mustafagulle
Üye
<br />Arkadaşlar ışık sensörü ile ilgili bir sorun. Çözümü 2 türlü;<br />
1.Yol: Işık sensörünü tamamen kapalı kullanacaksınız. Ben kullanıyorum şarjında bir değişme yok. Işık sensörünü ve ışık siddetini FastPanel isimli programı kullanarak kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.<br />
2.Yol: Tweaks adlı programı yükleyip ekran ışığı ile ilgili bölümden ışık sensörü hassasiyetini düşürebilirsiniz.
<br />Benim bahsettiğim telefonun ön kamerasının yanında bulunan ışık sensörüdür. Bu sensör ortam ışığına göre ekran ışığını otomatik olarak kısar yada arttırır. Bu özelliğinden dolayı güneşli ortamlarda sensör ışık ayarını tam dengeleyemeği zaman ekran ışığını kapalı tutabilir. Böylelikle ekran görünmeyebilir. Bunu ortadan kaldırmak için iki yol var;<br />
<br />
1.Yol: Işık sensörünü tamamen kapalı kullanacaksınız. Ben kapalı kullanıyorum ve şarjında bir değişme yok. Işık sensörünü kapatıp/açmayı ve ışık siddetini FastPanel isimli programı kullanarak rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. (Bu program ışık şiddetini son noktasına kadar arttırabilmektedir.)<br />
2.Yol: Tweaks adlı programı yükleyip ekran ışığı ile ilgili bölümden ışık sensörü hassasiyetini düşürebilirsiniz.
<br />Telefonu kulağına dayadığında ışık sensörünün yanında "yakınlık sensörü" vardır ve bu konuşurken ekranı kapatırki yüz teması ile arama yanlışlıkla kapanmasın diye kullanılır ve yüzünü yada parmağını sensörün yakınından uzaklaştırınca ekran gelir. Benim söylediklerim yapılmasına rağmen ekran gelmez ise sorun yakınlık sensöründe vardır. Işık sensörü ayrı, yakınlık sensörü ayrıdır.
<br />Benim bahsettiğim telefonun ön kamerasının yanında bulunan ışık sensörüdür. Bu sensör ortam ışığına göre ekran ışığını otomatik olarak kısar yada arttırır. Bu özelliğinden dolayı güneşli ortamlarda sensör ışık ayarını tam dengeleyemeği zaman ekran ışığını kapalı tutabilir. Böylelikle ekran görünmeyebilir. Bunu ortadan kaldırmak için iki yol var;<br />
<br />
1.Yol: Işık sensörünü tamamen kapalı kullanacaksınız. Ben kapalı kullanıyorum ve şarjında bir değişme yok. Işık sensörünü kapatıp/açmayı ve ışık siddetini FastPanel isimli programı kullanarak rahatlıkla ayarlayabilirsiniz. (Bu program ışık şiddetini son noktasına kadar arttırabilmektedir.)<br />
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?