N900 phoneıx flash

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
N900 phoneıx flash
ARKADAŞLAR ESKİ SYMBİAN VE YENİ BİR N900 KULLANICI OLARAK N900 E PHONEIX YAZILIMI İLE FLASH VE DEADFLASH ATMAYI BAŞARDIM.DAHA önce burada arkadaşlara PHONEIX YAZILIMI İLE FLASH olabilirmi diye sordum olmaz şeklinde cevap almıştım. ama bütün riskleri göze alarak phoneıx ile flas attım ve gayet güzel oldu. hem flash attım hemde teli kapatıp deadflash attım ikiside oluyor. bilmeyen arkadaşlar varsa onlar için iyi haber flasher le uğraşmaya gerek yok; ki ben win7 64 bit te flasher ile flashlayamadım. daha önce yayınlanmışsa da özür dilerim. dediğim gibi n900 formunda yeniyim affola.

kurulum:

1-burdan navifirm i indirin burdanda phoneıx programını indirin :

2- navifirm i çalışırıp sol taraftan n900 seçin ve orta bölmeden 21.2011.381. sürümünü seçin sağ taraftan germany varyantını seçin ve en sağdan hepsini işaretleyip indirin. resim:

3-yine vavifirmden 2.2009.51.1 seçip sol tarafta en altta bulunan RX-51_2009SE_1.2009.41-1.DACH_PR_EMMC_MR0_ARM.bin dosyasını sadece bu dosyayı indirin. resim:

4-navifirmden ındirmiş olduğunuz bütün dosyaları masaüstünde RX-51 klasörü oluşturup içine atın

5-phoneix programını kurun ve masaüstündeki RX-51 klasörünü C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products içine kopyalayın.(64 bit sistem kullanıyorsanız Program Files (x86) olarak geçer)

şimdi gelelim flas atmaya.

telefonumuzu pc suite modunda pc ye bağlıyoruz phoneix progarmını çalıştırıyoruz sol üst köşeden (resimde 1 no lu yer) usb rx-51 seçiyoruz file sekmesine tıklıyoruz open product diyoruz ve açılan sayfadan yine rx-51 i seçiyoruz ve ok tuşuna basıyoruz. resim:

daha sonra flashing sekmesinden firmware update yi tıklıyoruz. ve resimde vermiş olduğum rakamlar sırası ile devam ediyoruz son olarak update software seçiyoruz. resim:

telefonumuz kapanacaktır. telefon kapanınca phoneıx uyarı verebilir hata olduğunu düşünmeyin eğer uyarı verirse uyarıyı aynen yapın önce pc ile bağlantıyı kes sonra bataryayı çıkar sonra usb yi yeniden tak ve bataryayı tak devam tuşuna bas ama sıra önemli saydığım sıraya dikkat edin.. flash işlemi başlar flash bitene kadar bekle flash 1-2 dk içinde biter ve yine hata uyarısı verebilir usb yi çıkar bataryayı çıkar tak ve teli aç. hayırlı olsun.

arkadaşlar bu yolla sadece flash atmış ve pr1.3 sürümünü yüklemiş oluyoruz. ama rehberimiz arama kaydımız duruyo yani bildiğim kadarıyla rom kısmına dokunmuyoruz. tamamen tertemiz flash atmak için yani telefonu ilk defa kutusundan çıkarır gibi olmasını istiyorsak dead flah atmamız gerekiyor. dead flash açılmayan telefonları kurtarmak içindir ama normal çalışan cihazlarada atılabilir. dead flah atmak isteyen arkadaş olursa yazsın onuda resimlerle elimden geldiğince anlatmaya çalışırım.

• Beğen
Tepkiler: mert_1047

denizci535

denizci535

Üye
kardes link leri koy biraz anlat... belk yapariz...

ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar flash işlemini yukarda anlattım dead flash yani açılmayan telefon olursa mesaj atsın onuda resimli şekilde anlatırım.

kingertuz

Üye
emeklerine sağlık.

daws

Üye
telefonum açılıyor ama ara ara kendine reset atıyor.
bir de birkac sorum olacak.
1-arama geldiğinde telefonum direk hoparlorden veriyo sesi yani ahizden değil.
2-rehberimi simden alamıyorum.
3-ve ne olur biri şuna dikey mod için yardım etsin...

ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
telefonum açılıyor ama ara ara kendine reset atıyor.
bir de birkac sorum olacak.
1-arama geldiğinde telefonum direk hoparlorden veriyo sesi yani ahizden değil.
2-rehberimi simden alamıyorum.
3-ve ne olur biri şuna dikey mod için yardım etsin...

dostum ilk 3 sorunun cevabını flash atarak dene olmazsa sana deadflash attırırım. 4. sorunun cevabıda bunu indir rardan çıkart n900 e at ve kur :

kurduktan sonra uygulama yöneticisi bir kurulum daha gerçekleştirecek o kurulumun başlamasını bekle biraz beklemen gerekiyor 40-50 sn kadar. ''1 uygulama başarı ile kuruldu'' yazısı gelinceye kadar sabret ve uygulama yöneticisini kapatma. tabi bu arada cihaz wifi veya internete bağlı olsun. daha sonra cihazı aç kapa. menüde maemo5 communty isimli simge göreceksin tıkla Xterminalden birşeyler kuracak ve uygulama yöneticisini tekrar
çalıştıracak ve güncelleme isteyecek hepsini güncelle 28mb kadar indirme gerekecek .güncelleme bitince cihaz kendini resetler. artık sende dikey modu kurmuş oldun :alkis güle güle kullan dikey modu. güncelleme yaparken yedekleme isteyebilir ben yedekleme almadım hiçbirinde. o da sana kalmış bişey ama bi sıkıntı olmuyor gayet stabil çalışıyor.

n900 de yeniyim ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

----------Eklendi @ 22:08:34 ---------- Yazıldı @ 22:05:23 ----------

emeklerine sağlık.

teşekkür ediyorum işinize yaradıysa ne mutlu bana takıldığınız yerleri sorabilirsiniz. ancak akşamdan akşama cevap verebilirim.

daws

Üye
dostum gec olsa da dediklerini yaptım.aslında flashdan cekindim yapamam sandım ama sorun yasamadım anlatım super olunca :) ve onerilerini yaptım.hicbir sorun yok su an istediğim gibi oldu :) tesekkur ederm yardımların için...

ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
dostum gec olsa da dediklerini yaptım.aslında flashdan cekindim yapamam sandım ama sorun yasamadım anlatım super olunca :) ve onerilerini yaptım.hicbir sorun yok su an istediğim gibi oldu :) tesekkur ederm yardımların için...

rica ederim kardeş ilk flaş attığımda bende tereddütlüydüm ama şimdi 2 güne bir flas atıyorum.:oke: gayet basıt 2 dk bile sürmüyor. sıkıntı olursa yine yardımcı olmaya çalışırım.

mert_1047

mert_1047

Üye
Ellerinize saglik anlatima lafi yok ama bi konuya dikkat cekmek isterim phoenix veya baska bi programher cihazi tam flashlayamaz cunku flasherin mantigi farkli mesela benim n900 u phoenixle flash yemez cunku belli kisimlarin atlanmasi gerekiyor dosyalari ayri ayri flashlatiyorum. All telephony yiyen cihazlarin bu yontemle flashlanabilecegini dusunmuyorum. Cunku flasherda cesit cesit kod var. Ve phoenixle bunlari uygulamak cokta mumkun gorunmuyor haberiniz olsun.

ustura42

ustura42

Üye
    Konu Sahibi
phoneix programi ile dead flash attigin zaman 802 mb lik rofs yani ana dosyalarida flas layabiliyorsun. yani orjinal muzi video dosyalari ve orj. duvar kagitlari bile yukleniyor. rehber mesaj arama kaydi hepsi gidiyor. telefonu sifir alip kutudan cikardigin hale geri donuyor. flasherle yapmis oldugun her seyi phoneix ile yaparsin hemde komutlarla ugrasmadan. ben suan tr dil dosyasini ana rofs dosyasina eklemeye calisiyorum eger basarirsam sizinle paylasirim. yani flash attiktan sonra tel. dili tr olarakta acilacak. ama tr dil pakedinin tamami yani 800 kb lik dosya lazim. bunu nerden bulabiliriz.

denizci535

denizci535

Üye
ustra yap sunu ugrasmayalim su dil olayi ile.... dosyalardan kaldirildi depoya yuklendi diye biliyorum akalim bulabilecekmiyiz...
acilista turkce kalsin artik....

mert_1047

mert_1047

Üye
phoneix programi ile dead flash attigin zaman 802 mb lik rofs yani ana dosyalarida flas layabiliyorsun. yani orjinal muzi video dosyalari ve orj. duvar kagitlari bile yukleniyor. rehber mesaj arama kaydi hepsi gidiyor. telefonu sifir alip kutudan cikardigin hale geri donuyor. flasherle yapmis oldugun her seyi phoneix ile yaparsin hemde komutlarla ugrasmadan. ben suan tr dil dosyasini ana rofs dosyasina eklemeye calisiyorum eger basarirsam sizinle paylasirim. yani flash attiktan sonra tel. dili tr olarakta acilacak. ama tr dil pakedinin tamami yani 800 kb lik dosya lazim. bunu nerden bulabiliriz.

Bugüne kadar hiç maemo mod fw görmedik öyle bişey olsaydı çoktan yapılırdı. İkincisi phoenix flasher ın yaptığı herşeyi yapamaz tekrar ediyorum 0*50 hatası yani cmt-mcusw hatası veriyorsa cihazı phoenix flashlayamaz ben yarın öbürgün makinama windows kjurup deneyeceğim önceden bende phoenix kullandım jaf kullandım cfw attım. Maemonun kendi flasherı daha farklı istemediğin kısımları kodlarla atlamak mümkün. Ve bu önemli bi oaly çünkü ben cihazımı flashlayacağımda gerekiyor. Parça parça zımage ve rootfs ayırarak flashalttırkıyorum bunu phoenix yapamaz.

Dil pakedine ulaşmak içinse ancak depolardan indirirsiniz ardından packages content diye bi pro vardı galiba tam emin olmamakla beraber böyle bi isme sahip onunla dil paketinin nerelere dosya attığını bulur filebox la o dosyaları karta çeker rofsda ilgili yerlere gömersiniz genede pek tavsiye etmiyorum bu tarz bir yolu istenmeyen sonuçlara yol açabilir çünkü cihazdan kurarken çeşitli yapılandırmalar oluyor.

tabla66

Üye
bluetooth acilmiyor n900 neden olabilir

oktay2617

Üye
eski symbian kullanıcısı olarak phoneix'e alışık biriyim,bu yöntemi tuttum doğrusu :) flash işlemini gerçekleştirdim,sonun da sanki işlem yarım kaldı sandım ama teli açıldı baktım flashlama başarılı olmuş... emeğine klavyene sağlık dostummm...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt