N8 film izlerken siyah ortam sorunu . . .

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

delgadoxxx

Üye
    Konu Sahibi
N8 film izlerken siyah ortam sorunu . . .
Merhaba N8 telefonum var ve arada sırada pc den attığım filmleri izliyorum . sorun... film ne olursa olsun siyah bir ortam mevcudsa ( mesela gece karanlık ortamda çekilen bir sahne) veya siyah bir cisim bozuk görünüyor kontrast ayarı filan mı diye düşünüyorum ama sadece film izlerken oluyor diğer renkler çok güzel net kaliteli siyah renkli bir nesne veya ortam kadraja giridmi netlik gidiyor parça parça görünüyor gibi nasıl yardımcı olabilirsiniz...neyden kaynaklanır...

__xXx__

__xXx__

Üye
o filmden kaynaklanıyor olabilir telefondan sıkıntı olacağını sanmıyorum

ags2002

ags2002

Üye
__xXx__
o filmden kaynaklanıyor olabilir telefondan sıkıntı olacağını sanmıyorum

hocamın dediği gibi filmden kaynaklanıyordur çünkü kardeşimde n8 kullanıyor ve siyah ekranlarfa bozuk oluyor ben de c7 var sonuç yine aynı

kalbimdesiin

Üye
Film den değil arkadaşım bu amoled ekrandan dolayı koyu renkleri Bozuk gösteriyo parlaklığı azalttıkca daha da çok bozuluyo siyah yerler

__xXx__

__xXx__

Üye
Yoo benim cihazımın parlaklığı en alt derecede bazı filmlerde oluyor bazılarında olmuyor

delgadoxxx

Üye
    Konu Sahibi
İzlediğim bütün filmlerde oldu şimdiye kadar filmden olduğunu sanmıyorum..

delgadoxxx

Üye
    Konu Sahibi
Teknik Olarak açıklayabilirmisiniz

WanteD_232

WanteD_232

Üye
Bilader Hd filmlerde o bozulma en aza iniyor hatta olmuyor.. ben de ilk aldığımda aynı sıkıntıdan karşılaştım.. siyah karanlık ortamlarda bazen kare kareler bile oluyor..bildiğin canım sıkılmıştı baya baya ... sonra az araştırma yapınca anlaşılıyor, ki üstteki arkadaşın dediği gibi amoled ekranlarda olan birşeydir Mesela şuraya bakılabilir ---
http://www.maxicep.com/yararli-bilg...-nedir-faydasi-nedir-zarari-nedir-400803.html
..
HA artık telefon alınmış zırt diye de satılmayacağına göre bizim birşeyler yapmamız gerekiyor...ama film kaliteli ise , mesela BRrip ise , 720p videolarda hiç olmuyor denebilir... DVDrip filmlerde karşılaştım bazılarında çok kaliteli film olmadığından.. orijinal avi de çok çok az karşılaştım.. genelde BRrip filmler tavsiye ederim hem boyut fazla değil hem gerekli derecede kaliteli...bir de çevirici programa da bağlı eğer kullanıyorsan (formatfactory önerimdir), ki gerek yok n8 için ne varsa atıyorsun altyazılı olarak , altyazı gömme falan uğraşmadan keyifle izliyorsun..
Daha fazla tavsiye ve bilgi için google amcaya sorun gari.. :D

kalbimdesiin

Üye
Film den olacağını pek sanmıyorum bu amoled ekranlarda var bi hikmet siyah yerlerde morlaşıyo kare kare oluyo parlaklığı açınca öyle bi sorun olmuyor lcd ekranda o sorun olmuyo acaba clearback ekranda öyle oluyor mu merak ediyorum

----------Eklendi @ 14:42:37 ---------- Yazıldı @ 14:35:36 ----------

Isterseniz test yapin gece manzarali bir resim çekin parlaklığı düşük bır şekilde bakın nasıl da Bozuk kare kare morlar içinde birde parlaklığı açın öyle bakın görüntünün düzeldiğini göreceksiniz bizzat test ettim

__xXx__

__xXx__

Üye
hocam filmin çözünürlüğü telefona uygun değilse(düşükse telefona göre kalite yeterince iyi değilse)renklerden ötürü normalde farketmezsin ama karanlık yerlerde ekran dediğin gibi olur yüksek çözünürlüklü filmlerde böyle birşey ile karşılaşmadım ben hiç ışığ kısık yada sonuna kadar açık olsun farketmiyor

delgadoxxx

Üye
    Konu Sahibi
ciddi canımı sıktı ya saolun

mensir

mensir

Üye
Bende telefondan oldugunu dusunuyorum Cunkı kendı cektıgım vıdeolarda da (ortam ısıgının bıraz az oldugunu dusundum yerler bunlar ama) yapıyor Benımde aklıma takılmıstı

egebuca

Üye
Aynı sorunu c7 ile yaşıyorum.Siyah rengin hakim olduğu yerlerde ciddi bozulmalar var.foto veya video fark etmiyor.çok araştırdım hatta servise gönderdim sonuç aynı.özellikle gece çekimlerinde içler acısı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt