n9 dan beklentilerim buydu hayal oldu?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
n9 dan beklentilerim buydu hayal oldu?
, Verizon LTE üyesinden yeni akıllı cep telefonu.HD çözünürlüklü 720p ( 1280x720) 4.5" ekranı ile artık görüntüler daha net ve daha canlı. Android işletim sistemli LG Spektrum, menüler arasında daha hızlı geçiş sağlamanız ve işlemlerinizi son derece hızlı gerçekleştirebilmeniz için 1.5 ghz Snapdragon S3 işlemci ve 1Gb ram takviyesi ile geliyor. 4G ağ desteğini sunan ürün, 1080p video kaydı yapabilen 8 megapiksel kamerası ile de göz dolduruyor. cep telefonunun ağırlığı 141 gr, kalınlığı ise 10.4mm. Avucunuza uygun boyutlarda dizayn edilen cihazın özellikle arka kapak kısmında parmak izlerini görmeniz olası. Cihaz bu yönüyle görüntü açısından rahatsız edici olabilir. Ürün, siyah ve beyaz renklerde kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Ürünün fiyatı ise henüz belli degil....

1.5 ghz... 1080 hd... s3 islemci.. 4g agi olsun ileride ise cok yarayacak... ekran 4.5 gayet iyi klavyesi eksikve hd cozunurluklu..... bir tel bunlar n9 da bir kaci olsa alirdim diyenlerdenmisiniz?

iste n9 bekledigim ozellikler bunlardi....

MertcaN9

MertcaN9

Üye
kimse senin beklemeni beklemiyor zaten merak etme ister sevme ister sevme bizene. bu cihazı bir incele önce öyle konu aç videolardan ve bir kaç sitelerden özelliklerine bakmak ile olmaz ayrıca konu bile yanlış yerde tepki çekmemek için bölümüne açmışsın sanırım. her neyse böyle devam et sen.

denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
biz n900 culer olarak iyi islemci teknolojiyi ileri yillara tasiyacak bir tel beklerken cortx a8 ile karsimiza cikan n9 u elestirecegiz cocuk degiliz... tepki meselesine gelince hic cekincem yok n9 ortada videolarda youtube de goruyoruz elime almaya gelince 3 islemci 3 bellek cortx a9 1.5 ghz li overlocksuz 1080 hd ceken 4g baglantili tel alirim gonlumde eh bu eksik demem, gonlum rahat olur...

MertcaN9

MertcaN9

Üye
arkadaşım kusura bakma ama cihaz hakkında hiç bir şey bilmiyorsun hiç bir şey hemde dur ben seni bir aydınlatıyım o halde N9 1 GHz Cortex A8 CPU kullanıyor ve bu da ileri düzeyde bir sistem A9 olmaması çok büyük bir dezavantaj değil.ayrıca PowerVR SGX530 GPU. 1 GB ram ve 3.9 inç gorilla glass erkan kullanıyor. ekranı clear black teknolojisine sahip.. 8 mp carl zeiss kamera kullanıyor otofokus özelliği var kamerada 720p video çekme özelliğine sahip. ayrıca telefon son derece şık bir arayüze sahip kesinlikle donma yapmıyor ve de QT tabanlı yani ilerde androidoyunlar vs. portlanabilecek. gelişme açık bir tabanı var yani açık bir işletim sistemi bu da cihazdan anlayanlar için sınırsız bir özgürlük demek yani cihaza tam anlamda sahip oluyorsunuz. ve son olarak megoo harmattan 1.2 işletim sistemini kullanıyor megoo bir süre daha destek verecek N9'a ilk günceleme yayınladı bile. HTML 5 destekli bir tarayıcıya sahip inanılmaz hızlı.ayrıca Telefon ekranı gün ışığında bile canlı bir görünme sahip ikonlar net bir şekilde görülebiliyor. ha madem tüm özelliklerini söyledim eksi yönünüde söylemem gerekir telefonun ön kamerası yani 3G si şu anda aktif değil.telefon geliştirmek istiyenler ve de kurculamak istiyenlere sınırsız bir özgürlük sunuyor çünkü geliştirilmeye tam olarak açık bir cihaz hiç bir engel yok önünüzde ayrıca piyasa da ki en iyi dokunmatik hassasiyeti ve de titreşim özelliği var. polikarbon kasası sayesinde çizilse bile alttan aynı renk geliyor ve de telefon bütün halde.sen hiç bir şey bilmeden konuşmaya devam et ben o cihazı 1 aya yakın kullandım kuzenim aracılığı ile sen hala oturduğun yerde şugün incelerim şugün gider bir bakarım demeye ve de vidolar ile kıyaslama yapmaya devam et N9 senin beklentilerini karşılasa ne olacak alıp kullanacaksın sanki bu yüzden çok gereksiz konu açıyorsun arkadaşım.

----------Eklendi @ 21:15:52 ---------- Yazıldı @ 21:14:21 ----------

biz n900 culer olarak iyi islemci teknolojiyi ileri yillara tasiyacak bir tel beklerken cortx a8 ile karsimiza cikan n9 u elestirecegiz cocuk degiliz... tepki meselesine gelince hic cekincem yok n9 ortada videolarda youtube de goruyoruz elime almaya gelince 3 islemci 3 bellek cortx a9 1.5 ghz li overlocksuz 1080 hd ceken 4g baglantili tel alirim gonlumde eh bu eksik demem, gonlum rahat olur...

e git al arkadaşım öyle atıp tutmak ile olmuyor hadi git al. ayrıca dediğime geldin işte hiç bir şey bilmiyorsun ulaşamadığın bir telefon N9 senin bu belli işte Bir Nokia Shopta bile eline alamadığın bir cihaz arkadaşım ne kadar komik dimi youtubeden nereye kadar benim gibi 1 ay kullansan neyse diyecem de. sen böyle kuru kuru laflar tüket amann.

denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
mertcan bak ne dersen de cortx a8 ile a9 arasinda fark yoksa millet a8 kullanirdi yanlis konusuyorsun... ayrica 3g ozelligi telle gelmiyor demissin.. sgx 530 kullaniyor yani buda n900 ile ayni...
iste bende diyorum n900 de cortx a8 sgx 530 yani bunlar benim n900 um de var 3g goruntulu konusamama bu da n900 mde var neden n9 a bu islemcisine para vereyim...

MertcaN9

MertcaN9

Üye
mertcan bak ne dersen de cortx a8 ile a9 arasinda fark yoksa millet a8 kullanirdi yanlis konusuyorsun... ayrica 3g ozelligi telle gelmiyor demissin.. sgx 530 kullaniyor yani buda n900 ile ayni...
iste bende diyorum n900 de cortx a8 sgx 530 yani bunlar benim n900 um de var 3g goruntulu konusamama bu da n900 mde var neden n9 a bu islemcisine para vereyim...
gelen güncelleme ile var arkadaşım ya birşeyler öğren arrtık ilk güncelleme verildi bile cihaza. ayrıca o parayı verme cidden verme cihazın mutlu vaktiler geçirmen dileği ile. :oke:

denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
sagol mert...

serserim1905

serserim1905

Üye
kardeşim karşılaştırdıgın cihaz Android li bi cihaz ve Android yüksek donanıma ihtiyaç duyan bi işletim sistemi çünkü Android maemo yada meego gibi direk işlem yapmıyor işlem yapan ayrıca bi sistemi var içinde ve bu da işlemcinin %20 sini tüketiyor bu da ciddi bi kayıp ve bu kayıbın önüne geçilmek stabiliteyi bozmamak için yüksek frekanslı işlemci tercih ediliyor oysa meego işlem yaparken araya ek bi sistem girmedigi için Android deki gibi %20 bi kayıbın önüne geçiliyor ve n9 daki multitasking ve akıcılık mükemmel seviyede cihazı öle sagdan soldan videodan degil eline al öyle incele yag gibi kayıyor ve bütün uygulamaları arka planda açık bıraktıgın halde en ufak bi takılmaya raslamadım git bi nokia shop a incele birebir derim ha donananım konusunda günümüz cihazlarına göre biraz geri gibi ama bu stabilite ve kullanımı kesinlikle etkilemiyor iphone 4 512 mb ram kullanırken n9 1 gb gerçek ram kullanıyor yani bizim n900 deki gibi 256 mb + 744 sanal ram degil eger senin dedigin sistemler kullanılsaydı n9 da o zaman n9 1500 tl degil 3000 tl olurdu ve bu nokia için dezavantaj olurdu

• Beğen
Tepkiler: MertcaN9
denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
serserim1905 ben cortx a8 e 1200 tl vermem n900 ile ayni kullaniyor... n900 sanal ram i kotu degil sonucta gercek 1gb ram yerine gecmiyormu? arkadaslar 900 tl nin altina dusunce n9 alip oynasinlar yoksa bosa para d#kmeyin derim... android tel koymamin nedeni onun icindeki islemci cozunurlk vs istedigim icin..?

serserim1905

serserim1905

Üye
o zaman onu sende kardeş biz neyi almışız yada neyi kullanmısız fark yapmaz cortx a8 öyle basit bi işleci işlemci degil n9 kullanırken bunu bariz fark ediyosun nokia da o kadar mühendis çalışan vs. bilmiyor mu hangi işlemci iyi yada kötü adamlar performans fiyat stabilite göz önüne alınarak üretiyorlar cihazı ha adamlar yapar kullanıp kullanmamak sana kalmış

----------Eklendi @ 22:36:24 ---------- Yazıldı @ 22:34:59 ----------

adı üstünde android sistem tabiki yüksek işlemci olacak yoksa nasıl sallasın sistemi

Türe

Türe

Üye
aslında piyasaya göre donanımları biraz düşük ama hafife alınmamalı işletim sistemi çok yeni ve şık :oke:

• Beğen
kaan dean

kaan dean

Üye
nerdeyse 2.5 yildir n900 kullaniyorum.ilk hedefim nokia n9 almakti fakat vazgectim sebebine gelirse n900 artik cok yordu beni kodlarla filan ugrasicak hevesim kalmadi bazi arkadaslar n9 ile bu kod olaylarina yeni gireceginden heyecanlanip negatif oldugunu dusundugu konularda agresiflesmesini buna veriyorum. n9 yaklasik 3 aydir piyasada (trde 1ay ) kac uygulama var...? bakiniz islemciler falan filan umrumda degil biri a8 olmus digeri a9 olmus hiccc umrumda degil. telefonda kurcalanicak birseyler olmasi lazim malesef uzulerek nokiadan kopmus bulunmaktayim.. galaxy nexus alicam 1 hafta sonra. hergun n9 a acaba yeni birsey gelmismi diye agzim acik bakmaktan sa girerim markete doldurur cikarim..

denizci535

denizci535

Üye
    Konu Sahibi
yuru be kaan tuttum bu lafini ama n900 kenara koy mutlaka donup arayacaksin... nexus s iyi ama drr3 ramler gelecek bekle derim acele etme acelen yoksa...

enolaguy

Üye
nerdeyse 2.5 yildir n900 kullaniyorum.ilk hedefim nokia n9 almakti fakat vazgectim sebebine gelirse n900 artik cok yordu beni kodlarla filan ugrasicak hevesim kalmadi bazi arkadaslar n9 ile bu kod olaylarina yeni gireceginden heyecanlanip negatif oldugunu dusundugu konularda agresiflesmesini buna veriyorum. n9 yaklasik 3 aydir piyasada (trde 1ay ) kac uygulama var...? bakiniz islemciler falan filan umrumda degil biri a8 olmus digeri a9 olmus hiccc umrumda degil. telefonda kurcalanicak birseyler olmasi lazim malesef uzulerek nokiadan kopmus bulunmaktayim.. galaxy nexus alicam 1 hafta sonra. hergun n9 a acaba yeni birsey gelmismi diye agzim acik bakmaktan sa girerim markete doldurur cikarim..

N900 un duracak degilmi satmiyorsun herhalde ?

kaan dean

kaan dean

Üye
n900 navigasyon olarak kullanicam arabamda..turkiyeye geldigimde iyi bir rakam bulursam satarim..nexus sadece 1 sene kullanicam o zamana kadar neler cikar neler:)))

TeAmo42

TeAmo42

Üye
cihaz bekleneni veriyor zaten

• Beğen
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...