N81 navi tekerleği sorunu!!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nokya6260

Üye
    Konu Sahibi
N81 navi tekerleği sorunu!!!
herkese merhaba.
1-2 gün önce N81 (2gb olanından) almıştım. telefonu aldıktan sonra evde internetten yazılımını güncelledim. sonra nette özelliklerine bakarken navi tekerleğinin olduğunu öğrendim. telefondaki ayarlar kısmından aktif etmeme rağmen bu navi tekerleğini kişi listesinde yada müzik listesinde filan bir türlü kullanamadım. acaba navi tekerleğimi bozuk? yazılım güncellemesi yapmadan önce navi tekerleğini deneme şansım olmadı. acaba yazılımdan mı oldu bu sorun? yoksa benmi beceremiyorum.

tecrübesi olanların yardımlarını bekliyorum. saygılar.

--------------- Ekleme ---------------

bir şey daha sormak istiyorum.

telefona format a am. eski fireware e geçermiyim?

telefonun navi tekerleğinin gerçekten bozuk olup olmadığını anlamak istiyorum. nette biraz araştırma yaptım yazılım navi tekerleğinin çalışmasını etkileyebiliyormuş.

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Emekli Yönetici
yeni telefona günçelleştirme atman hata bunları alırken yaptırsaydın.
direk servise götür.

nokya6260

Üye
    Konu Sahibi
yeni telefona günçelleştirme atman hata bunları alırken yaptırsaydın.
direk servise götür.

ama içindeki versiyon eskiydi. güncelleştirme demek sistemin daha hızlı, verimli çalışması, hataların giderilmesi ( varsa tabi ) anlamına gelmez mi?

kaplanozi

Üye
bu sorun oldkça basit anladığım kadarıyla navi tekerleği sadece galeride resmlere bakarken çalışıyor resimleri deiştrimek amacıyla

nokya6260

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar durum anlaşıldı. bu dediğim özellik N81 in 8 gb lığında varmış. 2 gb lık olanlarında bu özellik çalışmıyor. Ama benim anlamadığım nokia nın sitesinde 2 gb lık olanın özelliklerinde de navi tuşu yazıyor. ürünün kitapçığında navi tekerleğinin nasıl kullanılacağı yazıyor. en önemlisi ise telefonun ayarlar kısmında navi tekerleği aç/kapa kısmının bulunması. ama gel gelelim telefonda gerekli donanım yok. :S

burada yanlış bir şey yok mu şimdi? ben buna sinir oldum. madem telefonun içinde navi tekerleği aç kapa diye seçenek koyuyorsun, o zaman telefonda da gerekli donanımı koy dimi.

aklıma bu navi tekerleğini 2 gb lık olanlarda çalışmasın diye yazılımsal bir kısıtlama getirmiş olabilirler mi diye bir düşünce geldi. yani telefonda gerekli donanım var ama 2 gb lık alanlar bu özelliği kullanamasın diye yazılımsal olarak engellemiş olabilirler.

bir de arkadaşlar şunu sormak istiyorum. sonuçta bu parmak hareketiyle dolaşma olayını dokunmaya karşı hassas bir sensör yapmıyor mu? (eğer 2 gb lık olanlarında gerekli donanım yok ise diyorum.) telefoncularda bozuk N81 8gb lığın dokunmatik navi tekerleği kısmını alıp 2 gb lık olan telefonuma taktırsam. sonuç sizce ne olur? sonuçta telefonun içinde ayarlar kısmında aç/kapa kısmı var. bu dediğim şekilde telefona dokunmatik özelliği kazandırabilirmiyiz? telefon tamiri ile uğraşan arkadaşlar bu olayı düşünmüşlerdir herhalde.

kaan0

kaan0

Üye
kesinlikle hayır bende n81 2gb lık olanına sahibim arkadaşım navi tekerleği galeride,müzik çalarda ve multimedya menüsünde çalışıyor çalıştımak için parmağını yon tuşlarına basmadan çevir saat yönünde ve ye tersinde eğer yine çalışmazsa donanımsal olabilir

nokya6260

Üye
    Konu Sahibi
kesinlikle hayır bende n81 2gb lık olanına sahibim arkadaşım navi tekerleği galeride,müzik çalarda ve multimedya menüsünde çalışıyor çalıştımak için parmağını yon tuşlarına basmadan çevir saat yönünde ve ye tersinde eğer yine çalışmazsa donanımsal olabilir

arkadaşım valla ne diyim. hem sevindim hem üzüldüm şimdi. eminsin dimi sende n81 2gb lık telefon var ve dediğimiz bu özellik senden çalışıyor. bende diyorum bir terslik var bu işte.
ürünü geçenlerde ankara etlik de açılan media markt ın yaptığı indirimle almıştım. 555 ytl ye. bu çalışmama olayını farkettiğimde ürünü aldığım yere gittim ve derdimi anlattım. oradaki satış elemanları ilk başta nokia nın N81 2gb ve N81 8gb lığında böyle bir özelliğin olmadığını iddia ettiler. hatta içlerinden biri nokia da 4 sene çalıştığını vurgulayarak nokia telefonlarda kesinlikle böyle bir özelliğin olmadığını iddia etti. (sanki nokia telefonları kendisi üretiyomuş gibi.) bende artık ne yapıyım olayı açıklamaya başladım. kitapçığı ve telefonun içindeki ilgili kısmı gösterdim. onun bana öğretmesi gereken şeyi nedense ben ona öğrettim. sonra gittik 8 gb lık olana baktık onda sorunsuz bir şekilde çalışıtığını gördük. 2gb lığına baktık. onda da çalışmadı. bizde orada dedik ki bu özellik 2 gb lıklarda yok. sonra biz oradan çıktık başka mağazalara gittik ve aynı özelliği oralarda da sorduk. hatta denedik. 2gb lık olanlarda çalışmadı. 8 gb lıklarda çalıştı. bende bu olaylardan sonra 2 gb lıklarda böyle bir özelliğin olmadığına inanmaya başladım. ama bu seferde sen çıktın karşıma. şimdi tekrar aldığım yere götürsem. oradakiler eğer telefonunuzda bir problem olduğuna inanıyorsanız iade edin. bu özelliğide istiyorsanız 8 gb lık olanlardan alın diyorlar. bizdeki bütün 2 gb lıklarda bu özellik yok diyorlar. orada da 1-2 telefonu denedik. hakkaten çalışmıyor onlarda da. acaba defolu ürünleri indirim kampanyası olayı ile elden çıkarmaya mı çalışıyorlar diye bir düşünce insanın aklına geliyor.

şimdi ben ne yapsam acaba? ürünü aldığım yere gitsem bir sonuç alamayacağım kesin. ankarada nokia servisine gideyim diye düşünüyorum. orada göstereyim. yoksa ürün genpa garantili necatibeyde yeri var. oraya mı gitsem?

sana zahmet telefonunda hangi yazılım var? benim telefonda en son yazılım yani v 11.0.045 var. bu çalışmama olayı yazılımsal olabilir mi?

okulcu123

Üye
arkadaşlar bendede n81 2 gb war we nawi tekerleği çalışıyor galeri we müziklerde denedim parmağı gri tuşun üstünde saat yönünde tam tur döndürmek gerekiyor yada saat yonunun tersine tamtur birazda iyi basmak gerekiyor uğraşın oluyor yani çalışıyor ;)

_tuncel_

Üye
ortak menüde çalışmaz galeri müzik çalarda iş görür

sevimliyim_42

Üye
evet arkadaşlar bende aynı teşlefon kullanıcısıyım ve benimkindede bu özellik çalışıyor

zadican

Üye
Arkadaşlar bende de 7-8 aydır N81-2gb var ve navi tuşumun çalışmadığını sanıyordum buraya yazılanlardan sonra denedim meğer çalışıyormuş aylardır kullanamamışım neredeyse garantiye verecektim, şimdi çok güzel ve memnunum

potamya

Üye
Navi tekerleği hassas değil.Hafif bastırman gerek.Zamanla da hassaslaşabiliyor.

NegraL

Üye
arkadaşım tşkler bende de n81 8gb var bende açtım çalışmadığını gördüm ama bu senin dediğini uygulayınca oldu önerin için teşekkür ederim önerin işe yaradı...

--------------- Ekleme ---------------

Navi tekerleği hassas değil.Hafif bastırman gerek.Zamanla da hassaslaşabiliyor.
arkadaşım tşkler bende de n81 8gb var bende açtım çalışmadığını gördüm ama bu senin dediğini uygulayınca oldu önerin için teşekkür ederim önerin işe yaradı...

yigit91

Üye
dıer bı sorunda navı tuşunun calısmaması bende 8gb olanından kulanıyorum. ben kamera: ozellık desteklenmıyor hatası alıyorum ve navı tusuda calısmıyor. bunun bı nedenı telın darbe gormesı olabılırmıs. yanı ıcındekı filmşn kopması. bu film ıkı tarafa baglı navı ve kamera. bnım ıksıde calısmıyor ama filmin fiyatını bılmıyorum yardımcı olurmusunuz ??

mehmetakgul47

Üye
arkadaşlar bende de N81 var 1 yıldır kullanıyorum.sorun bende de vardı parçaların sıkı montaj edilinşinden kaynaklanan bir sorun, telefonlarınızda 2 nolu tuş çizikler içinde kalmışsa sorun sıkı montajlanmadandır servisle sorunu giderebilirsiniz :D zira ben bu şekilde giderdim....

the66

Üye
2 gb 8 gb farketmez tüm n81 de navi tekerleği var!

salihcanberk

Üye
arkdaslar bende 8 gb olan war gercekten braz ugrasır hafıfden bastırırsanız calısyorrr :oke::oke:

lordfkn

lordfkn

Üye
arkadaşlar bendede n81 2 gb vr navi tekerliği biraz zor çalışıyo ama çalışıyo yni :oke: ama bnde etlikteki media marktan aldım indirmden ama kasası çok kısa sürede yıprandı .. galiba piyasaya göre ucuz olmasnın sebebi o ürünlerde bariz belli olmasada hatalı ürünler olabilir gibi geldi bana :hmmm

chenenye

Üye
arkadaşlar mavi tekerlek ne demek bn daha çözemedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt