N8 ile HD (1920x1080) video çekmek mümkün müdür?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

esatgelmedi

Üye
    Konu Sahibi
N8 ile HD (1920x1080) video çekmek mümkün müdür?
Bildiğim kadarı ile N8 donanım olarak 1920x1080 video çekebilecek özelliklere sahip (12 mp kamera, grafik hızlandırıcı vb.) acaba özel bir yazılımla 1920x1080 video çekebilecek duruma getirilebilir mi? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Dampierre

Dampierre

Üye
bence 680 mhz işlemci ile imkansız

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
bu donanımsal bişey değilmi?

esatgelmedi

Üye
    Konu Sahibi
ben donanım olarak yeterli olduğunu düşünüyorum

gokturk_prensi

gokturk_prensi

Üye
Evet donanımsal ama işlemciyle de alakalı birşey.

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap
yani yeni bi güncellemeyle mi olacak bişey

esatgelmedi

Üye
    Konu Sahibi
anna ile böyle birşey gelse çok süper olurdu ama sanırım yok.

Silinen Üye 2149105

Kapalı Hesap

serkanet

Üye
çözünürlüğü artırıcı programlar vardır ama tam verim vermeyebilir gerçekten de işlemciyle alakalı şu an bile n8 le video çekerken bazen takılmalar oluyor bunu çözebilmiş değilim

akinorta

Üye
symbian anna ile video çekerken sürekli odaklanma özelliği gelecek şimdilik bundan başka herhangi bir kamera güncellemesi yok. Ama 1080p video çekim desteği için donanımın desteklemesi gerekir. güncelleme ile olacak iş değil. öyle olsaydı 2 mp lik kameralarda 5 mp olurdu.

• Beğen
Tepkiler: CHILLMAN

esatgelmedi

Üye
    Konu Sahibi
yanlış hatırlamıyorsam galaxy s2 8mp kamera ile 1080p video kaydı yapabiliyor. Zaten onu gördükten sonra "N8 neden çekmesin?" diye düşündüm. Ayrıca 15 fps çeken kamera yazılım desteği ile 30 fps çeker hale gelmedimi? Ben hala olabileceğini düşünüyorum. Symbianin sistem gereksinimi fazla olmadığı için grafik hızlandırıcı desteği ile üstesinden gelebilir. (teknik bilgim yok mantık yürütüyorum sadece)

Barış Grc

Barış Grc

Üye
Bence Mümkün Değil ....

esatgelmedi

Üye
    Konu Sahibi
zaten güzel telefon bir de bu olsa bir içim su olurdu

_ardaa

_ardaa

Üye
olabilir imkansız değil donanım yeterli 720p HD video sorunsuz çekiyor 1080p de çeker gpu güçlü sonuçta, cpu da grafik işlemlerinde etkendir ama asıl rol gpu'nundur grafik işlemlerii gpu yapar resim video gibi.

uribaju

uribaju

Üye
zor .1080p video bile oynattıramadı nokia işlemci gerekiyo ..

Dampierre

Dampierre

Üye
s2 de 1.2 ghz çift çekirdek cortex işlemci var. N8 de tek çekirdek 680 mhz arm11 işlemci var. Ksacası dağlar kadar fark var arada. N8 de güçlü bir gpu var ama yetmez bence. Biri 1920 1080, diğeri 1280 720. Çok zor n8 de 1080p

Uruloki

Uruloki

Üye
imkansız donanım yetmez kimsede broadcomm a giripte bcm2727 nin özelliklerine bakmamış gpu en fazla 720p ye izin veriyor 1080p için abisine ihtiyacımız var bcm2763 gibi ki kendisi ps3 ün performansının %70 verebiliyor

Dampierre

Dampierre

Üye
Uruloki haklı. Sitesinde 720p destekler yazıyor. N8 de 1080p gibi bir ihtimal yok

----------Eklendi @ 19:30:16 ---------- Yazıldı @ 19:15:40 ----------

az önce birşey öğrenmiş oldum. Telefonun işlemcisi video performansına doğrudan etki etmiyor. Önemli olan gpu. İlk mesajdan son mesaja bayağı değiştim :D

frey29

frey29

Üye
arkadaslar nokıa daha hd cekecek telefon çıkarmadı ıphone 5 var diyorlar 1080p cekiyor diyorlar nokıa c6_01 e7 c7 x7 e6 n8 n9 bu modellerin hepsi hd ready oluyor hepsi aynı oyunu acıyor yazılımlar aynı iki üç farklı özellik var remler aynı cpu aynı symbian 3 hepsi yani video indirceksen 1280*720p olacak avi olur dwıx olur tercihim mp4 yukleyın 1920*1080p mp4 indirin klip veya filim format factory programıyla 1280 720 cevirin olay bitsin yeni hd oyunlar var onları indirin forumdan youtubeden klip indirin internet dowlandn manager indirin klip indirin 720p telefon video cekimide zaten 720p hd video çekiyor 1080p çekemezsin çektigini çevirirsin 720p ye 1080p video yu telefona yuklersin sadece sesini dinlersin görüntüyü açamassın su an forumlarda geçen ıphone 5 var diyorlar şimdilik bunla idare edeceksin

tuzluca76

tuzluca76

Üye
Symbian'da 1080p Video Oynatılamıyor Bile. Çekilmesi Zor Diye Düşünüyorum. Ama Neden Olmasın ?S2 Android İşletim Sistemine Sahip İşlemcisi O Yüzden Yüksek Olmak Zorunda Ama Symbian İşlemciyi Pek Zorlamıyore. Bence Belle'de Fps Artışı Olur Görüntü Kalitesini Arttırmasını Beklemeyin. Yeni Telefon Olan N9 Bile HD Video Çekemiyor !!! Yani Bence Nokia 720p nin Yeterli Olduğunu Düşündüğü İçin Gerek Duymuyor. ki Bencede Şimdilik Pek Gerekli Birşey Değilş AMa Ek Olarak Olsa Kötü Olmaz. (Gerekli Olmamasını Düşünmemdeki En Büyük Neden Hafıza Sorunları) 48 GB Yapsan Bile Teli 1080p Videoyu Nereye Kayıt Ediceksin ki ? :/ + Sürekli Odaklanma Var. Bende Çin Annası Var Ve Continuops Focus Var. Ama öncedende Vardı Annaya Ait Bir Özellik Değil. en Azından Camerapro İle Çekebiliyorduk. Sürekli ODaklanma Süper Birşey.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt