk kez konferans yarı finalinin ötesine geçmek istiyor.

Grizzlies, maç başına 93,4 sayıyla en az skor üreten takımlardan olsa da maç başına yediği 89,3 sayıyla "NBA'in normal sezondaki en iyi savunma takımı".

Clippers, NBA'in elit oyun kurucuların Chris Paul'ün önderliğinde maç başına kaydedilen 23,9 asistle normal sezonun en fazla asist yapan 4'üncü takımı.

Kilit oyuncular: Chris Paul, Blake Griffin, Jamal Crawford (Los Angeles Clippers), Zach Randolph, Marc Gasol, Mike Conley (Memphis Grizzlies)


Rakamlarla play-off

En fazla şampiyonluk elde eden takımlar
---------------------------------
Boston Celtics 17 kez
Los Angeles Lakers 16
Chicago Bulls 6


En çok şampiyonluk sevinci yaşayan oyuncu
-----------------------------------------
Bill Russell (Boston Celtics) 11 kez
Sam Jones (Boston Celtics) 10
Tom Heinsohn (Boston Celtics) 8
K.C. Jones (Boston Celtics) 8
Tom "Satch" Sanders (Boston Celtics) 8
John Havlicek (Boston Celtics) 8

Hala forma giyenler arasında en çok şampiyonluk sevinci yaşayan oyuncu
---------------------------------------------------------------------

Kobe Bryant (Los Angeles Lakers) 5 kez
Derek Fisher (Oklahoma City Thunder) 5
Tim Duncan (San Antonio Spurs) 4


Play-off'taki takım rekorları
-----------------------------

En uzun galibiyet serisi: San Antonio Spurs - 12 maç (1999)

En dominant play-off performansı: Los Angeles Lakers - 15 galibiyet/1 mağlubiyet (2001)

Üst üste en fazla play-off'a katılma rekoru: Syracuse Nationals (Philadelphia 76ers) - 22 sezon (1950 ile 1971 sezonları arasında)

Portland Trail Blazers - 21 sezon (1983 ile 2003 sezonları arasında)

San Antonio Spurs - 16 sezon (1998 sezonundan bu yana)



Kaynak : hurriyet

 

Benzer Konular

Akıncı
Cevap
0
Görüntüleme
338
Akıncı
Akıncı
Cevap
9
Görüntüleme
517
Amaru Shady
Akıncı
Cevap
0
Görüntüleme
362
Akıncı
Akıncı
Cevap
61
Görüntüleme
3K
Nextman


Üst Alt