N8 kullanmanın dayanılmaz hafifliği

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mustafaozman

mustafaozman

Üye
    Konu Sahibi
N8 kullanmanın dayanılmaz hafifliği
Arkadaşlar hemen hemen hergün forum bölümüne girip sizlerin sorunlarını o sorunlara getirilen çözümlere bakıyorum.Bununla beraber bir N8 kullanıcısı olarak özellikle aynı telefonu kullanan arkadaşların bazı sorunlarını üzülerek okuyorum çünkü ben telefonumun birçok özelliğinden çok memmunum,tabiki eksik olan yönleri de var ama inancım odurki yeni güncellemelerle bunlarda giderilecek.Mesela ben bol dizi ve film izleyen biri olarak N8 den son derece memnunum,internette gezinirken flash desteğinin olmasından son derece memnunum,flash bellek bağlanmasından çok memnunum gel gelelim beni üzen tek şey ovinin uygulama sayısı. Geçenlerde facebookun nokia Türkiye sayfasında oviden indirilen uygulamalardan bahsediyordu bende apple store da 300000 android işletim sisteminde 200000 uygulama olduğunu ve ovininkini merak ettiğimi söyledim onlarda bana cevaben 18000 dedi fakat bırakın aradaki sayı farkını doğru dürüst kullanılabilecek uygulamaları bile yok inşallah bunada çözüm bulacaklardır...Herneyse diyeceğim o ki N8 donanımsal özellikleri ile mükemmel yazılımsal eksiklikleri güncellemelerle giderilecektir ama şu da gerçek ki teknoloji bu asla sonu yok ben derim ki N8 alın ve keyfini sürün...İyi forumlar(h)

sandmaN_1907

Üye
Sayın arkadaşım, telefonumuzun özellikleri bahsettiğin gibi çok güzel. Fakat şahsım adına kullanamadığım özellikleri var. Örnek olarak dizi ve film aktarmak isteyip sağlıklı bir sonuç alamamak veya web tv özelliğinin ne derece kullanılabileceğini bilememek. avi veya mkv olayı ile ilgili olarak açılmış olan başka bir konu başlığı altında sıkıntılarımı anlatan kısa olmayan bir yazı yazdım. Özet olarak sorunsuz olarak n8'inde film veya dizi seyreden arkadaşlar ayrıntılı bir şekilde benim gibi acemi arkadaşlar için bir zahmet paylaşsınlar neler yapmamız gerektiğini anlatsınlar. o kadar okuyorum ben şöyle super seyrediyorum ben günde 3 film seyrediyorum vs.. diyen hiçbir kimseden çıt çıkmadı. Hadi herkes herşeyi bilecek diye bir şey yok ama eminim bu forumun içinde üst düzey arkadaşlar vardır ve yardımcı olabilirler. Neyse n8'ini iyi günlerde kullanabilmen dileğiyle. saygılarımla.

erdogansafak55

erdogansafak55

Üye
hergece yatmadan bende takılırım fringe dizisine.xlisoft converterle altyazıyı gömerim diziye mkv formatında izlerim.sen hangi konuda yardım istiyorsun.ahada şuraya yazıyoru,bu telefon efsane olmassa ben de ne olayım.ayfoncu arkadaşlarım bile hasta oldu daha ne olsun,ama işlerine gelmiyor.

sandmaN_1907

Üye
erdogansafak55 arkadaşım ilgin için teşekkür ederim. Benim anladığım kadarıyla N8'de avi oynatamıyoruz. Ben de forumlardan araştırdım elimde deneme amaçlı bulunan 1,5 gb boyutundaki mkv uzantılı filme mkvtoolnix programı ile altyazı gömdüm ve N8'e aktardım. Daha sonra film dosyasına tıkladığım zaman " sistem hatası " diye bir mesaj verip ekran karardı. Bu arada bu altyazı gömme olayını öğrenmeden önce bilmediğim için filmi altyazısı ayri bir biçimde normal klasörde telefona aktardığımda film tıkır tıkır çalıştı fakat haliyle altyazısız olarak. Daha sonra da dediğim gibi diğer arkadaşların seninde yaptığın gibi altyazı gömerek seyrettiğini öğrendim. Bu konuda yardımcı olursan çok sevinir ben de senin gibi gece yatmadan bir iki dizi veya film seyretme zevkini yaşarım. Son sorum mkv uzantılı filmlerin boyutları genelde 4 gb üstü oluyor. N8 4 gb üstünü desteklemiyor bu konuda önerilerin nedir ? saygılarımla.

ozggurr

ozggurr

Üye
erdogansafak55 arkadaşım ilgin için teşekkür ederim. Benim anladığım kadarıyla N8'de avi oynatamıyoruz.....Son sorum mkv uzantılı filmlerin boyutları genelde 4 gb üstü oluyor. N8 4 gb üstünü desteklemiyor bu konuda önerilerin nedir ? saygılarımla.

N8 de .avi oynatabiliyoruz arkadasim...
4 gb ustu mkv film dosyalarinin linklerini verir misin, merak ettim nerde o dosyalar, kim nerede paylasiyor... 720P de 4 gb dosya nasil birseymis gercekten hic gormedim, indirip gormek isterim...

sandmaN_1907

Üye
N8 de .avi oynatabiliyoruz arkadasim...
4 gb ustu mkv film dosyalarinin linklerini verir misin, merak ettim nerde o dosyalar, kim nerede paylasiyor... 720P de 4 gb dosya nasil birseymis gercekten hic gormedim, indirip gormek isterim...

ozggurr arkadaşım, .avi oynatıyoruz yerine daha ayrıntılı açıklama yaparsan sevinirim. Ben henüz ek olarak hafıza kartı almadım. Şu an sadece telefonun kendi 16 gb hafızası mevcut. Ona da .avi uzantılı film atarken (boyut 2 gb üzeri) uyarı mesajı veriyor " bu dosyayı sadece saklama amaçlı atabilirsiniz daha sonra girdiğinizde dosya gözükmeyebilir vs... " Bu yüzden lütfen nasıl seyrettiğini anlatırsan memnun olurum. Sana link veriyorum aşağıda umarım yanlış eklemem. Bu siteyi çok uzun yıllardır hala da kullanıyorum. Burada ki .mkv dosyaları hep bu boyutta zaten. Bilmiyorum sen ne kadar lık indiriyorsun. Ama ben .avi indiriyorum nedeni de ilk çıkan vestel divx player'ı hala kullanıyor olmam. Yeni N8'im de sen ve diğer arkadaşların yardımıyla hem .mkv hem de .avi dosyalarını ekleyip seyretmek istiyorum. Saygılarımla.

ve çok çok çok daha fazlası...

ozggurr

ozggurr

Üye
ozggurr arkadaşım, .avi oynatıyoruz yerine daha ayrıntılı açıklama yaparsan sevinirim. Ben henüz ek olarak hafıza kartı almadım. Şu an sadece telefonun kendi 16 gb hafızası mevcut. Ona da .avi uzantılı film atarken (boyut 2 gb üzeri) uyarı mesajı veriyor " bu dosyayı sadece saklama amaçlı atabilirsiniz daha sonra girdiğinizde dosya gözükmeyebilir vs... " Bu yüzden lütfen nasıl seyrettiğini anlatırsan memnun olurum.

Telefonunu usb ile bilgisayara bagladiginda
menu>>settings>>connectivity>>usb>>mass storage MODUNU secersen... Telefonunun hafizasi bilgisayarinda USB memory stick gibi gorunur.. .avi uzantili dosyalarini surukle birak yontemi ile telefonun hafizasina yukleyebilirsin ve ancak hafizan dolarsa hafiza dolu uyarisi alirsin...

Daha sonra telefondaki file manager ile filimleri kopyaladigin klasore gidip filimleri calistirabilirsin..

Siz saniyorum Media transfer modunu ya da ovi suite kullaniyorsunuz filimleri telefona atmak icin... Gerek yok..

Verdigin filmleri nasil indirebiliriz, site yeni uyelik kabul etmiyor, ben de eski uye degilim...
Link uzerine tikladigimda sayfanin aynisi tekrar yukleniyor...Kisirdongu bir anlamda...

sandmaN_1907

Üye
Telefonunu usb ile bilgisayara bagladiginda
menu>>settings>>connectivity>>usb>>mass storage MODUNU secersen... Telefonunun hafizasi bilgisayarinda USB memory stick gibi gorunur.. .avi uzantili dosyalarini surukle birak yontemi ile telefonun hafizasina yukleyebilirsin ve ancak hafizan dolarsa hafiza dolu uyarisi alirsin...

Daha sonra telefondaki file manager ile filimleri kopyaladigin klasore gidip filimleri calistirabilirsin..

Siz saniyorum Media transfer modunu ya da ovi suite kullaniyorsunuz filimleri telefona atmak icin... Gerek yok..

Verdigin filmleri nasil indirebiliriz, site yeni uyelik kabul etmiyor, ben de eski uye degilim...
Link uzerine tikladigimda sayfanin aynisi tekrar yukleniyor...Kisirdongu bir anlamda...

ozggurr arkadaşım, bu filmleri emule programı ile indirebilirsin. Emule programını pc ne kurup modemine de port açıp tanıtman gerekiyor. Daha sonra film dosyasına tıkladığında direk emule programının içine atar. Film dosyalarına bakıp tıklamak için bildiğim kadarıyla üyelik gerekmiyor.

Senin bu sürükle bırak olayını deneyeceğim fakat sen bu seyrettiğin .avi uzantılı filmleri aktarmadan önce altyazı için ne tür bir işlem yapıyorsun. Filmleri altyazılı seyrettiğini varsayarak soruyorum. saygılarımla.

SilentOne

SilentOne

Üye
Alıcam bitane n8 mart gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...