ben N97 kullanıcısım.telefonumu almanyadan getirttim.450 eu ya geldi bana.ayrıca garantisi türkiyede de gecerli.nokıa club la görüştüm öyle dediler..yani ; kavk-başarı-genpa , nereye göndersem bakıyormuşlar arızasına garantiden.
1. ben ,telefonun fiyatı nekadar olursa olsan almayı düşünüyordum.yani şimdilik alıp almama mantığı tamamen senin cebindeki paranın akışkanlığına bağlı.tabiki de her telefon ilk cıktığında pahalı oluyor,sonradan bayağ bir fiyat düşüyor.
2. ben bu telefonu aldım,kullanıyorum diye demiyorum...ekranında hiçbir hata ve sorun göremedim.ekranı multi touch almayabilir.bence bu okadar abartılıcak birşey değil.dünyanın en cok satan telefon devi nokıa bunu boyle yaptıysa bir bildiği var demek.hem çift tıklama sadece ayarlar menüsünde var.kullanmayan arkadaşlar bunu bilmiyor tabi.yani ayarlar menüsüne girdiğinide yapıcağınız ayar başlığında sadece çift tıklamanız gerekiyor.internette gezerken veya başka bir proyu actığınızda asla boyle birşey söz konusu değil.bu tezi burada çürütüyorum arkadaşlar.cünkü arkadaşımda samsungun dokunmatiği var..oaradan kıyaslama yapabiliyorum bilinçli olarak.ayrıca n97 ekranı 16.700.000 renk.varmı başka?

3. fiyatının hemen düşeceğini sanmam.arkadaşların dediği gibi tukcell 3 ay sözleşme yapmış.3 ay boyunca turcell satıcakmış telefonu.şu an avrupadaki fiyatı 730 eu.burada 3 aın sonunda nekadar olur bekleyip göreceğiz.
4. işletim sistemi cok hızlı.acıkcası ben bukadar hızlı beklemiyordum bu telefonu.artı birde n95 im var.arasında dağlar kadar fark var diyeceğim ama az kalıcak.telefponun acılış ve kapanışı cok hızlı.almadan önceincelediğimde n97 i , acıldıktan sonra biraz beklemeniz gerekiyor diyordu.ama alkası yok.birde cok hoşuma giden bir tarafı,ekrana uygulama olarak , facebook,Handy Weathe gibi bircok proyu,aktif halini ana menüye (bekleme ekranı) atıp,oradan hareketleri izleyebiliyorsun.yani proya girmene gerek kalmıyor.facebok ta kimler var,kac mesaj gelmiş,iletisini değiştirenleri bekleme menüsündeyken izliyebiliyorsun,veya hava durumunu.internette cok hızlı.sayfalarda asla takılma yapmıyor.su gibi akıp gidiyor diyebilirim

5. ben iyiki almışım."ediesel" arkadaşa katılmıyorum.bence tam olarak incelememiş telefonu.stantda nekadar inceleye bilirsin ki...?ben diyorum ki,imkanı olan alsın..istediğiniz her proyu bulur ve telefonu kat kat daha özel kılabilirsiniz.bu hiçbir işletim sisteminde bukadar geniş değildir.kamerayı n95 ile karşılaşyırdığımda arada fark olduğunu gördüm.n97 daha net cekiyor.ve makro cekimde daha yakından odaklanıyor objeye.cektiği resimlerin boyutu 2MB ı buluyor.gectiğide oluyor.bu 32BG nasıl dolduracağım bilmiyorum...

birde 4GB hafıza kartı takılı üstelik.
kısacası arkadaşlar,birşeyi kullanmadan,ondantam olarak ne istediğinizi bilmeden ön yargılı düşünmeyin.ve bence doğru olan bu telefonu eleşiricek olanlar , kulananlar olmalıdır.. makine 4-4 lükmü...hayır...değil..bukadar harika telefonada cok büyük bir hata yapılmış...kamera kapağı,kameranın camını ciziyor arkadaşlar..telefonun tek hatası,bu.bence büyük bir hata bu.nokia bu konuda ne yapıcak bilmiyorum.işte bu poan kaybetmelerine sebep olucak bence...ben onada cözüm buldum..burası türkiye

.. şefaf bir stikırs kesip ,arka kamera objektifinin görüş alanına gelmeyecek şekilde ortasınıda yuvarlak kesi.kameranın koruma camını kapladım..sorunda böylelikle cözülmüş oldu gecici olarak.
daha cok şey var güzel olan bu telefonda.eğlenceli bir telefon..özellikle n-gage oyunlarını oynamak.telefonu hackledim.herşeyi rahatlıkla yükleyebiliyorum....benden bukadar arkadaşlar.merak ettiklerinizolursa caveplanaya hazırım...