n8 e lütfen bir yardım

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
n8 e lütfen bir yardım
arkadaşlar merhaba.biraz uzun yazıcam lütfen okuyun ve yardımcı olun rica ediyorum.
amerikadan kardeşime alınmış 059C8T6 ürün kodlu bir n8 imiz var.yere düştükten sonra epey birsüre açılmadı.istanbulda verilmeyen tamirci kalmamış.daha sonra bir ara açıldı.yaklaşık 2 hafta kullanıldı.sonra kapandı ve kapanış o kapanış.şuan açılmıyor.açıp kapama butonuna bastığımda birkez titriyor.uzunca basıldığında 3 kez titriyorama hiç bir sonuç alınmıyor.dead flash denedim scandinav fw ile ama sonuç yok.flash gerçekleşmiyor.
bilgisayara usb ile yada şarj cihazına bağladığımızda da yandaki ışık yaklaşık bir dakika sonra sönüyor.kabloyu çıkarıp yeniden taktığımızda yada açıp kapama butonuna bastığımızda ışık yeniden 1 dk kadar yanıyor ve tekrar sönüyor.
mesela aldığım hata msjlarından biri:

The flashing failed. Do you want to retry the flashing?

HRESULT 0x8401f141 (-2080247487)

Flash: Boot rom was not detected after phone boot up. Unable to start flashing.

vb bir çok hata msjıyla karşılaştım.
sizce yapılabilecek birşey varmı?lütfen bi yardım

Castiel91

Üye
dostum başka pcye phoenix yükleyip dead flash atmayı dene.. Bi öneri mantık aramayın bn yaptğmda olmuştu .) donanımsal bi hata olsa uzun basınca güç tuşuna 3 kere titremez o telefon ölü ve flash atamıyorsun esadece problem bu.. Bnce..

mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
onuda denedim.phoenixin son versiyonunu bulup denedim banamısın demiyo cihaz.walla aklıma başkada bişey gelmiyo o yüzden sizden fikir alayım dedim.telefonu görmüyo sanırsam ne biliyim kafayı sıyırıcam......son yaptığım flash işleminin sonucu aşağıda varmı bi el atacak arkadaş yaaaa...

Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
Flashing phone
Initializing
Scanning image files...
Waiting for USB device...
Loading secondary boot code: 15168 bytes
Secondary boot loaded
BB Asic Index is: 00
Asic ID is: 000000030000022600010007600C192102031104
EM Asic ID is: 00000C35
EM Asic ID is: 00000C30
Public ID is: 2180020FE5A4034429780F92D79BE8E5705CD237
Asic Mode ID: 00
Hash: 916F75217F32081248B15C38DFC8E81B
ROM ID: E693EF0DAC22615B
Device type is: 05
Device Index is: 00
Manufacturer code: 0000
Device ID: 0000
Extended device ID: 0000
Revision ID: 0000
Device type is: 04
Manufacturer code: FFFF
Device type is: 00
Device type is: 00
Device Index is: 01
Device ID: 0001
Device type is: 03
Manufacturer code: 00EC
Device ID: 0050
Revision ID: 0031
Loading update server code: 811683 bytes
Update server loaded
ERROR: Failed to set phone to flashmode
Starting to recover the phone
Recoverying phone
Initializing
Scanning image files...
Unable to set the phone to flash mode. Unable to flash.
Flashing phone
Initializing
Scanning image files...
Waiting for USB device...
ERROR: Failed to set phone to flashmode
All operations completed
Product flashing aborted

SuaT6027

SuaT6027

Üye
arkadaşım bana sorarsan yazılımsal bişey değildir.. düşmeyle yazılım gitmez sanmıyorum... ama telin beyninde bir sorun olabilir diye düşünüyorum.. eğer öyle bişey varsa ki umarım yoktur servise bir götür bakalım ne dicekler ne masraf çıkartcaklar..

ELECTRONİC

ELECTRONİC

Üye
Bence güç yemediğine göre cihazın borduna kadar işlemiş bi düşme kazası geçirmişsiniz ya bataryasal kaynaklı yada borddaki kılcal devre yollarından kaynaklı bi sorun ki böle bi sorun varsa cihaz geri dönüşüme gider amerika ise garantide yok TR de sıkıntılı bi durum garanti olsa değişime gider ama yapacak bir sey yok bence başınız sağolsun ...

SuaT6027

SuaT6027

Üye
ole demesek ıyıydı yaa :D

ELECTRONİC

ELECTRONİC

Üye
ole demesek ıyıydı yaa :D
Abi ne denirki yani :D başka bi çözümü yok bu işin yapılcak tek şey mahkeme yolu ile Nokia yaya dava açmak çok sağlam yapıyoruz dedikleri cihaz bu halde diyerek ücreti geri alabılır belki ...

mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
doğru sölüosun dostum ama bu batarya ihtimali hiç aklıma gelmedi bi denemekte fayda war heralde atmadan önce :tşk:

SuaT6027

SuaT6027

Üye
atma kardesım yaa... neden atcaksın.. onu alcak elefoncu bulunur.. bır suru para eder onun olusu bıle.. sunu unutma elınde bır n8 var :D

ELECTRONİC

ELECTRONİC

Üye
doğru sölüosun dostum ama bu batarya ihtimali hiç aklıma gelmedi bi denemekte fayda war heralde atmadan önce :tşk:
Ne demek yardımcı olabilsek ne mutlu bi N8 bi N8 dir :D toprağımsın aslında cihazı görmek isterim yani cihad iletişimde tanıdık bir kaç abimiz var ne yapılabilir bi bakılabilir doktorlardaki Cluba götürüp bi fikir alsan hiç fena olmaz ...

mensir

mensir

Üye
Arkadasım yazılım sorununu Belle yuklemesı sonucunda sarjımın 8 saat gıbı bır sureye dusmesı sonucunda tekrar gerı anna ya bılıncsızce almaya calısmam sırasında telefonum kapandı acılmadı. Dedıgın gıbı acma kapama tusuna uzun bastıgında 3 kez tıtreme ve yandakı ısıgın 1 dakıka yanıp sonra sonmesı olayı bana onu anımsattı. Garantılı urun oldugundan servıse verdım Onlarda acamamıs olacaklarkı servıs bana yenı ımeı nosu olan yenı bır board la sorunumu gıdermıs. Dolayısı ıle dusme sonucu dedıgın ıcın boardın zarar gormesı cok olası bırsey. Kvk ve genpa gıbı servıslerden fıyat cıkarmalarını ısteyebılırsın. ama uzucu haber sanırım artık o telefondan sana hayır yok !

mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
atma kardesım yaa... neden atcaksın.. onu alcak elefoncu bulunur.. bır suru para eder onun olusu bıle.. sunu unutma elınde bır n8 var :D
yaw ozaten lafın gelişide inşaallah bu batarya işi tutar çünkü aklıma hiç gelmedi.çünkü şarja bağladıktan sonra en fazla 1 dakika ışık yanıyor okadar.sonra sönüyor ta ki yeniden kabloyu çıkarıp takana yada güç düğmesine basıncaya kadar.ışık yeniden 1dakikalığına yanmaya başlıyor.bilemiyorum inş olur.inan çok dokunacak yoksa.koca n8 bu yaaaaa

SuaT6027

SuaT6027

Üye
arkadasım sadece batarya degıl kı boarddan da olabılır-mmıs bak ustadlar ole dıolar...

mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
Ne demek yardımcı olabilsek ne mutlu bi N8 bi N8 dir :D toprağımsın aslında cihazı görmek isterim yani cihad iletişimde tanıdık bir kaç abimiz var ne yapılabilir bi bakılabilir doktorlardaki Cluba götürüp bi fikir alsan hiç fena olmaz ...

hiç dikkat etmedim toprağım.walla nokia care e götürmeyi düşündüm bi ara ama direk yapıp sonrada faturayı ödememi isterlemi diye korktum.bi tanıdığımın başına gelmişti çünkü başka bir şehirde.tamir etmeden fiyat bilgilendirmesi yaparlarmı ki?

----------Eklendi @ 02:41:43 ---------- Yazıldı @ 02:39:47 ----------

arkadasım sadece batarya degıl kı boarddan da olabılır-mmıs bak ustadlar ole dıolar...

hocam moral veriyorum kendi kendime yaaa.anla artık durumumu :ağlarım:

ELECTRONİC

ELECTRONİC

Üye
Bord değişimi zaten cihaz değişimi demek aslında cihazın iç organları değişince fiyatı N8 in 1300 civarı kasayı çık 1000 tl ye patlar yine sana bence batarya olayını bi denen kendin sök cikar çünki N8 bataryası tırnaklı gevşemiş veya kırılmış olabilir eğer o olmazsa borddur ki o konuda yapılacak bi şey yok elektronik devre sonuçda kıldan ince yollar var bi mikro cipin ayağı kırılsa zaten çalışmaz ...

----------Eklendi @ 02:45:00 ---------- Yazıldı @ 02:43:39 ----------

hiç dikkat etmedim toprağım.walla nokia care e götürmeyi düşündüm bi ara ama direk yapıp sonrada faturayı ödememi isterlemi diye korktum.bi tanıdığımın başına gelmişti çünkü başka bir şehirde.tamir etmeden fiyat bilgilendirmesi yaparlarmı ki?

----------Eklendi @ 02:41:43 ---------- Yazıldı @ 02:39:47 ----------

hocam moral veriyorum kendi kendime yaaa.anla artık durumumu :ağlarım:
Fiyat bilgilendirmesi yaparlar sen verirken cihazda parça değişimi veya benzeri bir şey olursa izin alınsın diye not düşersen izin almak zorundalar ...

n000k

n000k

Üye
bence batarya problemli, board da birşey olsa şarja bağladığında yanındaki ışık hiç yanmaz. benim bir önceki telin boardu pörtlemiş.. ana kartı değişmesi gerektiği için ve fiyatı 600 lira tutacağı için bana bildirmeden zaten geri gönderiyorlar.. yani çok büyük masraf çıkınca sana sormadan sana telini iade ediyorlar.. dediğim gibi batarya kaynaklıdır seninki.. yoksa hiç ışık yanmaz.

mmb7982

mmb7982

Üye
    Konu Sahibi
bence batarya problemli, board da birşey olsa şarja bağladığında yanındaki ışık hiç yanmaz. benim bir önceki telin boardu pörtlemiş.. ana kartı değişmesi gerektiği için ve fiyatı 600 lira tutacağı için bana bildirmeden zaten geri gönderiyorlar.. yani çok büyük masraf çıkınca sana sormadan sana telini iade ediyorlar.. dediğim gibi batarya kaynaklıdır seninki.. yoksa hiç ışık yanmaz.

umarım haklı çıkarsın kardeş.çok büyük moral olur yani sorun bataryada çıkarsa.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt