N8 Windows'a geçiyor

Sponsorlu Bağlantılar

e1b1

e1b1

Üye
Nokia'nın bundan sonra Windows Phone 7 işletim sistemini kullanacağı doğru ancak bu sistemi eski cihazlarına getireceğini pek zannetmiyorum. Anca Nokia'nın pazar payındaki düşüşü engellenemezse, Nokia piyasadaki donanım olarak en güçlü telefonlarından biri olan N8'e WP7'yi getirebilir ki cihazın satışları ve popülaritesi artsın, daha iddialı bir cihaz olsun diye. Tabi WP7 ile daha iyi mi olur orası tartışılır. Ancak ben N8'e WP7'nin geleceğini sanmıyorum. İddialı bir model olsun diye N8'e getirmek yerine N8 gibi donanımı güçlü bir cihaz daha çıkarıp bu sistemi ona entegre edebilir hem de çeşitliliği arttırmış olur...

çok dogrusun .. aynen

bosnags

bosnags

Üye
Nokia, n8 de dahil diğer akıllı telefonlarının hiçbirisine wp7 getirmez.getirse bile telefonun kaldıracağını zannetmiyorum.zaten nokia wp7 li telefonlara en az 512 mb ram koymak zorunda kalacak.Nokia nın M:allalla:icrosoft ile işbirliği yapması bana hiç ama hiç akılcı bir davranış olarak gelmedi.nokia nın bundan sonraki dönemlerde pazar payı düşücek.android lider olacak.bir de nokia nın wp7 li telefonları türkiye ye geldiği zaman kaçtan girecek tahmin edemiyorum ama pahalı olacağı kesin.umarım beni yanıltırlar...

franzliszt

franzliszt

Üye
birde bu işin para yönü var nokia her cihaz için artık windows a para ödücek hemde symbiana ödediğinin 4 katı , symbiana cüzzi bir para öderken windows resmen soyacak nokia yı ve n8 e artık gelemez yoksa nokia her sattoğo n8 in işletim sistemi parasınıda ödemek zorunda kalır microsofta yani böyle birşey olamaz olsa bile illegal bir yöntemle olurki ihtimal vermiyorum .

suat1111

suat1111

Üye
bencede v7 n8 için ancak fantazi olur

calis84

calis84

Üye
ya saçmalmayın o ne öyle N8 e WP7 gelcek ne zaman görülmüş bir cihazın resmi uptade ile başka sisteme geçtiği ki N8 WP7 yi kaldırcak güçte bir cihaz değil yani ram ve işlemcisi yetmez bu bir bugün uygulamoyun az diyenler hiç birşey bulamıyınca ne dicek bakalım lütfen yapmayın
Bende Katiliyorum, N8 WP7 icin tasarlanmis bir cihaz degil, kalmiski ben hic bir getirisini göremiyorum. Yani su an Symbiande olmayipda WP7de olan bir tane özellik yok.

WebStyle

WebStyle

Üye
Aslın da bir yandan iyi olur neden derseniz telefon tam gerçek performansın da çalışır. İşlemci hızını da biraz arttırırlarsa o zaman gerçekten çok iyi olur. Arkadaşlar Nokia symbian ile daha nereye kadar gidecek. Ben kendimi bildim bileli symbian işletim sistemini kullanıyor. Belki de w7 mobile daha da çok hoşumuza gidecek denemeden görmeden bilemeyiz ki.. Bence yenilik her zaman iyidir. Zaten microsoft ile nokia anlaşma sağlamışlar duyduğum kadarı ile.. Bundan sonraki yeni seriler w7 olarak piyasaya sürülecek. Örnek: N9 w7 işletim sistemi yüklü olarak çıkacak.. ve en kral cihaz yakında o olacak. Ahan da buraya yazıyorum. :)

matanist

matanist

Üye
Merak etmeyin arkadaşlar program yönünden sıkıntı yaşamazsınız. Hatta symbian^3 ün şu anki tüm programlarından daha fazlası windows phone 7 için çabucak bulabilirsiniz. Ama arkadaşların da dediği gibi n8 e gelmesi biraz zor. Ben de olsam getirmem çeşitlilik açısından. Sonuçta symbian'dan vazgeçemeyen kullanıcılar symbian almak isteyecekler. Belki yine bahsedildiği gibi yeni üretilen n8 lere windows yüklerler biz symbian lı olarak kalırız ve böyle olursa biz symbianlılar için kabus olur. Çünkü symbian^3 programları hala yeterli değil. Ve yeteri kadar artmadan gelirse telefonlar çöpe....

AYNA

AYNA

Üye
Ben bi haberde görmüşyüm şuanda en fazla içerik windowsa aitmiş..

Uruloki

Uruloki

Üye
ya ne diyorsunuz farkındamısınız s60v5 programlarının %95i S^3 te çalışıyor eee windows mobile ne ki hiç bir şey şu an piyasanın %7sini kaplıyof symbian %40 ee buna mı uygulama çıkacak şu olur nokia eleman toplar oturup program çevirirki buda imkansız gibi bir şey ve şu an güncelleme ile kopyala yapıştır özelliğine kavuşmuş bir işletim sisteminden bahsediyoruz akıl var mantık var nerdeyse hiç birşey yok sistemde boş bir sistem yahu

cabal21

cabal21

Üye
wm kullanmadan yorum yapanlara acıyorum ben gerçekten acıyorum.

calis84

calis84

Üye
wm kullanmadan yorum yapanlara acıyorum ben gerçekten acıyorum.
acimana gercekten gerek yok, eminim herkes yaptigi yorumu bilinci yapiyor. Benim sana tavsiyem acima saygi duy yeter.:oke:

kalemsilgisayfa

Üye
adamlar sistemi çıkarır isteyen yükler size zorla geçin diyen yok.

IKHULAKU

IKHULAKU

Üye
n8 windows mobile işletim sistemine geçemez teknik olarak mümkün değil. ama daha önceki yazılarımda da söylemiştim nokia microsoft'a mecbur değil ama microsoft nokia'ya muhtaç diye. işte bunu kanıtlayan ilk işaretler de gelmeye başladı. gsmarena sitesinin haberine göre nokia microsoft'tan windows mobile işletim sistemini kendi istediği şekilde düzenleme için izin almış. bu izni almanın ne derece zor olduğunu tahmin edersiniz. ileride çıkacak windows işletim sistemli nokia'ları sabırsızlıkla beklemeye başladım diyebilirim.

mert_1047

mert_1047

Üye
bence bir açıdan iyi oalbilir ama zor gözüküyor çünkü işin aslı n8 in özellikleri wp7 nin en düşük optimizasyonunu bile desteklemiyor ama olursa bir açıdan yeni bir serüven olabilir niye derseniz wm li cihazların çoğuna haret.exe yoluyla android kuruyorlar biri uğraşırda başarırsa n8 androidli olur belki?

barann79

Üye
microsoft şirketi windows phone işletim sistemini nokia donanımına göre starilize ederse n8 e de windows phone işletim sistemi kurulabilir bence. Yeterki istesin iki tarafta

Anußis

Anußis

Üye
hadi lütfen nokia symbian pisliğinden kurtulalım artık ...

webplayer

webplayer

Üye
Boşuna umutlanmamak lazım, gelmeyecek WM7. Zaten Nokia bile 2012'de çıkaracağı modellerde kullanacak bu sistemi, yani sistem o zamana kadar tam hazır olmayacak. Hayalden öteye geçmez bize gelmesini beklemek. Symbian pisliği demişsin ama bana kalırsa heryerde yakınma bu sistemden, tam stabil olmayabilir ama hızı şuan bana yetecek kadar, NASA'da çalışmıyoruz sonuçta bir yere yetiştiğimiz de yok. Gelecek PR2 ile stabilleşeceğini, PR3 ile de tam stabil halini alıp daha iyileştirilmiş bir arayüze sahip olacağını düşünüyorum.

TheORCUN

TheORCUN

Üye
Boşuna umutlanmamak lazım, gelmeyecek WM7. Zaten Nokia bile 2012'de çıkaracağı modellerde kullanacak bu sistemi, yani sistem o zamana kadar tam hazır olmayacak. Hayalden öteye geçmez bize gelmesini beklemek. Symbian pisliği demişsin ama bana kalırsa heryerde yakınma bu sistemden, tam stabil olmayabilir ama hızı şuan bana yetecek kadar, NASA'da çalışmıyoruz sonuçta bir yere yetiştiğimiz de yok. Gelecek PR2 ile stabilleşeceğini, PR3 ile de tam stabil halini alıp daha iyileştirilmiş bir arayüze sahip olacağını düşünüyorum.

+1
Eklemem de, S^3 ün WP7 işletim sistemi ile birleştirilip bir karma işletim sistemi olacağını düşünüyorum... Bu da en fazlası...

suat1111

suat1111

Üye
n8 tüprasamı geçiyormuş:kop:

Anußis

Anußis

Üye
ya arkadaşım bi git allahını seversen işine çift çekirdekli telefonlar bile çıktı zaten hız dediğin şey tak tak herşeye hızlı hızlı girmek değil ok ;)

stabil dediğin şey aynı anda kasmadan yapmak oluyor yoksa 434mhzlik bir işlemcide bile x6nın hızına gayet yetiyordu

ancak bişe yüklüyorum arka planda yada müzik dinlerken oyunu oynuyorum ama kasıyor işte ;) o misal symbian o yüzden bi halta yaramıyor

Üst Alt