N9 Tanıtımı

Sponsorlu Bağlantılar

saruman_me

saruman_me

Üye
iki üç cihaz daha çıkarıp vazgeçecek göreceksin yeni ekosistemlerinde symbiana ve meego ya yer yok sadece s40 lar ve wp7 olacak[/B][/I][/COLOR][/FONT][/QUOTE]
sanmıyorum bu ilk ebre devamı gelicek ve süper donanım ve özeliklere gelicek ilk meegoyu fazla abartmak istemediler bence ama bu haliyle bile dehşet bişeye benziyor çok idaa ediyorum çok tutulucak bu cihaz..

Uruloki

Uruloki

Üye
<font face="Arial Black"><font color="Black"><b>Qt ile yazılmış symbian uygulamalarının çalışacağı söyleniyordu, bu konu hakkında bilgisi olan var mı?</b></font></font>

evet doğru çalışacak

@saruman bak görürsün bende keşke öyle olsun diyorum ama elop un açıklamalarından bu çıkıyor

_ardaa

_ardaa

Üye
bu meego tamamı qt ile yazılan işletim sistemi değil mi?
klavyeli n9 modeli neydi peki bunun tasarımı açık mavi olanlar çin malına benziyor.

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
açıkcası almam ben bu telefonu piyasada ne telefonlar var megapixel i de düşürmüşler telefon şık görünsün diye kamera belki o kadar önemli değil ama insana 12 mp i bırakıp 8 mp e geçmek koyar biraz gerçi fps olayı felan var insan bari 1080p video çekimi yapar

moondial

Üye
adamlar iphone 5 ve galaxy s2 tanıtıyor, hatta piyasaya sürüyor. Şu tele bak bi de yahu.

• Beğen
Tepkiler: suat1111
Utku

Utku

Üye
teşekkürler

_ardaa

_ardaa

Üye
wp7 yerine buna ağırlık verse daha güzel olurdu tabi ceo microsoft'tan transfer onu kovsalar meego daha uzun yaşar gibi, tasarımı değilde işletim sistemi çok cezbetti beni.

Utku

Utku

Üye
bizim telefonlarda çöpe gitti bu arada:off:

Uruloki

Uruloki

Üye
ya millet bayağı kötülemeye başladı telefonu ya acaba hanginiz omap3630 yazıp google da aradı hangi telefonlarda şuan kullanıyor hiç baktınız mı hem tamamen N900 ile aynı sistemde değil ki N900 HD tegra oyunlarını bakın android hd leri demiyorum çift çekirdek tegralar var onlardan bahsediyorum cihaz onları oynatıyor düşünün bu elden geçirilmiş hali sizce bu ne yapar ve gpu diyorsunuz N900 N8 öpüyor afedersiniz bu nasıl oluyor acaba biraz mantıklı düşünün cihazsda linux var yapmayın

@mustafakamikaze telefon 720p@30fps sürekli odaklanma olarak video çekiyor

eRdaL.

eRdaL.

Üye
Yav iste anladıkların dan mi iphone ci galaxy ci ler geldi konuşuyor havadan

bugli

Üye
turkiyede fiyati ne kadar olur tahminen?

saruman_me

saruman_me

Üye
zaten o ceo yokmu o kefere yüzünden ne olduysa oldu nokia ya onu bi sepetleseler varya inan nokia uçarr..

.:ÇAĞLAR:.

.:ÇAĞLAR:.

Üye
Devir aslında Android değil açık kaynak kod ve Linux devri. Pek tabi artık eski değerini yitirse de Symbian hala pazarda en yüksek paya sahip. Bu kadar zamandır pazarda kendine yer bulmasındaki en büyük sebep tabiki açık kaynak kod modelini benimsemiş olmasıdır. Devamında Linux türevi açık kaynak kodlu mobil işletim sistemleri gelince eksiklikleri daha da göze batmaya başladı ve bugünlerde tahtından olmak üzere. Burada Nokia'nın da çok büyük hataları var gibime geliyor.

Linux tabanlı olması sebebilye Android'e her ne kadar sempatim olsa da Linux topluluğuyla yaşadıkları sıkıntılar ve desteklerini artık kesmeleri, Linux topluluğunun da Andorid'i kendi kaynak kod ağacından çıkmarsı Google olan bakış açımı biraz da olsa değiştiriyor. Akıllı TVden, akıllı telefona, gömülü sistemlere kadar daha geniş bir yelpazede hizmet verme kapasitesine sahip MeeGo'yu aslında kendime daha yakın bir işletim sistemi olarak görüyorum. Burada Nokia'nın tutumu ne olacak bilmiyorum. Windows Phone 7 yönelmiş olmaları aslında kendi açımdan üzücü. Benim kendi ölçütlerime göre Andorid ve IOS rakip olabilecek tek işletim sistemi MeeGo iken Windows Phone 7 yönelmek çok mantıklı gelmiyor. Son haberlere göre N900'de MeeGo kullanılacağı söyleniyor, bakalım hayırlısı.

Nokia eğer başarılı bir stratejiyle hareket ederse Andorid'e çok rahat rakip olabilir, eski günlerini yakalayabilir. En son bir blogta IOS4, Android 2.2 ve MeeGo'nun Javascirpt perfomansları karşılaştırmış ve MeeGo ezici bir üstünlükte scriptleri en hızlı çalıştıran işletim sistemi olmuş. Tek başına bir ölçüt olamaz ama fikir vermesi açısından güzel.

Hız ve performansı bir kenara bırakırsak aslında insanları cezbeden en büyük şey açık kaynak kod ve buna bağlı olarak Linux gibi Unix-benzeri işletim sistemleridir. Linux'un gömülü sistemlerdeki başarısı sayesinde bugün Android çok hızlı bir sayede pazarda ikinci en büyük paya sahip işletim sistemi oldu. Yine açık kaynak kod ve insanların gönüllü olarak katkı sağlamasıyla Symbian bunca zaman pazarda lider olarak kaldı. Bu iki desteği dengeli bir şekilde arkasına alan kanımca her zaman başarılı olabilir.

Sadece şunu söyleyebilirim, pazar giderek masaüstünden mobil pc ve telefonlara kayıyor ve bu alanda işletim sistemi olarak liderliğe oynayanalar açık kaynak kodlu işletim sistemleri (Symbian, Android) ve Unix temelli işletim sistemleri (Android, IOS ve gelecekte belki MeeGo) olarak görülüyor. Windows Mobile şuan pazarı payı sadece %3. Mutlaka herkesin kendine yakın bulduğu bir marka ya da işletim sistemi olabilir ama fanatik olmaya gerek yok.

moondial

Üye
ekran hala sadece amoled. Enteresan!

pRime.

pRime.

Üye

_ardaa

_ardaa

Üye
yahu donanım haber'den yazılar alıp buraya kopyalamak ne demek oluyor kendi görüşlerin düşüncelerin yok mu?

Quaresma53

Quaresma53

Üye
valla cihaz bomba görünüyo yaw :)

moondial

Üye
yav ben duşuncelerimi söylüyom da ne oluyor. Iphoncu, galaxyci diyolar. Hayatımda nokiadan başka tel kullanmadım. Şuan da c7 im var. Nokiadan ne olursa olsun galaxy s2 nın ustunde tel çıkarmasını isterdim.

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
ya millet bayağı kötülemeye başladı telefonu ya acaba hanginiz omap3630 yazıp google da aradı hangi telefonlarda şuan kullanıyor hiç baktınız mı hem tamamen N900 ile aynı sistemde değil ki N900 HD tegra oyunlarını bakın android hd leri demiyorum çift çekirdek tegralar var onlardan bahsediyorum cihaz onları oynatıyor düşünün bu elden geçirilmiş hali sizce bu ne yapar ve gpu diyorsunuz N900 N8 öpüyor afedersiniz bu nasıl oluyor acaba biraz mantıklı düşünün cihazsda linux var yapmayın

@mustafakamikaze telefon 720p@30fps sürekli odaklanma olarak video çekiyor
dostum güncellemeyle n8 e de 30 fps gelcek diyolar ne fark kaldı ? hem yeni tel çıkarıosun madem güçlü telefon 1080p eklemek zor mu ya 12 mp olsa telefonun tasarımı çok mu berbat olurdu

• Beğen
Tepkiler: suat1111
Takipçi Satın Al

Üst Alt