N900 Hakkında Dökümanlar | Lütfen Okuyunuz...

Sponsorlu Bağlantılar

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
N900 Hakkında Dökümanlar | Lütfen Okuyunuz...
Bataryalar ve Kullanım Süresini Uzatmak


Nokia N900 bataryası

Tüm Nokia tabletleri Lityum-iyon Batarya kullanırlar. Li-Ion bataryalar "memory effect" adı verilen durumdan etkilenmezler. Yani, bu bataryaları tamamen şarj etmeniz gerekli değildir ve bataryanın ömrünü etkilemeyecektir. Kullanılmayan enerji aylık yaklaşık olarak %5 oranında kaybedilir. Bu oran, Nikel metal hidrit bataryalarda %30, Nikel kadmiyum bataryalarda %10 dur. Li-Ion bataryalar yüzlerce kez şarj edilebilir, ancak gittikçe performanslarını kaybedeceklerdir. Bataryanın konuşma/bekleme süresini önemli ölçüde düşürdüğünü farkettiğinizde yenisini almanız gerekir. Kapasite kaybı, üretimden bu yana bataryanın kaç kez tamamen boşaltıldığı, düşük/yüksek voltaj ve ısı gibi dayanıklılığı etkileyen faktörlere bağlıdır.

Isı:
Bataryayı soğuk veya sıcak ortamlarda, mesela kapalı bir araçta, bekletmek bataryanın ömrünü kısaltacaktır. Bataryayı her zaman 15°C ~ 25°C sıcaklıkta tutunuz. Fazla sıcak veya soğuk bir batarya, tamamen şarj edilmiş bile olsa çalışmayı geçici olarak durdurabilir. Sıfırın altındaki sıcaklıklarda bataryanın performansı farkedilir oranda düşebilir.

Saklama:
Sıcaklık, kapasite kaybını doğrudan etkiler. 0 °C 'de %6, 25 °C 'de %20 ve 40 °C 'de %35 kayıp oluşabilir. Bataryanın sadece %40'ı dolu tutulursa bu grafik %2, %4 ve %15'e gerileyecektir.

Voltaj:
Voltaj 3.0V (şarjsız) ile 4.2V (şarjlı) arasında değişir. Nominal değer: 3.7V
Bataryanızın ömrünü uzatmak


  • Zaman zaman bataryayı tamamen boşaltın. N900'ünüzü kendisini kapatana kadar bir süre açık tutmak yeterli olacaktır.
  • %40-%60 şarj (3.6-3.8V) idealdir. Ni-cd bataryaların aksine, Li-Ion bataryaların erken ve sıklıkla şarj edilmeleri gerekir. Eğer uzun süre kullanmayacaksanız, şarjı %40 civarında bırakın. Li-Ion bataryalara asla derin-devir işlemi yapmayın.
  • Soğuk tutun. Bir Li-Ion bataryanın en güzel saklanabileceği yer buzdolabıdır. Sıcak yerlerde uzun süre tutulan bataryaların ömrü kısalacaktır.
Bataryanız hakkında detaylı bilgilere ulaşmak için X Terminal ile lshal | grep percentage komutunu kullanabilirsiniz. Cihazın kullanım süresini uzatmak Uzun bir yolculukta, ya da acil bir işiniz çıktığında, cihazın şarjını saklamanız gerektiğinde, bu ipuçlarından faydalanarak kullanım süresini oldukça uzatmanız mümkündür.

Cihazı manyetik kılıflara koymayın:
Garip gelebilir, ancak Nokia N900 manyetizmadan kolay etkilenir ve manyetik kılıflara koyduğunuz cihaz, sürekli olarak klavyenin açılıp/kapatıldığı sinyalini alacak ve güç harcayacaktır.

Gereksiz yere 3G'yi aktifleştirmeyin:
Bu sadece Nokia N900 özelinde değil, tüm tabletler ve akıllı telefonlar için mantıklıdır. İyi bir çekim alanınız olsa bile, cihazı 2G modunda kullanmak kullanım ömrünü uzatacaktır. Cihaz, 2G modundayken veri aktarımı için EDGE kullanır. Eğer 3G çekim alanı güçlü değilse, aktifleştirmemek, cihazın 3G aramak için harcayacağı ekstra gücü de saklayacağından daha da faydalı olacaktır.

Gereğinden yüksek ekran parlaklığı kullanmayın:
Şarjınızı hızla bitiren şeylerden biri de yüksek ekran parlaklığıdır. Parlaklığı ne kadar düşürürseniz o kadar ciddi derecede kullanım ömrü uzayacaktır.

Gereksiz Bluetooth/WiFi açmayın:
Bluetooth kablosuz sistemi cihazınızın yakındaki diğer bilgisayarlar ve aksessuarlarla iletişim kurmasına yardımcı olur. İhtiyacınız yoksa açmanıza da gerek yoktur. Bluetooth açıkken enerji tüketir, ve durum çubuğunuzda bir B sembolüyle gösterilir. Aynı durum WiFi için de geçerlidir, WiFi; küçük bir top ve dalgalarla gösterilen bir sembole sahiptir.

Kablosuz güç koruma modunu açın:
Nokia tabletleri PSM (güç koruma) modunu destekler. Bu modu kullanmak WiFi için harcanan enerjiyi önemli oranda etkileyecektir. Ancak bu mod bazı ağlarla uyumsuzluk sorunu yaşayabilir, bu durumda kapatabilirsiniz.

Cihazı kapatmayın:
Cihazla işiniz bittiğinde kapatıp, ardından yeniden açmak mantıklı bir güç koruma metodu gibi gelebilir, ancak kesinlikle değildir! Eğer daha önce bir bilgisayar, akıllı telefon ya da tablet kullandıysanız biliyorsunuz ki bu cihazların açılması oldukça uzun sürer ve karmaşık bir işlemdir. Cihaz hiç bir şey yapmadan boş dururken, açılmak için harcayacağı güçten çok daha azını harcayacaktır. Cihazı bir kaç saatliğine kapatıp açmak, bir kaç günlüğüne boş durmasından daha fazla güç harcar. Bu sebeple tabletle işiniz bitince açık bırakmanız daha iyidir.

Çevrimdışı Modunu kullanın:
Eğer bir arama beklemiyor ve radyo frekanslarına ihtiyaç duymuyorsanız, çevrimdışı modunu kullanmak kullanım ömrünü ciddi anlamda arttıracaktır. Bu moda geçmek için güç tuşuna basın ve çevrimdışı modunu seçin. Bu modda cihaz tüm dış veri aktarım yollarını kesecektir.

SIM kartınızı değiştirin:
Zaman geçtikçe SIM kartların pinleri çizilir ve birkaç yıldan veya defalarca takıp çıkardıktan sonra daha fazla kullanılmamalıdır. Eski kartlar gücü boşa harcayacaktır. Üstelik, cihazınız eski tip kartları desteklemektedir ve bu tip kartlar daha yüksek voltajda enerjiye ihtiyaç duyarlar. Operatörünüzden yeni bir SIM kart temin etmeniz faydalı olacaktır.

Kullanmadığınız uygulamaları kapatın ve uygulama kurarken dikkatli olun:
Bir uygulama açıksa; bataryayı harcıyordur. Bu sebeple kullanmadığınız uygulamaları kapatmak güç tasarrufu sağlar. Kötü programlanmış, zararlı uygulamalar enerjiyi boşa harcayabilir, sistem kaynaklarına aşırı yüklenebilir. Bazı uygulamalar siz onu kapatsanız bile arkaplanda bazı parçalarını bırakabilirler, bunlar da kullanım sürenizi kısaltacak ve cihazın genel performansını etkileyecektir.

Internet'ten veri çeken uygulamaların süresini ayarlayın:
Gerçekten yarım saatte bir hava durumu raporuna ihtiyacınız var mı? Yoksa 2 saatte bir yenilense yeter mi? 15 dakikada bir e-postalarınız kontrol edilmesine ihtiyaç duyuyor musunuz? Bu süreleri ne kadar uzun ayarlarsanız, o kadar enerji tasarrufu edersiniz.

Masaüstünüzden Araçları kaldırın:
Pek hoş bir fikir değil ancak gerçekten tasarruf etmek zorundaysanız bu yolu seçebilirsiniz. Her masaüstü aracı görüntüyü yenilerken sistem kaynaklarını kullanır. Bunları kapatmak cihaza az da olsa enerji kazandıracaktır.

Mail kutunuzu küçültün:
Mail kutunuzda 50 klasör varsa, işlem yavaşlayacak ve daha fazla sistem kaynağı kullanacaktır. Klasörlerinizi azaltın.

Hangi ipuçlarının size ne kadar uyacağını belirlemeniz ve buna göre bir ayarlama yapmanız iyi olacaktır. Ancak çok fazla buna kafayı takmanıza da gerek yok, kullanışlılık ile kullanım süresi arasında ideal dengeyi tutturmanız yeterlidir. Eğer güç ihtiyacınızı halen karşılayamıyorsanız, ekstra güç için aksessuarlar kullanabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: ladyatalante ve vusall


Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Maemo 5 (Nokia N900) benim için mi ?


Nokia N900 / Maemo 5'in sizin tüketim alışkanlıklarınıza ve ihtiyacınıza uyup uymadığını gösteren bir döküman. Bu seriden bir cihaz almadan önce bunu okumanızın faydası olacaktır.
Bu konuda çok fazla yanlış yapıldığını farkettiğim için bu dökümanı yazma ihtiyacı duydum, bu dökümanda kısaca; Nokia N900'ün kullanıcı kitlesi, kimler için daha uygun olduğu ve tüketim alışkanlıklarına göre durumu açıklanacaktır. Bu döküman bağlayıcı değildir, uymak zorunda tabii ki değilsiniz.

Nokia N900 nedir ve kimler kullanır?
Nokia N900 ve Maemo 5 platformu ağırlıklı olarak geliştiricileri ve IT meraklılarını hedef alır. Günlük kullanım amacıyla cihazı kolayca kullanmak mümkünse de, orta ve düşük düzey kullanıcı için işleri kolaylaştırmayacaktır. Nokia N900, GNU/Linux üzerinde ve FOSS (özgür ve açık kaynak yazılım) çerçevesinde geliştirilmiştir. Bunun anlamı, bu cihazın herkes için uygun olmayabileceğidir.

Nokia N900 genel kullanıcıya hitap etme amacıyla üretilmemiştir, ancak bazı özellikleriyle de hitap etmektedir. N900 kesinlikle bir iPhone alternatifi olma amacı taşımaz ve esasen üretilirken telefon olarak değil tablet olarak düşünülmüş ve satılırken de "mobil bilgisayar" olarak reklamı yapılmıştır. Bu demek olur ki, Nokia N900 alan bir kullanıcının öncelikli isteği cebinde mobil bir Debian GNU/Linux bilgisayar taşımaktır, bir cep telefonu taşımak değildir. Nokia N900, bazen çok bariz telefon özelliklerini içermeyebilir (Yakın tarihe kadar MMS desteklemiyordu, Kontör sorgulama gibi işlemler için kullanılan USSD kodları desteklenmiyordu vs.) bunun sebebi, cihazın çok gelişmiş bir telefon değil, telefon özellikleri olan mobil bilgisayar olmasıdır. Bu ikisini karıştırırsanız cihazınızdan mutlu olmamanız mümkündür.

N900, Nokia'nın Nxx serisi Symbian cep telefonu ağacının bir üyesi de değildir. N900, N97'den sonra gelmez. N810'dan sonra gelir ve N810 hiç bir şekilde cep telefonu değildi. Nokia'dan cep telefonu almak istiyorsanız, N900'den önce Nxx serisini takip etmeniz tavsiye edilir. Sadece sayının büyük olması (900 > 97) bir ürünü almak için mantıklı bir yorum şekli değildir. N900 bazı kullanıcıları çok çok mutlu edebileceği gibi, bazılarını da üzebilir, buna karar vermek için incelemelerini okumanız şiddetle önerilir. N900'ün çoğunlukla kullanıcı tabanını GNU/Linux deneyimi olan, IT alanında meraklı/çalışan ve sorun çözme kabiliyeti yüksek, sabırlı insanlar oluşturur, genel tüketici bu anlamda ikinci plandadır.

Nokia N900'ü BEN almalı mıyım?
Aşağıdaki sorulara dürüstçe evet/hayır cevapları vererek N900 almanın sizi mutlu edip etmeyeceğine karar verebilirsiniz, unutmayın ki bu resmi ve üzerinde detaylıca düşünülmüş bir test değil, sadece bir yönlendirmedir.​


  • Mobil cihazlarla çok fazla boğuşmak ve sorun çözmekten hoşlanmıyorum.
  • Cihazımı kişiselleştirmek veya üzerine yeni şeyler eklemek, çıkarmak ya da modlamak ilgimi çekmiyor.
  • Hayatımda hiç GNU/Linux ya da programlama dilleri gibi şeylerle uğraşmadım. Son kullanıcıyım.
  • Fonksiyonellik benim için geliştirilebilirlikten önce geliyor.
  • Nokia N900'ü, 900 sayısı 97'den büyük olduğu için, veya iPhone'a rakip bir cihaz olduğunu düşündüğüm için alıyorum.
  • Nokia N900 üzerinde Apache kullanmak, kod yazmak, overclock yapmak gibi şeyler çok da ilgimi çekmiyor.
  • Daha önce hep basit Symbian cihazlar, N serisi, iPhone gibi cihazlar kullandım ve genel anlamda bunlar beni tatmin ediyor.
  • Daha önce Symbian kullandım ve bence yeterince kişiselleştirilebiliyor.
  • Soru sormak, çözüm aramak ve yeni şeyler denemek pek hoşuma gitmiyor. App Store gibi kolaylıklar beni daha çok mutlu ediyor.
  • Nokia N900'ü sadece iş amaçlı, ya da sadece bir "akıllı telefon" olarak alıyorum.
  • Nokia N900'ü bir oyun konsolu olarak görüyorum, ya da onda iPhone, Symbian gibi oyunlar oynamayı düşünüyorum.
  • Nokia N900 incelemelerini pek de okumadım.
  • Nokia N900'ün kullanımının kolay olacağını umut ediyorum, ancak emin değilim.
  • Bence Nokia N900, N97'nin bir üst modeli gibi bir şey.
  • Symbian'dan bazı alışkanlıklarım var ve bunları terk etmekte zorlanıyorum.
  • Nokia N900'ümle arkadaşlarıma hava atmayı düşünüyorum.
  • Bilişimle fazla ilgilenmiyorum.
  • Cihazımın stabil olması ve istediğim şeyi kolay ve etkili şekilde yapması benim için şart.
  • İşin gerçeği; FOSS, GNU, Linux gibi konularda pek de başarılı değilim ve/veya bunlarla pek de ilgilenmiyorum.
  • Nokia N900'ü kullanmayı beceremezsem agresifleşip hakkında kötü konuşmayı düşünüyorum.
Eğer bu sorulara çoğunlukla EVET cevabını veriyorsanız, Nokia N900 ve Maemo 5 platformunu kullanıp istediğinize ciddi anlamda emin olun, mümkünse bu cihazı önce başka bir yerde deneyin veya hakkında yeterli derecede inceleme okuduğunuza emin olun.

Nokia N900 bir telefon mudur?
Nokia N900 bir cep telefonu değildir. N97'den sonra gelmez ve o ağacın bir üyesi değildir. N900'ün bir alt modeli N810'dur ve hiç bir şekilde telefon fonksiyonu yoktur. N900 bu ailenin cep telefonu özelliği olan ilk üyesidir ve asıl amacı bir mobil bilgisayar yaratmaktır. Kendi kişisel bilgisayarınıza GSM frekansı alabilen bir anten taksanız nasıl ki o bir cep telefonu olmuyorsa, N900 de öncelikle bir cep telefonu değildir. Ancak bir cep telefonunun yaptığı "çoğu" şeyi yapabilir.

Nokia N900'ü bir cep telefonu olarak düşünmek, satın almak ve bu amaçla kullanmaya çalışmak bazı durumlarda istenen sonucu vermeyebilir. N900 için Internet'te Flash içerikleri açmak, OpenArena oynatmak, DivX film izletmek gibi özellikler, her zaman MMS göndermek, 3G video araması, SIM kart rehberine kopyalama gibi şeylerden önce gelir ve gelecektir.

Karşılaştırmalı olarak Nokia N900 ve Maemo 5
Öncelikle bilmeniz gereken şey, burada bir karşılaştırma yapmayacağız. Zira bu cihaz iPhone ve türevleri için bir alternatif oluşturma amacında değildir. Bazı açılardan bütün alternatiflerini geride bırakırken, bazı açılardan rekabet yaratmaz. Eğer iPhone veya Symbian türevi bir cihaz düşünüyorsanız ve bu sırada Nokia N900'e denk geldiyseniz, almaya karar vermeden önce çok ciddi bir şekilde düşünün. Çünkü bu, eğlenceli olacağını düşündüğünüz için Ferrari almaya karar verip, yoldayken uçak almaya karar vermek gibidir ve ikisi aynı şey değildir.

"N900 aldım ve memnun değilim"
Bu durumda Nokia'yı ve cihazınızı değil tamamen kendinizi suçlamalısınız. Unutmayın ki Internet'te N900'e ait yüzlerce inceleme, Maemo.org'da ve burada değerlendirmeler, Türkçe dilde en az 1 çok geniş incelemesi, YouTube'de videolar ve kullanıcıların yorumları vardır, ancak bunları okumadan tamamen kör bir şekilde seçim yaptıysanız ve memnun değilseniz, lütfen öfke yansıtarak gürültü yaratmayın. Bu tamamen sizin suçunuzdur. Nokia N900 bir kitleye hitap etmektedir ve görünen o ki, siz bu kitlenin dışındasınız. Nasıl ki tıp dergileri sıkıcı oldukları iddia edilerek eleştirilemezlerse, Nokia da size hitap etmediği için eleştirilemez.

Bir sonraki cihazını alırken ihtiyaçlarınızı, model numaralarından önde tutmayı öğrenmiş oldunuz.

Sonuç
Bu dökümanın amacı kesinlikle bir sonuca bağlamak veya kullanıcıya "şunu al bunu alma" demek değildir. Nokia N900 bazı açılardan rekabet edilemeyen bir cihazdır ve kullanıcılarını çok çok ÇOK mutlu eder. Ancak her kullanıcı bu gruba dahil değildir, ne istediğini bilmeden, sadece cihazın görünümüne, model numarasına, fiyatına ya da bunun gibi "amaca yönelik olmayan" nitelikler yüzünden satın almaya/almamaya karar veren kullanıcıların ileride bu tercihlerinden çok da mutlu olmamaları mümkündür. Ancak tersi şekilde, yukarıdaki mini testin çoğuna EVET cevabı veren genel kullanıcıların da cihazdan oldukça memnun olabildikleri görülüyor. Kendi iyiliğiniz için; önce incelemeleri okuyun!


 
  • Beğen
Tepkiler: eldevarhuzun_15 ve ladyatalante
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia N900 & Maemo 5 Sıkça Sorulan Sorular


Bu dökümanda Nokia N900 ve Maemo 5 hakkında Sıkça Sorular Sorular için cevaplar bulunmaktadır, eklenmesini istediğiniz soru ve cevaplar varsa lütfen belirtin. Bu döküman yeni sorularla güncellenebilir. Soru sormadan önce sorunuzu burada aramayı unutmayın.

Soru: Nokia N900'ü nasıl Türkçe yapabiliriz?
Cevap: Buraya tıklayın ve okuyup uygulayın.

Soru: Nokia N900, Türkiye'de düzgün çalışmıyor mu? Internet, GPS gibi fonksiyonlardan yararlanabilir miyiz?
Cevap: Nokia N900, Türkiye'de Dünya'nın geri kalanında olduğu gibi sorunsuz olarak çalışacaktır. Telefon,Kablosuz Internet,GPS,3G gibi özellikler yine çalışmayı sürdürecektir. Bu konudaki itirazlar gerçeği yansıtmayan kandırmacalardan başka bir şey değildir. Ancak, Nokia N900 resmi olarak giriş yapmadığı sürece, garantiniz olmayacağı ve yedek parça ararken sorun yaşayabileceğinizi unutmayın.

Soru: Yurt dışından Nokia N900 getirdim, nasıl kayıt ettirebilirim?
Cevap: Satın aldıktan sonra Türkiye’de kaydını 5 TL ücret karşılığı yaptırabilirsiniz, ancak 1 ay içerisinde Türkiye’ye dönmüş ve yakın zamanda başka bir telefon kaydettirmemiş birinin pasaportuna işletmeniz gereklidir. Bu işlem tamamlandığında 24/48 saat içerisinde telefonunuz “yolcu beraberinde kaydedilen imei” olarak imei.tk.gov.tr adresinde listelenecektir.

Soru: Nokia N900'ü diğer Nokia'ların şarj cihazlarıyla şarj etmek mümkün mü? Amerikan tipi şarj cihazları sorun yaşatır mı?
Cevap: Nokia N900, MicroUSB portu üzerinden şarj edilir, ince uçlu şarj cihazları ile şarj edilemez. N97 için yapılan MicroUSB şarj aletleri N900'ü şarj edebilir, ancak N96'da kullanılan ince uçlu şarj aletiyle şarj yapılamaz. N900'ün kutusundan kendisi için orijinal şarj aleti de gelecektir, amerikan tipi çıkışı olsa bile en fazla 5 TL karşılığında bulabileceğiniz basit bir çeviriciyle Türkiye prizleriyle tamamen uyumlu olarak çalışacaktır.

Soru: Nokia N900 mü yoksa N97'mi almalıyım?
Cevap: Size kalmış. N97 daha çok son kullanıcıyı, N900 ise bilişim meraklılarını hedef alan cihazlardır. Ancak eğer N900 almayacaksanız, N97'nin çok sorunu olduğunu göz önünde bulundurarak başka akıllı telefonlar seçmeniz daha mantıklı olur.

Soru: Bluetooth üzerinden bir şey (mesela müzik) göndermek istiyorum, nasıl yapabilirim?
Cevap: Petrovich uygulamasını kullanın. Depodan indirebilirsiniz.

Soru: Cihazım bellek dolu hataları veriyor ancak bir sürü boş alanım var, nasıl düzeltirim?
Cevap: Bunun bir çok sebebi olabilir ancak genellikle bu durum ROOTFS adı verilen özel sistem alanının dolmasından dolayı olur. Bu alanı boşaltmak için Extras Devel gibi depolardan bir şey kurmamalı, sistem alanını işgal eden paketleri(bunlar geçersiz kabul edilirler) silmeli ve rootfs'in durumunu sıklıkla kontrol ederek burada yeterli boş alanın olduğuna emin olmalısınız.

Soru: Java desteği mevcut mu?
Cevap: Java'nın dışarıdan cihaza eklenebildiği söyleniyor ancak henüz son kullanıcıyla buluşacak kadar hazır değil. Bu sebeple Java desteği yok.

Soru: Cihazdan MSN'e nasıl bağlanabilirim?
Cevap: Bunun bir çok yolu var. Pidgin, aMSN ve Availability eklentisi bunlardan bir kaçı. Pidgin'i depolardan kurabilirsiniz, MSN ve daha bir çok IM platformuna bağlanabilmenizi sağlayacaktır.

Soru: Portrait Mode (Dikey Mod) desteği var mı?
Cevap: Yarım diyebiliriz. Sistem desteklemiyor ancak bazı uygulamalar destekliyor. Kısacası uygulamasına bağlı. Tarayıcı, Telefon uygulaması, gPodder gibi dikey modu destekleyen uygulamalarda bu destek var, ancak sistem genelinde yok.

Soru: Nasıl 3G üzerinden görüntülü görüşme yapılır?
Cevap: Bu şimdilik mümkün değil. Gelecek yazılım sürümlerinde eklenmesi bekleniyor.

Soru: Ön kamera ile nasıl fotoğraf çekebilirim?
Cevap: Şimdilik bu mevcut değil. Gelecek yazılım sürümlerinde eklenmesi bekleniyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: eldevarhuzun_15
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Not : MeegoTürkiye' den Aranel Surion Kullanıcı Adlı Arkadaşımıza Teşekkür Ederim...
 
sanal alem

sanal alem

Üye
bu da gerekliydi :oke: çok iyi olmuş her ikinize de teşekkürler..
 

whophoper

Üye
çok güzel bir döküman olmuş ellerinize sağlık arkadaslar
 
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederiz... :oke:
 

enes bilgu

Üye
guzel,bilgi verici ve akici bir yazi yazmisin kardes eline saglik

--------------- Ekleme ---------------

n900 bir cep telefonu degildir bu laf cok hosuma gidiyor yaaaaa :)))
 
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederiz... :oke:
 

bulenternas

Üye
süper resmen söyleyemediklerimizi söylemişsin bazı yerlerde teşekkürler
 
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederiz... :oke:
 

zaleot

Üye
çok teşekkurler harıka bi çalişma:oke:
 
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederiz... :oke:
 
KacakMazot

KacakMazot

Üye
ellerine saglik dostum bu cihazi alacak kisilere guzel bir aciklama :D :D
 
Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederiz... :oke:
 
bebe_ruhi

bebe_ruhi

Üye
devamını bekliyoruz, özellikle şu soru cevaplara tabi cevabının sonunda linkleri ile :) :oke:
 
hotlock

hotlock

Üye
aynen beni tarif emişsinz hocam bi eşeklik edip sldık şimdi işin içinden çıkamıyoz bazen kadlrıp atasım gelior :vur ii düşnn oyle alın sora bnm gbi pişmn olmayın :off:
 
umut yasin

umut yasin

Üye
aga ne olursa olsun ben bu telefonu alacağım kullanamazsam koyarım kılıfa kutaya neyi varsa dursun;)
 


Üst Alt