N8 Kasa değişimi

Sponsorlu Bağlantılar

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
ebay de bulamamıştım aliexpress ten sipariş verdim, orjinal olmayan plastik kapaklar da mevcut satın alırken dikkat edin, gerekirse satıcı ile irtibata geçip bilgi isteyin.

Nasıl sökülüp takıldığına gelirsek:

öncelikle telefonumuzu kapatıyoruz. Vücutta biriken statik elektriğin açık elektronik devrelere zarar verebileceğini hatırlatırım. Mümkünse kendinizi topraklayın yada yalıtkan eldiven giymeyi unutmayın, eldivenle çalışmak zor olacağından topraklamak daha mantıklı olacaktır.

alt taraftaki 2 vidayı gevşetiyoruz, tamamen çıkarmanıza gerek yok.

üst taraftaki hdmı kapağının altında bulunan tek vidayı da söküyoruz.

alt kısmı iki yandan eşit bi şekilde çekerek ayırıyoruz.

pili tutan plastik parçayı gösterilen taraftan diğer tarafa doğru biraz bastırıp yukarı doğru kaldırıyoruz.

pilimizi üzerine yapıştırılmış olan mağvi plastikten tutarak kasadan dışarı çekiyoruz.

üst kapağı pena gibi ince plastik kasaya zarar vermeyecek birşeyle bir kenarından diğerine doğru kaldırıyoruz. Gariptir burada herhangi bir tırnak olmamasına rağmen parçayı çıkarmakta zorlanabilirsiniz. Sabırlı olun.

açığa çıkan, ekranı tutan 4 vidayı söküyoruz.

ekranın üst köşelerinden aşağıya doğru yine pena benzeri bir cisimle ekranı kasadan ayırıyoruz.

ekranın üstünden tutarak alt tarafından menteşeliymiş gibi kaldırıyoruz. Heyecana gelip alt taraftaki kabloları koparmayın sakın :)

işaretli 2 adet soketi plastik bir cisimle yukarı doğru kaldırıyoruz ve kendiliğinden ayrılıyorlar.

artık ekranımızı ayırdık ve bir kenara koyduk. Ekran altında açığa çıkan arka kasayı tutan tek vidayı söküyoruz.

üst tarafta bulunan u şeklindeki anteni, tırnaklarını iki taraftan kaldırıp yukarı çekip çıkarıyoruz.

orta kasa rahatlıkla ayrılıyor olmalı, dikkatli bir şekilde kaldırıp bir kenara koyun yan kısımlarda ekranı sıkıştıran ufak metal parçalar var düşebilirler.

anakartı yerinden ayırmak için 3.5mm ses girişini yerinden ayırıyoruz ve anakart çıkmaya hazır.

anakartı dikkatli bir şekilde tutup kenara kaldırıyoruz, yine statik elektriğin devre için sakıncalı olacağını ve insan terinin devre üzerinde oksitlenmeye yol açabileceğini hatırlatırım.
Son olarak flaşımızın cam kısmında belirtilen yerlerde tırnaklar var bunları kaldırıp kasa arkasından flaş camına bastırarak flaşı altındaki yuvarlak uzantısıyla birlikte dikkatlice kaldırıp yeni kasamıza yerleştiriyoruz.

ben ekran çerçevesini değiştirmediğim için ne yazık ki o kısımların fotoğrafı yok. Ancak en dışta bulunan cam dokunmatik ekran çift taraflı bantla çerçeveye tutturulmuş durumda, mevcut çerçeveden ayırmak ve yenisine takmak sıkıntılı olabilir, kasa siparişini verirken dokunmatiği de almakta fayda var derim. Bu işlemleri yaparken kameranın önüne toz gelmemesine de özen gösterin.

arkdasım sen bu ısten anlıyosun anlasılan sana bı kac sorum olacak..bu tlı acınca ekran ıcı toz almıyormu !merak ettım..

Ayrıca sana bı sorumdaha ben tlı sıfır aldıma 2 hafta sora jelatını cıkardım..ıcınde toz gördum bu bazı yerlerde..bu nasıl oluyor sıfır tlde..servıse versem ıstanbula nasıl temızlıyolar!!!??temızleme ısını nasıl yapıyolar..

Bırde kafama takılan benm tlde aldgımdan berı ne donma ne kasma hıc bısey olmadı..acaba dispritörler bunları yaptırıpmı bıze sattı???şüpelıyım ben..sıfır tlde toz olmaz bıldııgm kadrıyla..cvplarını beklıyorum..şimdıden teşekkurler

intoman

intoman

Üye
tebrikler güzel iş
acaba vida yerlerinde olan boşluklara bastırınca gıcırtı tıkırtı ses geliyormu ??

dkircali

Üye
    Konu Sahibi
arkdasım sen bu ısten anlıyosun anlasılan sana bı kac sorum olacak..bu tlı acınca ekran ıcı toz almıyormu !merak ettım..

Ayrıca sana bı sorumdaha ben tlı sıfır aldıma 2 hafta sora jelatını cıkardım..ıcınde toz gördum bu bazı yerlerde..bu nasıl oluyor sıfır tlde..servıse versem ıstanbula nasıl temızlıyolar!!!??temızleme ısını nasıl yapıyolar..

Bırde kafama takılan benm tlde aldgımdan berı ne donma ne kasma hıc bısey olmadı..acaba dispritörler bunları yaptırıpmı bıze sattı???şüpelıyım ben..sıfır tlde toz olmaz bıldııgm kadrıyla..cvplarını beklıyorum..şimdıden teşekkurler

Dediğim gibi dokunmatik panel, ekran ve çerçeve bir olarak bulunuyor, ekranı dokunmatikten ayırmakdıktan sonra toz girebilecek bi nokta yok. Eğer ekran içinde toz parçacıkları görüyorsan büyük ihtimal üretim sırasında o toz parçacıkları girmiştir oraya. Bir başka olası durum üretimden sonra her telefon kontrolü geçemez ve mümkünse kontrolden geçebilmeleri için arıza/problemli parçaları değişip tekrar teste tabi tutulurlar. Ekran veya dokunmatiğinde bir problem meydana gelmiş ise değişim yine fabrika içinde yapılmış ve bu arada da içine toz girmiş olabilir. Telefonun nerenin malı belirtebilirsen sevinirim.

Temizleme için ön kısmın ayrılması sonra ekranın bu ön kısımdan ayrılması gerekiyor.

Türkiye distribütörlerinin yazılım yüklemesi haricinde cihaz üzerinde oynama yaptıklarını sanmıyorum. Belli bir arıza durumunda direk geri iade yaparlar.

Donma kasma olayına gelirsek telefon zaten ilk geldiği haliyle bence problemsiz, sadece sim kart eskimesinden kaynaklı okuyamama probleminden reset atma ve donma olabiliyor. Sonradan yüklediğin yazılımlar ile telefonda kasmalar başlayabiliyor.

tebrikler güzel iş
acaba vida yerlerinde olan boşluklara bastırınca gıcırtı tıkırtı ses geliyormu ??

teşekkürler, orjinal haliyle de sonradan değiştirdiğim kasa ile de bahsettiğiniz durum söz konusu değil, kaya gibi sağlam ve sessiz :naughty:

SilentOne

SilentOne

Üye
güzl bir çalışma ama bnim bunları yapamya biyerim yemez :D

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
Dediğim gibi dokunmatik panel, ekran ve çerçeve bir olarak bulunuyor, ekranı dokunmatikten ayırmakdıktan sonra toz girebilecek bi nokta yok. Eğer ekran içinde toz parçacıkları görüyorsan büyük ihtimal üretim sırasında o toz parçacıkları girmiştir oraya. Bir başka olası durum üretimden sonra her telefon kontrolü geçemez ve mümkünse kontrolden geçebilmeleri için arıza/problemli parçaları değişip tekrar teste tabi tutulurlar. Ekran veya dokunmatiğinde bir problem meydana gelmiş ise değişim yine fabrika içinde yapılmış ve bu arada da içine toz girmiş olabilir. Telefonun nerenin malı belirtebilirsen sevinirim.

Temizleme için ön kısmın ayrılması sonra ekranın bu ön kısımdan ayrılması gerekiyor.

Türkiye distribütörlerinin yazılım yüklemesi haricinde cihaz üzerinde oynama yaptıklarını sanmıyorum. Belli bir arıza durumunda direk geri iade yaparlar.

Donma kasma olayına gelirsek telefon zaten ilk geldiği haliyle bence problemsiz, sadece sim kart eskimesinden kaynaklı okuyamama probleminden reset atma ve donma olabiliyor. Sonradan yüklediğin yazılımlar ile telefonda kasmalar başlayabiliyor.

tesekkur ederım bılgılernden dolayı..sımdı servıse versem temızlerlermı acaba?neyle temızlıyolar.toza gıcığım ben..ya guneste bellı oluyo sızde varmı?

dkircali

Üye
    Konu Sahibi
bildiğin bi bez parçasıyla temizlerler, servis N8 için şu an temizlik yapıyor mu onu bilmiyorum işte. Benim ekranda toz vs. yok, net ve temiz

yorgun_5388

yorgun_5388

Üye
bildiğin bi bez parçasıyla temizlerler, servis N8 için şu an temizlik yapıyor mu onu bilmiyorum işte. Benim ekranda toz vs. yok, net ve temiz

öle net temızde:)guneste belli oluyor:=)benım ekrandakı sim gibi parlayan noktolar uyuzuma gıdıyo beyaz ekranda bellı oluyor.sanırım dokunmatık algılayıcıları..nıe okdar gözukuyolar anlamadım..?

dkircali

Üye
    Konu Sahibi
öle net temızde:)guneste belli oluyor:=)benım ekrandakı sim gibi parlayan noktolar uyuzuma gıdıyo beyaz ekranda bellı oluyor.sanırım dokunmatık algılayıcıları..nıe okdar gözukuyolar anlamadım..?

Bi yanlışınız var, dokunmatik algılayıcıları görebilmeniz mümkün değil. Bahsettiğiniz lekeler ekranın üzerinde mi yoksa altında mı? Bir de beyaz ekran da belli oluyor demişsiniz, genelde ekran üzerinde parmak izi, ince çizik varsa bu tip parlamalar görülebiliyor. Ayrıca bazı ekran koruyucu filmlerde bahsettiğiniz sim benzeri ışık kırılmalarına yol açabiliyor.

musty24

Üye
benim n8 in ekranda arkadaşınki gibi..ekran filmi felan yok..tertemiz bi şekilde fakat beyaz ekranda böle noktalar var arkadaşıda dediği gibi algılayıcı gibi..eşit aralıklar ve parmak değeceği mesafede..çok dikkatli bakmak gerekiyor görmek için

intoman

intoman

Üye
benim n8 in ekranda arkadaşınki gibi..ekran filmi felan yok..tertemiz bi şekilde fakat beyaz ekranda böle noktalar var arkadaşıda dediği gibi algılayıcı gibi..eşit aralıklar ve parmak değeceği mesafede..çok dikkatli bakmak gerekiyor görmek için

o lekeler bence yağ lekesi telefonla konuşurken yüzünüzden bulaşır(herkezin cildinde biraz yağ vardır :) ) temizleyin yağ lekeside kolay kolay gitmez gerçi ekranın altınada geçmiş olabilir

Lacrymosa

Üye
imageshack.us'dan resimlerin doğrudan linklerini verirseniz resimlere bakmak isteyenlere işkence çektirmemiş olursunuz.

iatis

iatis

Üye
Arkadaşlar acil yardım, tele virüs programı yüklerken reset atmaya başladı.Programı silmeye vakit kalmıyor.Ancak yüklenen programın hangi dosyada olduğunu bulamıyorum.Pc suite bağlı iken dosyaları görebiliyorum Ancak,hangi dosyanın içinde olduğunu bilmiyorum.Yardım lütfen.

akibet2

Üye
Abi bunun Yerine bence FOLYO Kaplasan Çok Daha iyi olurdu :kop::kop:

Ben Yakında MAT FOLYO ile KapLatıcam :islik

serhatoktar

serhatoktar

Üye
şengüllerde 260 tl büyük para..ucuzunu bulan varsa paylassın

joe_cenk

joe_cenk

Üye
Güzel olmuş güle güle kullan:good:

seko2201

seko2201

Üye
güzel hoş olmuş arkadaşım ama zevkler ve renkler tartışılmaz derler ya senınkı ondan:naughty:

Takipçi Satın Al

Üst Alt