N9 mu? S2 mi?

Sponsorlu Bağlantılar

mtkkara

mtkkara

Üye
    Konu Sahibi
N9 mu? S2 mi?
NOKIA N9

Nokia, Microsoft ile yaptığı Windows Phone 7 anlaşmasının ardından geri plana ittiği kendi işletim sistemi MeeGo'ya sahip ilk; ve büyük ihtimalle son cep telefonunu resmi olarak duyurdu. N serisinin yeni üyesi olarak karşımıza çıkan N9, hem farklı işletim sisteni, hem de güçlü donanım özellikleriyle dİkkat çekmeyi başarıyor.

N9, 3.9 inç'lik OLED ekranı ile birlikte geliyor. Ekran üzerinde "Gorilla Glass" adı verilen özel bir tabaka var ve bu tabaka, telefonu çizilmelere karşı koruyor. Hatırlarsanız, aynı teknolojiyi daga önce Samsung'un Galaxy S'inde de görmüştük.

Nokia, N9'da bugüne kadar kullandığı en güçlü işlemci olan ARM Cortex-A8 OMAP3630'ı tercih etmiş. İşlemci, 1 GHz'lik saat hızına sahip. Oyun performansını da ihmal etmeyen Finlandiya2lı cep devi, grafikleri PowerVR SGX530 grafik ünitesine emanet etmiş.

8 megapiksellik ve Carl Zeiss imzalı arka kamera, aynı zamanda 720p HD çözünürlükte, saniyede 30 kare video çekimi yapabiliyor. 16 ve 64 GB'lık modellerle piyasada olması beklenen N9 için açıklanan piyasaya çıkış tarihi, şimdilik "bu yılın sonları". Fiyat konusunda da henüz bir açıklama yapılmış değil.

SAMSUNG GALAXY SII

Samsung, iddiasını daha da artırmayı hedefliyor. Uluslararası pazara damgasını vuran Galaxy S’in daha güçlü, daha hızlı ve daha ergonomik öncüsü Galaxy S2 piyasaya çıkıyor. GalaxyS 2’nin göze çarpan ilk noktası 4.3 inç Super AMOLED Plus ekran. Ekran, sıradan AMOLED ekranlara göre yüzde 30 oranında az enerji tüketiyor ve kelimenin tam anlamıyla pil dostu. Az enerji ile yetinmesine rağmen muadillerinden daha parlak, canlı ve keskin renkler sunuyor.
Üstün yetenekli donanımlar
Samsung Galaxy S2’in tek silahı Super AMOLED ekranı değil. Çoklu dokunmatik ekran, 8.49 milimetrelilik boyutları ile dünyanın en incesi. Çift çekirdekli 1,2 GHz Samsung işlemci, çoklu uygulamalarının üstesinden başarıyla geliyor. Grafik yongası da en az işlemcisi kadar güçlü. 1080p HD video kayıt ve gösterim onun için sorun değil. Üstelik kayıt işlemlerini 8 megapiksellik, LED flaşlı fotoğraf makinesi ile gerçekleştiriyor. Yani, bu cep telefonuna sahip olduğunuz sürece, profesyonel fotoğrafçı değilseniz, yeni bir fotoğraf makinesine ihtiya duymanız pek olası değil.
İşletim sistemi
Samsung Galaxy S2’de Google Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi yer alıyor. Gingerbread, piyasada yer alan en iyi açık kaynaklı işletim sistemleri arasında.
HSPA+ 21Mbps 3G
Galaxy S2’nin 3G hızı mümkün olan en üst seviyede. Kaliteli 3G modemi sayesinde, saniyede 21 megabitlik veri transferi operatör hızına bağlı olarak olası.
Diğer yetenekler
Samsung Galaxy S2’nin bünyesinde üst seviye akıllı telefonlarda bulunması gereken her şey bulunuyor. 1 GB RAM, 32 GB’a kadar saklama alanı, navigasyon destekli GPS çipi, 802.11 a/b/n/g WiFi bağlantısı, 1650mAh lityum iyon batarya cihazın çekiciliğine çekicilik katıyor. Bilimum sensörler, GPS ve NFC de cabası.
Malzeme kalitesi
Apple iPhone 4 ile gündeme gelen anten ve malzeme kalitesi sorunlarına, Galaxy S2’de rastlanmıyor. Anteni güçlü, servis sağlayıcınız iyiyse bir çekim problemi ile karşılaşmıyorsunuz. Telefon kaliteli metal ve plastikten üretilmiş olsa da belki de iPhone 4 mü Galaxy S2 mi tartışmalarında iPhone 4′un en çok öne çıkacağı nokta bu konu olacak. Zira tüketiciler Galaxy S’de malzeme kalitesinden şikayetçiydi. Çünkü iPhone 4′ün oturaklı bir ağırlığı varken, Galaxy S’de bu ağırlık hissedilmiyor ve kalite algısında soru işaretlerine yol açıyor.
Zayıf noktalar
Samsung Galaxy S2’nin belirgin bir zaafı yok. Kaliteli, güçlü, ergonomik ve sağlam. Yine de her güzelin bir kusuru varsa, Galaxy S2’nin tek kusuru Türkiye’de piyasaya çıktığında üzerine vurulacak 1.000 Dolar civarındaki etiket fiyatı olacaktır tahmininde bulunabiliriz.

N9 un tek meego lu telefon olduğunda düşününce sizce hangisi

şazenuş

şazenuş

Üye
ilk olarak şunu söyleyeyim s2 de 1 ghz değil, 1.2 ghz işlemci bulunuyor.ben daha önce desire ve desire hd kullandım.ama bu s2 süper ötesi bi alet.nokya yı boşver kardeş.s2 al kafan rahat etsin.diyorum ya mükemmel ötesi bi alet.

Uruloki

Uruloki

Üye
dolu konu var onlara bakarsan cevabı bulursun zaten

'Patron

'Patron

Üye
N9 Al farkın olsun kardeşim başka bişey demiyorum.

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
burda yeniden tartışmaya gerek yok. Böyle konular forumda mevcut. Aratıp bulabilirsin. :oke:

buket2

buket2

Üye
samsung s2 güzel telefon ancak kesinlikle çok pahalı..piyasada daha uygun fiyatlı, aynı özelliklere sahip çok fazla akıllı telefon varken s2 ye bu kadar para vermek anlamsız

onurhankahya35

onurhankahya35

Üye
pahali ? ip4 2000 liraysa s2nin 3000 lira olmasi lazim yorum yparkn braz daha dsunun ;) ayrca n9 maalesef 1 ghz faln dgl sewinrek maalesef dyrum cnku yine arm 11 tabanli 680 mhz cakmislar telefona ram 1 gb grafik cipi ewet dgru sgx 530 ... yani galaxy s ve wave 2 nin gersinde olan grafik cipi ;) nokia o elop yuzunden bu duruma gldi adam koca sirketi yari yariya kaybttrdi strateji denen bise yok cnku n8 o kdar knsuldu 6 ayda uctu piyasadan galaxy s ve wave ondan daha once cikti ama gdin bakin bgn bile n8den cok daha fazla satyor ... nedenide gayet acik cnku donaninlari cok iyi adamlar hala israrla 680 de kaldi n bcm zihnyt anlmdm gtti samsung 1 oldu 1.2 oldu

buket2

buket2

Üye
pahali ? ip4 2000 liraysa s2nin 3000 lira olmasi lazim yorum yparkn braz daha dsunun ;) ayrca n9 maalesef 1 ghz faln dgl sewinrek maalesef dyrum cnku yine arm 11 tabanli 680 mhz cakmislar telefona ram 1 gb grafik cipi ewet dgru sgx 530 ... yani galaxy s ve wave 2 nin gersinde olan grafik cipi ;) nokia o elop yuzunden bu duruma gldi adam koca sirketi yari yariya kaybttrdi strateji denen bise yok cnku n8 o kdar knsuldu 6 ayda uctu piyasadan galaxy s ve wave ondan daha once cikti ama gdin bakin bgn bile n8den cok daha fazla satyor ... nedenide gayet acik cnku donaninlari cok iyi adamlar hala israrla 680 de kaldi n bcm zihnyt anlmdm gtti samsung 1 oldu 1.2 oldu nokia da boylece bokia oldu kaldi ...

neden 3000tl olsun? niçin apple baz alıyorsun anlamıyorum... iphone'ların zaten bu kadar pahalı olması eleştiriliyor. sizce alt tarafı bir cep telefonuna o kadar para vermek doğru mu? bende telefon almadan önce çok araştırdım hepsinin birbirine yakın tasarım ve özellikleri var. siz samsung'a o kadar para verirken telefona değil isme veriyorsunuz ki samsung'un artık ne kadar kalitesinin düştüğünü herkes anlatıyor. ben samsung ya da apple o kadar para vermem açıkçası... en son araştırdım ve lg optimus black aldım... 900 tl bir fiyata sahip, gayet kaliteli bir kere ilk nova display ekranı ve 2 mp ön kamerayı kullanan marka... diğerlerinden eksik yönü bir tek fiyatı kalıyor... biriktirdiğim paranın çoğuda cebime kaldı... telefon bu 2 gün sonra bir üst modeli çıkıp ah vah edeceğime akıllıca kullanır paramı daha çok ürüne sahip olabilirim

mtkkara

mtkkara

Üye
    Konu Sahibi
ilk olarak şunu söyleyeyim s2 de 1 ghz değil, 1.2 ghz işlemci bulunuyor.ben daha önce desire ve desire hd kullandım.ama bu s2 süper ötesi bi alet.nokya yı boşver kardeş.s2 al kafan rahat etsin.diyorum ya mükemmel ötesi bi alet.

Öncelikle teşkrrler 1,2 ghz olduğunu bende biliyorum yazan arkadaşın aziliğine uğradım birde
Android çok ram yiyo oyunlara nokia da ki kadar yer kalıyo diyolar doğru mu

uribaju

uribaju

Üye
pahali ? ip4 2000 liraysa s2nin 3000 lira olmasi lazim yorum yparkn braz daha dsunun ;) ayrca n9 maalesef 1 ghz faln dgl sewinrek maalesef dyrum cnku yine arm 11 tabanli 680 mhz cakmislar telefona ram 1 gb grafik cipi ewet dgru sgx 530 ... yani galaxy s ve wave 2 nin gersinde olan grafik cipi ;) nokia o elop yuzunden bu duruma gldi adam koca sirketi yari yariya kaybttrdi strateji denen bise yok cnku n8 o kdar knsuldu 6 ayda uctu piyasadan galaxy s ve wave ondan daha once cikti ama gdin bakin bgn bile n8den cok daha fazla satyor ... nedenide gayet acik cnku donaninlari cok iyi adamlar hala israrla 680 de kaldi n bcm zihnyt anlmdm gtti samsung 1 oldu 1.2 oldu nokia da boylece bokia oldu kaldi ...

n9 680mhz mi kim soyledi bunu sana dostum?

• Beğen
Tepkiler: leonardo08
pRime.

pRime.

Üye

680 mi!? :zuhaha: :zuhaha: :zuhaha:

----------Eklendi @ 15:36:08 ---------- Yazıldı @ 15:34:44 ----------

Bunu dedikten sonra bı daha yazma burda fandroid seni.

----------Eklendi @ 15:49:31 ---------- Yazıldı @ 15:36:08 ----------

çok kötü konuşucam biraz araştırın be at gözlüklüler sizi!!!!

nonamex

Üye

680 mi!? :zuhaha: :zuhaha: :zuhaha:

----------Eklendi @ 15:36:08 ---------- Yazıldı @ 15:34:44 ----------

Bunu dedikten sonra bı daha yazma burda fandroid seni.

----------Eklendi @ 15:49:31 ---------- Yazıldı @ 15:36:08 ----------

çok kötü konuşucam biraz araştırın be at gözlüklüler sizi!!!!

600 - 1.2 ghz arasi yazmis Omap 3630 icin , Optimus Black'i 1.4 ghz'e overclock ettim dokunmatik devre disi kaldi, 1.3 e yapinca algilama sorunu yaratti, demekki 1.2 den yukariyi kaldirmiyor..

pRime.

pRime.

Üye
600 - 1.2 ghz arasi yazmis Omap 3630 icin , Optimus Black'i 1.4 ghz'e overclock ettim dokunmatik devre disi kaldi, 1.3 e yapinca algilama sorunu yaratti, demekki 1.2 den yukariyi kaldirmiyor..
hayır, orda omap işlemcilerin sınırından söz etmiyor 600mhz'den 1.2ghz'e kadar çeşidinin olduğunu gösteriyor senin mantığına göre n900 800mhz'den yukarıya oc edilemezdi.

Ocean258

Ocean258

Üye
Android le symbian kıyaslanmaz bence :) S2 daha ıyı sadece ısletım sıstemı olarakta degıl tasarım olarakta onde bence

Uruloki

Uruloki

Üye
pahali ? ip4 2000 liraysa s2nin 3000 lira olmasi lazim yorum yparkn braz daha dsunun ;) ayrca n9 maalesef 1 ghz faln dgl sewinrek maalesef dyrum cnku yine arm 11 tabanli 680 mhz cakmislar telefona ram 1 gb grafik cipi ewet dgru sgx 530 ... yani galaxy s ve wave 2 nin gersinde olan grafik cipi ;) nokia o elop yuzunden bu duruma gldi adam koca sirketi yari yariya kaybttrdi strateji denen bise yok cnku n8 o kdar knsuldu 6 ayda uctu piyasadan galaxy s ve wave ondan daha once cikti ama gdin bakin bgn bile n8den cok daha fazla satyor ... nedenide gayet acik cnku donaninlari cok iyi adamlar hala israrla 680 de kaldi n bcm zihnyt anlmdm gtti samsung 1 oldu 1.2 oldu

ay hiç güleceğim yoktu sağol gerçekten :d::d::d::d:

yalnız burda hala MeeGo dan bahsettiğimizi farkında değilsin galiba

bu arada video izleyin izletin

[video=youtube;NdhPIpbv_cY]http://www.youtube.com/watch?v=NdhPIpbv_cY[/video]

• Beğen
Tepkiler: hsynkckygcı@ ve pRime.
onurhankahya35

onurhankahya35

Üye
ilk demo surumunde n8le ayni islmci wardi rami farklydi v grafik cipi ... sana gelince buket ... yazdim ama hala anlamamssin nokianin kullndgi teknoloji samsungdan daha geri bunu ceo elop bile kbllnmisken sen nasl boyle bi aciklama yapiyrsunki ? =) samsung nrde kalite kaybetmis ? dokunmatik piyasasinda samsung iphone la basa bas gidiyo o optimus black i satarkn n kdar zarar edersin bide samsung u iphone u bdaha dsun bnce cahil cahil yorum yapma ;) heleki iphone resmen altin gibi telefon dusmez iki sene gecsin gene dusmez o optimusa 900 verdin satacagin max rakam 600 ama gt o paraya iphone al 700 den asagi inmez minimum o da ... bahsettgim iphone da 3gs fln yani 2 yillik tel senin telden daha cok para eder ... ;)

----------Eklendi @ 18:38:27 ---------- Yazıldı @ 18:35:06 ----------

dimi gulcgn yoktu siz meego diye avunun kullndgnz grafik cipi milltin sumugunu atmadigi perfrmnsi dusuk cip ... yada ters cevir oyle oku ^) yazdklarimida dgru okuyun ;)

----------Eklendi @ 18:49:15 ---------- Yazıldı @ 18:38:27 ----------

@prime ... sendin dimi n8 wave 2 den iyi diyen ;) bunu sylemen bile senin cahilligini koyar ortaya .. kaybol =D

pRime.

pRime.

Üye
@prime ... sendin dimi n8 wave 2 den iyi diyen ;) bunu sylemen bile senin cahilligini koyar ortaya .. kaybol =D
yine söylerim ben onu söylüyorumda :oke: burda cahillik yapan biri varsa o da sensin n9'a 680mhz işlemci var diyerek ne kadar cahil olduğunu gösterdin sen ;) n8'deki gpu'ya dandik diyerek kamerasının wave'inkinden kötü olduğunu söyleyerek VE telefonun bundan ibaretmiş gibi olduğunu söyleyerek senin de burda ne kadar bilgili olduğunu gördük, görüyoruz. (bkz: ) :oke: daha fazla konuşturma beni şimdi kaybol burdan. :oke:
biraz araştır ya da araştırmış gibi yap da insanlar bu konularda bilgili olduğunu düşünsün. :oke:
biraz araştır bakalım broadcom bcm2727 neymiş, ne işe yararmış, ne gibi artıları varmış.

----------Eklendi @ 19:07:10 ---------- Yazıldı @ 19:04:27 ----------

he bu arada türkçe yazmayı öğren derim avatardaki sensen yaşına hiç yakışmıyor :oke:

----------Eklendi @ 19:07:58 ---------- Yazıldı @ 19:07:10 ----------

bir de yukarıdaki videoyu izle derim ordan bile bişeyler kapabilirsin ;)

• Beğen
Tepkiler: mtkkara
onurhankahya35

onurhankahya35

Üye
avatardaki bnm de bnce sen kaybol bn kamerasina her zmn saygi duydum n8 in ... her msjmda kaliplasmis bi sozum wardr bnm kamera haric biseyi yok n8 in diye mesajlarimi pek iyi takip etmiyorsun sanirim ... n9 un islemcisine glnce ufak bi bilgi yanlisligi olmus olabilir problem degil o zmn sana sunu diyim wave 2 kac triangles cizio n8 kc ciziyo buna bi bK arastir sonra cahilce savun n8 i suna bak ya sistem 2 kati broadcom 2727 yi napiyim pc bilgin 0 bunu cok belli ediyosun yasin kac bilemem ama teori war pratik yok sende olsa boyle konusmazsin cunku nyse bn gene acikliyim problem degil bi anakart uzerindeki her parca sistem performansina etki eder yavrucum bunu n8 kiyaslamasndada yazdim bi islmci ve ram bellek kotu olduktan sonra git ekran kartinin feristahini tak gene ise yaramaz cunku darbogaz diye bise wardr gt biraz ogren bunlari benchmarklarda wave 2 90 milyon triangles cizerkn neden n8 30 milyon gibi EZİK bi rakamda kaliyor ;) buyur genel performans testi sen simdi kesin bna hdmi diceksin sen demeden bn dlna diyip cat diye yapistryim lafini .) ayrca bi ekran cozunurluklerine bir bak bu diger bi kapagin ... simdide sagdan sagdan yuru cuzdan bulursan yari yariya hahah :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt