N8 Kasa değişimi

Sponsorlu Bağlantılar

dkircali

Üye
    Konu Sahibi
N8 Kasa değişimi
Merhaba arkadaşlar;

Nokia N8 imi almaya giderken kafamda varsa koyu gri yoksa gümüş rengini alırım diyordum, ve ne yazık ki koyu gri yoktu. Gümüş renkte güzel duruyor ama siyah daha çok hoşuma gidiyordu, ben de kasasını değiştireyim dedim. Değişim esnasında gümüş kasanın ekran etrafını koyu gri kasaya takarsam daha hoş duracağını düşündüm. Size birkaç resim, düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Değişimden önce:

Değişim Sonrası:

• Beğen
Tepkiler: szralp

mathman20

Üye
Gerçekten de hoş durmuş.

[alikan]

[alikan]

Üye
Hafif bir psikopatlık sezdim bu işte :s hocam yepyeni sıfır telefonun kasasını hemen değiştirmek biraz acayip geldi istediğin rengi hiç bir yerde bulamadım mı. Bende açıkçası N8 almaya gittiğimde Teknosell mağazasında koyu gri renk buldum adamlarda izmirde 15 şube vardı bütün şubelerine baktı 4 tane N8 çıktı hepside koyu griydi hemde orjinal KVK fiyat 999 TL ydi ama bende ısrarla Beyaz Gümüş istiyodum gidip başka bi turkcell den 1050 tl ye aldım gümüş rengini :) Merak ettim sıfır orjinal kasası ne kadar N8 in birde nerden aldın. Bence de koyu renk telefonu göstermiyor ya gümüş rengi tek geçiyorum telefon ben burdayım diye bağırıyor bütün kıvrımları ortaya çıkıyo :)

Emre-45

Emre-45

Üye
Gercekten hos durmus hayirli olsun

dkircali

Üye
    Konu Sahibi
[alikan];3129007' Alıntı:
Hafif bir psikopatlık sezdim bu işte :s hocam yepyeni sıfır telefonun kasasını hemen değiştirmek biraz acayip geldi istediğin rengi hiç bir yerde bulamadım mı. Bende açıkçası N8 almaya gittiğimde Teknosell mağazasında koyu gri renk buldum adamlarda izmirde 15 şube vardı bütün şubelerine baktı 4 tane N8 çıktı hepside koyu griydi hemde orjinal KVK fiyat 999 TL ydi ama bende ısrarla Beyaz Gümüş istiyodum gidip başka bi turkcell den 1050 tl ye aldım gümüş rengini :) Merak ettim sıfır orjinal kasası ne kadar N8 in birde nerden aldın. Bence de koyu renk telefonu göstermiyor ya gümüş rengi tek geçiyorum telefon ben burdayım diye bağırıyor bütün kıvrımları ortaya çıkıyo :)

Nedense yeni aldığım cihazları söküp takmakla alakalı bi takıntım var :aha:. N8 i uzun süredir bekliyordum 28 Ekim'de TR ye gelince iş nedeniyle ancak 29 unda yetişebildim ve sadece gümüş kalmıştı. Orjinal kasayı yurt dışından 75$ a aldım .

emreartuc

emreartuc

Üye
güzel olmuş gerçekten tebrikler eline sağlık ama bir şey dikkatimi çekti sabahın 5 inde de bunu yapmak ayrı bir zevk olsa gerek ilk resimde de saat 9 çok garip :d:

dkircali

Üye
    Konu Sahibi
güzel olmuş gerçekten tebrikler eline sağlık ama bir şey dikkatimi çekti sabahın 5 inde de bunu yapmak ayrı bir zevk olsa gerek ilk resimde de saat 9 çok garip :d:
Kasa değişimini yaparken ilk resimleri çekmiştim son halini çekmemişim, sabahın 5 inde foruma eklemek aklıma geldi orası ayrı mevzu :naughty:

haliloz95

Üye
bende bi psikopatlık sezmedim değil :D ama hayırlı olsun gayet güzel görmüs. alikan ben sna katılmıyorm gerçi zevkler ve renkler tartışılmaz ama tel dedign kullanıslı olck beyaz olnca kararma falan ugrastırır die düsünüyorm bnde siyah alıcm .. :D

Rich4arD

Rich4arD

Üye
Nasıl değiştirmeyi başardınki ?

suat1111

suat1111

Üye
ben günde 5 kere özel bezi fiber ve suyu ile silerken kasasını sökmen den irkildim dondum ağladım haykırdım yapma diye

aras248

aras248

Üye
sıfır kasa Türkiyede ne kadardır acaba?

aras248

aras248

Üye
benim telefonun altı kırık onun için renk değişimi yapmak istiyorum.gümüş rengi güzel duruyor

Utku

Utku

Üye
süper olmuş:ehe

dkircali

Üye
    Konu Sahibi
Nasıl değiştirmeyi başardınki ?

Komple kasayı söküyorsun, anakartı, xenon flaşı yeni kasaya taşıyorsun.

ben günde 5 kere özel bezi fiber ve suyu ile silerken kasasını sökmen den irkildim dondum ağladım haykırdım yapma diye

N97 de sökmüştüm zamanında, N8 i sökmenin çok daha kolay olduğunu söyleyebilirim.

Bende onu merak ediyorum az biraz göz gezdirdim fakat bulamadım.

Ne yazık ki bende TR de orjinal kasayı bulamadım.

benim telefonun altı kırık onun için renk değişimi yapmak istiyorum.gümüş rengi güzel duruyor

Zevkler ve renkler tartışılmaz, her kasanın güzel göründüğü noktalar var bence, hatta yeşil, turuncu gibi renkler de hoş duruyor. Siyah kasayı sipariş ederken yeşili de sipariş etsem mi diye düşünmüştüm. Ama pahalıya kaçacağından sonradan vazgeçtim. Kasanız kırıksa koyu gri, gümüş ve yeşil kasalar satılıyor.

Utku™;3175210' Alıntı:

Teşekkürler

ewsel

ewsel

Üye
Nedense yeni aldığım cihazları söküp takmakla alakalı bi takıntım var :aha:. N8 i uzun süredir bekliyordum 28 Ekim'de TR ye gelince iş nedeniyle ancak 29 unda yetişebildim ve sadece gümüş kalmıştı. Orjinal kasayı yurt dışından 75$ a aldım .

arkadaşım öncelikle ilginç ve kendine has bi havası olmuş güle güle eskit :naughty:..
benim siyah kasalıyı onlarca defa elimden düştüğü için şuan resmen bantlarla ayakta rica etsem bana kasa siparişi verebileceğim güvenilir bi adres paylaşabilirmisin :islik

emredel

emredel

Üye
evet ebaydan falanmı sipariş verdin bizde istiyoruz satıcının adresini birde teli sökmek için alt ve üst kapağın vidalarını sökmek yetiyormu acaba tırnak varsa kırmak istemiyorumda

dkircali

Üye
    Konu Sahibi
evet ebaydan falanmı sipariş verdin bizde istiyoruz satıcının adresini birde teli sökmek için alt ve üst kapağın vidalarını sökmek yetiyormu acaba tırnak varsa kırmak istemiyorumda

Ebay de bulamamıştım Aliexpress ten sipariş verdim, orjinal olmayan plastik kapaklar da mevcut satın alırken dikkat edin, gerekirse satıcı ile irtibata geçip bilgi isteyin.

Nasıl sökülüp takıldığına gelirsek:

Öncelikle telefonumuzu kapatıyoruz. Vücutta biriken statik elektriğin açık elektronik devrelere zarar verebileceğini hatırlatırım. Mümkünse kendinizi topraklayın yada yalıtkan eldiven giymeyi unutmayın, eldivenle çalışmak zor olacağından topraklamak daha mantıklı olacaktır.

Alt taraftaki 2 vidayı gevşetiyoruz, tamamen çıkarmanıza gerek yok.

Üst taraftaki HDMI kapağının altında bulunan tek vidayı da söküyoruz.

Alt kısmı iki yandan eşit bi şekilde çekerek ayırıyoruz.

Pili tutan plastik parçayı gösterilen taraftan diğer tarafa doğru biraz bastırıp yukarı doğru kaldırıyoruz.

Pilimizi üzerine yapıştırılmış olan mağvi plastikten tutarak kasadan dışarı çekiyoruz.

Üst kapağı pena gibi ince plastik kasaya zarar vermeyecek birşeyle bir kenarından diğerine doğru kaldırıyoruz. Gariptir burada herhangi bir tırnak olmamasına rağmen parçayı çıkarmakta zorlanabilirsiniz. Sabırlı olun.

Açığa çıkan, ekranı tutan 4 vidayı söküyoruz.

Ekranın üst köşelerinden aşağıya doğru yine pena benzeri bir cisimle ekranı kasadan ayırıyoruz.

Ekranın üstünden tutarak alt tarafından menteşeliymiş gibi kaldırıyoruz. Heyecana gelip alt taraftaki kabloları koparmayın sakın :)

İşaretli 2 adet soketi plastik bir cisimle yukarı doğru kaldırıyoruz ve kendiliğinden ayrılıyorlar.

Artık ekranımızı ayırdık ve bir kenara koyduk. Ekran altında açığa çıkan arka kasayı tutan tek vidayı söküyoruz.

Üst tarafta bulunan u şeklindeki anteni, tırnaklarını iki taraftan kaldırıp yukarı çekip çıkarıyoruz.

Orta kasa rahatlıkla ayrılıyor olmalı, dikkatli bir şekilde kaldırıp bir kenara koyun yan kısımlarda ekranı sıkıştıran ufak metal parçalar var düşebilirler.

Anakartı yerinden ayırmak için 3.5mm ses girişini yerinden ayırıyoruz ve anakart çıkmaya hazır.

Anakartı dikkatli bir şekilde tutup kenara kaldırıyoruz, yine statik elektriğin devre için sakıncalı olacağını ve insan terinin devre üzerinde oksitlenmeye yol açabileceğini hatırlatırım.
Son olarak flaşımızın cam kısmında belirtilen yerlerde tırnaklar var bunları kaldırıp kasa arkasından flaş camına bastırarak flaşı altındaki yuvarlak uzantısıyla birlikte dikkatlice kaldırıp yeni kasamıza yerleştiriyoruz.

Ben ekran çerçevesini değiştirmediğim için ne yazık ki o kısımların fotoğrafı yok. Ancak en dışta bulunan cam dokunmatik ekran çift taraflı bantla çerçeveye tutturulmuş durumda, mevcut çerçeveden ayırmak ve yenisine takmak sıkıntılı olabilir, kasa siparişini verirken dokunmatiği de almakta fayda var derim. Bu işlemleri yaparken kameranın önüne toz gelmemesine de özen gösterin.

can1our

can1our

Üye
Harikasınız :)

emredel

emredel

Üye
dkircali eline ağzına emeğine sağlık ne kadar güzel bir anlatım olmuş. Çok teşekkür ederim bizim için en sıkıntılı nokta ekran olacak anlaşılan. :D

Takipçi Satın Al

Üst Alt