N8 .MKV oynatmiyor yardim lutfen.

Sponsorlu Bağlantılar

one2one2

one2one2

Üye
    Konu Sahibi
N8 .MKV oynatmiyor yardim lutfen.
selamlar arkadaslar. yaklasik 3 gunluk n8 kullanicisiyim. uzun bir sure n97 kullandiktan sonra bu telefonda istedigim verimi alamadim acikcasi ve bir sorunum var. .mkv uzantili kucuk boyutlu dosyalari acabiliyorum fakat elimde 8 10 adet boyutlari 4 ila 8 gb buyuklukte hd film var bunlari tek tek denedim ama video oynatilamiyor uyarisi aliyorum. ayrica bazi .avi ve .mp4 uzantilarinida oynatmiyor kullanan arkadaslar bilgi verebilirmi. acaba boyle sorunla karsilasaniniz varmi? veya bu normalmi? yoksa servisemi gondermem lazim?

Uruloki

Uruloki

Üye
4 ve 8 gb mkv onlar hd olmasın çünkü o kadar büyük botulu mkv zor ve ben bu cihazla 1.4 gb divx gördüm ve avi mp4 formatında sorun yaşamadım

Lacrymosa

Üye
Dosyanın boyutu oynatmaya engel olmaz. Çözünürlüğü telefonun destekleyemediği bir ayarda olabilir. 1 MB dosya ile 1 TB dosyaların uzantıları ve çözünürlükleri aynı ise aralarında hiçbir fark yoktur.

cabal21

cabal21

Üye
arakadaşım telefonun kullanma klavuzunu okursan zaten en son desteklediği dosya boyutu 4gb. 4gb ve üzeri dosyaları açmıyor zaten telefon. eğer attığın dosya 4.01 gb olsa bile açmıyor... önce aldığınız cihazın kullanma klavuzunu okuyun derim ben.

--------------- Ekleme ---------------

1 HDMI adaptörünü uyumlu bir HDMI kablosuna ba
ğlayın (kablo ayrı satılır).
2 Cihazınızı ev sinema sisteminize bağlamak için kabloyu kullanın.
Ev sinema sisteminizin HDMI 1.3 standardını desteklemesi ve televizyonunuza HDMI
üzerinden video iletebilmesi gerekir. Cihazınız Dolby Digital Plus kodunu çözer ve
ev sinema sisteminize PCM sesini çıkış olarak verir.
3 Ev sinema sistemini ilgili HDMI çıkışını kullanmak üzere ayarlamak için ev sinema
sisteminizin kullanıcı talimatlarına bakın.
4 Cihazınızda video oynatmanızı sağlar.
Desteklenen maksimum video çözünürlüğü 1280x720 (720p) olup cihazınız 4 GB'tan
büyük dosyaları desteklemez.​
Örnek:​
Aşağıdaki özelliklere sahip bir MP4 veya MKV videosu:​
• Video: AVC 1916 kbps, 24 fps, High Profile Level 3.1, 3 ref. çerçeve​
• Ses: Dolby Digital Plus E-AC-3, 384kbps, 6 kanal

bjkstormbjk

bjkstormbjk

Üye
7gb lık bir 720p mkv filmi 2ye bölerek izleyebiliyorum telefonda sende öyle dene

Uruloki

Uruloki

Üye
yapmayin arkadaslar o kadar buyuk mkv mi olur allah askina zaten mkv nin amaci dusuk boyutta yuksek kalite saglamak

Kubde

Kubde

Üye
yapmayin arkadaslar o kadar buyuk mkv mi olur allah askina zaten mkv nin amaci dusuk boyutta yuksek kalite saglamak

bende 1080p Avatar filmi var 14GB Boyutu. Düşük boyut mu bu da?
Percy Jackson And The Olympians The Lightning Thief var 11,5 Gb 1080p.

Hd videoların hepsi Matroska Video File diye biliyorum ben MKV.

intoman

intoman

Üye
bende 1080p Avatar filmi var 14GB Boyutu. Düşük boyut mu bu da?
Percy Jackson And The Olympians The Lightning Thief var 11,5 Gb 1080p.

Hd videoların hepsi Matroska Video File diye biliyorum ben MKV.

işte düşük boyuttan kasıt o ,
aynı dosyalar divx yada avi olsun bak bakalım 20 gb'dan aşağı oluyor mu ??

Kubde

Kubde

Üye
Demek istediğim o değil. O kadar büyük boyutlu mkv mi olur demiş arkadaş. o nu tanımlamak için boyutlarını verdim ben filmlerin.

Uruloki

Uruloki

Üye
öyle demişinde hd avi yüzüklerin efendisi genişletilmiş versiyon 8 gb ama 720p olanı mkv 1 gb ve çok fazla 800-700 mb mkv var 720p olarak ayrıca fark ettiyseniz telefon 1080p açmıyor bence arkadaş 1080p film atmış içine

one2one2

one2one2

Üye
    Konu Sahibi
yorum yapan arkadaslara tesekkurler. bazi arkadaslarimiz konu hakkinda bilincsiz bence. ornek verecek olursak .mkv bir video formatidir. .mkv olmasi HD olmasi anlamina gelmez. ama HD filmler HD DVD formati disinda genelde .mkv formatlidir. yani arkadaslar 1 gb .mkv 2 gb .avi kalitesine esdegerdir. ama HD degildir. bizim N8 kullanma amaclarimizdan biri nedir? HDMI cikisi olan telefonumuzdan HD film izlemektir. yani bence Nokia 3 gb .mkv oynatir. 7 Gb .mkv oynatmaz veya su cozunurlugu oynatir sunu oynatmaz diye bir secim yapmissa bence bu PDA yi gereksiz yere aldim diyorum ben. cunki beklentilerimiz alo diyecek bir telefonsa onuda zaten Motorola DynaTAC 8000 bile yapiyordu :)

ayrica bazi arkadaslar 1080p veya 720p tartismasina girmis. 6 adet 720p 6 adet 1080p denedim yani 720p de acmadi 1080p de. yani bence benim telefon servislik gibi :S

ahh eski gunler ahh eskiden kontor derdi disinda boyle dertlerimiz yoktu:)

Uruloki

Uruloki

Üye
dostum video güncellemesini yaptın mı peki telefona ve 1080p oynatmıcağını biliyorsun dimi telefonun 720p üst sınır çünkü

one2one2

one2one2

Üye
    Konu Sahibi
dostum video güncellemesini yaptın mı peki telefona ve 1080p oynatmıcağını biliyorsun dimi telefonun 720p üst sınır çünkü

video guncellemesi hakkinda hicbir bilgim yok ama guncellemeleri otomatik kontrol et dedigimde hicbir gunceleme yok diye bir uyari almistim yapmam gereken baska birsey varmi acaba?

bu arada telefonu iade ettim yeni telefonumun gelmesini bekliyorum. kendi n97 mide hediye etmistim :S bir motorolam bile yok yani :ağlarım:

--------------- Ekleme ---------------

video guncellemesi yapan arkadaslar konu hakkinda bilgi verebilirmisiniz? nasil yapicaz?

63urfalı

63urfalı

Üye
kardeş ben n8 almayı düşünüyorum n8 çin malı ile n8 KVK arasıda ne fark var n8 KVK desteklediği programları n8 çin malı destelklermi ceyabını bekliyorum

one2one2

one2one2

Üye
    Konu Sahibi
kardeş ben n8 almayı düşünüyorum n8 çin malı ile n8 KVK arasıda ne fark var n8 KVK desteklediği programları n8 çin malı destelklermi ceyabını bekliyorum

urfali kardesim ben yurtdisindanim onun icin cin mallariyla cok alakam yok ama bence farkedecegini dusunmuyorum cunki birisi cinde digeri avrupa olmasi birsey ifade etmiyor sonucta ayni uretim standardi var. ayni parcalar ayni yazilim kullaniliyor :oke: bide kvk ve cin mali arasinda neden cin malini tercih ediyorsun anlamis degilim?

suat1111

suat1111

Üye

çinlar kvk arasında dünya kadar fark

byesho

byesho

Üye
arkadaşlar soruyu soran arkadaşı yanlış bilgilendiriyosunuz. çin malı N8 lerde işletim sistemi symbian değildir. sadece kasa ve menüyü benzetmeye çalışmışlar onun dışında hiç birşeyi aynı değildir. kvk 1150 lira çin malı 200 lira.

suat1111

suat1111

Üye
öyle demişinde hd avi yüzüklerin efendisi genişletilmiş versiyon 8 gb ama 720p olanı mkv 1 gb ve çok fazla 800-700 mb mkv var 720p olarak ayrıca fark ettiyseniz telefon 1080p açmıyor bence arkadaş 1080p film atmış içine

olabilir 1080 desteklemez

Üst Alt