N97 hakkında bi kaç soru görüşlerinizi bekliyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
trust-cloud

trust-cloud

Üye
    Konu Sahibi
N97 hakkında bi kaç soru görüşlerinizi bekliyorum
İLGİLENENLER BİLİR TURKCELL N97 Yİ SALI GUNU SATIŞA BAŞLIYICAK VE 3 AY SADECE TURKCELL SATICAK BEN CİDDİ OLARAK ALMAYI DUSUNUYORUM BEN MADDE OLARAK SIRALIYIM SİZDE YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM
1 : N97 ŞİMDİ ALMAK MANTIKLIMI
2 : DOKUNMATIK EKRANI TAM PERFORMANS VERMIYOMUS
3 : FİYATI 3 AY SNR FİYATI BUYUK ORANDA DUSERMI
4 : İŞLETİM SİSTEMI HAKKINDA BİLGİSİ OLAN SORUN YAŞARMIYIZ PRG OYUN V.B
5 : SİZ OLSANIZ ALIRMIYDINIZ :D
6 : AKLIMA ŞİMDİLİK BUNLAR GELDİ İLGİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TŞK EDERİM :mahcup:

|-ERKAN-|

|-ERKAN-|

Üye
cevap 1 : hayır mantıksız
cevap 2 : öyle bir söylenti var ancak tam belli değil.
cevap 3 : 3 ay sonra fiyat aniden ve aşırı düşecek çünkü turkcell herzaman herşeyi en pahalı satar unutma.
cevap 4 : nokia.com dan detaylı bilgi alabilirsin.
cevap 5 : ben o kadar parayı öyle bir cihaza asla vermem çünkü en kral laptopu alırım o paraya bide yanında cep telefonu :)
cevap 6 : aklına gelirse yine yaz :) bişi diil :)

BizOne

Üye
1- Şuan almak mantıklı değil
2- Dokunmatik ekranıyla ilgili böyle bir şey duymadım açıkcası
3- Fiyat kesinlikle düşer, teknoloji dediğimiz şey sürekli değişir :) daha iyileri gelir
4- Yabancı sitelerde yeterince program,oyun vs. var, dil sorunu dışında bişey olmaz
5- Eğer paraya ihtiyacım yoksa alırım :)

son olarak ayda ortalama 8000 sms kullanan biri olarak QWERTY olan telefonlar hep cazip geldi(htc,e71 vs) bu yüzden n97 yeni gözdelerim arasında

ediesel

Üye
1=N97 yi şimdi almak mantıklı değil çünkü birkaç aya illaki fiyatı düşecektir
2=Benimde hayalimdeki telefondu taaki teknosa ve turkcell bayilerinde inceleyene dek. Ekranı hiç iyi değil. Bi kere multi touch değil. Yani bir seçeneği seçmek için 2 kere dokunmanız gerekiyor. Her şeye 2 kere basınca da çekilmez oluyor. Dokunmatik olarak şuanda piyasalarda samsungtan iyisini görmedim.
3=Fiyatı büyük oranda düşmeyecektir. Zira hiçbir telefonda bir üst modeli çıkana kadar fiyatlarda değişiklik olmadı.
4=İşletim sistemi symbian s60 arayüzü üzerinde v5 sanırım. Yani 5. nesil dokumatik telefon arayüzü ki şu sıralarda onlarca program oyun vs var zorluk çekmezsin.
5=Ben olsam almazdım. Telefonun bir ton eksiği var en büyük özelliği olan dokumatik ekranı tam performanslı değil. Benzer rakiplerinde hd desteği var bunda hala 5 megapixel kameraya talim. Ben nokiada dokumatik ekrandan vazgeçtim. Şuanda N86 8megapixel ile ilgileniyorum. Daha ucuz olarak şuan sadece birkaç yerde satılmakta.

kumuks

Üye
ben N97 kullanıcısım.telefonumu almanyadan getirttim.450 eu ya geldi bana.ayrıca garantisi türkiyede de gecerli.nokıa club la görüştüm öyle dediler..yani ; kavk-başarı-genpa , nereye göndersem bakıyormuşlar arızasına garantiden.
1. ben ,telefonun fiyatı nekadar olursa olsan almayı düşünüyordum.yani şimdilik alıp almama mantığı tamamen senin cebindeki paranın akışkanlığına bağlı.tabiki de her telefon ilk cıktığında pahalı oluyor,sonradan bayağ bir fiyat düşüyor.
2. ben bu telefonu aldım,kullanıyorum diye demiyorum...ekranında hiçbir hata ve sorun göremedim.ekranı multi touch almayabilir.bence bu okadar abartılıcak birşey değil.dünyanın en cok satan telefon devi nokıa bunu boyle yaptıysa bir bildiği var demek.hem çift tıklama sadece ayarlar menüsünde var.kullanmayan arkadaşlar bunu bilmiyor tabi.yani ayarlar menüsüne girdiğinide yapıcağınız ayar başlığında sadece çift tıklamanız gerekiyor.internette gezerken veya başka bir proyu actığınızda asla boyle birşey söz konusu değil.bu tezi burada çürütüyorum arkadaşlar.cünkü arkadaşımda samsungun dokunmatiği var..oaradan kıyaslama yapabiliyorum bilinçli olarak.ayrıca n97 ekranı 16.700.000 renk.varmı başka? :)
3. fiyatının hemen düşeceğini sanmam.arkadaşların dediği gibi tukcell 3 ay sözleşme yapmış.3 ay boyunca turcell satıcakmış telefonu.şu an avrupadaki fiyatı 730 eu.burada 3 aın sonunda nekadar olur bekleyip göreceğiz.
4. işletim sistemi cok hızlı.acıkcası ben bukadar hızlı beklemiyordum bu telefonu.artı birde n95 im var.arasında dağlar kadar fark var diyeceğim ama az kalıcak.telefponun acılış ve kapanışı cok hızlı.almadan önceincelediğimde n97 i , acıldıktan sonra biraz beklemeniz gerekiyor diyordu.ama alkası yok.birde cok hoşuma giden bir tarafı,ekrana uygulama olarak , facebook,Handy Weathe gibi bircok proyu,aktif halini ana menüye (bekleme ekranı) atıp,oradan hareketleri izleyebiliyorsun.yani proya girmene gerek kalmıyor.facebok ta kimler var,kac mesaj gelmiş,iletisini değiştirenleri bekleme menüsündeyken izliyebiliyorsun,veya hava durumunu.internette cok hızlı.sayfalarda asla takılma yapmıyor.su gibi akıp gidiyor diyebilirim :)
5. ben iyiki almışım."ediesel" arkadaşa katılmıyorum.bence tam olarak incelememiş telefonu.stantda nekadar inceleye bilirsin ki...?ben diyorum ki,imkanı olan alsın..istediğiniz her proyu bulur ve telefonu kat kat daha özel kılabilirsiniz.bu hiçbir işletim sisteminde bukadar geniş değildir.kamerayı n95 ile karşılaşyırdığımda arada fark olduğunu gördüm.n97 daha net cekiyor.ve makro cekimde daha yakından odaklanıyor objeye.cektiği resimlerin boyutu 2MB ı buluyor.gectiğide oluyor.bu 32BG nasıl dolduracağım bilmiyorum... :) birde 4GB hafıza kartı takılı üstelik.

kısacası arkadaşlar,birşeyi kullanmadan,ondantam olarak ne istediğinizi bilmeden ön yargılı düşünmeyin.ve bence doğru olan bu telefonu eleşiricek olanlar , kulananlar olmalıdır.. makine 4-4 lükmü...hayır...değil..bukadar harika telefonada cok büyük bir hata yapılmış...kamera kapağı,kameranın camını ciziyor arkadaşlar..telefonun tek hatası,bu.bence büyük bir hata bu.nokia bu konuda ne yapıcak bilmiyorum.işte bu poan kaybetmelerine sebep olucak bence...ben onada cözüm buldum..burası türkiye:).. şefaf bir stikırs kesip ,arka kamera objektifinin görüş alanına gelmeyecek şekilde ortasınıda yuvarlak kesi.kameranın koruma camını kapladım..sorunda böylelikle cözülmüş oldu gecici olarak.

daha cok şey var güzel olan bu telefonda.eğlenceli bir telefon..özellikle n-gage oyunlarını oynamak.telefonu hackledim.herşeyi rahatlıkla yükleyebiliyorum....benden bukadar arkadaşlar.merak ettiklerinizolursa caveplanaya hazırım...

trust-cloud

trust-cloud

Üye
    Konu Sahibi
herkese çok tşk ederim özellıkle kumuks sana yorumlarınız beklıyorum bir sorum daha olcak bu telefonu kaçak almak mantıklımı

ediesel

Üye
Arkadaşlar ayrıca n97 de şöyle bir üretim sorun var onu söylemeyi unuttum. N97 nin kamera kapağı hatalı üretilmiş. Piyasadaki birçok n97 de bir zaman sonra kapağın açılıp kapanmasından kaynaklanan çizilme meydana geliyor. Nokia güzel telefon bende n95 kullanıyorum ama n97 hakkındaki şahsi fikirlerim yukarıdaki gibidir. Samsung ona nazaran daha ince ve daha özellikli telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Haaa o kadar parayı bağlayacaksam illa diyorsanız omnia hd yada s8000 jet de alabilirsin. Bu arada dokunmatik farkını anlamak için fırsatın varsa bir samsungun ekranına bak bir de nokiaya bak derim. Aradaki kullanılabilirlik farkını anlayacaksın.

kumuks

Üye
ben şmdiye kadar hiç kaçak kullanmadım.tavsiye etmem.cünkü bu telefon daha çiçeği burnunda.nokıa nın bir ilk'i.sorun cıkartırmı cıkartmazmı bilemeyiz şimdilik.yurt dışında tanıdığın varsa,orada sözleşmeli alınan telefonları kutuyu acmadan 450-550 eu ya satıyorlar.buradada garantisi var.kacağa vereceğin o parayı,yurtdışından al daha mantıklı. pasaportlu birine 5 TL ye kayıt altıa aldırırsın.almanların bir sitesi var.orada birsürü var bu telefondan dediğim fiyata.ama orada aldıktan 3 gün içinde telfonu ,telefonu satan kişinin verdiği adresten gidip almalısın.ama cok karın oluyor.1000 tl nerede,2000 tele nerede...

birde şunu söyleyim..n97 yeni Firmware cıktı [/URL]

--------------- Ekleme ---------------

samsung dokunmatik ekranda nokıa'dan üstün tabiki.nokıa daha dokunmatik ekran pazarına yeni giriyor.samsungun yaptığı ilk dokunmatikle karşılaştırısak,cok ileri bir noktadan başladı nokıa bu işe. n97 hafife alınacak telefon değil.daha kimsenin kullanımında olmadığı için,sadece okuduklarınız kadar biliniyor.piyasaya tam olarak girsin,ozaman daha net karşılaştırmalar yapılacağına eminim.kullanım genişliği acısından nokıa n97 bana göre daha üstün.Omnıa kuzenim aldı.beklediğini bulamayınca i-pohone de kesin karar verdi.
nokianın 2. dokunmatik ekranlı RX-5 ismini verdiği internet cep telefonunu,sitenin anasayfasında haber yapıldı.bakalım bu modelle nasıl bir sıra edinicek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt