Nasıl el yapımı Laptop soğutucu yapacağım ?

Sponsorlu Bağlantılar

falconn00

falconn00

Üye
    Konu Sahibi
çok saolun hocam laptopa gecınce okuyacagım tesekkurler

snapdroid

snapdroid

Üye
Rica ederim. Yorumlarınızı bekliyorum.

falconn00

falconn00

Üye
    Konu Sahibi
S.a buraya adam akıllı yazı yazıp 7/8 adet resmini upload ettim. Bu sana iyi bi fikir verir. Güç kaynağı fazla güçlü olmasına gerek yok. Hızlı çalışan fan ses yapar zaten. Bu tahminen 10^15 derece fayda verir. Alternatif el yapımı olanlara baktım fakat onlar zahmetli.
Valla bunu okursanız iyi bi fikir alırsınız.
Dosya zip halinde
hocam çok saolun en kısa sürede yapacağım... :)

sempaticafe

Üye
merhaba arkadaşlar, bilgisayarımın ısınma problemi var biraz...
İnternette biraz araştırdım ve bir kaç sorum olacak :
1-Bilgisayarımın fanı tek,soğutmak için alacağım fan sayısı önemli mi ?
2-Bilgisayar ve fanları koyacağım yer tahta olması sıkıntı olur mu ?
3-Fanları tam olarak nereye koymam lazım ?
En son ne zaman bakım yaptırdınız ?
Laptop bakımını yaptırmadıysan en kaliteli fan'ı da alsan nafile.
Soğutucuyu kendin yapmak istiyorsan Google'a gir notebook diy soğutucu yaz arat.

falconn00

falconn00

Üye
    Konu Sahibi
En son ne zaman bakım yaptırdınız ?
Laptop bakımını yaptırmadıysan en kaliteli fan'ı da alsan nafile.
Soğutucuyu kendin yapmak istiyorsan Google'a gir notebook diy soğutucu yaz arat.
bakımını en son 3-4 hafta önce yaptım... :)

sempaticafe

Üye
Hangi termal macunu kullandın ?

PalmerTech

PalmerTech

Üye
Ucuz bir sac ya da aluminyum plaka bul. Sanayiye falan gidersen bedavaya bile getirebilirsin. İşine yaramayan biri verir. Ya da 5 10 liraya bir kaç delik açtırırsın üstüne. Bu metal plakanin altına 1 tane geniş fan koyman yeterli. Fanla plaka arasinda mesafe kalmasına dikkat et. Dediğin gibi takoz kullanabilirsin. Benim önerim, ucuz bir soğutucu al. Üst plastik parça yerine dediğim gibi metal koy. Buz gibi olur pc. Bu yüzden metal soğutucular pahalı zaten.

• Beğen
Tepkiler: exp_l0it
falconn00

falconn00

Üye
    Konu Sahibi
Ucuz bir sac ya da aluminyum plaka bul. Sanayiye falan gidersen bedavaya bile getirebilirsin. İşine yaramayan biri verir. Ya da 5 10 liraya bir kaç delik açtırırsın üstüne. Bu metal plakanin altına 1 tane geniş fan koyman yeterli. Fanla plaka arasinda mesafe kalmasına dikkat et. Dediğin gibi takoz kullanabilirsin. Benim önerim, ucuz bir soğutucu al. Üst plastik parça yerine dediğim gibi metal koy. Buz gibi olur pc. Bu yüzden metal soğutucular pahalı zaten.
fikiriniz için teşekkürler ... :)

JustWatch34

JustWatch34

Üye
Yapma boşver ben sana 15 TL'lik Tek ve Büyük fan Tavsiye edebilirim Aldım ben Düğmesi var düğmeden Fan hızını ayarlayabilirsin

Hepsiburada.com'da

Üst Alt