N85 mi N96 mı? Bu soruyu tam 3 ay boyunca kendime sordum.Sonunda ne mi aldım? Telefon alma hikayem çok garipti. Maddi olarak heveslenebildiğim telefon E51'di. Daha sonra E66 ile arasında fazla bir fiyat farkı olmadığı için E51'den vazgeçtim. Tam o sırada N79'u gördüm.

Artık E66 mı N79 mu diyordum. Sonra bir arkadaşım bana N80'nini gösterdi. 80 serisi göze hoş geliyordu. Araştırmalarımla N85 ve N96'nın zaman olarak aynı dönemlerde çıktığını gördüm. En önemlisi bu iki telefon ön görünüm olarak neredeyse aynı şekildeydiler. Tabi ki donanımsal özellikleri de beni merak ettiriyordu. Gel zaman git zaman iki telefon arasında neredeyse hiç bir fark olmadığını anladım.Fark olarak eğer sabit hafızayı unutma diyorsanız onun da N85'te firmware versiyon yükseltmesiyle 16 GB yapılabildiğini aktarmak isterim. Üstüne üstlük N85 N95'in modern ve kibar haliydi. N96'nın da ekranı geniş ekrandı. Gittigidiyor'da temiz bir ikinci el N85 buldum ve 620 liraya aldım.
Telefon özelliklerinden sizlere söylemek istediklerim ise öncelikle hoplarlör ses seviyesi hakkında. Ses seviyesi bir çin malı telle karşılaştıralamayacak kadar çok düşük ses seviyesinde. Ama tiz ve bas kalitesi olarak çok güzel. Güzel bir kulaklık aldığınızda duyacağınız ses kalitesi, sizi sanki bir creative ses sisteminden müzik dinliyormuşsunuz hissine kaptırabilir.

Telefonun kapanma sorunu bir kaç arkadaşın da dediği gibi V20'de düzeldi.Fakat T9 ile mesaj yazıldığında siz tuşlara bastıktan sonra karakterler ekrana geliyor. Bi bakıma ne yazdığınızı kendinizin bilmesi gerekiyor. Çünkü daha sonra geri gelip onları silip doğru yazmak biraz işkence.Bu kötü özelliklerin yanına son bir kötü özellik eklemek istiyorum.

Telefonun ekranı güneş ışığında çok az görünüyor. Tabi bu da size telefonu kullanma açısından biraz sıkıntı verebilir. Ama biz bedevi değiliz ki devamlı çölde gezelim.Fakat yiğidi öldür hakkını yeme matığıyla hareket ederseniz bence bardağın dolu tarafını görmekte fayda var. Yani netlik! Şöyle düşünün evinize samsung led tv almışsınız güneş içeri vurduğunda göremiyorum diyorsunuz.

Artık güzel özelliklerini saymaya başlayabiliriz. Konuşma esnasında ses kalitesi gerçekten kendini gösteriyor. Karşı taraf sizin söylediğiniz hiç bir cümleyi ikinci defa duyma gereksinimine ihtiyaç duymuyor.Telefonun tuş takımı ilk başta size biraz yabancı gelse de ileriye doğru gerçekten de ergonomik tuşlar olduğunu hissediyorsunuz. Çünkü tuşlar ayrı ayrı değil hepsi bir blog üzerinde yapılmış. Kamera çekimleri olarak gece flaşlı çekimleri çok güzel. Gündüz çekimlerinde ise bir dijital fotoğraf makinesi kadar güzel ve net bir görüntü alıyorsunuz dersem yalan söylemiş olmam sanırım. Video çekimi ise beklentilerimin ötesinde çıktı. Bir telefon kamerasıyla hiç bu kadar net videolar çektiğimi hatırlamıyorum. Telefonun GPS özelliği ise apayrı bir güzellik. Size Garmin programını öneririm. Sitede nasıl ve ne şekilde yükleneceği konusunda çok ayrıntılı bir anlatım var.Ve ilk günlerde herkesi hayrete düşüren özellik

FM transmitter özelliği. Bu özellik sayesinde telefonda çalan şarkıyı radyo ile aynı frekansa ayarladığınızda şakıyı telefon yerine radyodan dinliyorsunuz. Fakat kaç kere taksi dolmuş ve minibüslerde bu özelliği kullanmak istesem de

telefonun frekansı yetersiz seviyede olduğu için radyodan dinleyemedik.

Güzel bir özellik olarak birde N-gage desteklemesi ve son versiyon oyunları oynayatabilmesi. Canınız sıkıldığında açın sevdiğiniz oyunlarından birisini zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Championship Manager oynuyorsanız bu dediğime hak verirsiniz. Bu arada 8 Gb hafıza kartı bana yetiyorda çok artıyor.