N8'in RAM Kullanımı Hakkında Sorunum...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
N8'in RAM Kullanımı Hakkında Sorunum...
Merhaba forum sakinleri :)
Yaklaşık 4 aylık bir N8 kullanıcısıyım, ve son derece memnunum telefonumdan; yani memnundum...
Fakat son zamanlarda telefonun RAM'i ve dolayısıyla bataryayı çok yormaya başladığını farkettim. Eskiden hiçbir şey açık değilken 120MB'nin altına inmeyen RAM'im şu an 90ı göremiyor... (Arka Planda Sadece Advanced Call manager açık, 1MB ram kullanmakta)
3 ana ekranım varken, bunu 2ye indirdim, toplam 8 kısayol, müzik çalar ve MemInfo uygulama kısayolu kullanıyorum, günün %60ı tasarruf modundayım; 15-20 mesaj, max. 20dk konuşma ve 1 saat oyun oynuyorum ancak sabah çıkarıp akşam takıyorum telefonu şarja....
Merak ettiğim tek şey şu; C7 kullanan arkadaşlarım 2 oyun açıp ana ekrana indiğinde 100MB boş RAM'e sahip olurken, ben kapatıp açınca yalnızca 140MB görüp daha sonra bir uygulama açıp kapatınca niye 90MB görüyorum...
Ve en önemlisi, bu sorun, bir yazılım güncellemesi aracılığı ile düzeltilebilir mi?

Daha önce bir sürü konu açılmış olmasına rağmen, net ve açık bir şekilde bu konuyu açmak istedim; farklı yönlerim de var gibi :)
Bu arada İstinye Park'taki Nokia Shop'da telefonun şarjını pilini test edebiliyorlarmış... Ben bi baktıracağım ki pilden hiç şüphem yok, RAM dolayısıyla bu şarj böyle...
Ne yapmalıyım? Program, kullanım veya herhangi başka öneriniz... Bekliyorum... İyi günler...

--------------- Ekleme ---------------

Bu arada, PR1.1'i flashladım telefonuma, formatlandı dolayısıyla, format da bir şey değiştirmedi...

blackbird48

blackbird48

Üye
sadece öneri ama wepte seçenekler,önbellek sil vede gemiş i sil

akibet2

Üye
bence sağlam sağlam bir antivirüs taramasından geçir

AYNA

AYNA

Üye
antivirüs ne kullanıyorsun? netqin baktımda göremedim n8e göre?

Uruloki

Uruloki

Üye
flashla orçın hehehehehe :)

akibet2

Üye
kyperspy önerebilirim

suat1111

suat1111

Üye
orçin kanka nazr var sende:ehe

TheORCUN

TheORCUN

Üye
    Konu Sahibi
flashla orçın hehehehehe :)

flashladım dedim ya :ehe bi değişiklik olmadı
akşam yatmadan once kapatıp açtım, 127mb di, sabah baktım 110mb ... Operayı açtım 85, kapatınca 90 olcak işte...

muratbeyim

muratbeyim

Üye
Bu Ram işi can sıkıcı bir durum. Artık telefonun şarjının iki günü geçmesi için güç tasarruf modunda kullanıyorum.

pRime.

pRime.

Üye
Netqin mobile guard uygulamasını kur ve orada arkaplanda çalışan gereksiz uygulamaları kapat, autostart uygulamardan da gereksiz olanları kapat. Başka bir antivirüs uygulaması varsa da kaldır. Symbian telefonlarda gereksiz. Depo hafızandaki gereksiz dosyaları (yükleme dosyaları vs.) sil. Kullanmadığın uygulamaları sil. Telefon yavaşlamasını da virüse bağlamayın, hiçbir bilgisayar virüsü symbianı etkilemez. S60v3,v5 ve Symbian^3 te virüs yoktur. Depo hafızadaki çok sayıda dosya ve Programlar bu telefonları yavaşlatır.

blackbird48

blackbird48

Üye
antivirüs ne kullanıyorsun? netqin baktımda göremedim n8e göre?
doğru düşünmüşsün harika bi pro ve symbıan^3antıvürüs kısmında nadir arkadaşımız paylaşmış var o pro

AYNA

AYNA

Üye
doğru düşünmüşsün harika bi pro ve symbıan^3antıvürüs kısmında nadir arkadaşımız paylaşmış var o pro

tamam kardeş N8 alınca yüklücem o proyu..

Netqin mobile guard uygulamasını kur ve orada arkaplanda çalışan gereksiz uygulamaları kapat, autostart uygulamardan da gereksiz olanları kapat. Başka bir antivirüs uygulaması varsa da kaldır. Symbian telefonlarda gereksiz. Depo hafızandaki gereksiz dosyaları (yükleme dosyaları vs.) sil. Kullanmadığın uygulamaları sil. Telefon yavaşlamasını da virüse bağlamayın, hiçbir bilgisayar virüsü symbianı etkilemez. S60v3,v5 ve Symbian^3 te virüs yoktur. Depo hafızadaki çok sayıda dosya ve Programlar bu telefonları yavaşlatır.

virüs yoktur derken virüs girmezmi diyorsun?

pRime.

pRime.

Üye
Virüs girer ancak telefonda çalışmaz. Giren virüs zaten Symbian virüsü değildir.

Ben 3 senedir N85 kullanıyorum (3 telefonum arasında en çok onu kullanıyorum.), bunca şarkı, video, oyun, uygulama var. 8GBlık kartta 1.3GB yer kaldı ve daha hiç bir virüse rastlamadım. (bilgisayar virüsü de dahil.) Kartı ara ara çeşitli antivirüslere de tarattım. (karspersky, ad-aware, eset vs.) Sadece ufak yavaşlamalar ve donmalar var. (o da olsun bir zahmet :) )

J_JoKeR_R

J_JoKeR_R

Üye
remi nereden görüyorsunuz ??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...