N8 Depolama Modunda Çıkarılabilir Disk Hatası

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
    Konu Sahibi
N8 Depolama Modunda Çıkarılabilir Disk Hatası
Merhaba arkadaşlar,

Sorun şu; N8' i usb ile depolama modunda bilgisayara bağlıyorum ancak yığın hafızayı görmüyor. Sadece hafıza kartı varsa onu görüyor.

Yığın hafızayı, çıkarılabilir disk bölümünde hafıza kartı gibi kullanamıyor muyuz?

Uruloki

Uruloki

Üye
benimde ilk öyleydi ama ovi suite moduna aldım direk hem telefon hafızası hemdd yığın hafıza çıktı

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
    Konu Sahibi
benimde ilk öyleydi ama ovi suite moduna aldım direk hem telefon hafızası hemdd yığın hafıza çıktı

Hasan Ovi modunda problem yok zaten. Benim amacım yığın hafızadaki sistem klasörlerini görüp düzenleyebilmek. Telefonda her zaman bu işlemi gerçekleştiremiyoruz. Mesela dün http://www.maxicep.com/symbian-3-destek/n8-yazi-fontu-degistirme-programsiz-489393.html bu konuda anlatılanları uygulayıp font değiştirdim ancak o fontu beğenmeyip başka bir tane yükleyecektim ki; resource/fonts klasörüne attığım fontlara herhangi bir müdahale edemediğimi farkettim. Sil diyorum; "Zaten kullanılıyor" diyor ve silmiyor.

Uruloki

Uruloki

Üye
cihazın orjinal fontuna geç birde öyle dene çünkü cihaz açıkken onu yaparsan o hatayı verir ama kendi fontuna dönüp silmeyi dene birde telefonu kapatıp pc ye takarsanda olabilir ama direk eski fonta döner mi bilmem

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
    Konu Sahibi
cihazın orjinal fontuna geç birde öyle dene çünkü cihaz açıkken onu yaparsan o hatayı verir ama kendi fontuna dönüp silmeyi dene birde telefonu kapatıp pc ye takarsanda olabilir ama direk eski fonta döner mi bilmem

Yok onu da denedim olmuyordu. Her şeyi denedim ama sistem klasörlerine telefon üzerinden çeşitli programlarla ulaşmaktan başka bir çözüm olmadığı ve bunun da işe yaramadığı için son çare hard format attım hallettim. Ama yine olası bir durumda bu gibi şeylerle karşılaşınca hard format atmamak için sistem klasörlerini pc üzerinden yönetmenin bir yolunu bulmak gerekiyor :)

Devildare66

Üye
telefon kapalıyken tak usb yi kardeşm ozaman 'zaten kullanılıyor' demiyo xd

Silinen Üye 627977

Kapalı Hesap
hafıza kartını çıkarda dene :bilmm:bilmm

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
    Konu Sahibi
hafıza kartını çıkarda dene :bilmm:bilmm

Hafıza kartı kullanmıyorum.

Biraz araştırdım bu sorunu. PR1.1 veya daha öncesinde yığın hafıza, çıkarılabilir disk olarak görünüyormuş. Ama şu an ki güncel PR1.2 versiyonunda bu özellik deaktif durumda.

Anna ile tekrar bu özelliği aktif edeceklermiş. Bakalım...

_ardaa

_ardaa

Üye
ben telefonu pc ye bağladığımda çıkarılabilir disk olarak görüyor herhangi bir sorun yok, versiyon 1.0 veya 1.1 ise 1.2ye yükselt anna'yı beklemene gerek yok.

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
    Konu Sahibi
ben telefonu pc ye bağladığımda çıkarılabilir disk olarak görüyor herhangi bir sorun yok, versiyon 1.0 veya 1.1 ise 1.2ye yükselt anna'yı beklemene gerek yok.

Versiyon 1.2 ve yığın hafıza, çıkarılabilir disk olarak görünmüyor.

_ardaa

_ardaa

Üye
anladım internal memory diyorsun 8gb olan ama bende görüyor, usb modunda bağlayınca, pc deki tüm ovi suite ve nokia uygulamalarını kaldır daha önce kullandığın nokia ile iligli olan kablo sürücleri varsa onlarıda kaldır nokia ve ovi ile ilgili hiçbirşey kalmasın, sonra ovi suite tekrar yükle, yükleme bittikten sonra ovi açılınca telefonu bağlamanı isteyecektir bağla usb modunu seç yükleme bittikten sonra ovi açılır o zaman dene olmadı ovi suite ile ovi destek sürücülerini tekrar yükle telefona, belki sorun cihaz da değilde pc dedir.

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
    Konu Sahibi
anladım internal memory diyorsun 8gb olan ama bende görüyor, usb modunda bağlayınca, pc deki tüm ovi suite ve nokia uygulamalarını kaldır daha önce kullandığın nokia ile iligli olan kablo sürücleri varsa onlarıda kaldır nokia ve ovi ile ilgili hiçbirşey kalmasın, sonra ovi suite tekrar yükle, yükleme bittikten sonra ovi açılınca telefonu bağlamanı isteyecektir bağla usb modunu seç yükleme bittikten sonra ovi açılır o zaman dene olmadı ovi suite ile ovi destek sürücülerini tekrar yükle telefona, belki sorun cihaz da değilde pc dedir.

'8 gb olan' derken?

Hafıza kartından bahsetmiyorum ben. N8' in 16 gb' lık yığın hafızasından bahsediyorum. Ve dediklerinizi ben de düşünüp yaptım ancak yine de Çıkarılabilir Disk olarak görmüyor PC.

uribaju

uribaju

Üye
font değiştirmek için yığın hafızaya atacaksın font değiştirmek içinde ordan silip restart çekeceksin Depolama modunda bağlaman lazım ve ovinin en sonki sürümü(3.0dı galiba) yüklemen lazım .. Senin sorunun tleefondan kaynaklanmıyor bence bilgisayardan kaynaklanıyor gibi duruyo

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
    Konu Sahibi
font değiştirmek için yığın hafızaya atacaksın font değiştirmek içinde ordan silip restart çekeceksin Depolama modunda bağlaman lazım ve ovinin en sonki sürümü(3.0dı galiba) yüklemen lazım .. Senin sorunun tleefondan kaynaklanmıyor bence bilgisayardan kaynaklanıyor gibi duruyo

Hayır sorun PC'de de değil Ovi Suite'de de değil. Ovi'nin son sürümünü kullanıyorum, 2 gün önceye kadar XP kullanıyordum onda da, şu an kullandığım Windows 7' de de yığın hafızayı Çıkarılabilir Disk olarak görmüyor.

_ardaa

_ardaa

Üye
_є_®_¢_α_N_™;3466130' Alıntı:

'8 gb olan' derken?

Hafıza kartından bahsetmiyorum ben. N8' in 16 gb' lık yığın hafızasından bahsediyorum. Ve dediklerinizi ben de düşünüp yaptım ancak yine de Çıkarılabilir Disk olarak görmüyor PC.

pardon 8gb demişim 16gb olacak o önceki telefonum 8gb'tı ordan karıştı, yalnız windows 7 64 bit sürümü mü ise sorunların oluşması normaldir 32 bit tavsiye ederim yok eğer 32 bit ise benim aklıma gelen bunlar başka da önerim yok maalesef.

.eRCaN.

.eRCaN.

Üye
    Konu Sahibi
pardon 8gb demişim 16gb olacak o önceki telefonum 8gb'tı ordan karıştı, yalnız windows 7 64 bit sürümü mü ise sorunların oluşması normaldir 32 bit tavsiye ederim yok eğer 32 bit ise benim aklıma gelen bunlar başka da önerim yok maalesef.

32 bit kullanıyorum. Ama hala böyle. Cihazda bir sorun var gibi geliyor bana çünkü arkadaşın telefonu C3. Onu depolama modunda bağladığımda çıkarılabilir disk olarak gördü.

Teşekkür ederim yine de :)

_ardaa

_ardaa

Üye
pek yardımım dokunmadı ama yinede rica ederim:oke:

STaT!C

STaT!C

Üye
_є_®_¢_α_N_™;3465838' Alıntı:
Hafıza kartı kullanmıyorum.

Biraz araştırdım bu sorunu. PR1.1 veya daha öncesinde yığın hafıza, çıkarılabilir disk olarak görünüyormuş. Ama şu an ki güncel PR1.2 versiyonunda bu özellik deaktif durumda.

Anna ile tekrar bu özelliği aktif edeceklermiş. Bakalım...

Bunu öğrendiğim iyi oldu yeni cihaz aldığımdan pr 1.1 deydi güncellemem artık anna çıkana kadar. bilgi için teşekkür. Şuanda pr 1.1 3 hafızayı da görebiliyorum.:naughty:

Emre-45

Emre-45

Üye
Aynı sorun bende de var ve pc ile alakalı değil çünkü birkaç pc de daha denedim olmadı.

mustafakamikaze

mustafakamikaze

Üye
bende hafıza kartım ayrı yığın hafıza ayrı görünüyo yığın hafızanın sembolündede ovi suite yazıyo tıklayıp giriyorum klasörlere benim telefonuın sürümüde 1.2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt