N8 avi , divx , mp4 oynatma ben beceremedim.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

feyyazzz

Üye
    Konu Sahibi
N8 avi , divx , mp4 oynatma ben beceremedim.
N8 im var. forumda okudum codec yuklemeden oynatıyor denmıs. avi dosya atarken desteklenmıyor sadece tasıma falan gıbı ıslemler ıcın atabılırsınız gibi bir uyarı geliyor. mesela 350mb lik bir yabancı dizi attım avi uzatılık HDTV XviD calıstırdı peşine yine avi uzantılı 700mb BRRip XviD bir film attım yeterli alan yok bu dosyayı kullanmak için gibi bir hata verdı. ben bişe anlamadım valla

fatihkul

Üye
üstat ben 10 saatlik yolda 3 avi 1 de mp4 film izledim telefonla alakalı olmasın aldığın yere götür bi şikayet et istersen belki bi eksiklik vardır inanmıosan cam da gösteririm sana videoları açarken sadece 2 gb lik 1080 p lik bi filmi çalıştırmadı şuana kadar bluray filmdi oda inception varya o filmdi işte

tasarimx

Üye
ŞU ANA KADAR 50 YE YAKIN FİLM İNDİRDİM VE İZLEDİM HİÇ SORUN YOK. SİZE TAVSİYEM MKV FORMATINI KULLANIN 5+1 SOUND VE HD KALITESİNİ GÖRÜN ... FİLM İNDİREBİLECEĞİNİZ SİTE AŞAĞIDA LİNKİ

balkonkusu

balkonkusu

Üye
tek boyutta 1.5 gb ve üstünü oynatmıyo diye bi yazı okumuştum :)

tasarimx

Üye
MKV de aynen AVI formatında olduğu gibi bir container, yani içinde bin türlü video formatını barındırabiliyor.
Ama nasıl AVI'yi çevremizde daha çok DIVX/XVID (MPEG4-Part2) dosyaları içeren videolar şeklinde görüyorsak,
MKV de çoğunlukla H.264/x264 (MPEG4-Part10) codec'leri ile kodlanmış yüksek çözünürlüklü videoları barındırıyor içinde.
Son dönemde HDTV'lerden veya HD-DVD/BluRay disklerden rip'lenmiş 1280x720 ve üstü çözünürlükteki büyük boyutlu
(çoğunlukla 1.05GB, 2.1GB, 4.3GB boyutlarında) videolar x264/H.264 ile kodlanıp AC3/DTS/5.1 ses desteği ile birlikte
MKV dosyaları olarak release ediliyorlar. x264/H.264 codec'leri Xvid/Divx'den aynı şartlarda en azından %20 daha verimli.
Bu nedenle aynı dosya boyutunda daha kaliteli videolar oluşturulabiliyor.

Uruloki

Uruloki

Üye
valla hiç denemedim film oynatmayı ama avi vdeolar mp4 videolar attım hatta hd ready olarak 622 mb lik bi avi attım sorun yok hee fatihkul arkadaşım 1080p nası oynatsın telefon pc bile ekran kartına ihtiyaç duyuyor

venusutarit

venusutarit

Üye

fatihkul

Üye
ya ben bluray film indirdim işte netten inception die onu bi deniyim dedim çalıştırmadı birisi yazmıştı 1080 p çalıştırıyo die o yüzden denedim yoksa telin kendi 720 p ye kadar dimi bi ara onu da denerim ama belki de filmin formatındandır dosya türü mkv diyo ama çalıştırmıyo

venusutarit

venusutarit

Üye
ya ben bluray film indirdim işte netten inception die onu bi deniyim dedim çalıştırmadı birisi yazmıştı 1080 p çalıştırıyo die o yüzden denedim yoksa telin kendi 720 p ye kadar dimi bi ara onu da denerim ama belki de filmin formatındandır dosya türü mkv diyo ama çalıştırmıyo
format doğru olsada 30fps den fazlasını da oynatmıyor

fatihkul

Üye
hmmm peki bu fps olayında 23 mü 25 mi30 mu hanngisi iyi giderek yükselen mi yoksa alçalan mı

--------------- Ekleme ---------------

bide şu mkv ler çok büyük resident evil afterlife var 8 gb bunların kalitesini düşürüp atabilir miyiz içine kaliteyi nasıl düşürebiliriz

venusutarit

venusutarit

Üye
hmmm peki bu fps olayında 23 mü 25 mi30 mu hanngisi iyi giderek yükselen mi yoksa alçalan mı

bide şu mkv ler çok büyük resident evil afterlife var 8 gb bunların kalitesini düşürüp atabilir miyiz içine kaliteyi nasıl düşürebiliriz
Ben Total video converter kullanıyorum hemen hemen her formata çeviriyor ve de video olçü ayarı kalite ayarı da var bende 25 ve 30 fps ideal

Uruloki

Uruloki

Üye
dostum orjinal sinema formatı 24 fps dir en iyi görüntü bunda çıkar düşün yani

BOZO671

Üye
Freemake Video Converter programını tavsiye ediyorum.ücretsiz ve tam sürüm.filmi sürükleyip altta mp4'ü seçtikten sonra enüsteki IPAD'ı seçiyoruz yani 1280*720 formatını seçiyoruz,alttanda kayıt yerini telefonun hafızasını seçiyoruz.işlemin tamamlanmasını bekleyip filmi keyifle izliyoruz.fakat 400 mb olan mkv filmi hd mp4'te 1buçuk gb oldu:hmmm:islik ama olsun media canavarında film izleme keyfine değer:oke:

Uploaded with

bjkstormbjk

bjkstormbjk

Üye
Ben 3-4 gb arasındaki bir çok 720p hd filmi n8 de izleyebiliyorum.. telefon hafızasına 4gb tan büyük dosya atamıyorsunuz.. 6.5gb lık transformers 720p hd filmini mkvmerge programı ile 2 ye bölüp telefona attım hd filmin tadına vardım... 11.5 gblık avatar720p filmi 3e bölüp telefonda izledim..

fakat bazı hd filmleri oynatmayı başaramadım.. nedenini hala çözemedim.. her hd filmi oynatmıyo heralde ince bi cokec ayarı mı gerekiyo nedir anlamadım..

1.5gb -700mb arası avi filmlerde hiç bi sorun yaşamadım.. hiç convert etmeye gerek duymadan çalıştırdı filmi..

cewikkuwwet01

cewikkuwwet01

Üye
MKV de aynen AVI formatında olduğu gibi bir container, yani içinde bin türlü video formatını barındırabiliyor.
Ama nasıl AVI'yi çevremizde daha çok DIVX/XVID (MPEG4-Part2) dosyaları içeren videolar şeklinde görüyorsak,
MKV de çoğunlukla H.264/x264 (MPEG4-Part10) codec'leri ile kodlanmış yüksek çözünürlüklü videoları barındırıyor içinde.
Son dönemde HDTV'lerden veya HD-DVD/BluRay disklerden rip'lenmiş 1280x720 ve üstü çözünürlükteki büyük boyutlu
(çoğunlukla 1.05GB, 2.1GB, 4.3GB boyutlarında) videolar x264/H.264 ile kodlanıp AC3/DTS/5.1 ses desteği ile birlikte
MKV dosyaları olarak release ediliyorlar. x264/H.264 codec'leri Xvid/Divx'den aynı şartlarda en azından %20 daha verimli.
Bu nedenle aynı dosya boyutunda daha kaliteli videolar oluşturulabiliyor.

Arkadaşa katılıyorum gerek samsung wave olsun gerek nokia n8 avi, divx, mkv formatlarında videoları açabiliyor ama hepsini açamıyor bazen desteklenmeyen ses codec i hatası verebildiği gibi bazende görüntüyü açamıyor

umav

Üye
Arkadaslar hersey ıyı guzelde bu anlattıgınız filmlerde altyazı olayını nasıl cozuyorsunuz? herseyı denedım, filme altyazıyı gomdum ama altyazıyı bırturlu acamadım. Dedıgım gıbı oynatmada problem yok, sorun sadece altyazıyı goremıyorum fılmde! Yardım lutfen. Forumda bahsedılen butun olayaları denedım ama altyazıyı olayını cozemedım

venusutarit

venusutarit

Üye
Arkadaslar hersey ıyı guzelde bu anlattıgınız filmlerde altyazı olayını nasıl cozuyorsunuz? herseyı denedım, filme altyazıyı gomdum ama altyazıyı bırturlu acamadım. Dedıgım gıbı oynatmada problem yok, sorun sadece altyazıyı goremıyorum fılmde! Yardım lutfen. Forumda bahsedılen butun olayaları denedım ama altyazıyı olayını cozemedım
Altyazıyı filme gömdüysen neden göremeyeceksin ki ? Gömdüysen Pc üzerinden izle bak olay tamam mı eğer göremiyorsan olmamış demektir

umav

Üye
altyazıyı gömdüm, ps3 ve pc de görünüyor ancak telefonda olmuyor. Benımde sasırdıgım bu ya zaten. Butun forumlarda yazan herturlu yontemı denedım ancak telefonda goremıyorum

mydonnoz

Üye
Arkadaşlar henüz N8 almadım o nedenle anketinize katılmadım.Yinede foruma katılmamda sakınca yoktur umarım.EW de inceleme imkanı buldum oldukça güzel özelliklerde.Benim sormak istediğim şuan N8 kullanan arkadaşlar http:// linlerinden download yapabiliyormusunuz? Bildiğiniz , ... gibi linkleri çalıştırıyormu? Bunu sormamdaki amaç internette paylaşılan riplenmiş filmleri indirmek istemem. İndirme hızı kesinlikle önemli değildir.3G ile indirmeyi deneyerek cevap yazarsanız yeterli olur.Teşekkürler.
Ayrıca şuan piyasada bulabileceğim N8 in versiyonunun yeni veya eski olduğunu nasıl anlayabilirim?

sandmaN_1907

Üye
Sayın arkadaşlar N8'i yeni aldım. Buraya yazmadan önce bu konu ve buna benzer konulardaki yazıları okudum. Bazı uygulamaları da denedim fakat başarılı olamadım. Benim sizlerden istediğim yardım, boyutları 2-2,5 gb civarı avi uzantılı filmleri pc'den n8'e atarken uyarı veriyor. kısaca bu atacağınız verileri sadece saklama amaçlı atabilir fakat aygıtınızda göremez ve de çalıştıramazsınız gibi bir uyarı veriyor. Benim bildiğm bu telefon avi formatını destekliyor. Hadi dedim mkv çalışır 1,5 gb lık bir film ekledim ve de altyazısını. Film cam gibi gösteriyor fakat altyazı yok. Foruma baktım altyazı sorunu başka arkadaşlarda da var önerilenleri yaptım. Filme altyazı gömdüm daha sonra pc'den denemesini yaptım altyazı otomatik olarak gözüküyor. Telefona aktardım dosyaya tıkladığınızda bu seferde " sistem hatası " diye bir mesaj veriyor ve hiçbir şey açmıyor. Lütfen hem " avi " hem de " mkv " uzantılı filmleri altyazılı seyredip burada paylaşan arkadaşlardan ayrıntılı bir şekile bu işi nasıl yaptıklarını anlatmalarını hem kendim hem de benim gibi beceremeyen arkadaşlar için çok çok rica ediyorum. son bir soru türkçe ses ekleyip avi uzantılı dosya şeklinde telefonuna dublaj film atıp seyreden arkadaşlar varsa onlar da paylaşsın lütfen. şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla.

Film seyreden arkadaşlar lütfen yardımlarınızı bekliyoruz. saygılarımla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt