N9 mu? S2 mi?

Sponsorlu Bağlantılar

MAFİA.

MAFİA.

Üye
S2;işlemci yönü. +
n9;s2'ye göre işlemci düşük. -

s2;ekran daha kaliteli. +
n9;s2'ye göre kalitesi düşük. -

samsung telpa,başarı servis güvencesi olursa,eyer telefon bir sorun açarsa,olabilicek en büyük dert olur.
Eyer 0alıcaksanız,aynı gün kasko yaptırırsınız,parmaklarınız yorulana kadar s2 ile uğraşırsınız.

s2;uygulama,oyun vs yönünden geniş. +
n9;meego,yeni gelişmekte olan bir sistem. -

cortex47

cortex47

Üye
Sen onu sıkıntı yapma ;) yeterki n9 olsun onu bii codec ile hallederiz ..

yavaş hallet. sgx530'la işin zor söyleyeyim.

----------Eklendi @ 02:28:04 ---------- Yazıldı @ 02:25:58 ----------

N9 diyorum başka birşey demiyorum hayallerimi süslüyor bu telefon...
Tabiki samsung S2'de çok iyi telefon ama N9 bambaşka bir telefon...

Arkadaşımız 1 artısını yazın demiş ben arkadaşımıza 2 artı yazayım...
Kendine özgün muhteşem tasarım ve menü tuşu kullanmayan ilk cesur telefon...
Ekranınıdna, kamerasına, işlemcisine ve ramine söz yok zaten... Kamera kıyaslamaları youtube'de mevcut malasef S2 1080p HD video çekmesine rağmen N9 kadar başarılı bir kamera lensine sahip değil...

hayır değil. n900'de de menü tuşu yok. ayrıca bunlar artı sayılmaz. ekranı gerçekten harika, kamera ve işlemcisi orta düzeyde. işlemci chipseti zayıf. gpu özellikle çok kötü.

----------Eklendi @ 02:30:12 ---------- Yazıldı @ 02:28:04 ----------

Bi telefonda herhangi bir donma yaşanmıyorsa herhangi bi yavaşlık yoksa o telefon ister 1ghz işlemciye sahip olsun 1.2 ghz çift çekirdeğe sahip olsun fark etmez..(Tek fark 1.2 ghz çift çekirdek daha fazla batarya yer).. Yani bir telefon hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız telefonun teknik özellikleri o kadar önemli değil..Alıp eline inceleyeceksin...
N9 ile S2 karşılaştırılırsa ben N9 derim...Teknik özellikler olarak S2 N9'dan daha iyi gözüküyo...İşlemciden başlıyalım...S2 1.2 ghz çift çekirdeğe sahip N9 1ghz tek çekirdek...
Ama N9 da herhangi bi donma yaşanıyormu ? 20 nin üzerinde uygulama açıyorsun cihazda yavaşlama yok eee o zaman 1.2 ghz çift çekirdeğe ne gerek var ????.
Grafik ünitelerinde S2 yine teknik olarak iyi gözükebilir ama bu ne fark yaratır..Aynı fotoğrafı N9 ve S2 de aç aynı oyunu N9 ve S2 de aç aralarında çokmu görüntü farkı olucakkk...
İşletim sistemine ve arayüze gelirsek MeeGo bence mükemmel bir işletim sistemi..O uygulamadan uygulamaya atlayışlar perde açışlar bunlar gerçekten mükemmel..
Tasarım olarak ise tabikide N9...S2 diyenlere sözüm yok zevkler renkler tartışılmaz ama N9 un tasarıma harika..Hele o beyaz renklisi yokmu...
Kameraya gelirsek ikiside 8mp...S2 1080p video kaydederken N9 720p..Ama N9 carl zeis lensiyle bu farkı kapatmıştır emin olun...Piyasanın en iyi lensini kullanıyor.
S2 yi övebileceğim tek nokta android mağazasının daha çok uygulama oyunla dolu olması..N9 meego da fazla uygulama yok..
Hee birde unutmadan internet tarayıcı hızlarını karşılaştırırsak...Testlere göre N9 S2 den daha hızlı internet tarayıcısına sahip...
Buraya kadar anlamayanlara tekrar söyliyim..N9 un işlemcisi grafik ünitesi kamerası bu döneme göre yeterde artar bile...Gidip 3gb lık bilgisayar oyunu çalıştırmayacaksınki....Birde şöyle düşünün..Bir tane bilgisayar topladınız..Tamamen birbirine aykırı sistemleri birleştirdiniz..O bilgisayar gidip 12 gb ram e 8 gb ekran kartına sahip 20ghz işlemciye sahip olsa ne fark eder.Sistem birbiriyle uyumsuz olduktan sonra bir ..... yaramaz

n9'un grafik işlemcisini övüyorsun ya, bi 720p mkv uzantılı videoyu oynatmayı dene bakalım.

----------Eklendi @ 02:30:39 ---------- Yazıldı @ 02:30:12 ----------

Photo Compare Tool - GSMArena.com[/URL]

Daha sözünüz varsa alayım.?:islik[/B][/COLOR]

ekranı galaxy s2'den iyi.

----------Eklendi @ 02:34:10 ---------- Yazıldı @ 02:30:39 ----------

Photo Compare Tool - GSMArena.com[/URL]

N9 tek MeeGolu telefon olma özelliğini taşıyor daha MeeGolu telefon çıkmayacak.Bu da zaten uygulama kıtlığının habercisi.Mağazaya bir isim verilmemiş sadece store.Bir 4-5 ay sonra MeeGoya uygulama desteği kesilir çünkü sırf N9 için uygulama marketine masraf yapmak Nokiayı zarara sokar ;)

N9'un grafik işlemcisi yeterli ama N9 için oyun yokki.Yeterli olsa ne olur.Anca aç kendi yüklü gelen yarış oyunuyla Angry Birds oyna.Ayrıca şuan piyasada olan HD oyunların 500 MB civarı hatta bazen 1 GB civarı olduğunu söylemekte fayda var.N9'un internet tarayıcısı pinch-to-zoom hareketiyle yakınlaştırmalarda kasılmalar meydana geliyor.Ayrıca tarayıcıda Flash desteği yok.Yanında N9 14.4 Mbps internet hızına Galaxy S II ise 21 Mbps internet hızına sahip.Super Amoled Plus ekran ile Amoled ekran arasında pek fark yok dedin ya artık ne diyim.Galaxy S IInin üstün olduğunu anlayın artık.Boş yere savunuyorsunuz şu cihazları sırf Nokia olduğu için.

Eee.Varmı daha sözünüz?

[/B][/B][/COLOR]

2 tane var. birincisi başka meego'lu nokia telefon çıkmayacak sadece. bu projeyi devam ettirme kararı alan bir firma olursa başka meego'lu telefon çıkacak. ikincisi, karşılaştırdığın ekran bilgileri yanlış. super amoled plus ile cbd amoled'i karşılaştırman gerekiyor ve cbd amoled daha iyi. ben n9'u savunmuyorum. galaxy s2 çok çok daha iyi bir cihaz kanımca.

----------Eklendi @ 02:38:11 ---------- Yazıldı @ 02:34:10 ----------

çok güzel savunmuşsun SII yi de 21 Mpbs hizmeti hangi şebeke verebiliyor ayrıca Meego yazılımı geliştirilebilir bir işletim sistemi araştırmadığın belli işletim sistemini geliştirirsen androit te kurabiliyorsun windows mobile 7 de ve meego işletim sistemi kesinlikle kendini resetleyip kapanmama gibi bir huyu var. Nokia 2016 yılına kadar işletim sisteminden desteğini çekmeyeceğinin sözünü verdi abartmayın sadece şu anlık meego lu başka cihaz çıkmayacak dedi. Evet bizde Nokia fanlığı var belki biz kaliteden yanayız her zaman peki sendeki bu Nokia düşmanlığı ne bütün forumda verip veriştiriyorsun herhalde 6600 ı yakın zamanda değiştirdin, değiştirmeden önce arkadaşların elinde gördü dalga geçti herhalde içine ukte olmuş :)

farklı işletim sistemlerinin kurulabilmesi telefonlar ilgilidir. işletim sistemiyle ilgili değil. ayrıca kim n9'a başka bir işletim sistemi kurmuş? ayrıca neden böyle bir şey yapmak isteyesin ki android almak varken o paraya? zaten n9 pahalı bir cihaz?

----------Eklendi @ 02:39:06 ---------- Yazıldı @ 02:38:11 ----------

S2;işlemci yönü. +
n9;s2'ye göre işlemci düşük. -

s2;ekran daha kaliteli. +
n9;s2'ye göre kalitesi düşük. -

samsung telpa,başarı servis güvencesi olursa,eyer telefon bir sorun açarsa,olabilicek en büyük dert olur.
Eyer 0alıcaksanız,aynı gün kasko yaptırırsınız,parmaklarınız yorulana kadar s2 ile uğraşırsınız.

s2;uygulama,oyun vs yönünden geniş. +
n9;meego,yeni gelişmekte olan bir sistem. -

tek yerde katılmıyorum, s2'nin ekranı daha kaliteli DEĞİL.

cyber

cyber

Üye
n9 forever

lasvetorus

lasvetorus

Üye
asil soru su n9 telefonumu yoksa s2 seysi mi.

Türe

Türe

Üye
Samsung galaxy s2 deki ekran su an piyasadaki en kaliteli ekran dostum n9 un ekrani kotu degil ama s2den daha dusuk kalitesi :oke:

Xhead

Üye
Nokia artık bitti sayılır. Devir android devri Galaxy S2 çok daha iyidir.

cyber

cyber

Üye
n9 un ekranı daha sağlam ama

Narutodth

Narutodth

Üye
Arkadaşlar samsung 3 tane ekran çıkarmış; en önce amoled sonra super amoled ve enson super amoled plus (Şu anda dünyanın en iyi ekranı). Hangi akıl mantığı amoledin super amoled plus tan daha iyi olduğunu savunabilir açıklayın bana?

Waveman

Waveman

Üye
Tabiki s2

----------Eklendi @ 16:24:13 ---------- Yazıldı @ 16:22:20 ----------

Arkadaşlar samsung 3 tane ekran çıkarmış; en önce amoled sonra super amoled ve enson super amoled plus (Şu anda dünyanın en iyi ekranı). Hangi akıl mantığı amoledin super amoled plus tan daha iyi olduğunu savunabilir açıklayın bana?
Çok doğru ;)

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye

:alkis:

• Beğen
Tepkiler: muttalip07
cortex47

cortex47

Üye

Cbd mantığı. Cbd super amoled+'tandaha iyi. Super amoled + ve cbd amoled altyapısını kullanan ekran teknolojileri.

key43

key43

Üye
N9:oke:

Türe

Türe

Üye
şu anda yeni bir ekran daha kullanıyor galaxy nexusta ;) super amoled hd

Narutodth

Narutodth

Üye
Cbd mantığı. Cbd super amoled+'tandaha iyi. Super amoled + ve cbd amoled altyapısını kullanan ekran teknolojileri.

Güneş altında daha iyi sonuç veriyor diye nasıl Super amoled plus tan daha iyi diyebilirsiniz?

volky12345

Üye
Kardeşim ben olsaydım N9 alırdım.Samsung satandart özellikler kullanırken nokia modellerine daha da fazla özellik katılıyor her seferinde(Benim görüşüm tabi)

LimePie

LimePie

Üye
N9 king :good:

aloneman5

Üye
öncelikle uzun zamandır telefonlarla uğraşıyorum alım-satım vs. de yaptım 2 telefonuda denedim sonuç olarak
1.s2 de çok fazla kronik sorun var bir çok şikeyet konusu bulabilirsiniz bende bişey olmadı demeyin şans işidir riske girmektir
2.s2 de s.amoled + çok parlak ama renkler doğal değil bunu anlayan herkez söyler ister xda ya bakın ister başka siteye.
3.Çift çekirdek demek 2 çekirdek değildir atın bun kafanızdan ve abartmayı kesin.
4.Kağıt üzerindeki özellikler önemli değildir malzeme kalitesi önemlidir örneğin görünüşte sensation her açıdan arc s den üstündür çift çekirdek adreno 220 qhd vs. ama arc s tek çekirdek adreno205 ile her konuda farka gömer sensation u.Nokıa da çok sağlam yapar parçalarını.
5.Kamera olarak s2 den iyi bir çok model sayabilirim ben beğenmedim şahsen elbette çok güzel kamerası ama abartmamak gerek.nokıa her zaman farkını ortaya koyar kamerada gerçekten çok net.ama bir gerçekki en iyi kameraları sony ve iphone yapıor iphone normal çekimlerde biraz daha iyi ama düşük ışıklı ortamlarda exmor-r ile daha iyi arc s.gsm arena testlerine her zaman inanmayın hatta hiç bir sitedeki teste kesin inanmayın.en iyi yol kullanmaktır.
6.nokıa yı çok fazla kötülüyorlar ve çok zarar ettiğini söylüyorlar ama biliyorlarmıki acaba 2011 satış rekortmeni açık ara farkla nokıa olmuştur.
7.cihaz sağlamlığı olarak nokıa en iyisi diyebilirim.
8.İnternet hızı olarak 1.Wp 2.Meego 3.Android dir android biraz net hızı olarak yavaş ama tabi cm9 ve resmi ics lerle değişebilir sonuçta ciddi bir artış olacak meegoyu geçebilir ama asla wp yi geçemez.Tabi telefona göre değişir öeneğin s2 en iyi olan lumia ile yarışabiliyor net hızına bir diyeceğim yok s2 harika bu konuda gerçekten kullandığım n hızlı cihazlardan biri ama örneğin ne arc s le ne sensation la ciddi bir fark görmedim genelde testlerde hemen aldanırlar youtube de vs. biri daha çabuk doldu diye hızlı derler ama fark çok azdır 2-3 sn bile olamz belki.

Benim şuan kullandığım telefon arc s .Bravia ekran daha iyi hd kalitesi sunuyor ve renkler daha doğal s2 den kesinlikle iyidir bravia vs süper amoled+ yazarak bakabilirsiniz.Hız olarak eksik yanı yoktur s2 den çoğu sitede aynı hızda açar.Kamera dediğim gibi iphone ile beraber en iyisi.tasarım ben beğeniyorum tabi değişir 8.7mm olmasıda hoşuma gidiyor.Tek sevmediğim yanı 320mb hafıza var ama onuda 32gb sd card olduğundan sorun etmiyorum sonuçta pc gibi kullanmıyoruz telefonu :)

Diyeceklerim bu kadar sorularınızı yazabilirsiniz

muttalip07

muttalip07

Üye
s2 bana göre

- - - Eklendi - - -

ama s3 çıktığı zaman hepsi biter

Üst Alt