n95 şarj süresi ve güncel yazılım hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

opaques

Üye
    Konu Sahibi
n95 şarj süresi ve güncel yazılım hakkında
Sayın arkadaşlar, biraz uzun olacak ancak ilgilenecek olan arkadaşları eksiksiz bilgilendirmek istedim.

Bundan yaklaşık 3 ay kadar önce n95 telefonum elimden fırlayarak yere düştü ve ciddi bir deformasyon oldu. Bundan daha önemlisi gece gündüz açık ve bol bol konuşarak 3-3,5 gün giden şarj süresi neredeyse yarım güne düştü. Ana kartında kısa devre olma şüphesiyle KVK ya götürdüm ve telefon 2 hafta onlarda kaldı. Sonra cihazınızın problemi yok pilinde var dediler ve pil verip 80TL istediler. Yanlış teşhis koyduklarını söyledim ama mecburen aldım. Aldığımda eski pili içindeydi ve bir süre denemek için eski pilini çıkarmadım ve telefon eski haline geri döndü. Yeni verdikleri pili iade ettim. Ama sevgili oğlum 4 gün önce telefonu yeniden düşürdü ve aynı problem tekrar nüksetti. Bu defasında telefonu Teleservice e götürdüm ve bıraktıktan 2-2,5 saat sonra arayarak telefonunuz tamam dediler. Onlar da telefonda veya pilde problem olmadığını ve problemin yazılımsal olduğunu bu nedenle en son yazılımı kurduklarını söylediler. Bende zaten en güncel yazılım olan 31.0.017 yazılımı var dediğimde bana o yazılımın dışında sadece servislerin yükleyebileceği bir yazılım var onu yükledik dediler. Sonuç olarak yurtdışından aldığım ve İngilizce olan telefonumun dilini Türkçe'ye çevirmişler. Şarj ise 3 gük kadar gitti. Birincisi sizce bu problem gerçekten yazılımsal mıdır? İkincisi ise sadece bizim yükleyebileceğimiz yazılım dediği şey nedir, Navifirm ile bulunup yüklenen yazılımlar mıdır?

Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler
 


rapman

rapman

Üye
1.yazılımsal olacağını zannetmiyorum.sonuçta telefonu yere düşürünce bu problemler ortaya çıkmaya başladı.
2.sallamış olabilir :)
 
yusuff06

yusuff06

Üye
servislerde pil sorununu gideremedikleri telefonlara kücük bir dosya yuklemesi yapıyorlar.yuklenen dosya telefonun verimden düsmesine ama sarj süresinin uzamasına neden oluyor.
 

opaques

Üye
    Konu Sahibi
servislerde pil sorununu gideremedikleri telefonlara kücük bir dosya yuklemesi yapıyorlar.yuklenen dosya telefonun verimden düsmesine ama sarj süresinin uzamasına neden oluyor.

Telefonum yurtdışı telefon ve İngilizceydi. Dil seçeneklerinde Türkçe yoktu ama yeni yükledikleri yazılım ile telefona TR dil seçeneği de gelmiş bütün ayarları da fabrika ayarlarına geri dönmiştü. Dediğiniz gibi bir durum yapılma ihtimali nedir acaba? Çünkü böyle bir durum hiç hoşuma gitmez ve orayı başlarına yıkarım. Bu nedenle sizin söyleyecekleriniz çok önemli. Teşekkür ederim


Edit: Az önce serviste işlemi yapan kişi ile görüştüm. Cihazın ana kart vs gibi her bölgesinin kontrol edildiğini pil de dahil hiçbir arızası bulunamadığını ancak telefonda virüs tespit edildiği için silinerek en son yazılımın yüklendiğini söyledi.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt