N9 Tanıtımı

Sponsorlu Bağlantılar

Melih Burak

Melih Burak

Üye
    Konu Sahibi
N9 Tanıtımı

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama işletim sistemi hoş duruyor

Özellikler hakkında link veren arkadaşlara teşekkür ederim :)

Donanım Özellikleri

1 GB RAM
16 veya 64GB Dahili Hafıza
3.9" 16:9 FWVGA kapasitif AMOLED ekran (854 x 480 piksel, 16.7 milyon renk)
Çizilmeye-dayanıklı Corning Gorilla 2.5D yumuşak kenarlı ekran, Anti-glare polarizer
Quad-band GSM/EDGE 850/900/1800/1900
Penta-band WCDMA 850/900/1700/1900/2100
8 megapiksel kamera ve Carl Zeiss geniş-açılı lens, gerçek 16:9
Geniş lens açıklığı: f/2.2, Odak Uzaklığı: 3.77mm / 28mm
Çift LED Flaş ve Dijital örtücü, sürekli otofokus
720p çözünürlükte HD kalite video çekimi, 30 fps, gerçek 16:9 kayıt, Stereo ses kaydı
HD 720p video oynatma, Dolby Mobile ve Dolby Digital desteği, Dolby Headphone ile kulaklık müzik kalitesini yükseltme, 3.5mm AV bağlantı
Yüksek-hızda USB2.0 ve microUSB bağlantı
GPRS/EDGE class B, multislot class 33
HSDPA cat 10, 14.4 Mbit/s maksimum hız
HSUPA cat 6, 5.7 Mbit/s maksimum hız
WLAN IEEE802.11 a/b/g/n
NFC (Near Field Communication) ile kolay eşleme ve paylaşma
Bluetooth 2.1 +EDR
Veri modemi olarak kullanılabilme
Micro SIM kart
Entegre GPS, A-GPS
Tamamen dokunmatik arayüz, cihazın ön yüzü sadece ekran
Güç, kamera ve ses kontrol tuşları
Entegre handsfree hoparlör

Yazılım Özellikleri

MeeGo 1.2 Harmattan
Kişiselleştirilebilir duvar kağıdı, kilit ekranı, profiller
Üç ana ekran ile basit erişim: olaylar, uygulamalar ve açık uygulamalar
Tek bir kaydırma ile ana ekrana geri dönebilme
Gerçek multitasking, tüm çalışan uygulamaları bir arada görebilme
Qt4.7 ve HTML5 desteği
Internet'ten yazılım güncelleme
Detaylı Kişiler yazılımı, Takvim, Yapılacaklar listesi, Notlar. MS Outlook desteği ve MfE
Word,Excel,Powerpoint, PDF ve ODF görüntüleme imkanı
HTML ve ek destekli eposta istemcisi, POP3, IMAP ve MfE
Facebook, Skype, Gtalk ve SIP için anlık mesajlaşma
N900-benzeri Görüşmeler ekranı, MMS/SMS editörü
Akıllı arama, Hızlı arama, Sesli arama. Konferans görüşme, kişi birleştirme, telefon ve çevrimiçi kişileri birleştirebilme
Gerçek Web deneyimi, Webkit2 tabanlı hızlı tarayıcı, tarayıcı geçmişi özelliği, HTML5, CSS3 ve XHTML gibi yeni web teknolojilerine destek, otomatik tamamlama, pinch zoom, RSS okuyucu, video yayınlama desteği
Ücretsiz Ovi Haritalar desteği, sesli, yürüyüş ve araç navigasyonu. Ovi Drive ile araç-içi kolaylık, Wi-Fi ve hücresel şebeke konumlama
Geoetiketleme, kamera ayarları (flaş, mod, ISO, beyaz dengesi, yüz takibi, çözünürlük vs.), Pinch zoom, resim editörü, Otomatik Blur Azaltma
YouTube gezintisi ve yayınlama, YouTube ile video paylaşımı
Geniş kodek desteği: H.263, MPEG4-SP & ASP, H.264 BP/MP, WMV9 / VC-1 ve Mkv (Matroska)
HD oynatma desteği (MPEG-4 SP, H.264 BP) ve HD kaydetme desteği (MPEG4-SP)
Ses kodekleri: MPEG-4 AAC , eAAC, eAAC+, MPEG-1 audio Layer2 (MP2), MPEG-1 audio Layer3 (MP3), WMA 9, WMA Voice 9, WMA Lossless 9, WMA Professional 9 ve 10, Dolby Digital Plus (AC-3 & E-AC-3), FLAC
OpenGL ES2.0 ile 3D grafikler
Nokia Link: PC ve Mac üzerinde hızlı resim, müzik ve video senkronlama

saruman_me

saruman_me

Üye
sistem meego ama menü anna yı anımsatıyor valla süper olmuş umarım en kısa zaman da çıkar..

• Beğen
Tepkiler: 52mrt1905

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
işletim sistemi sanki symbian gibi geldi bana

Uruloki

Uruloki

Üye
işletim sistemi meego 1.2 dir daha fazla bilgi için swipe.nokia.com a girin

eRdaL.

eRdaL.

Üye
ne zaman geliyor harika görünüyor:)

uribaju

uribaju

Üye
sabirsizlikla bekliyoruz..

karasahinemre

Üye
gelmesin tel in değeri düşer :D

Uruloki

Uruloki

Üye
valla yine nokia N8 i bu tarihlerde tanıttı zannımca eylül ekim arası gelir ayrıca sistem donanımını ben pek sevmedim ama linux sonuçta ve intele işin içinde herşey beklenir bu cihazdan

eRdaL.

eRdaL.

Üye
valla anna yi belle unuttum cihazı görünce

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
pRime.

pRime.

Üye
valla yine nokia N8 i bu tarihlerde tanıttı zannımca eylül ekim arası gelir ayrıca sistem donanımını ben pek sevmedim ama linux sonuçta ve intele işin içinde herşey beklenir bu cihazdan

Hasan donanım nasıl?

uribaju

uribaju

Üye
6x4 menu super olmus telefonda ince gibi bu telefon tutar bayagi..

pRime.

pRime.

Üye
Neyse ben buldum: ama bilgiler kesin doğru olmayabilir...

----------Eklendi @ 10:29:59 ---------- Yazıldı @ 10:26:37 ----------

iphone4 işlemcisiyle gpusunun aynısını koymuşlar gibi duruyo ama 1gb ram de var...

Uruloki

Uruloki

Üye
donamım şu

omap3630 platformunda cortex a8 1ghz işlemci ki bakarsanız şuan çoğu telefonda bu var ve gpusu powersgx530 kamera 8mp carl zeiss sürekli odaklama dokunarak odaklama ve 30 fps 720p çekim var ve 1 gb gerçek ram var swap değil onuda eklerse süper olur

Sensation

Sensation

Emekli Yönetici
Telefonda micro sim kart var :)

Uruloki

Uruloki

Üye
ya yemişim micro simi bakalım performansı nasıl arayüzünün 120fps çalıştığı söyleniyor ama valla ben çift çekirdek birşey beklerdim gerçi linux a bayağı bir güveniyorum ben

eRdaL.

eRdaL.

Üye
bu cihazdan sonra iphone ve samsung cu lar neler söyleyecek bakalim

pRime.

pRime.

Üye
Donanımı yetersiz diyecekler tabi başka ne bekliyorsunuz.:D Beni gpu hayal kırıklığına uğrattı, broadcomdan sonra beklemezdim bunu ama meego olması demek android ve iosdan kat kat iyi olduğu anlamına geliyor. Ama bu bilgiler kesin mi ki?

saruman_me

saruman_me

Üye
buda demek oluyorki nokia meegodan vaz geçmedi ki umarım hiç vaz geçmez geleceğin sistemi olarak görünüyor çünkü..

Uruloki

Uruloki

Üye
kesin kesin merak etme dediğim gibi ben broadcom beklemiyordum fakat oldu bir kere yalnız şunuda belirtmek isterim şuan N900 600mhz lik işlemci ile tegra oyunlarını bir programla oynuyor(hatta programsız oynuyor fakat android de swap bellek olmadığı için bellek az geliyor oyndan atıyor o porgramı yüklüyorsun ps3 de ki blur olayı oluyor yaaa işte linux bence bu cihazda süper ama bakalım )

----------Eklendi @ 11:10:44 ---------- Yazıldı @ 11:09:40 ----------

buda demek oluyorki nokia meegodan vaz geçmedi ki umarım hiç vaz geçmez geleceğin sistemi olarak görünüyor çünkü..

iki üç cihaz daha çıkarıp vazgeçecek göreceksin yeni ekosistemlerinde symbiana ve meego ya yer yok sadece s40 lar ve wp7 olacak

pRime.

pRime.

Üye
Qt ile yazılmış symbian uygulamalarının çalışacağı söyleniyordu, bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Takipçi Satın Al

Üst Alt