cozturk
Üye
-
Konu Sahibi
-
Dostum şarjdan çıkarttım cihazı ve bir şekilde açmayı başardım,açılırken nokia yazısında yine kendi kendine reset attı birkaç kere ama sonunda açıldı.Şunu anladım kilit tuşuna basınca reset atıyor.Kilit tuşuna basıyorum,telefon tepkisiz kalıyor kilit ekranı gelmiyor,birkaç kere daha basınca hop reset atıyor.Ama basmayınca bir problem olmuyor.Sabahtan beri reset atmadı bütün işlerimi hallettim şükür ama kilit tuşuna basamıyorum maalasef.Birde verileri kurtarma olayına gelince her türlü kurtarırım cihaz şuan açık bilgisayara bağlarım alırım herşeyi,önemli notlarıda yazarım bir yere ama hiç uğraşmak istemiyorum bu ara çok yoğun olduğumdan.Bu bugdan kısa yoldan bir çıkış olmalı diye tahmin ediyorum acaba şarj tamamen bittikten sonra bugdan çıkarmı bunu çok merak ediyorum ?Kronik bir bug veya veri tabanı ile ilgili olabilir
muhtemelen cihazın garanti süresi bitti?
ozaman cihazdaki verileri nasıl kurtarırsın
open mode fx veya ubiboot ile cihazı flashla (bu işlem cihazın sürücülerine erişmeni saglar)
Benim önerim "open mode fx" olur flashtan sonra
Cihaz acılmıyorsa tekrar!
open mode ile cihazın 3 ayrı hafızasına linux te ulaşırsınız
Ubuntu debian mint fark etmez heran gibi bir linux makinada cihazı kapalı olarak baglayın
Burada root olmadan MyDocs hafızadaki bilgilere rahat erişirsin
Başka care varmı derseniz flash atmadan başka caresi malesef yok
Eğer telfon kapanmadan kalabiliyorsa içeriği yedeklemeyin eğer sorun yazılımsal ise flash sorunu çözer ve büyük ihtimalle tek çareniz. fakat sorun donanımsal da olabilir bu dahada kötü... eğer bu duruma neden girdiğini bilseydik bi çözümü olabilirdi fakat bilinmediği için herşey olabilir....
N9 Cankurtaran! - MaxiCep
bu konudaki yöntemle açmayı dene eğer yazılımsal ise geçici çözüm olabilir...
Hayır dostum güç tuşunda hiçbir problem yok.Uzun bastığım zaman olması gerektiği gibi telefon kapanıyor ve açılıyor ama kısa bastığımda tepkisiz kalıyor.Bir bug olduğundan emin gibiyim.Cihaz flash istiyor orası kesin
Fakat bir durum daha var ana kartta veya güc tuşunda sorun olabilir?
Bunu öğrenmek icin tek care cihaza flash atmaktır
Şarjım şuan %0 gözüküyor tabi buglu olduğundan öyle gözüküyor ama az kaldı yinede onun göstergesi.Birazdan biter şarjım,bakalım o zaman ne olacak.Telefonu şarja takıp açacağım devam edecekmi çok merak ediyorum.Sıkıntı büyük,şarjım bitti.Telefonu şarja taktım ve şuan doluyor ama kilit tuşuna basarak açmaya çalışıyorum açılmıyor.Offf eylüle kadar götürseydi bari şu telefon çok ama çok uyuz oldum eylülde iphone 6 alacaktım.Bahsettiğin buglarla arada sırada bende karşılaşıyorum... Alarmın donması vs. Flash muhtemelen sorununu çözecektir fakat dosyalarını kaybedebilirsin... Benizm verdiğim linkteki yöntem telefonu güvenli açama yöntemi yani reset atmasını engelleyebilir ve gerekli herşeyi yedekleyebilirsin...Veya biraz beklersen kendiliğinden düzelebilir... Bu sorunlar bende genelde telefon ısınınca yaşıtorum ve bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?